DN > Nyheter

Monday, 18 February, 17:32

DN - 04 feb 19 kl. 07:20

Så arbetar länder i Mellanöstern mot terrorn – svensk har nyckelrollHur resonerar unga jihadister i Afrika? En omfattande FN-undersökning med 500 tillfrågade visar att sju av tio tog steget till en extremistorganisation efter att ha upplevt övervåld från staten: polisbrutalitet, korruption, godtyckliga arresteringar. Få uppgav religionen som skäl. Det berättar svenskan Malin Herwig som har en nyckelroll i FN:s arbete att hindra terrorns tillväxt i Mellanöstern..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Mellanöstern, Afrika, FN, Malin Herwig

Dela artikeln

781 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , arbetarländer i , Mellanösternmot , terrornsvensk har , nyckelroll
Sydsvenskan - 24 mar 16 kl. 21:41

Humorn ett vapen mot terrorn i Mellanöstern

I Mellanöstern skämtas det vilt med terrororganisationer. Det är ett effektivt motvapen och programmen är otroligt populära..

SVT Debatt - 27 jul 13 kl. 05:44

Islamisternas våld kan leda till kristen exodus från Mellanöstern

MELLANÖSTERN När islamister kommer till makten i Mellanöstern svävar regionens kristna i fara. Men vi i Västvärlden är dåliga på att utkräva ansvar av regimerna. Skydd för minoriteter måste bli en central del i USA:s och EU:s politik för Mellanöstern och Nordafrika.

YLE - 08 okt 14 kl. 15:00

Filmkultur från Mellanöstern intar Helsingfors

Mellanöstern är så mycket mera än bara krig och elände. Det vill festivalen Middle Eastern Film & Arts festival (MEFA) med sitt varierande utbud av film, konst och mat visa.
Ons 8.

YLE - 15 maj 13 kl. 05:35

Terrorforskare: Mellanöstern högintressant för finländsk underrättelsetjänst

När utrikesminister Erkki Tuomioja (SDP) avvisade kritiken om att Finlands militära underrättelsetjänst skulle ha handlat olämpligt i samband med fritagningen av den finländska gisslan i Jemen sade Tuomioja att vi enligt hans uppfattning inte har någon "militär underrättelsetjänst utomlands". Men visst har vi underrättelsefolk utomlands. Den finländska underrättelsetjänsten har två huvudgrenar; Skyddspolisen som enbart fungerar i Finland och den militära underrättelsetjänsten.

Kristianstadsbladet - 04 jul 13 kl. 13:50

Debattbok Demokrati i Mellanöstern?

Foto: Mattias Pettersson
Den arabiska våren: Folkets uppror i Mellanöstern och Nordafrika (Historiska Media)Den arabiska våren är inne i ett nytt skede. Folkmassor har återigen samlats på Tahirtorget i Kairo och de kräver Muhammad Mursis avgång. Stefan Foconi har läst Mohammad Fazlhashemis bok i ämnet som kom i våras.

YLE - 09 mar 15 kl. 12:23

Mellanöstern kan bli het exportmarknad för Finland

Den ekonomiska utvecklingen har varit enorm i Förenade arabemiraten. Den ekonomiska krisen som tynger Europa känns fjärran här, vilket allt flera finländska bolag också insett. Oljepengar och en stadigt växande handel har gjort att framför allt Dubai har blivit en metropol för regionens mest storstilade kommers.

Cornucopia - 19 dec 16 kl. 19:54

Hatet mot Ryssland i Mellanöstern bekräftas av mordet på ambassadören i Turkiet

Som alla vet har Rysslands ambassadör till Turkiet mördats framför rullande kamera på en konstutställning. Detta bekräftar det massiva hat Ryssland nu uppnått i Mellanöstern efter att ha mördat fler civila än Daesh via landets bombmattor mot civils och sjukhus.Jag har suttit i möten under eftermiddagen, och är lite sen på bollen.

Sydsvenskan - 04 jan 16 kl. 19:12

I Mellanöstern förflyktigas allt som en gång var fast.

