SVT > Inrikes

Wednesday, 20 February, 14:10

SVT - 10 feb 19 kl. 20:12

”Miljödebatten har blivit kidnappad av dem som har råd att äta ekologiskt”Fyrpartiuppgörelsen i januari innebär att miljöskatterna ska öka med sammanlagt 15 miljarder kronor. Men på landsbygden är många oroade för ökade bensinkostnader. – Det blir en ekonomisk fråga om man ska kunna vara klimatsmart, säger Johan Tiljö, som bor i det lilla samhället Fornåsa i Östergötland..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Johan Tiljö, Fornåsa, Östergötland

Dela artikeln

2692 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljödebattenhar blivit , kidnappadav dem som har , råd att äta ekologiskt
Supermiljöbloggen - 06 nov 13 kl. 20:32

Vänsterpartiets miljöpolitik under luppen: Individen är inte problemet

Många partier utger sig för att vara gröna. Alltför sällan blir miljöpolitiken granskad och förmedlad på ett tillgängligt sätt. Vänsterpartiet säger att de är ”det nya klimatpartiet!

SmålandsPosten - 22 aug 14 kl. 07:07

Närodlat och ekologiskt är bäst mat för barnen

För oss i Miljöpartiet är det självklart att den mat vi äter inte ska ha varit ute på resa, skriver Lars Edqvist, ­Miljöpartiet. Vi måste bättre ta vara på de goda krafter som finns i Växjö, ekobönder och ekokockar. Genom att göra Växjö till en närekologisk föregångare kan vi förbättra­ hälsan och dessutom få godare vardagsmat.

Supermiljöbloggen - 16 okt 13 kl. 15:25

Coop-chef vill att ekologisk matproduktion blir politisk valfråga

Vill se ett svenskt mål om 20 procent ekologisk livsmedelsproduktion till 2020. I måndags kväll hölls en välbesökt debatt på Berns i Stockholm. Temat var varför danskarna är så mycket bättre än svenskarna när det kommer till att köpa ekologiska livsmedel.

Nerikes Allehanda - 27 nov 14 kl. 05:17

Mjölk eller mjölk? Miljö eller miljö?

En liter ekologisk mjölk för 10.50 eller en liter ”vanlig” mjölk för 9.20?

Cornucopia - 03 nov 15 kl. 15:15

Naturligtvis har nötkreatur miljöpåverkan

Naturligtvis har nötkreaturs utsläpp av växthusgaser en miljö- och klimatpåverkan. Likväl handlar det om kretsloppsutsläpp, och om man kan acceptera utsläpp av kretslopps-CO2 och kretsloppsdiväteoxid måste man rimligtvis även acceptera utsläpp av kretslopps-CH4.

Accepterar man utsläpp av kretslopps-CO2 och kretslopps-H20 måste man i konsekvensens namn även acceptera utsläpp av kretslopps-CH4.

Supermiljöbloggen - 24 maj 14 kl. 11:35

Coops kampanj för mer ekologiskt får centerpartist att rasa

Riksdagsledamoten menar att kampanjen är ansvarslös. På SvD Opinion skriver Staffan Danielsson (C) att han är kritisk mot Naturskyddsföreningen och de rödgröna partierna för att de, som Danielsson menar, hyllar "det radikala ekokonceptet" och vill sätta upp "extremt höga politiska planmål" då det kommer till andelen ekologisk jordbruksareal och andelen ekomat i offentlig konsumtion. Danielsson menar att en sådan utveckling är orealistisk och skulle leda till en ökad import, vilket vore problematiskt då det svenska jordbruket enligt Danielsson redan har ”världens strängaste miljö- och djurskyddsregler”.

Supermiljöbloggen - 02 sep 15 kl. 09:58

Vänsterpartiet står fast vid att Vattenfall borde fasa ut brunkolsverksamheten

Partiets Eko-ekogrupp presenterade i går sin slutrapport där man bland annat gör klart att skarpa miljö- och klimatkrav borde ställas på de statliga företagen. På Vänsterpartiets kongress för tre år sedan beslutades att partiet skulle inleda ett arbete med att ta fram ett ekologiskt-ekonomiskt program. En programgrupp med kortnamnet Eko-eko tillsattes och under tisdagen presenterades deras slutrapport (pdf) på ett seminarium i riksdagen.

