Expressen > Opinion

Thursday, 21 February, 18:40

Expressen - 06 feb 19 kl. 06:10

Unga flickor i Sverige riskerar att könsstympasSå länge det finns en positiv attityd till könsstympning bland människor som kommer från länder där könsstympning förekommer lever flickor i Sverige i riskzonen.Det krävs omedelbara och konkreta satsningar, skriver Bayan Nasih, människorättsaktivist..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Bayan Nasih

Dela artikeln

2115 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, flickori , Sverige, riskeraratt , könsstympas
YLE - 06 apr 13 kl. 14:33

Allt fler barn och unga i Sverige tar sitt liv

Sveriges barnombudsman Fredrik Malmberg oroas av det faktum att allt fler barn och unga i Sverige begår självmord. Malmberg och barnpsykologen Åsa Landberg kräver i DN.se Debatt att regeringen stiftar en lag om obligatorisk dödsfallsutredning efter barns självmord.

BT - 21 jan 14 kl. 10:47

Tvingade unga flickor att sexposera

Antalet polisanmälningar av utnyttjande av barn för sexuell posering över nätet har ökat kraftigt de två senaste åren. I dag åtalas en 31-årig man i Malmö som misstänks ha utnyttjat ett stort antal unga flickor.I januari 2012 började mannen kontakta flera flickor på Skype - bara några veckor efter att han avtjänat ett fängelsestraff för våldtäkt mot barn.

Expressen - 31 aug 13 kl. 09:45

Han sökte nätkontakt med 185 unga flickor

Sex år efter att den så kallade Alexandramannen dömdes till fängelse, skakas nu Sverige av en liknande groominghärva, Benjaminmannen. En 31-årig man sitter häktad misstänkt för sexuellt ofredandet över nätet. I hans dator hittades 185 kontakter med mycket unga flickor.

Västerbottens Folkblad - 27 jan 11 kl. 07:21

Unga flickor gjorde stöldräd

SKELLEFTEÅ Tre flickor i femtonårsåldern polisanmälda. SKELLEFTEÅ Tre flickor i femtonårsåldern polisanmälda. Skellefteåpolisen har fått in en anmälan från ett flertal butiker i centrala stan.

Nyheter 24 - 07 feb 11 kl. 18:53

Berlusconi räds nakenbilder med unga flickor


Mystiska sexbilder som framställer Silvio Berlusconi i komprometterande situationer uppges nu vara till salu. Premiärministerns advokater gör nu allt för att stoppa fotografierna. ROM.

Nyheter 24 - 03 dec 13 kl. 09:58

Våldtog och utnyttjade unga flickor – använde sig av SnapchatVar under skyddstillsyn

UMEÅ. Den 23-årige mannen fick kontakt med sina offer genom olika sociala medier, initialt oftast genom Facebook men vissa kontakter har han också skött via tjänster som Kik och Snapchat.Bland annat fick han av de unga flickorna, endast 13 år gammal, att skicka nakenbilder på sig själv till mannen via Snapchat.

YLE - 04 dec 18 kl. 17:09

Uleåborgspolisen varnar unga flickor och deras föräldrar för män som försöker få kontakt med flickor på nätet

Uleåborgspolisen går ut med en varning till unga flickor och deras föräldrar efter att det uppdagats flera fall där män med utländsk bakgrund försökt få kontakt med minderåriga flickor på sociala medier..

Jönköpingsnytt - 11 okt 12 kl. 13:45

Man langade sprit till unga flickor i Gränna

En man i Gränna har anmälts till polisen efter att ha langat sprit till två unga flickor. Det hela ska ha skett helt öppet utanför Systembolaget, och bakom anmälan står två andra flickor som ska ha sett mannen överlämna spriten..

Sydsvenskan - 01 aug 13 kl. 17:23

Unga flickor ofredades på nätet

En 31-årig man har gripits misstänkt för att sexuellt ha ofredat ett flertal unga flickor i Malmö. Mannen ska också ha förmått flickor under 15 år att delta i sexuell posering på nätet..

GT - 12 dec 14 kl. 17:02

Unga flickor utan en reflexväst attackeras

Boende på Hammarö har vid flera tillfällen uttryckt oro och polisanmält att en man attackerat unga flickor. Men polisen ser ingen anledning att varna allmänheten för mannen. – Vår arbetshypotes är att det handlar om en man som har en förkärlek till att alla, speciellt unga människor ska bära reflexväst, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen i Värmland..

GT - 02 jul 16 kl. 08:41

Minst tolv unga flickor ofredade på festival

Ett stort antal unga flickor ska sent på fredagskvällen ha utsatts för sexuella ofredanden på festivalen "Putte i Parken" i Karlstad. Tolv anmälningar har kommit in till Värmlandspolisen. – Det är ett gäng unga killar som omringar flickorna och börjar tafsa på dem.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Det är dags att syna träningsbranschen

Låt mig gå rakt på sak: Media, gymkedjor och influencers – sluta sälja hälsa till kvinnor genom att tala om att vi inte duger som vi är. Ni VET att ni cementerar redan befintlig ångest som i sin tur vrider musten ur folk och skapar än mer ohälsa, Erika Kits Gölevik, tränare och tidigare chefredaktör för Women's health..

Expressen - 11 timmar sedan

Vill UD köpslå med Kina om pressfriheten, Wallström?

Kan en ambassadör, som Anna Lindstedt i Kina, förhandla bort svensk yttrandefrihet?Vad gör utrikesminister Margot Wallström efter ambassadörens möte om Gui Minhai?.

Expressen - Igår: 18:05

SD:s antiklimatpopulism skadar hela samhället

Istället för att presentera svar på hur klimatfrågan ska tacklas så ägnar sig SD åt att skapa splittringar i samhället och måla upp konflikter som inte behöver existera. Det är fullt möjligt att både ha en ambitiös klimatpolitik och en levande landsbygd, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Expressen - Igår: 06:10

Vi behöver en lag mot skadliga sexrobotarna

”Sexrobotar” och ”sexdockor” förstärker och normaliserar synen på kvinnor som objekt och normaliserar mäns våld mot kvinnor. Det är dags för skärpt lagstiftning så att ny teknik inte reproducerar värderingar om att exploatera kvinnors kroppar, skriver Sveriges kvinnolobby, Roks och Unizon..

Expressen - I förrgår: 12:25

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

Expressen - I förrgår: 06:10

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - 18 feb 19 kl. 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.

Expressen - 17 feb 19 kl. 07:10

Lövins klimatpolitik sker på de svagas bekostnad

Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade, skriver SD:s Martin Kinnunen och Runar Filper..

Expressen - 16 feb 19 kl. 07:10

I min del av landet får de kriminella fri lejd, Damberg

Hej, Mikael Damberg. Jag tänker ta upp ett bekymmer om dessvärre inte alls intresserade din företrädare Morgan Johansson. Hur kan en enda polispatrull anses tillräcklig för en yta stor som Danmark?

Expressen - 15 feb 19 kl. 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.