Dagen > Kultur

Thursday, 21 February, 09:45

Liknande nyheter

Taggar: Ulf, Ekmanom , Gud, Livets, ordoch att vara , katolik
Världen Idag - 11 mar 14 kl. 11:41

Ulf Ekman lämnar Chos styrelse

Att Livets ords grundare Ulf Ekman blir katolik får nu konsekvenser. Han meddelar i ett brev till Yonggi Cho, pastor i världens största församling i Sydkorea, att han nu lämnar styrelseplatsen i den organisation för församlingstillväxt, Church Growth International, som han suttit i under flera år.Brevet kan läsas på Charisma magazines sajt, där berättar Ulf Ekman om Livets ords resa och bakgrunden till det beslut han och hustrun Birgitta fattat att konvertera till katolicismen.

BT - 09 mar 14 kl. 11:48

Ulf Ekman lämnar Livets ord

Pastor Ulf Ekman, grundare av Livets ord, lämnar församlingen och konverterar och blir katolik. Han skriver själv på Dagens Nyheters debattsida att han och hans hustru Birgitta har omprövat sin övertygelse och kyrkliga praxis och nu lämnar Livets ord "för att denna vår bli upptagna i den katolska kyrkan".Ulf Ekman ber också om ursäkt för "lidande och sår" som människor tillfogats genom kontakter med Livets ord: "I detta har jag själv och andra företrädare för Livets ord ett ansvar, och jag är uppriktigt ledsen över det som sårat och det som har orsakat att människor fått lida.

SVT Debatt - 10 mar 14 kl. 15:41

Ulf Ekman ger kraft till konservativa katoliker

LIVETS ORD Med Ulf Ekman som svensk katolik finns det risk att reformarbetet stannar upp i svenska katolska kyrkan. Nyheten att Ulf Ekman beslutat sig för att ”simma över Tibern” kom inte som någon överraskning för svenska reformkatoliker. Det är ett känt faktum att vi har en biskop, Anders Arborelius, som sedan många år tillbaka visat att han känner större samhörighet med grundaren av Livets Ord Ulf Ekman än vad samme biskop känner för medlemmar i hans egen kyrka.

Kristianstadsbladet - 09 mar 14 kl. 11:27

Ulf Ekman lämnar Livets Ord


Pastor Ulf Ekman, grundare av Livets Ord, lämnar församlingen och konverterar och blir katolik. Han skriver själv på Dagens Nyheters debattsida att han och hans hustru Birgitta har omprövat sin övertygelse och kyrkliga praxis och nu lämnar Livets Ord "för att denna vår bli upptagna i den katolska kyrkan".Ulf Ekman ber också om ursäkt för "lidande och sår" som människor tillfogats genom kontakter med Livets Ord: "I detta har jag själv och andra företrädare för Livets Ord ett ansvar, och jag är uppriktigt ledsen över det som sårat och det som har orsakat att människor fått lida.

BT - 09 mar 14 kl. 11:27

Ulf Ekman lämnar Livets Ord

Pastor Ulf Ekman, grundare av Livets Ord, lämnar församlingen och konverterar och blir katolik. Han skriver själv på Dagens Nyheters debattsida att han och hans hustru Birgitta har omprövat sin övertygelse och kyrkliga praxis och nu lämnar Livets Ord "för att denna vår bli upptagna i den katolska kyrkan". Ulf Ekman ber också om ursäkt för "lidande och sår" som människor tillfogats genom kontakter med Livets Ord: "I detta har jag själv och andra företrädare för Livets Ord ett ansvar, och jag är uppriktigt ledsen över det som sårat och det som har orsakat att människor fått lida.

BT - 09 mar 14 kl. 13:39

Ulf Ekman lämnar Livets ord

Pastor Ulf Ekman, grundare av Livets ord, lämnar församlingen och konverterar och blir katolik. Han skriver själv på Dagens Nyheters debattsida att han och hans hustru Birgitta har omprövat sin övertygelse och kyrkliga praxis och nu lämnar Livets ord "för att denna vår bli upptagna i den katolska kyrkan". Ulf Ekman ber också om ursäkt för "lidande och sår" som människor tillfogats genom kontakter med Livets ord: "I detta har jag själv och andra företrädare för Livets ord ett ansvar, och jag är uppriktigt ledsen över det som sårat och det som har orsakat att människor fått lida.

