DN > Opinion

Friday, 26 April, 16:19

DN - 03 feb 19 kl. 19:16

”Reformisterna ska driva på för mer progressiv S-politik”S-profiler: Vi lanserar nu S-föreningen Reformisterna för en mer progressiv socialdemokrati..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Reformisterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reformisternaska , drivapå för , mer, progressiv, S-politik
DN - 14 okt 15 kl. 09:55

Kajsa Haidl: Rikta tv-kamerorna mot den dansmusik som just nu är mer progressiv än på länge


DN:s Kajsa Haidl om genanta klubbmusikskildringar..

DN - 02 feb 16 kl. 08:00

”Sanders har gjort Clinton mer progressiv”


För statsvetaren Elizabeth Walentin bjöd Iowakvällen på idel överraskningar. ”Plötsligt är Rubio spelbar igen”, konstaterar hon..

Cornucopia - 26 aug 17 kl. 13:37

Kommande förslag: Höginkomsttagare ska betala mer för SVT och SR

Så ser det ut att komma. Den statliga politiskt kontrollerade statstelevisionen och statsradion ska skattefinansieras och även de utan vare sig TV eller TV-tittande ska nu vara med och betala. Enligt mediauppgifter ska skattefinansieringen av den politiska radion och teven vara progressiv, så höginkomsttagare ska betala mer för skiten.

NT - 05 mar 12 kl. 13:08

Irans reformister backar ännu mer

Sedan 224 av de 290 platserna i Irans parlament tillsatts är det bekräftat att reformisterna är de stora förlorarna efter valet i fredags. Reformisterna - som i hög grad bojkottade valet - har tagit 19 platser, jämfört med 60 före valet..

DN - 06 feb 19 kl. 12:49

”Reformisterna är de sanna reaktionära”

REPLIK DN Debatt 4/2. När den nya S-märkta föreningen Reformisterna nu bildas görs det under helt fel namn. För det är länge sedan vi såg något mer reaktionärt än deras politiska program, skriver Niels Paarup-Petersen, riksdagsledamot för Centerpartiet..

Expressen - 03 feb 19 kl. 22:14

S-röster om Reformisterna – "I princip V:s program"

Aftonbladets politiska chefredaktör, Anders Lindberg, menar att nystartade S-föreningen Reformisterna för vidare traditionen med "Rosorna krig" inom socialdemokratin. Socialdemokratiska opinionsbildaren Göran Greider hyllar initiativet och tänker gå med i föreningen – men säger samtidigt: – Det där programmet de lägger fram är i princip Vänsterpartiets program. Förre justitieministern Thomas Bodström välkomnar också Reformisterna: – Så länge man håller sig inom partiet så tycker jag att det är bra att man driver en idédebatt..

Sydsvenskan - 09 sep 15 kl. 09:17

Rökning gör ms mer aggressiv

Den som röker och får en ms-diagnos (multipel skleros) bör fimpa omedelbart. Det konstaterar forskare vid Karolinska institutet sedan en studie visat att rökning bidrar till att sjukdomen utvecklas mer aggressivt.Forskarna har följt 728 ms-patienter som rökte när de insjuknade och sedan jämfört sjukdomsutvecklingen hos dem som slutat respektive fortsatt röka.

Politologerna - 14 dec 17 kl. 07:30

Lucka # 14: Kvinnors intåg i politiken och manliga politikers intresse för att driva jämställdhetsfrågor

Detta inlägg är författat av Andrej Kokkonen, statsvetare vid Aarhus och Göteborgs universitet. Inlägget bygger på Andrejs och Lena Wängneruds nyligen publicerade artikel ”Women’s Presence in Politics and Male Politicians Commitment to Gender Equality in Politics: Evidence from 290 Swedish Local Councils” i Journal of Women Politics & Policy. *** Flera studier visar att kvinnliga politiker är mer intresserade av att driva jämställdhetsfrågor än sina manliga kollegor.

SmålandsPosten - 08 feb 19 kl. 04:00

Reformisterna då och nu

Vurmen för staten och det offentliga har äldre anor i Sverige än många kanske är medvetna om. Den socialdemokratiska folkhemsideologin och dess nutida avläggare, exempelvis den politik som förespråkas av den nya vänsterradikala föreningen Reformisterna, har anor som går tillbaka flera hundra år i tiden..

