SVT > Utrikes

Monday, 18 February, 01:47

SVT - 08 feb 19 kl. 16:53

Först när Mats var död förstod föräldrarna värdet av hans gamingRobert och Trude sörjde sonens ensamma liv i rullstol. Men när Mats dog tände vänner över hela Europa ljus för honom..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Mats, Trude, Europa

Dela artikeln

34536 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förstnär , Matsvar död , förstod, föräldrarna, värdetav , hans gaming
YLE - 07 jul 14 kl. 09:00

Mats ”Massi” Wickman - om musik, maskiner och mobbning

En kort tid i början av det här årtusendet hade en ung kille hyrt huset bredvid vårt i Nykarleby. Killen var Mats ”Massi” Wickman, men jag lärde egentligen aldrig känna honom på den tiden. Däremot blev jag bekant med Massis svartvita katt Otto, för han trivdes jättebra med våra tre frassar.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 09:30

Föräldrarna fick inte överklaga

Foto: Tommy Svensson
Socialsekreterarna hämtade mamman på jobbet, och tog hennes mobiltelefon för att hon inte skulle kontakta barnens pappa. I fyra månader fick hon och de tre barnen bo på ett utredningshem, sedan skickades barnen till fosterhem. Nu begär socialen att föräldrarna ska betala egenavgift.

YLE - 05 nov 16 kl. 13:42

Familjestödjarna förstår sig på vardagen

Nya stödpersoner för familjer med funktionsnedsättning utbildas för tillfället överallt i Svenskfinland. 20 nya familjestödjare inleder sin verksamhet i år. Två av dessa finns i Västnyland; Minna Almark och Lotta Johansson.

GöteborgsPosten - 08 maj 17 kl. 14:29

Förskolan bytte språk – barnen förstår ingenting

Från en dag till en annan blev förskolan Myrlejonet i Täby engelskspråkig, enligt föräldrarna vars barn plötsligt inte förstod vad pedagogerna sade, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 14 nov 16 kl. 18:43

”En resa genom ett spänningsfält som vill tvinga alla att välja sida”

En dag i oktober 2013 kramade systrarna Ayan och Leila sina föräldrar och gick hemifrån som vanligt. Först på kvällen förstod föräldrarna att systrarna i själva verket på väg till Syrien för att ansluta till terrorsekten IS. Kulturnyheternas Per Andersson har läst en ny reportagebok av den norska journalisten Åsne Seierstad..

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Sydsvenskan - 25 dec 13 kl. 06:30

En magiskt vit jul

Som skåning var han väl förtrogen med blöta vintrar. Åtminstone de fem senaste julaftnarna hade ramats in av gråmulet väder med regntunga moln, som någonstans mellan Kalle Anka och den första snapsen till sillen brukade släppa ifrån sig sin våta last.Men nu, denna tidiga julaftonsmorgon, snöade det ta mig tusan!

YLE - 16 nov 16 kl. 04:15

Linda och Sami: ”Vår pojke föddes med hjärnskador vid Borgå bb"

För Linda och Sami Dahlberg i Forsby i Lovisa är vardagen tuff. Deras son föddes med allvarliga hjärnskador, som en läkare i efterhand bedömde att uppstod riktigt i slutet av graviditeten eller under förlossningen vid Borgå sjukhus. - Visst är vi bittra så här i efterhand, men vad hjälper det?

Barometern - 19 jun 14 kl. 06:53

Flicka dog i väntan på ambulansflyg

Efter nio timmars väntan på ambulansflyg dog en fyraårig flicka på länssjukhuset. Nu har föräldrarna anmält bristerna i vården till IVO. Det var i mars 2013 som den fyraåriga flickan kom in till barnakuten svårt medtagen.

Kristianstadsbladet - 01 jun 13 kl. 10:00

"Tänk om jag fick göra om allt en gång till"

Minns ni Joakim Hellström? KIK-stjärnan som gjorde 123 poäng på drygt tre säsonger i klubben. En talang som alla såg men också en människa som ingen alls såg eller förstod.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Kinesisk affärsman bekräftar: Hade möte med Gui Minhais dotter

En av de kinesiska affärsmän som ska ha varit med på mötet om Gui Minhai som Sveriges Kinaambassadör anordnade bekräftar nu för Ekot att han har träffat den fängslade förläggarens dotter, Angela Gui. Han är dock förtegen om vad som hände på mötet..

SVT - 7 timmar sedan

Följ med SVT:s team under deras första dag i Nordkorea

SVT:s team, reporter Ulrika Bergsten och fotograf Nicolai Zelmani, är på plats i Nordkorea, ett land som vanligtvis är stängt för journalister. Under besöket får de följa ett uppgjort schema och de har hela tiden sällskap av en guide..

SVT - 8 timmar sedan

Nyckelvittne åtalas för Catalán-mord

Ett tidigare nyckelvittne har åtalats för mordet på den svenska FN-medarbetaren Zaida Catalán vid en militärdomstol i Kongo-Kinshasa. En utredning tyder på att den före detta milisledaren var betydligt mer inblandad i mordet än vad han tidigare uppgett..

SVT - 15 timmar sedan

UD ändrar sin version om Gui Minhai-mötet: ”Behöver förtydliga”

Utrikesminister Margot Wallström har varit tydlig med att utrikesdepartementet inte kände till det hemliga möte mellan Gui Minhais dotter och kinesiska affärsmän, som arrangerades av svenska Kina-ambassadören Anna Lindstedt. Men nu ändrar UD sin version. .

SVT - 18 timmar sedan

Trumps vädjan till Europa: Ta tillbaka 800 IS-krigare 

USA:s president Donald Trump uppmanar Storbritannien, Frankrike, Tyskland och andra europeiska allierade att ställa 800 IS-krigare inför rätta. Annars kan de komma att släppas, varnar presidenten. .

SVT - 22 timmar sedan

Sverige kallar hem ambassadör: ”Ska ses som en markering”

Sverige kallar hem sin ambassadör i Guatemala. I ett pressmeddelande, som publicerades under natten mot söndagen, skriver utrikesminister Margot Wallström att det ska ses som ”en markering mot Guatemala”..

SVT - Igår: 22:45

En död efter att jordskred rammat villa i Norge

En person omkom när ett jordskred rammade ett bostadshus i Orkdal i Trøndelag i Norge på lördagseftermiddagen. Enligt polisen befann sig två personer i huset när skredet inträffade..

SVT - Igår: 19:55

Karl Marx grav vandaliserad för andra gången på kort tid

”Hatets doktrin” och ”Folkmordsarkitekt”. De orden har sprejats på Karl Marx grav, som för andra gången inom en månad har vandaliserats..

SVT - Igår: 16:58

Ungern markerar mot Strandhälls tweet

Ungerns utrikesdepartement har kallat upp Sveriges ambassadör efter att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) på Twitter riktat kritik mot Ungerns familjepolitik. UD bekräftar att ambassadören i Budapest kallades upp med anledningen av tweeten..

SVT - Igår: 16:59

Stort ras på universitet i Sankt Petersburg

Flera våningar har rasat in i en byggnad på ett av Rysslands största universitet i Sankt Petersburg, enligt ryska medier. Så många som 20 personer befaras ha hamnat under rasmassorna, uppger källor för den ryska nyhetsbyrån Interfax..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.