Sydsvenskan > IT

Sunday, 21 April, 02:20

Sydsvenskan - 10 feb 19 kl. 12:00

Familjen har kämpat i flera år för rätten att anpassa sitt hem för dottern”Vi orkar inte kämpa längre.”.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Familjenhar , kämpati flera , årför , rättenatt , anpassa sitt hem för dottern
Supermiljöbloggen - 29 sep 15 kl. 14:37

Klimatförändringar ger inte flyktingstatus fastslår Nya Zeelands Högsta domstol

Högsta domstolen i Nya Zeelands avslog nyligen en man och hans familjs överklagan om att få asyl i landet på grund av klimatförändringar i mannens hemland, ö-nationen Kiribati.  Ioane Teitiota har sedan 2011 kämpat i rätten för att få stanna i Nya Zeeland, dit han kom år 2007. Nya Zeelands premiärminster John Key har tidigare avslagit Teitiotas och hans familj vädjan om att stanna i landet och den Nya Zeeländska regeringen menar att familjen redan stannat längre än de haft rätt till, enligt Radio New Zeeland.

Skånskan - 07 mar 18 kl. 19:00

Kommunen måste ge Pusselbiten bidrag

Sjöbo Bolaget, som driver Pusselbitens skola i Dalby, vill ha bidrag från Sjöbo kommun för särskilt stöd i form av elevassistent åt en elev.
Men familjenämnden har nekat.
Nu slår förvaltningsrätten fast att skolbolaget har rätt till bidrag.

HBL - 15 mar 13 kl. 09:03

Mammans skulder hindrade tonåring från att ta jobb

BORGÅ. En 16-årig flicka erbjuds ett välbetalt sommarjobb. Hon måste tacka nej, på grund av mammans skulder.

YLE - 01 mar 17 kl. 06:07

Den jämlika äktenskapslagen träder i kraft

Från och med idag kan homosexuella par gifta sig. Samkönade par får också rätt till adoption. Simo Heiskanen och Tuomo Railo har väntat länge och kämpat hårt för den här historiska dagen.

YA - 10 mar 14 kl. 06:30

Slipper pendla två dagar efter kompromiss med kommunen

Foto: Bass Nilsson
Kommunen går med på att betala två nätters övernattning för Pontus Nilsson som varje dag pendlar 18 mil till sin gymnasieskola i Hässleholm. Det motsvarar kostnaden kommunen skulle ha fått betala om han i stället valt kommunens förslag på skola.
- Det känns bra, säger Pontus Nilsson som från och med den här veckan slipper pendla två dagar i veckan.

BT - 30 apr 14 kl. 13:45

Pappa tvålade in sonens mun som straff - frias

Sonen sa fula ord – då tvättade pappan hans mun med tvål. Trots att pappan erkänt frias han. Det är inte ofredande att tvåla in munnen på sitt barn, slår Borås tingsrätt fast.

YLE - 15 maj 14 kl. 04:00

Otydlig lag drabbar mobbade

Om skolan inte klarar av att få slut på mobbningen är den drabbade rätt ensam. Den finländska lagen är vag och pekar inte ut någon ansvarig för att mobbningen ska sluta. Den myndighet som övervakar skolorna är frustrerad över bristande befogenheter.

Barometern - 22 sep 14 kl. 09:17

Advokaten som har fred i sikte

Han har kämpat för mänskliga rättigheter i hela sitt liv. Verkat för fred mellan Indien och Pakistan, vilket innebar flera dödshot och kidnappning. Nu fortsätter Awais Sheikh sitt arbete för fred från hemmet i Ruda.

Skånskan - 11 feb 16 kl. 22:48

Müllern missade medalj i Årets kock

Stockholm Jimmi Eriksson från restaurangen Lilla Ego i Stockholm vann Årets Kock 2016, Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. Skånska Daniel Müllern från Ystad Saltsjöbad hamnade utanför medaljplats.Stämningen var hög och förväntansfull i Globens annex i Stockholm på torsdagen när den prominenta juryn med Fredrik Eriksson i spetsen tillkännagav resultatet.

Skånskan - 05 aug 16 kl. 09:51

Tuff kamp för en egen identitet

Vad är en man? Vad är en kvinna? Till synes enkla frågor som i själva verket döljer en avgrund av slentrianmässigt normtänkande och, för vissa, personlig smärta.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Nya samtal om maktskifte i Sudan

Det styrande militärrådet i Sudan har kommit överens med den stora proteströrelsen i landet om att fortsätta förhandla om en övergång till civilt styre. – Vi har enats om att försöka nå en lösning som båda sidor är nöjda med, så att ett fredligt maktöve.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Rosenbergs konstgräskritik: ”Svensk fotboll på väg åt fel håll”

Kallade konstgräset för ett skämt och situationen i allsvenskan för absurd..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Färgad nummerplåt kan rädda liv

Brinnande gasfordon kan innebära livsfara för brandkårspersonal, då gastanken kan explodera. Även brinnande elbilar innebär en stor risk, på grund av gasutvecklingen. Nu vill Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att registreringsskyltarna färgsät.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Åttonde raka ligatiteln för Juventus

Tidigare under lördagen firade Juventus damer ligatiteln i Serie A. Nu kan klubbens herrlag göra det samma – för åttonde säsongen i rad. Dagens 2–1-seger hemma mot Fiorentina innebär att "Den gamla damen" är ointagliga 20 poäng före tvåan Napoli som har.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Backlund tackar nej till VM

I fjol ledde han som lagkapten Tre Kronor till VM-guld i Danmark. I år däremot blir det inget deltagande i mästerskapet för Mikael Backlund. För SVT bekräftar 30-åringen att han har tackat nej eftersom han och hans fru ska bli föräldrar.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Livlig debatt om återuppbyggnaden väntas

Några vill använda stål och betong – andra vill att Notre-Dame ska återuppbyggas med gamla tekniker. Nu är det dags för de olika falangerna att drabba samman. – Just nu finns inga sanningar, det är nu alla ska debattera, säger slottsarkitekten Jacob Hid.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Över 700 gripna vid klimatprotester i London

Över 700 personer har gripits i samband med klimatprotester i London, Storbritannien. Protesterna har pågått i sex dagar och yttrat sig i olika former av civil olydnad. På lördagen blockerade demonstranter på nytt en av broarna över floden Themsen, samt.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Tripoliregeringens styrkor till motattack

Libyens internationellt erkända enhetsregering går till motattack för att försvara huvudstaden Tripoli. – Vi har inlett en ny anfallsfas. Order gavs tidigt i morse om att avancera och vinna mark, säger Mustafa al-Mejii, talesperson för Tripoliregeringen.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Frölunda favorit hos profilerna

Samtliga sju experter tror att SM-guldet hamnar i Göteborg..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Koreanskt band etta på brittiska topplistan

K-popbandet BTS har som första koreanska musikgrupp någonsin hamnat överst på listan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.