SVT > Utrikes

Monday, 18 February, 18:34

Liknande nyheter

Taggar: FN Legosoldaterallt större problem
YLE - 22 jul 14 kl. 06:18

Ryssland kräver utredning om finska legosoldater i Ukraina

Enligt ett pressmeddelande från det ryska utrikesministeriet deltar finländska, svenska, franska och baltiska legosoldater i strider i Ukraina. De utländska personerna strider enligt pressmeddelandet för Ukrainas regering. Pressmeddelandet, som publicerades i måndags, baserar sig på en artikel i den italienska tidningen il Giornale.

YLE - 22 jul 14 kl. 06:18

Ryssland: finska legosoldater strider i Ukraina

Enligt ett pressmeddelande från det ryska utrikesministeriet deltar finländska, svenska, franska och baltiska legosoldater i strider i Ukraina. Ryssland kräver nu att Finland utreder påståendet. De utländska personerna strider enligt pressmeddelandet för Ukrainas regering i den paramilitära gruppen Azov.

DN - 20 feb 11 kl. 05:44

Legosoldater deltar i dödsattacker i Libyen

Dussintals demonstranter dödades av Khaddafis säkerhetspolis och legosoldater i Benghazi i Libyen på lördagen. Ett vittne uppgav för tv-kanalen al-Jazira att minst 200 människor dödats och att tusentals skadats..

SVT - 23 feb 11 kl. 20:30

Legosoldater lockas till Libyen

Legosoldater lockas nu till Libyen med löfte om stora pengar. Dom rekryteras via agenter och säkerhetsföretag på en internationell marknad..

Nyhetsverket - 24 feb 11 kl. 18:59

Khadaffis legosoldater sägs få 30 000 euro

Vittnen i Libyen berättar hur legosoldater som hyrts in på Khadaffis order skjuter demonstranter. - I 99 procent av fallen skjuter de mot ansiktet, hjärtat och nacken; de skjuter för att döda, berättar 27-årige libyske Mohamed. Han säger att soldaterna kommer från Tunisien, Tchad, Nigeria och Uganda och har fått 30 000 euro för att mörda och våldta..

Expressen - 24 feb 11 kl. 19:52

Här skjuter legosoldater ner folket i Libyen

Här är filmen som bekräftar tidigare fruktade uppgifter. En film som Metro har tagit del av visar hur inhyrda legosoldater går in i lägenheter i Libyen och skjuter folk. .

Nyheter 24 - 01 mar 11 kl. 13:43

Khaddafis legosoldater tappar mark i slutstrid


Khaddafilojala styrkor har försökt återta kontrollen över två städer som rebellerna tagit över. Men nu har de trängts tillbaka. Och nu närmar sig också ett ingripande av USA och Storbritannien.

SvD - 14 mar 11 kl. 10:01

Sudan: Rebeller från Darfur bland Gaddafis legosoldater

Gaddafis bruk av legosoldater mot landets uppror är på väg att utvecklas till en regionell kris när Sudan anklagar Darfurrebeller för att finnas bland legosoldaterna. Men Sudans största....

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 12 kl. 12:07

Legosoldater dömda i Libyen

En militärdomstol i Libyens huvudstad Tripoli dömde på måndagen 19 ukrainare, tre vitryssar och en ryss till långa fängelsestraff för att de arbetat som legosoldater åt landets störtade diktatorn Muammar Gaddafi. Ryssen, som ansågs ha varit gruppens ledare, dömdes till livstids fängelse medan övriga fick tio års hårt straffarbete..

FriaTider - 11 apr 14 kl. 10:39

Ryssland: Amerikanska legosoldater opererar i Ukraina

I tisdags anklagade Ryssland den ukrainska regeringen för att ha hyrt in amerikanska legosoldater för att slå ned de pro-ryska protesterna i Ukrainas östra delar. Nu vinner de ryska anklagelserna stöd av ett filmklipp som tycks visa en tillfångatagen amerikan i ukrainsk uniform..

