Skånskan > Nyheter

Monday, 18 February, 17:50

Skånskan - 06 feb 19 kl. 15:00

Osäkerheten det största hotetEU-pass har blivit hårdvaluta i Storbritannien. Det nya, blå brittiska passet ger färre resmöjligheter än pass från ett EU-land. Den med irländskt påbrå känner sig plötsligt irländsk och utnyttjar möjligheten att ansöka om irländskt pass. Även holländska och svenska pass är hårdvaluta. En engelsk bekant som inte ens trivdes i Sverige tvingade sig själv att bo kvar tills hon hade ett svenskt pass i handen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Storbritannien, EU, Sverige, Europa, Skottland, Brexit, Norge, Cambridge, Lunds, Londons, London, Afrika, Mellanöstern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Osäkerhetendet största , hotet
YLE - 14 jan 15 kl. 19:26

Extra personal och besöksförbud – judisk församling skärper säkerheten

Judiska församlingen i Helsingfors skärper säkerheten efter förra veckans händelser i Frankrike. Hotbilden i Europa är så stor att församlingen känner sig tvungen. Det säger ordförande för församlingen Yaron Nadbornik.

Cornucopia - 19 okt 16 kl. 15:10

Almedalen har inte fallit: Säkerheten i Almedalen är skyhög

Säkerheten under Almedalsveckan är skyhög och ett scenario likt Almedalen har fallit är inte bara orealistiskt, utan också osannolikt och ogenomförbart. Som del av egen bokresearch för Höstsol inventerade själv den synliga säkerheten under mitt besök på tillställningen. SVT har nu sänt ett reportage om Säpodelen av säkerheten, vilket gör att jag anser att lådan är öppnad och kan diskuteras.

DN - 29 maj 17 kl. 21:55

”Putin ett större hot mot säkerheten än IS”

Den republikanske senatorn John McCain beskriver Rysslands president Putin som det största hotet mot säkerheten i världen: – Han är det främsta och största hotet, mer så än IS, säger han till tv-stationen ABC..

GT - 05 jun 17 kl. 18:52

Säkerheten ska stärkas i Nordstan: "Mål för terror"

Efter den ökade osäkerheten och brottsligheten har Nordstan begärt att få installera 26 nya kameror för att öka säkerheten och kunna bidra till polisutredningar. Datainspektionen ställer sig emot förslaget men nu har förvaltningsrätten beviljat förfrågan – där hotet om terror vägts in i beslutet. – Det är en liten komponent men det går inte att bortse från att Nordstan typiskt intressant terrormål, säger rådmannen Kristian Karlemon..

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 15 kl. 10:59

Min plastflaska var det största hotet på Olympia

Jag var på Olympia 25/5 för att se fotbollsmatchen mellan HIF och Hammarby. Mina farhågor besannades så fort jag och mitt sällskap anlände till arenan. Jag, en femtioårig kvinna, blir visiterad i entrén till Olympia ännu en gång.

YLE - 19 sep 14 kl. 09:51

Sabotage på sannfinländarnas kontor – säkerheten höjd

Fönstren på sannfinländarnas kontor på Tavastvägen i Helsingfors söndrades på torsdag. Den anarkistiska webbplatsen Takku har tagit ansvar för dådet. Takku publicerade på torsdag ett meddelande, där det meddelades om sabotaget.

Dagensanalys.se - 26 jul 18 kl. 15:56

Trots osäkerheten och rädslan inför GDPR upptäcker annonsbranschen nya möjligheter

GDPR är för tillfället ett hett diskuterat ämne hos företag som har hela eller delar av sin affär på internet. Europas nya lagstiftning berör i stort sett alla företag idag och har lett till drastiska åtgärder hos några av världens största plattformar. Här delar Sizmeks Nordenchef, Magnus Johansson, med sig av sina tankar.

YLE - 10 dec 18 kl. 09:46

Säkerhetspolisen om den nationella säkerheten: "Största hotet är de enskilda aktörerna"

Representanter från säkerhetspolisen berättade på måndagsmorgonen om den nationella säkerheten i Finland just nu. De kunde berätta att hotnivån fortsättningsvis är 2 på den fyrgradiga skalan – förhöjd, men oförändrad sedan juni 2017..

YLE - 10 dec 18 kl. 09:46

Skyddspolisen om den nationella säkerheten: "Största hotet är de enskilda aktörerna"

Representanter från Skyddspolisen berättade på måndagsmorgonen om den nationella säkerheten i Finland just nu. De kunde berätta att hotnivån fortsättningsvis är 2 på den fyrgradiga skalan – förhöjd, men oförändrad sedan juni 2017..