Som om situationen i Mellanöstern inte redan var tillräckligt explosiv har den pyrande konflikten mellan Saudiarabien och Iran nu flammat upp till öppen eld.De båda totalitära motparterna representerar dessutom islams två, bittert fientliga, huvudgrenar: shia och sunni.I Syrien rasar inbördeskriget vidare, det sekteristiska våldet i Irak fortsätter och i båda länderna försöker Islamiska staten med brutalast tänkbara metoder upprätta ett medeltidsinspirerat kalifat.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 19:12

I Mellanöstern förflyktigas allt som en gång var fast.

Som om situationen i Mellanöstern inte redan var tillräckligt explosiv har den pyrande konflikten mellan Saudiarabien och Iran nu flammat upp till öppen eld.De båda totalitära motparterna representerar dessutom islams två, bittert fientliga, huvudgrenar: shia och sunni.I Syrien rasar inbördeskriget vidare, det sekteristiska våldet i Irak fortsätter och i båda länderna försöker Islamiska staten med brutalast tänkbara metoder upprätta ett medeltidsinspirerat kalifat.

Kristianstadsbladet - 05 okt 13 kl. 14:15

Svenska burgare intar Mellanöstern

Svenska hamburgare säljer stort - i Förenade arabemiraten. Varje månad öppnar kedjan Max en ny restaurang i landet. - Visionen är att ha hundratals restauranger i Mellanöstern, säger vd Richard Bergfors.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Protester efter antisemitisk attack i Frankrike

PARIS. ”Smutsiga ras! Det här är vårt land!

DN - 1 timme sedan

Misstänkt dammsugarbedragare gripen

En man som misstänks för flera åldringsbrott i södra Stockholms län har gripits..

DN - 1 timme sedan

Tre medaljer målet vid friidrotts-EM – trots skador

Tre svenska medaljer. Det är målet vid inomhus-EM i friidrott i Glasgow. Ändå saknas två klara medaljhopp på grund av skador..

DN - 1 timme sedan

Nazister döms för Hitlerhälsning efter fotbollsderby

Två medlemmar i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, döms för hets mot folkgrupp efter att ha gjort Hitlerhälsningar efter en fotbollsmatch på Tele2 arena. Däremot frias de för att ha hängt upp en banderoll över Essingeleden i Stockholm med en hyllning till Adolf Hitler..

DN - 2 timmar sedan

L-kandidater ska skickas ut på valturné

Två eller tre kandidater till partiledarposten skickas ut på turné i landet i början av juni. Så ser valberedningens plan ut för hur Jan Björklunds efterträdare ska väljas. Målet är att Liberalernas nya ledare ska kunna visa upp sig i Almedalen..

DN - 3 timmar sedan

Professor: Visste inte att mötet skulle handla om Gui Minhai

När Torbjörn Lodén, professor i sinologi, bjöds in till ett möte på Sheraton hotell av den svenska ambassadören i Peking, Anna Lindstedt, hade han ingen aning om att mötet i grunden handlade om frisläppandet av Gui Minhai. Han beskriver stämningen på mötet som konstig och lämnade när champagnen kom in..

DN - 3 timmar sedan

Rädda Barnen har investerat miljoner i Lundin Petroleum

Större delen av Rädda Barnens riksförbunds aktieportfölj utgörs av aktier i Lundin Petroleum. Trots att bolagets vd och ordförande utreds för medhjälp till grovt folkrättsbrott och dessutom misstänks för att vara delaktiga i att hota vittnen i utredningen – gjorde Rädda Barnen nyligen en miljoninvestering i oljebolaget..

DN - 4 timmar sedan

Bröndbys tränare sparkas: ”Känns overkligt”

För Bröndbysvenskarna Simon Tibbling och Simon Hedlund innebar måndagen dramatiska besked. Under morgonen meddelade klubben att tränaren Alexander Zorniger får sparken med omedelbar verkan..

DN - 7 timmar sedan

Dom faller mot aktivist som stoppade utvisning

I dag faller domen mot den 22-åriga kvinna som hindrade en utvisning genom att vägra sätta sig ned i flygplansstolen. Hon står åtalad för brott mot luftfartslagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.