DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 17:30

DI - 11 feb 19 kl. 05:01

Maktkamp i tungviktarenAfrikas tungviktare Nigeria går till val på lördag. ”Nigeria står för 30 procent av BNP i Afrika söder om Sahara, och 20 procent av befolkningen. Det är också Sveriges viktigaste handelspartner i regionen efter Sydafrika”, säger Afrikaexperten Peter Stein..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nigeria, BNP, Afrika, Sahara, Sveriges, Sydafrika, Afrikaexperten Peter Stein

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Maktkampi , tungviktaren
Affärsvärlden - 15 nov 12 kl. 13:57

Tungviktaren: Bästa köpläget sedan 1958

Tungviktaren David Rosenberg är inte känd för att haussa aktiemarknaden. Men rådande situation gör att chefsekonomen måste haussa på ett sätt som inte gjorts sedan 1958..

Dagens PS - 26 feb 18 kl. 09:14

Tungviktaren petas från Volvos styrelse

Håkan Samuelsson straffas för Geely-bossen Li Shufus köp i Daimler. Håkan Samuelsson är vd för Volvo Car Group, som är ett dotterbolag till Zheijang Geely Holding Group vars huvudägare är Li Shufu. Daimler är en av Volvokoncernens största konkurrenter – och nu har alltså Geely köpt Daimler, vilket av naturliga skäl inte ses med blida ögon från AB Volvo, därav valberedningens petning av Håkan Samuelsson, som kan ses som en markering mot det som hänt.

DN - 08 feb 11 kl. 08:40

Fortsatt maktkamp i Tunisien

I skuggan av Egypten pågår fortsatta protester och maktkamp i revolutionens Tunisien. Efter en orolig helg med flera dödsoffer har landets övergångsregering nu förbjudit den störtade diktatorn Ben Alis parti RCD medan en ny lag stärker presidentens makt..

BT - 06 maj 11 kl. 09:53

Intern maktkamp i Japans regering

En intern maktkamp har blossat upp inom Japans maktparti DPJ. Premiärminister Naoto Kan får offentlig kritik av partikollegan Ichiro Ozawa som leder en grupp inom partiet.
- Som medlem i det styrande partiet har jag varit försiktig för att inte ställa till problem för regeringen.

Eurosport - 19 maj 11 kl. 12:20

Fotboll - Allsvenskan - Maktkamp om Mattsson: Väldigt osäkert

Kaoset i Sierra Leones fotbollslandslag är totalt. Förbundskapten Lars Olof Mattsson har tagit ut en trupp som han inte vet om han kommer att få använda. "Det pågår en maktkamp som gör det hela väldigt osäkert", säger han till eurosport.

SR - 14 aug 11 kl. 14:36

Maktkamp väntas inom brittiska Labourpartiet

Den brittiske Labourledaren Ed Miliband vill minska fackets inflytande i partiet. Miliband, som har stärkt sina opinionssiffror under sommaren, kom till makten i partiet, mycket tack vare facket. Nu väntas en maktkamp inom Labour inför partikongressen i september..

Dagen - 03 nov 11 kl. 03:00

Veteranernas sista maktkamp

1985 tar Alf Svensson Kristdemokraterna in i riksdagen. Han bildar ett litet riksdagskansli på fyra personer. Vissa menar att redan där sås fröet till dagens maktkamp mellan Göran Hägglund och Mats Odell.

DI - 15 jun 12 kl. 18:42

Häktad Panaxiachef skyller på maktkamp

En av de häktade ex-cheferna i Panaxia slår nu tillbaka mot anklagelserna mot honom. Han menar att grunden till dem beror på en maktkamp som just nu utspelar sig inom Panaxia..

Expressen - 28 okt 12 kl. 11:09

Mattias Larsson: En maktkamp som kan kosta guldet

Med två omgångar kvar av allsvenskan är Malmö FF i pole position. Samtidigt pågår en märklig maktkamp i klubben. En kamp som i värsta fall kan komma att kosta SM-guldet..

