PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 28 February, 12:04

PrivataAffärer - 08 feb 19 kl. 10:58

Så mycket har snitträntorna på bolån stigitSedan Riksbankens reporäntehöjning i december har ett stort antal banker höjt listräntorna på bolån.  Höjningarna på de officiella tremånadersräntorna har legat på mellan 0,17 och 0,25 procentenheter beroende på bank. Men höjningarna gäller listräntor. De faktiska räntorna som bolåntagarna betalar återspeglas i bankernas snitträntor. Eftersom tremånadersräntorna gäller just tre månader i taget blir det en viss eftersläpning eftersom låntagarnas ränta sätts var tredje månad.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Riksbankens, SBAB, Ica Banken, Länsförsäkringar, Stabelo, Landshypotek, Ålandsbanken, Skandia, Men, Mitt Bolån, SEB, Handelsbanken, Institut, Bolån, Bank, Banken, Gustavsson, Annonsjämför, Compricer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket har , snitträntorna, bolån, stigit
PrivataAffärer - 11 feb 20 kl. 12:20

Så mycket har snitträntorna på bolån stigit

De allra flesta banker och bolåneinstitut har höjt listräntorna på bolån i spåren av Riksbankens höjning. Men även de faktiska snitträntorna tickade uppåt under januari. Den genomsnittliga snitträntan för de 15 institut som Privata Affärer bevakar steg 0,04 procentenheter.

PrivataAffärer - 08 aug 19 kl. 13:00

Storbankens snittränta steg mest i juli

Medelvärdet av snitträntorna på tremånaders bolån låg still på 1,47 procent i juli. När det gäller placeringarna på topplistan behåller Landshypotek förstaplatsen med lägst snittränta (1,25 procent) följt av tvåan Avanza/Stabelo (1,29 procent) och Hypoteket (1,33 procent). Ålandsbanken, vars snittränta åkt berg-och-dalbana de senaste månaderna, tappar en placering efter att räntan stigit 0,07 procentenheter till 1,43 procent.

PrivataAffärer - 20 nov 19 kl. 12:13

Här är bankerna som höjt bundna boräntorna

Skandia är en av de banker som nyligen höjt de bundna räntorna. Tidigare låg faktiskt bankens listränta på 2,00 procent oavsett bindningstid (3 m-5 år). Men häromveckan höjde banken de bundna räntorna medan tremånadersräntan lämnades oförändrad.

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 07:27

Nu höjer även Nordea boräntorna

Läs också: Här är bankerna som höjt boräntorna På onsdagsmorgonen meddelade Nordea att bankeb höjer boräntan med tre månaders löptid och ett års löptid med 0,20 procentenheter till 2,09 procent respektive 2,19 procent samt boräntan med två års löptid med 0,15 procentenheter till 2,14 procent. Samtidigt sänks boräntan med tre års löptid med 0,10 procentenheter till 1,89 procent. – De kort

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 15 kl. 09:41

Bolånefesten fortsätter

Hushållen fortsätter att låna alltmer till sina bostäder. Utlåningstillväxten låg i oktober på 8,1 procent, något högre än de 8,0 procent som var tillväxttakten i september, visar nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).Totalt sett, gällande alla typer av hushållslån, ligger den årliga tillväxttakten stilla på 7,2 procent.

Sydsvenskan - 26 nov 15 kl. 09:41

Bolånefesten fortsätter

Hushållen fortsätter att låna alltmer till sina bostäder. Utlåningstillväxten låg i oktober på 8,1 procent, något högre än de 8,0 procent som var tillväxttakten i september, visar nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).Totalt sett, gällande alla typer av hushållslån, ligger den årliga tillväxttakten stilla på 7,2 procent.

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 11:28

Utmanaren höjer boräntan rejält

Affärsidén är enkel. Låna upp till 60 procent av bostadens värde så får du ”ett riktigt billigt bolån” utan förhandling. Så lät det när uppstickaren Stabelo i fjol började erbjuda bolån förmedlade genom Avanza.

Cornucopia - 29 sep 13 kl. 08:29

Säker trend: Kanadas pensionärer

Jag har på föreläsningar pratat om säkra långsiktiga trender, varav västvärldens åldrande befolkning är en sådan. Ett sätt att investera utifrån denna säkra trend är i högutdelande kanadensiska skattefria real estate income trusts, REITs. Vid den stora skattereformen som tog bort de högutdelande kanadensiska trusterna, fick REITs fortsätta existera på grund av att de är grundade i realkapital i form av fastigheter, real estate.

