Sydsvenskan > IT

Monday, 18 February, 00:54

Sydsvenskan - 10 feb 19 kl. 12:00

Familjen har kämpat i flera år för rätten att anpassa sitt hem för dottern”Vi orkar inte kämpa längre.”.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

321 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Familjenhar , kämpati flera , årför , rättenatt , anpassa sitt hem för dottern
Supermiljöbloggen - 29 sep 15 kl. 14:37

Klimatförändringar ger inte flyktingstatus fastslår Nya Zeelands Högsta domstol

Högsta domstolen i Nya Zeelands avslog nyligen en man och hans familjs överklagan om att få asyl i landet på grund av klimatförändringar i mannens hemland, ö-nationen Kiribati.  Ioane Teitiota har sedan 2011 kämpat i rätten för att få stanna i Nya Zeeland, dit han kom år 2007. Nya Zeelands premiärminster John Key har tidigare avslagit Teitiotas och hans familj vädjan om att stanna i landet och den Nya Zeeländska regeringen menar att familjen redan stannat längre än de haft rätt till, enligt Radio New Zeeland.

Skånskan - 07 mar 18 kl. 19:00

Kommunen måste ge Pusselbiten bidrag

Sjöbo Bolaget, som driver Pusselbitens skola i Dalby, vill ha bidrag från Sjöbo kommun för särskilt stöd i form av elevassistent åt en elev.
Men familjenämnden har nekat.
Nu slår förvaltningsrätten fast att skolbolaget har rätt till bidrag.

HBL - 15 mar 13 kl. 09:03

Mammans skulder hindrade tonåring från att ta jobb

BORGÅ. En 16-årig flicka erbjuds ett välbetalt sommarjobb. Hon måste tacka nej, på grund av mammans skulder.

YLE - 01 mar 17 kl. 06:07

Den jämlika äktenskapslagen träder i kraft

Från och med idag kan homosexuella par gifta sig. Samkönade par får också rätt till adoption. Simo Heiskanen och Tuomo Railo har väntat länge och kämpat hårt för den här historiska dagen.

YA - 10 mar 14 kl. 06:30

Slipper pendla två dagar efter kompromiss med kommunen

Foto: Bass Nilsson
Kommunen går med på att betala två nätters övernattning för Pontus Nilsson som varje dag pendlar 18 mil till sin gymnasieskola i Hässleholm. Det motsvarar kostnaden kommunen skulle ha fått betala om han i stället valt kommunens förslag på skola.
- Det känns bra, säger Pontus Nilsson som från och med den här veckan slipper pendla två dagar i veckan.

BT - 30 apr 14 kl. 13:45

Pappa tvålade in sonens mun som straff - frias

Sonen sa fula ord – då tvättade pappan hans mun med tvål. Trots att pappan erkänt frias han. Det är inte ofredande att tvåla in munnen på sitt barn, slår Borås tingsrätt fast.

YLE - 15 maj 14 kl. 04:00

Otydlig lag drabbar mobbade

Om skolan inte klarar av att få slut på mobbningen är den drabbade rätt ensam. Den finländska lagen är vag och pekar inte ut någon ansvarig för att mobbningen ska sluta. Den myndighet som övervakar skolorna är frustrerad över bristande befogenheter.

Barometern - 22 sep 14 kl. 09:17

Advokaten som har fred i sikte

Han har kämpat för mänskliga rättigheter i hela sitt liv. Verkat för fred mellan Indien och Pakistan, vilket innebar flera dödshot och kidnappning. Nu fortsätter Awais Sheikh sitt arbete för fred från hemmet i Ruda.

Skånskan - 11 feb 16 kl. 22:48

Müllern missade medalj i Årets kock

Stockholm Jimmi Eriksson från restaurangen Lilla Ego i Stockholm vann Årets Kock 2016, Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. Skånska Daniel Müllern från Ystad Saltsjöbad hamnade utanför medaljplats.Stämningen var hög och förväntansfull i Globens annex i Stockholm på torsdagen när den prominenta juryn med Fredrik Eriksson i spetsen tillkännagav resultatet.

Skånskan - 05 aug 16 kl. 09:51

Tuff kamp för en egen identitet

Vad är en man? Vad är en kvinna? Till synes enkla frågor som i själva verket döljer en avgrund av slentrianmässigt normtänkande och, för vissa, personlig smärta.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Elva ungdomar rånade i Lund

Elva ungdomar hotades och rånades av fyra personer vid Killebäckskolan i Lund. Minst en av rånarna ska ha dragit kniv. – Någon eller några av ungdomarna blev också misshandlade.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ariana Grandes "Thank u, next" slår rekord

Ariana Grandes senaste album gick rakt in på första plats på den amerikanska albumlistan Billboard 200. "Thank u, next" är också det popalbum som strömmats flest gånger under en vecka i USA. Albumet släpptes den 8 februari och är popstjärnans fjärde Bil.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Svenskdoldisen målskytt mot Rangers

Marcus Pettersson är ingen av NHL:s mer framstående ishockeysvenskar. Men i Pittsburghs 6–5-seger hemma mot New York Rangers gjorde Skellefteåsonen ett av målen. Pettersson, som lämnade SHL efter säsongen 2016–2017, satte Pittsburghs 2–1-mål med ett dir.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Skolkök sanerat efter sjukfall på Lidingöskola

Efter att sju elever och en lärare insjuknat på en skola på Lidingö har en sanering utförts i skolans kök i helgen, rapporterar SVT Stockholm. – Kommunens miljö- och hälsoinspektörer har varit ute och tagit prover på mat och lokaler, och sedan har matle.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

TV: Se höjdpunkterna från MFF-Degerfors

Se alla mål från MFF-Degerfors här..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

"Alita: Battle angel" störst på bio i USA

Mangainspirerade storfilmen "Alita: Battle angel" lockade flest amerikanska biobesökare under helgen med god marginal. Filmen beräknas ha dragit in omkring 41 miljoner dollar under en 4-dagarsperiod, enligt Variety. Resultatet var bättre än förväntat me.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Drunkningstillbud i Kalmar – allvarligt skadad

Räddningstjänst och ambulans larmades vid lunchtid om ett drunkningstillbud vid badplatsen Kattrumpan i Kalmar. En man hittades i vattnet och fördes till sjukhus. – Han är förd till sjukhus.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Tyskland vill värna insekterna

Tyskland planerar en lag om skydd för insekter för att kraftigt få ner användningen av bekämpningsmedel och satsa miljoner euro på forskning, meddelar landets miljöminister Svenja Schulze. Planen ska ha en budget på 100 miljoner euro, cirka en miljard k.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Iran kallar upp ambassadör efter attentat

Iran utrikesdepartement har kallat upp Pakistans ambassadör. Iran anklagar Pakistan för att ge skydd åt en jihadistgrupp som misstänks ligga bakom onsdagens självmordsattentat i sydöstra Iran som dödade 27 medlemmar av revolutionsgardet. "Irans islamska.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Midler tar ton för Poppins på Oscarsgalan

Bette Midler ska uppträda på Oscarsgalan och framföra låten "The place where lost things go" från filmen "Mary Poppins returns". Det uppger sångerskan själv på Twitter. "Jag är så förväntansfull", skriver hon.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.