Expressen > Opinion

Thursday, 21 February, 19:56

Expressen - 08 feb 19 kl. 11:00

Nej, V – ni har inte patent på jämlikhetChristina Höj Larsen (V) lanserar inte ett enda eget förslag på lösning på de problem hon själv målar upp.I stället ägnar hon sig åt påhopp och svartmålning, skriver Johanna Jönsson (C) i en replik..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Höj Larsen, Johanna Jönsson

Dela artikeln

495 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NejV ni har inte , patent, jämlikhet
Ekonomistas - 10 dec 14 kl. 16:29

Är inkomstojämlikhet dåligt för tillväxt?

I går publicerade OECD en ny studie som snabbt spridit budskapet ”Nu är det bevisat, inkomstojämlikhet är dåligt för tillväxten!”. I den konstateras att det framförallt är den relativt sämre utvecklingen för den undre halvan av fördelningen som drar ner tillväxten.

HBL - 12 nov 14 kl. 02:00

Inte oroad över ökad ojämlikhet

Norden är fortfarande den del av världen som uppvisar de minsta inkomstskillnaderna. Det påpekar nationalekonomen Jesper Roine som i går presenterade sin introduktion till Thomas Pikettys verk på finska.Hur oroliga ska vi här i Finland vara över att den ekonomiska ojämlikheten ökar?

YLE - 05 apr 16 kl. 17:25

Adlercreutz: Ja till Kyrkslättsmetro, nej till Guggenheim

Han är en 45 år gammal fembarnsfar från Kyrkslätt som vill bli Svenska folkpartiets nästa ordförande. Men vad tycker och tänker Anders Adlercreutz om att vara det nyländska alternativet? Då Carl Haglund (SFP) meddelade att han kastar in handduken som partiordförande var riksdagsledamoten Anna-Maja Henriksson (SFP) först ute med att vilja ta över klubban.

DalaDemokraten - 14 feb 17 kl. 10:00

Debatt: Är det verkligen jämlikhet du vill ha, till varje tänkbart pris?

På ett möte diskuterades social hållbarhet i Borlänge och på frågan om det var borlängebornas vilja, svarade jag NEJ. Varför svarar man då nej på en sådan självklar fråga, är det inte provocerande och att göra sig själv märkvärdig, eller ett onödigt försök att sticka ut i en sådan allvarlig fråga?.

Expressen - 13 apr 18 kl. 19:36

V: Regeringen säger nej till förmögenhetsskatt

Regeringen säger nej till en förmögenhetsskatt uppger Vänsterpartiet.Nu anklagar Jonas Sjöstedt regeringen för att öka ojämlikheten i samhället:– De pratar om jämlikhet men vill inte att miljardärerna ska betala mer skatt, säger V-ledaren..

SR - 14 apr 14 kl. 18:04

Folkets hus och parker säger nej till Sverigedemokraterna

Folkets hus och parker, som slutar hyra ut sina lokaler till Sverigedemokraterna och andra främlingsfientliga sammanslutningar. Enligt vd:n Calle Nathanson strider partiet mot organisationens värdegrund, som är jämställdhet och jämlikhet..

SN - 20 dec 15 kl. 21:44

Insändare: "Därför säger vi nej till Cellaviva"

Kvinnoklinikens före detta verksamhetschef vid Nyköpings lasarett har tecknat ett avtal med det privata företaget Cellaviva. Cellavivas affärsidé är att, till ett pris om 25 000 kronor, sälja en slags försäkring som i framtiden kan ge eventuella fördelar genom att man sparar navelsträngsblod och stamceller från en nyfödd i en familjeägd stamcellsbank.Det finns länder i världen där man som svårt skadad patient är tvingad att förlita sig på släkt och vänners välvilja när man är i desperat behov av blodtransfusioner.

BT - 20 jan 16 kl. 04:03

Frihet, jämlikhet och girighet

Väldigt många spyr gärna galla över andra som roffar åt sig men tackar inte nej när de själva blir erbjudna något och då är moralen som bortblåst, skriver Patrik..

DalaDemokraten - 10 mar 16 kl. 15:51

Nej till borgarnas sänkta löner!

Borgerligheten ger aldrig upp sin kamp för ojämlikhet och större klyftor i samhället. Tidvis sjunker denna ambition tillbaka. Särskilt i tider när arbetarrörelsen är stark.

YA - 08 dec 16 kl. 12:58

EU-utskott säger nej till Ceta

EU-parlamentets sysselsättningsutskott gillar inte EU:s tilltänkta frihandelsavtal med Kanada, Ceta. Med röstsiffrorna 27-24 antogs ett yttrande om att Ceta-avtalet endast kommer att få marginella effekter på jobb och tillväxt och i stället kan leda till ökad ojämlikhet.(TT).

Barometern - 08 dec 16 kl. 12:58

EU-utskott säger nej till Ceta

EU-parlamentets sysselsättningsutskott gillar inte EU:s tilltänkta frihandelsavtal med Kanada, Ceta. Med röstsiffrorna 27-24 antogs ett yttrande om att Ceta-avtalet endast kommer att få marginella effekter på jobb och tillväxt och i stället kan leda till ökad ojämlikhet.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Det är dags att syna träningsbranschen

Låt mig gå rakt på sak: Media, gymkedjor och influencers – sluta sälja hälsa till kvinnor genom att tala om att vi inte duger som vi är. Ni VET att ni cementerar redan befintlig ångest som i sin tur vrider musten ur folk och skapar än mer ohälsa, Erika Kits Gölevik, tränare och tidigare chefredaktör för Women's health..

Expressen - 12 timmar sedan

Vill UD köpslå med Kina om pressfriheten, Wallström?

Kan en ambassadör, som Anna Lindstedt i Kina, förhandla bort svensk yttrandefrihet?Vad gör utrikesminister Margot Wallström efter ambassadörens möte om Gui Minhai?.

Expressen - Igår: 18:05

SD:s antiklimatpopulism skadar hela samhället

Istället för att presentera svar på hur klimatfrågan ska tacklas så ägnar sig SD åt att skapa splittringar i samhället och måla upp konflikter som inte behöver existera. Det är fullt möjligt att både ha en ambitiös klimatpolitik och en levande landsbygd, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Expressen - Igår: 06:10

Vi behöver en lag mot skadliga sexrobotarna

”Sexrobotar” och ”sexdockor” förstärker och normaliserar synen på kvinnor som objekt och normaliserar mäns våld mot kvinnor. Det är dags för skärpt lagstiftning så att ny teknik inte reproducerar värderingar om att exploatera kvinnors kroppar, skriver Sveriges kvinnolobby, Roks och Unizon..

Expressen - I förrgår: 12:25

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

Expressen - I förrgår: 06:10

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - 18 feb 19 kl. 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.

Expressen - 17 feb 19 kl. 07:10

Lövins klimatpolitik sker på de svagas bekostnad

Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade, skriver SD:s Martin Kinnunen och Runar Filper..

Expressen - 16 feb 19 kl. 07:10

I min del av landet får de kriminella fri lejd, Damberg

Hej, Mikael Damberg. Jag tänker ta upp ett bekymmer om dessvärre inte alls intresserade din företrädare Morgan Johansson. Hur kan en enda polispatrull anses tillräcklig för en yta stor som Danmark?

Expressen - 15 feb 19 kl. 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.