NT - 21 aug 12 kl. 13:55

Rektorer: Föräldrarna är största hotet

Fler än var tredje grundskolerektor i Östergötland anser att trafiksäkerheten utanför skolan är ett problem. Och störst fara utgör föräldrar som lämnar sina barn med bil, menar rektorerna..

Aftonbladet - 12 sep 12 kl. 17:22

Hot mot regeringskansliet - säkerheten höjs

Aftonbladet avslöjar: Hotet kom för cirka två veckor sedan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Försvarade homosexuell – blev själv misshandlad

Malmö För att skydda sin vän som ska ha blivit utsatt för homofobiska kommentarer gick hon emellan.
Det slutade med att hon fick ta emot flera knytnävsslag från den misstänkte mannen som kunde gripas på platsen på Bergsgatan.Det var vid 04:15 den 10 mars 2018 som den misstänkte 21-åringen ska ha kastat homofobiska glåpord efter en man i målsägandes sällskap.

Skånskan - 30 minuter sedan

Fem från MAI klara för EM

FRIIDROTT Fem MAI:are är uttagna i truppen till inomhus-EM i friidrott.Inomhus-EM i friidrott arrangeras i Glasgow om knappt två veckor, helgen 1-3 mars.
Under måndagen togs den svenska truppen ut och det blev en riktig succé för MAI som fick med fem aktiva.

Skånskan - 30 minuter sedan

Voltaire är ännu borta

Lund Till och med andra papegojor har varit engagerade i sökandet efter gråjakon Voltaire men drygt en vecka efter rymningen är han fortfarande borta.– Nu har vi sökt på alla möjliga sätt i närområdet så här är han inte, säger ägaren Ingrid Bergenstråhle.
Det var förra lördagen som treårige Voltaire flög ut genom en öppen dörr till bostaden på Uardavägen och försvann spårlöst.

Skånskan - 45 minuter sedan

Snöröjning spräckte budget med miljoner

SJÖBO Snökaoset för snart ett år sedan kostade tekniska nämnden en rejäl slant. Snöröjningsbudgeten sprack med 3,4 miljoner kronor.
Å andra sidan gjorde nämnden plus på andra områden.

Skånskan - 45 minuter sedan

Föll ner i grop vid badet

ESLÖV En man i 35-årsåldern har lämnat in en polisanmälan om framkallande av fara för annan. Detta sedan han ramlat ner i en grop utanför ingången till Karlsrobadet vid halvåttatiden på fredagskvällen. Det pågår renoveringsarbeten utanför badet, och bland annat har en halv meter djup grop grävts upp precis vid entrén.

Skånskan - 45 minuter sedan

Slog till mot kolonistuga

ESLÖV Tjuvar slog till mot en kolonistuga på Ellingevägen mellan den 2 och 9 februari. De bröt upp en dörr till stugan. Av polisanmälan framgår det inte om något stals från byggnaden.

Skånskan - 1 timme sedan

Skyll dig självlinjen

Tillfångatagna IS-anhängare ser ut att kunna bli en diplomatisk surdeg för flera länder. Det finns juridiska, politiska och praktiska problem kring dem som vill återvända till västländer från det sönderfallande ”kalifatet”, som USA:s president Donald Trump menar är besegrat.
Trump uppmanar EU-länderna att se före detta IS-anslutna som sitt ansvar och locka hem dem till ursprungsländerna.

Skånskan - 1 timme sedan

Massavhopp från Labour kan bli nytt parti

Sju tunga parlamentsledamöter lämnar Labourpartiet och bildar en ”oberoende grupp” i brittiska underhuset. Flera av dem har varit ”skuggministrar”, det vill säga partiets talesperson för ett politikområde.
De har en kritisk hållning till Brexit och till Labourledaren Jeremy Corbyn gemensamt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Protesterna hjälpte inte mot kulturbudget

Skåne Den skånska kulturprotesten med 4 000 namnunderskrifter mot nedskärningarna hjälpte inte. Regionens omdiskuterade budget har antagits av kulturnämnden.När budgeten skulle tas häromdagen hade kulturarbetare från hela Skåne samlats för att protesterna mot att 8,5 miljoner kronor försvinner från utvecklingsbidrag som kan sökas av fria grupper och till teateruppsättningar, festivaler och utställningar.

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuvar bröt sig in i rotundan

ESLÖV Någon bröt sig in i rotundan på Trollsjögatan natten mellan torsdagen och fredagen förra veckan. Inbrottet upptäcktes på fredagsmorgonen när personal från Eslövs kommun tittade till byggnaden. En dörr var uppbruten, men enligt polisanmälan har troligtvis inget stulits från lokalerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.