SVT > Utrikes

Sunday, 21 April, 02:55

SVT - 08 feb 19 kl. 16:53

Först när Mats var död förstod föräldrarna värdet av hans gamingRobert och Trude sörjde sonens ensamma liv i rullstol. Men när Mats dog tände vänner över hela Europa ljus för honom..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Mats, Trude, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förstnär , Matsvar död , förstod, föräldrarna, värdetav , hans gaming
YLE - 07 jul 14 kl. 09:00

Mats ”Massi” Wickman - om musik, maskiner och mobbning

En kort tid i början av det här årtusendet hade en ung kille hyrt huset bredvid vårt i Nykarleby. Killen var Mats ”Massi” Wickman, men jag lärde egentligen aldrig känna honom på den tiden. Däremot blev jag bekant med Massis svartvita katt Otto, för han trivdes jättebra med våra tre frassar.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 09:30

Föräldrarna fick inte överklaga

Foto: Tommy Svensson
Socialsekreterarna hämtade mamman på jobbet, och tog hennes mobiltelefon för att hon inte skulle kontakta barnens pappa. I fyra månader fick hon och de tre barnen bo på ett utredningshem, sedan skickades barnen till fosterhem. Nu begär socialen att föräldrarna ska betala egenavgift.

YLE - 05 nov 16 kl. 13:42

Familjestödjarna förstår sig på vardagen

Nya stödpersoner för familjer med funktionsnedsättning utbildas för tillfället överallt i Svenskfinland. 20 nya familjestödjare inleder sin verksamhet i år. Två av dessa finns i Västnyland; Minna Almark och Lotta Johansson.

GöteborgsPosten - 08 maj 17 kl. 14:29

Förskolan bytte språk – barnen förstår ingenting

Från en dag till en annan blev förskolan Myrlejonet i Täby engelskspråkig, enligt föräldrarna vars barn plötsligt inte förstod vad pedagogerna sade, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 14 nov 16 kl. 18:43

”En resa genom ett spänningsfält som vill tvinga alla att välja sida”

En dag i oktober 2013 kramade systrarna Ayan och Leila sina föräldrar och gick hemifrån som vanligt. Först på kvällen förstod föräldrarna att systrarna i själva verket på väg till Syrien för att ansluta till terrorsekten IS. Kulturnyheternas Per Andersson har läst en ny reportagebok av den norska journalisten Åsne Seierstad..

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Sydsvenskan - 25 dec 13 kl. 06:30

En magiskt vit jul

Som skåning var han väl förtrogen med blöta vintrar. Åtminstone de fem senaste julaftnarna hade ramats in av gråmulet väder med regntunga moln, som någonstans mellan Kalle Anka och den första snapsen till sillen brukade släppa ifrån sig sin våta last.Men nu, denna tidiga julaftonsmorgon, snöade det ta mig tusan!

YLE - 16 nov 16 kl. 04:15

Linda och Sami: ”Vår pojke föddes med hjärnskador vid Borgå bb"

För Linda och Sami Dahlberg i Forsby i Lovisa är vardagen tuff. Deras son föddes med allvarliga hjärnskador, som en läkare i efterhand bedömde att uppstod riktigt i slutet av graviditeten eller under förlossningen vid Borgå sjukhus. - Visst är vi bittra så här i efterhand, men vad hjälper det?

Barometern - 19 jun 14 kl. 06:53

Flicka dog i väntan på ambulansflyg

Efter nio timmars väntan på ambulansflyg dog en fyraårig flicka på länssjukhuset. Nu har föräldrarna anmält bristerna i vården till IVO. Det var i mars 2013 som den fyraåriga flickan kom in till barnakuten svårt medtagen.

Kristianstadsbladet - 01 jun 13 kl. 10:00

"Tänk om jag fick göra om allt en gång till"

Minns ni Joakim Hellström? KIK-stjärnan som gjorde 123 poäng på drygt tre säsonger i klubben. En talang som alla såg men också en människa som ingen alls såg eller förstod.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Instagram överväger att dölja hur många likes din bild fått: ”Ska minska pressen”

En ”like” i sociala medier kan utlösa en champagnesprudlande dopaminfest i din hjärna. Men ett inlägg utan likes kan i stället upplevas som en rejäl kalldusch – stressande och sorglig. Snart kan det vara slut med det, i alla fall på Instagram.

SVT - 5 timmar sedan

Brexitfrågan splittrar britterna – ”Det finns ingen tillit längre”

Brexit väcker känslor, starka känslor. Brexit definierar människor så starkt i dag att banden brister: mellan kollegor, vänner och familjemedlemmar – och så splittras samhället på alla nivåer. – Jag har en vän som jag känt hela mitt liv.

SVT - 5 timmar sedan

Professor:”Cameron trodde han kunde slippa brexit men tabbade sig”

Det finns en tendens i dagens samhälle att högt och satsa allt på rött. Det är ett uttryck för en våghalsig machotrend bland karismatiska ledare inom politiken men också i populärkultur och näringsliv, menar professor Candida Yates som undersöker relationer och känslor efter folkomröstningen om brexit..

SVT - 5 timmar sedan

Professorn reder ut – så påverkade brittiska medier beslutet om brexit

En stor del av de brittiska medierna argumenterade för att Storbritannien skulle lämna EU. En konsekvens av deras ställningstagande är att det finns en brist på kritisk granskning av politikerna som nu trycker på för att få fram brexit. Det menar Christian Christensen, professor i journalistik vid Stockholms Universitet..

SVT - 10 timmar sedan

Nya protester i Paris – över hundra gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

SVT - 12 timmar sedan

Klimatprotester i Europa: Aktivister gripna i centrala London

Klimatdemonstrationerna fortsätter runt om i Europa. – Vi vill hindra de miljöförstörande storbolagen från att fungera så att de förstår att vi måste handla snabbt, säger Zoe Lavocat som är en av aktivisterna som deltog i en blockad utanför den franska banken Société Générale i Paris..

SVT - 13 timmar sedan

Kosovo hämtar hem IS-familjer

En grupp på över 100 personer, bland dem fyra män som stridit för terrorgruppen IS, har hämtats hem till Kosovo från Syrien. Alla medborgare i Kosovo ska hämtas hem, lovar landets justitieminister..

SVT - 16 timmar sedan

Två tonåringar gripna efter mord på journalist

Två unga män har gripits efter mordet på journalisten Lyra McKee i Londonderry i Nordirland, uppger polisen. Det skriver Sky News..

SVT - 17 timmar sedan

Dejana demonstrerar mot Serbiens president: “Man hotas för sina åsikter”

I fyra månader har motståndare till Serbiens president Aleksandar Vucic gått ut på gatorna i Belgrad för att kräva pressfrihet och rättvisa val. Det är inte första gången presidenten ställs inför demonstrationer, men hittills har han skakat av sig kritiken med uppläxningar av deltagarna och hot om nyval..

SVT - 17 timmar sedan

Politisk analytiker: ”En skicklig kommunikatör och politiskt oövervinnelig”

En auktoritär manipulatör av medierna eller en handlingskraftig ledare? Serbiens president Aleksandar Vucic har mött intensivt motstånd sedan han kom till makten 2014, men också vunnit val efter val. – Han är en skicklig kommunikatör, och politiskt oövervinnelig, säger Dejan Vuk Stankovic, politisk analytiker..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.