SmålandsPosten - 07 apr 14 kl. 06:27

Laga maten från grunden nära dem som ska äta den

?Vi har läst kostut­redningsförslaget och bestämt oss för en riktning: Att laga maten från grunden i så hög utsträckning som möjligt. Det betyder ekologiskt, närodlat och utan rader av e-nummer.

Alliansfritt Sverige - 21 mar 14 kl. 09:54

Centern greenwashar

För mindre än en månad sedan skrev en stolt miljöminister och en stolt energiminister i SvD opinion att alliansregeringen varit med och drivit på för en ny energi- och klimatpolitik till 2030. Miljöminister Lena Ek och IT- och energiminister Anna-Karin Hatt skulle åka till Bryssel för att driva EU till ett ambitiösare klimatmål. Bland annat skrev de Alliansregeringen välkomnar EU-kommissionens förslag till klimat- och energipaket, men anser att ambitionsnivån behöver höjas.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 07:56

Hoppas Löfven tar till sig detta råd

Alliansregeringen har bland annat gjort sig kända för att genomföra sänkningen av restaurangmomsen. 2012 sänktes momsen från 25 procent till 12 med målet att restaurangägarna skulle kunna anställa fler, inte minst unga.
Debatten kring hur denna reform har varit jobbskapande eller inte har pågått längre än nödvändigt.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Swedbanks svar till upprörda kunder: ”Vi har inget att dölja, se programmet”

I SVT:s granskning framkommer att Swedbank kan ha använts för systematisk penningtvätt i flera år. Flera personer har på sociala medier kommenterat avslöjandet och Swedbank har också valt att svara på kommentarer via Twitter: ”Om du inte redan sett programmet uppmanar vi dig att göra det.”.

SVT - 2 timmar sedan

Nu väntas våren på flera håll i landet

Våren är i antågande på flera håll i landet till helgen. Plusgrader i nästan hela landet väntas och den meteorologiska våren tros komma i södra delarna av landet på fredag..

SVT - 5 timmar sedan

Swedbanks aktie rasar på börsen

När Stockholsmbörsen öppnade klockan 09.00 på morgonen stod det klart att aktien faller 5,6 procent. Raset kommer efter SVT:s avslöjande om misstänkt penningtvätt..

SVT - 5 timmar sedan

Ställ dina frågor om den misstänkta penningtvätten i Swedbank

Swedbank kan ha använts för omfattande och systematisk penningtvätt under närmare ett decennium. Totalt har minst 40 miljarder kronor slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum. Det visar en granskning som Uppdrag granskning och SVT Nyheter har gjort.

SVT - 8 timmar sedan

20 februari: Nattens nyheter

SVT - 8 timmar sedan

Brevhotande man hade krut på diskbänken – Säpo reagerade inte

Mannen hade hotat nästan hela regeringen. I bostaden fanns krut och hotfulla lappar om att döda och bomba, men Säpo reagerade inte på detta när de gjorde en husrannsakan då 43-åringen misstänktes för olaga hot. 43-åringen fri i nästan ett halvår.

SVT - 15 timmar sedan

Statsvetare: ”Det är allvarligt och mycket olämpligt”

Att som EU-parlamentariker ta välavlönade sidouppdrag i privata bolagsstyrelser är både allvarligt och olämplig. Det menar Marja Lemne, lektor i statsvetenskap, som nu reagerar på SVT:s granskning. – Jag personligen tycker man skall vara väldigt aktsam med sådana här saker, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 15 timmar sedan

AF-chefen kallas till riksdagen – måste förklara robothaveriet

Arbetsförmedlingens generaldirektör kallas till riksdagens arbetsmarknadsutskott för att förklara det it-haveri som kan ha orsakat upp till 70 000 felbeslut..

SVT - 16 timmar sedan

Ny granskning: Få anmäler kränkningar av förskolebarn

Trots krav i lagen är det ovanligt att förskolor anmäler när barn kränks av personalen. Enligt en ny granskning kan mörkertalet vara stort..

SVT - 16 timmar sedan

”Alla mina styrkor blev mina svagheter”

När reklamstrategen Tomas Strand var i 30-årsåldern slog utbrändheten till med full kraft. Det tog honom fyra år innan han kunde ta sig tillbaka till arbetslivet igen. – Jag tvingades att flytta hem till mina föräldrar och få hjälp, berättar han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.