FriaTider - 11 apr 14 kl. 10:39

Ryssland: Amerikanska legosoldater i Ukraina

I tisdags anklagade Ryssland den ukrainska regeringen för att ha hyrt in amerikanska legosoldater för att slå ned protester i Ukrainas östra delar. Nu vinner uppgifterna stöd av ett filmklipp som tycks visa en tillfångatagen amerikan i ukrainsk uniform..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Kinakännare om mötet: ”Olycklig hantering”

Kinakännaren Torbjörn Lodén deltog i det omtalade mötet med den kinesiske affärsmannen Kevin Liu, Sveriges Kinaambassadör och dottern till den fängslade förläggaren Gui Minhai. – Den svenska ambassadören Anna Lindstedt hoppades att affärsmannen skulle kunna medverka till Gui Minhais frigivning, säger Torbjörn Lodén..

SVT - 5 timmar sedan

Förorenat flodvatten hotar stora barriärrevet

Stora utflöden av förorenat flodvatten hotar stora barriärrevet utanför Australiens nordöstra kust. Massiva skyfall har drabbat delstaten Queensland vilket lett till att regionens floder svämmat över och nu för enorma mängder slam ut i havet..

SVT - 6 timmar sedan

Brexit och antisemitism splittrar Labour

Mitt i ett allt osäkrare brexitläge skakas oppositionspartiet Labour av ett jätteavhopp. Sju ledamöter går sin egen väg efter kritik mot partiets hantering av brexit och antisemitism..

SVT - 16 timmar sedan

Norsk helikopter saknad

En helikopter med en kvinna och en man ombord har anmälts saknad i Norge..

SVT - 22 timmar sedan

Kinesisk affärsman bekräftar: Hade möte med Gui Minhais dotter

En av de kinesiska affärsmän som ska ha varit med på mötet om Gui Minhai som Sveriges Kinaambassadör anordnade bekräftar nu för Ekot att han har träffat den fängslade förläggarens dotter, Angela Gui. Han är dock förtegen om vad som hände på mötet..

SVT - Igår: 18:24

Följ med SVT:s team under deras första dag i Nordkorea

SVT:s team, reporter Ulrika Bergsten och fotograf Nicolai Zelmani, är på plats i Nordkorea, ett land som vanligtvis är stängt för journalister. Under besöket får de följa ett uppgjort schema och de har hela tiden sällskap av en guide..

SVT - Igår: 17:21

Nyckelvittne åtalas för Catalán-mord

Ett tidigare nyckelvittne har åtalats för mordet på den svenska FN-medarbetaren Zaida Catalán vid en militärdomstol i Kongo-Kinshasa. En utredning tyder på att den före detta milisledaren var betydligt mer inblandad i mordet än vad han tidigare uppgett..

SVT - Igår: 10:14

UD ändrar sin version om Gui Minhai-mötet: ”Behöver förtydliga”

Utrikesminister Margot Wallström har varit tydlig med att utrikesdepartementet inte kände till det hemliga möte mellan Gui Minhais dotter och kinesiska affärsmän, som arrangerades av svenska Kina-ambassadören Anna Lindstedt. Men nu ändrar UD sin version. .

SVT - Igår: 07:07

Trumps vädjan till Europa: Ta tillbaka 800 IS-krigare 

USA:s president Donald Trump uppmanar Storbritannien, Frankrike, Tyskland och andra europeiska allierade att ställa 800 IS-krigare inför rätta. Annars kan de komma att släppas, varnar presidenten. .

SVT - Igår: 03:16

Sverige kallar hem ambassadör: ”Ska ses som en markering”

Sverige kallar hem sin ambassadör i Guatemala. I ett pressmeddelande, som publicerades under natten mot söndagen, skriver utrikesminister Margot Wallström att det ska ses som ”en markering mot Guatemala”..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.