Cornucopia - 22 okt 18 kl. 14:04

Höjer Riksbanken styrräntan på onsdag?

Detta inlägg är publicerat i samarbete med MittBolån.

På onsdag kommer Riksbankens nästa räntebesked och en del spekulerar kring att man faktiskt kommer höja räntan denna gång. Men vad tror du?

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Trading Direkt: Teknisk analys på febriga flygbolag

  Teknisk analys i dagens avsnitt: SAS, Finnair, Air France-KLM, IAG, Wizz Air, Easyjet, Ryanair, Norwegian, Sweco, Lundin Gold, Scandion Oncology, Immunicum, NCAB, Nvidia, Eniro, Nobina.  .

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Hernhag: Tre bra bolag med chans till uppstuds när det vänder

Anna: Vilka aktier skulle du köpa i dag om du hade 200 000 kr? Eller skulle du avvakta?
Marcus: En idé är att köpa Investor som bottenplatta och sen Bure som topplock.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Chefsekonomen: Bind inte boräntan

KPIF-inflationen kom in på 1,2 procent i januari, långt under Riksbankens mål. I första hand är det varmt väder och låga energipriser som drar ned inflationen och Annika Winsth tycker att Riksbanken egentligen borde kunna bortse från energipriserna. Men så lätt är det inte.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

LKAB dubblar innehavet i SSAB

Enligt ägardatatjänsten Holdings uppgick LKAB:s innehav till 5,1 procent per den sista januari i år. LKAB uppger också självt att innehavet i SSAB ökar med 5,4 procentenheter. LKAB och SSAB har sedan tidigare en omfattande affärsrelation och gemensamma samarbetsprojekt, där Hybrit är ett exempel, uppger LKAB.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

EU-beslut sänker Assa Abloys intäktsestimat

EU-kommissionen godkände på torsdagskvällen Assa Abloys köp av schweiziska Agta Record. Godkännandet är dock villkorat att Assa Abloy säljer delar av Agta som motsvarar cirka 20 procent av den förvärvade omsättningen. Bland annat på stora marknader som Frankrike och Storbritannien.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Februari: Privatspararna köper defensiva aktier

”Sitt still i båten” var inte ett ledord för varken Nordnets eller Avanzas kunder under februari månad. I stället präglades handeln av mycket stor aktivitet hos båda nätmäklarna, dels under rapportperioden, dels i samband med att coronafrossan skakade börsen från och med den 24 februari. – Spararna prioriterade att köpa in sig i defensiva aktier under månaden.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Swedbank: Räkna med negativ corona-chock för industrin

I dagsläget bedömer banken att det mest troliga scenariot är en större och okontrollerad spridning av coronaviruset även i andra regioner utanför Östra Asien. Detta skulle i så fall innebära en ökad osäkerhet åtminstone fram tills sommaren, med större exportförluster och global osäkerhet än i ett mildare scenario där effekterna begränsas till Kina. ”I detta scenario skulle Sveriges industri se en mer långvarig nedgång, som till viss mån även skulle spridas till andra sektorer än industrin, genom industrirelaterade tjänster och effekter på arbetsmarknaden”, skriver Swedbank.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Coronaepidemin får Finnair att vinstvarna

Det framgår av ett pressmeddelande. ”På grund av lägre efterfrågan på flygresor orsakat av coronavirussituationen förväntas Finnairs jämförbara operativa resultat under första kvartalet 2020 bli lägre än under första kvartalet 2019”, skriver bolaget. Även intäkterna för det andra kvartalet 2020 väntas påverkas negativt av virussituationen.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Swedbank: Fortsatt bra köpkraft på bomarknaden

Boindex för riket som helhet låg kvar på 117 under det fjärde kvartalet. Hushållen lägger i genomsnitt fortsatt 26 procent av sin disponibla inkomst på boendet. Det råder dock en stor variation i köpkraft mellan olika grupper i samhället och på olika orter runt om i landet, påpekar Swedbank.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Turkiet: Börsen och valutan rasar efter ryskt angrepp

Ryssland har förnekat ansvar för attacken och menar att de turkiska trupperna befann sig med terrorister som attackerades av syriska trupper. Turkiet har nu har nu vänt sig till Nato som kommer hålla ett möte i Bryssel under fredagen efter att landet begärt konsultationer inom ramen för artikel 4. Enligt Reuters kommer Turkiet inte längre begränsa flödet av flyktingar från Syrien till EU.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.