SmålandsPosten - 08 feb 19 kl. 06:26

Kommunalråd med i Reformisterna

Socialdemokraternas kommunalråd i Växjö, Malin Lauber har gått med i den nystartade föreningen Reformisterna. Hon tycker det är bra när det förs progressiva samtal inom partiet..

Fler nyheter från DN

DN - 19 timmar sedan

”Vi föreslår breda sociala reformer för eget ägt boende”

Ebba Busch Thor (KD) och Jakob Forssmed (KD): Januarikonstellationens hyresrättsfixering är svårbegriplig när de allra flesta vill bo i eget ägt boende..

DN - 22 timmar sedan

”Bra att sänka marginalskatterna och höja skatten på kapital och fastigheter”

REPLIK DN DEBATT 23/4. Vi välkomnar en omläggning av skattesystemet enligt artikelförfattarnas förslag: sänkt marginalskatt som kompenseras av höjd skatt på kapital och progressiv skatt på fastigheter. Inriktningen bör vara en reform som bidrar till en mer jämlik omfördelning av skattebördan, skriver Per Sundgren och Daniel Suhonen..

DN - 22 timmar sedan

”Pågående kärnkraftsbyggen fördyras och försenas”

SLUTREPLIK DN DEBATT 14/4. I repliker på vår artikel hävdar Lars Wiegert och Torsten Dilot att kärnkraft kan byggas ut till samma kostnad som vindkraften och behövs för att möta klimathotet. Det är svårt att hitta stöd för detta i verkligheten, skriver sex vindkraftsföreträdare..

DN - 22 timmar sedan

”Societal challenges require investments in adult development”

ENGLISH VERSION. Representatives from academia, business and organizations: Sweden can become a pioneer in human maturity and wisdom..

DN - 16 apr 19 kl. 16:04

”Naturskyddsföreningen hade fel för 30 år sedan och har fel nu”

REPLIK DN DEBATT 11/4. När Naturskyddsföreningen nu som en överdomare bedömer andras klimatpolitik mot sin egen kan det vara värt att påminna om hur fel de hade för 30 år sedan då de förordade att kärnkraften skulle avvecklas. Hade vi följt deras rekommendationer då hade Sverige sannolikt haft kraftigt stigande utsläpp eller i bästa fall varit ett land bland andra, skriver Gunnar Hökmark (M), Europaparlamentariker..

DN - Igår: 21:00

”Samhällsutmaningar kräver satsning på vuxenutveckling”

Företrädare för forskning, företag och organisationer: Med livslångt lärande kan individen hantera den accelererande komplexiteten i världen..

DN - I förrgår: 15:45

”Skatt på avfallsförbränning ökar inte återvinningen”

REPLIK DN DEBATT 19/4. Gunnar Fredriksson menar att det krävs en skatt på avfall till förbränning för att Sverige ska kunna vara en förebild för en cirkulär ekonomi. Vi, och många med oss, anser att han har fel och att det finns en mängd bättre och mer träffsäkra styrmedel än en skatt, skriver Erik Thornström, Energiföretagen Sverige och Klas Svensson, Avfall Sverige..

DN - I förrgår: 06:30

”Barn till IS-återvändare som är i Sverige kan omhändertas”

Morgan Johansson (S) och Mikael Damberg (S): Regeringens bedömning är att LVU ger stöd för beslut att omhänderta barn till IS-återvändare..

DN - I förrgår: 21:00

”Statsbidrag för likvärdighet i skolan används till annat”

Åsa Fahlén, Lärarnas riksförbund: Så kan skolans finansiering flyttas helt från kommunerna till staten..

DN - I förrgår: 16:45

”Nordiska länderna kan snabbt införa koldioxidskatt på flyget”

REPLIK DN DEBATT 18/4. De fyra vänsterledarna tycks ha dimmiga begrepp om hur förutsättningarna för koldioxidskatt på flygbränsle ser ut. Länder behöver inte be ICAO om tillstånd för att införa skatt på flygbränslen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.