SVT > Inrikes

Wednesday, 20 February, 14:42

SVT - 10 feb 19 kl. 22:23

Lövin om miljöskatterna: måste jobba både med piska och morotHela landet måste delta för att den så kallade gröna skatteväxlingen ska kunna genomföras. Det säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) i en intervju i Agenda. – Vi måste jobba både med piska och morot. Klimatkrisen kommer att drabba alla, fattig som rik..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Isabella Lövin, Agenda

Dela artikeln

12858 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lövinom , miljöskatternamåste , jobba, bådemed , piskaoch , morot
Cornucopia - 14 nov 16 kl. 07:44

Miljöministern erkänner: Miljöskatterna är en kassako, inte ett incitament

Miljöminister Isabella Lövin (mp) erkänner nu det alla redan visste. Nämligen att miljöskatterna är en kassako för staten, som man inte klarar sig utan. Syftet är att få in pengar, inte att genomföra en förändring.

DI - 11 jun 14 kl. 10:15

OECD: Sverige måste höja miljöskatterna

Sverige bör höja miljöskatterna för att lyckas bättre med miljömålen. Det anser den internationella samarbetsorganisationen OECD i en ny granskning av Sveriges miljöpolitik, rapporterar Ekot..

SvD - 05 apr 16 kl. 06:30

Timbro: Alliansen bör sänka miljöskatterna

Det är hög tid att de borgerliga partierna gör upp med synsättet att gröna skatter är skatter utan konsekvenser. Allianspartierna bör i stället föreslå att miljöskatterna halveras, för att motsvara den miljöskada som faktiskt åsamkas. Det skriver Timbros vd Karin Svanborg-Sjövall och fellow Jacob Lundberg..

DI - 30 sep 14 kl. 21:19

Statsvetare: Nu kommer miljöskatterna

Nästa besked är en MP-seger. Det spår statsvetaren Jenny Madestam som spår att nästa budgetnyhet från den blivande regeringen blir nya miljöskatter..

NSD - 25 jun 18 kl. 06:00

Miljöskatterna flyget slipper

Flygskatten är en stridsfråga – samtidigt som flyget är befriat från betydligt större miljöskatter..

DI - 30 maj 14 kl. 11:17

Facket rasar mot MP:s miljöskatter

Miljöpartiets mål att höja miljöskatterna med 17 miljarder kronor får flera tunga fackförbund att se rött. Facken hävdar att de höjda skatterna hotar jobben, rapporterar Dagens Nyheter..

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöpolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

SR - 11 jun 14 kl. 06:30

OECD: höj svenska miljöskatter

Den svenska regeringen bör höja miljöskatterna för att kunna nå våra miljömål. Det säger den internationella samarbetsorganisationen OECD i en rapport som presenteras idag där man granskat Sveriges miljöpolitik mellan åren 2004 och 2012..

SvD - 07 apr 15 kl. 06:56

Storföretag pressar regeringen om miljöskatter

Sverige har bland de lägsta miljöskatterna i EU, även efter den rödgröna regeringens budgetförslag. Nu går multinationella läskgiganten Coca-Cola och bensinjätten Statoil i bräschen för högre koldioxidskatt – med högre klimatmålsättningar än regeringen..

DI - 16 jan 19 kl. 19:29

Expert varnar för nya miljöskatter: Osäkert

Den nya regeringen ska höja miljöskatterna med 15 miljarder kronor i en enorm skatteväxling. Från industrin och experthåll kommer flera varningar.   .

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Swedbanks svar till upprörda kunder: ”Vi har inget att dölja, se programmet”

I SVT:s granskning framkommer att Swedbank kan ha använts för systematisk penningtvätt i flera år. Flera personer har på sociala medier kommenterat avslöjandet och Swedbank har också valt att svara på kommentarer via Twitter: ”Om du inte redan sett programmet uppmanar vi dig att göra det.”.

SVT - 3 timmar sedan

Nu väntas våren på flera håll i landet

Våren är i antågande på flera håll i landet till helgen. Plusgrader i nästan hela landet väntas och den meteorologiska våren tros komma i södra delarna av landet på fredag..

SVT - 5 timmar sedan

Swedbanks aktie rasar på börsen

När Stockholsmbörsen öppnade klockan 09.00 på morgonen stod det klart att aktien faller 5,6 procent. Raset kommer efter SVT:s avslöjande om misstänkt penningtvätt..

SVT - 5 timmar sedan

Ställ dina frågor om den misstänkta penningtvätten i Swedbank

Swedbank kan ha använts för omfattande och systematisk penningtvätt under närmare ett decennium. Totalt har minst 40 miljarder kronor slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum. Det visar en granskning som Uppdrag granskning och SVT Nyheter har gjort.

SVT - 9 timmar sedan

20 februari: Nattens nyheter

SVT - 9 timmar sedan

Brevhotande man hade krut på diskbänken – Säpo reagerade inte

Mannen hade hotat nästan hela regeringen. I bostaden fanns krut och hotfulla lappar om att döda och bomba, men Säpo reagerade inte på detta när de gjorde en husrannsakan då 43-åringen misstänktes för olaga hot. 43-åringen fri i nästan ett halvår.

SVT - 15 timmar sedan

Statsvetare: ”Det är allvarligt och mycket olämpligt”

Att som EU-parlamentariker ta välavlönade sidouppdrag i privata bolagsstyrelser är både allvarligt och olämplig. Det menar Marja Lemne, lektor i statsvetenskap, som nu reagerar på SVT:s granskning. – Jag personligen tycker man skall vara väldigt aktsam med sådana här saker, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 16 timmar sedan

AF-chefen kallas till riksdagen – måste förklara robothaveriet

Arbetsförmedlingens generaldirektör kallas till riksdagens arbetsmarknadsutskott för att förklara det it-haveri som kan ha orsakat upp till 70 000 felbeslut..

SVT - 16 timmar sedan

Ny granskning: Få anmäler kränkningar av förskolebarn

Trots krav i lagen är det ovanligt att förskolor anmäler när barn kränks av personalen. Enligt en ny granskning kan mörkertalet vara stort..

SVT - 17 timmar sedan

”Alla mina styrkor blev mina svagheter”

När reklamstrategen Tomas Strand var i 30-årsåldern slog utbrändheten till med full kraft. Det tog honom fyra år innan han kunde ta sig tillbaka till arbetslivet igen. – Jag tvingades att flytta hem till mina föräldrar och få hjälp, berättar han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.