Dagen - 10 maj 11 kl. 03:00

Ulf Ekman höll vårseminarium om seger och lidande inför 2500 lyssnare

Den gångna helgen hölls ännu ett i raden av Ulf Ekmans vårseminarier. Denna gång med fokus på att ett liv i Jesus efterföljd innebär både seger och lidande.

I över 25 år har Ulf Ekman hållit vårseminarium på Livets ord, Uppsala.

Världen Idag - 08 jan 14 kl. 00:00

Ulf Ekman ställer in årligt vårseminarium

Livets ords grundare Ulf Ekman meddelade nyligen att han kommer att gå i pension i början av 2014. I ett mejl som på onsdagen gick ut till ett stort antal anställda på Livets ord skriver församlingens förstepastor Joakim Lundqvist att det nu är klart att Ulf Ekman "därmed inte heller längre kommer att hålla i det årliga vårseminarium som hittills har ägt rum i maj månad". Samtidigt flyttar Livets ord fram den nya konferensen Bygga kyrka, som skulle ha ägt rum vid månadskiftet ja.

Dagen - 03 mar 15 kl. 03:00

Ulf Ekman om sitt liv i ”Min sanning”

Första mötet med Gud. Grundandet av Livets ord. Bosättare på Västbanken – och givetvis konvertismen.

BT - 27 nov 14 kl. 19:42

Fortsatt ersättning till Ulf Ekman

För åtta månader sedan lämnade grundaren Ulf Ekman och hans hustru Birgitta Ekman Livets ord för katolska kyrkan. Lön från församlingen till de båda fortsätter dock att ramla ut varje månad och ska så göra resten av deras liv. Detta upprör nu medlemmarna i Livets ord.

Expressen - 09 mar 14 kl. 11:46

Ulf Ekman lämnar Livets ord – blir katolik

Den kontroversiella pastorn Ulf Ekman, 63, som grundade församlingen Livets ord för 30 år sedan lämnar nu Livets ord – och blir katolik. Det skriver han på DN Debatt i dag. Samtidigt ber han människor som kommit till honom och Livets ord, och orsakats lidande, om ursäkt..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 1 timme sedan

Svensk insats till flyktingar med svåra krigsminnen

Ångest och depressioner vanliga symptom för IS-krigets offer i norra Irak. Hos terapeuterna (bilden) får de hjälp..

Dagen - 17 timmar sedan

Försök inte med -ismerna

Om vi förnekar kristendomens påverkan, vad har vi då att sätta i stället?.

Dagen - 18 timmar sedan

Flyktingar får hjälp för krigstrauman

Ångest och depressioner vanliga symptom för IS-krigets offer i norra Irak..

Dagen - 17 timmar sedan

Switchfoot taggade inför Sverigebesöket

Det amerikanska rockbandet tog paus för att reflektera – det utmynnade i ett nytt album och en spelning på Gullbrannafestivalen i juli..

Dagen - 17 timmar sedan

English version: Refugees get help from depression

Thoughts of suicide, depressions and anxiety can emerge long afterwards with the victims of the Islamic State war. Internal refugees in Iraq are now being offered help for their inner wounds at a trauma clinic. “The women are the largest group that is seeking help here,” says Allen Jaled Adam, one of those responsible..

Dagen - 17 timmar sedan

Lagen bygger lärjungaskap

Rädslor och tolkningstraditioner får inte hindra oss från att försöka leva ut Guds ords hela innehåll, skriver Stefan Larsson, nätverket Mishkan..

Dagen - 17 timmar sedan

Till minne: Stig Svensson

Hösten 2018 och de första veckorna 2019 blev en tid då Stig och hans kära Rosé-Marie och familjen samt nära vänner slets mellan hopp och förtvivlan – hur länge skulle hans hjärta orka?.

Dagen - 17 timmar sedan

Hur kan vi tro på evangeliet i dag?

Kanske vi alla behöver en personlig väckelsesignal som utmanar oss till lärjungaskap..

Dagen - 17 timmar sedan

Kristet skivbolag samtalar med låtskrivare om lovsång på Youtube

Skivbolaget David Media lanserar Acoustic sessions, ett nytt initiativ för att presentera lovsånger i ett avskalat musikaliskt format och dessutom dela berättelser kring hur sången kommit till..

Dagen - 17 timmar sedan

Till minne: Florence Dyberg

Florence Dyberg från Göteborg, har lämnat detta jordelivet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.