Expressen - 28 okt 12 kl. 11:09

Larsson: Maktkamp som kan kosta guldet

Med två omgångar kvar av allsvenskan är Malmö FF i pole position. Samtidigt pågår en märklig maktkamp i klubben. En kamp som i värsta fall kan komma att kosta SM-guldet..

Alingsås tidning - 10 dec 12 kl. 09:48

Intern maktkamp bland republikanerna 

WASHINGTON: Den republikanska valförlusten i november har lett till en intern maktkamp bland partimedlemmarna i USA, som alltmer börjar komma upp till ytan..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Kina vill skapa nytt tillväxtcentrum i Guangdong-provinsen

Den redan ekonomiskt viktiga provinsen Guangdong i södra Kina ska bli ett ännu starkare tillväxtcentrum, enligt nya riktlinjer från den politiska ledningen, rapporterar Reuters..

DI - 15 minuter sedan

Sparekonomerna kräver Löfven på svar om ISK-skatten

Stefan Löfven (S) vill ta ut mer skatt från finanssektorn och på kapitalinkomster, men det är oklart hur det ska ske. Många privatsparare är nu rädda för en ytterligare höjning av ISK-skatten.  ”Det är frustrerande att han inte kan ge ett rakare besked”, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

DI - 45 minuter sedan

Pimco räknar med avtal mellan USA och Kina

Kapitalförvaltningsjätten Pimco bedömer att det kommer att bli ett avtal mellan USA och Kina i den så viktiga frågan om handel. .

DI - 45 minuter sedan

Pär Boman nöjd med sin vd-rekrytering: ”Hon utmanar gamla sanningar”

Handelsbanken får sin första kvinnliga vd och koncernchef när det interna toppnamnet Carina Åkerström efterträder avpolletterade Anders Bouvin. Enligt ordförande Pär Boman ligger bankens strategi fast. ”Men Carina Åkerström har genom hela sin karriär utmanat gamla sanningar”, säger styrelseordföranden i en intervju med Di..

DI - 45 minuter sedan

Hedin Bil fortsätter att växa i Belgien

Hedin Bil har tillträtt Star Repair, en mindre lack- och plåtverkstad i anslutning till Hedin Bils befintliga anläggning i Lier, Belgien..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Dollarn tappar mot euron när USA håller helgstängt

Räntorna i euroområdets kärna visade små förändringar medan periferin sjönk. Dollarn stärktes något mot yenen men tappade mot euron i viss avvaktan när USA hade helgstängt på grund av Presidents Day. .

DI - 1 timme sedan

Då kan Falcon funds-profilen Max Serwin utlämnas

Max Serwin, nyckelspelare i Falcon Funds-utredningen, kan komma till Sverige inom bara några veckor. ”Mitten av mars är fullt rimligt”, säger Ekobrottsmyndighetens Jan Tibbling till Di..

DI - 1 timme sedan

Statliga specialfastigheter ökar intäkter och vinst

Helstatliga Specialfastigheter Sverige AB, som äger och förvaltar exempelvis anstalter, polisbyggnader och försvarshögkvarter, ökade sina hyresintäkter i fjol med knappt 6 procent till 1.846 miljoner kronor. .

DI - 1 timme sedan

Nordea fonder flaggar ner under 10 procent i Academedia

Nordea Fonder har minskat sitt innehav i utbildningsföretaget Academedia till strax under 10,16 miljoner aktier, vilket motsvarar cirka 9,6 procent av kapital och röster. .

DI - 1 timme sedan

Appleanalytiker spår ny Macbook Pro och tre nya Iphones i år

I år kommer Apple att lansera tre nydesignade produkter, bland annat en ny variant av den bärbara datorn Macbook Pro, en 31,6-tums monitor med upplösning på 6K samt en ny Mac Pro. Därutöver kan en rad uppdaterade produktlanseringar väntas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.