DN > Opinion

Monday, 18 February, 01:37

DN - 03 feb 19 kl. 19:16

”Reformisterna ska driva på för mer progressiv S-politik”S-profiler: Vi lanserar nu S-föreningen Reformisterna för en mer progressiv socialdemokrati..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Reformisterna

Dela artikeln

6769 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reformisternaska , drivapå för , mer, progressiv, S-politik
DN - 14 okt 15 kl. 09:55

Kajsa Haidl: Rikta tv-kamerorna mot den dansmusik som just nu är mer progressiv än på länge


DN:s Kajsa Haidl om genanta klubbmusikskildringar..

DN - 02 feb 16 kl. 08:00

”Sanders har gjort Clinton mer progressiv”


För statsvetaren Elizabeth Walentin bjöd Iowakvällen på idel överraskningar. ”Plötsligt är Rubio spelbar igen”, konstaterar hon..

Cornucopia - 26 aug 17 kl. 13:37

Kommande förslag: Höginkomsttagare ska betala mer för SVT och SR

Så ser det ut att komma. Den statliga politiskt kontrollerade statstelevisionen och statsradion ska skattefinansieras och även de utan vare sig TV eller TV-tittande ska nu vara med och betala. Enligt mediauppgifter ska skattefinansieringen av den politiska radion och teven vara progressiv, så höginkomsttagare ska betala mer för skiten.

NT - 05 mar 12 kl. 13:08

Irans reformister backar ännu mer

Sedan 224 av de 290 platserna i Irans parlament tillsatts är det bekräftat att reformisterna är de stora förlorarna efter valet i fredags. Reformisterna - som i hög grad bojkottade valet - har tagit 19 platser, jämfört med 60 före valet..

DN - 06 feb 19 kl. 12:49

”Reformisterna är de sanna reaktionära”

REPLIK DN Debatt 4/2. När den nya S-märkta föreningen Reformisterna nu bildas görs det under helt fel namn. För det är länge sedan vi såg något mer reaktionärt än deras politiska program, skriver Niels Paarup-Petersen, riksdagsledamot för Centerpartiet..

Expressen - 03 feb 19 kl. 22:14

S-röster om Reformisterna – "I princip V:s program"

Aftonbladets politiska chefredaktör, Anders Lindberg, menar att nystartade S-föreningen Reformisterna för vidare traditionen med "Rosorna krig" inom socialdemokratin. Socialdemokratiska opinionsbildaren Göran Greider hyllar initiativet och tänker gå med i föreningen – men säger samtidigt: – Det där programmet de lägger fram är i princip Vänsterpartiets program. Förre justitieministern Thomas Bodström välkomnar också Reformisterna: – Så länge man håller sig inom partiet så tycker jag att det är bra att man driver en idédebatt..

Sydsvenskan - 09 sep 15 kl. 09:17

Rökning gör ms mer aggressiv

Den som röker och får en ms-diagnos (multipel skleros) bör fimpa omedelbart. Det konstaterar forskare vid Karolinska institutet sedan en studie visat att rökning bidrar till att sjukdomen utvecklas mer aggressivt.Forskarna har följt 728 ms-patienter som rökte när de insjuknade och sedan jämfört sjukdomsutvecklingen hos dem som slutat respektive fortsatt röka.

Politologerna - 14 dec 17 kl. 07:30

Lucka # 14: Kvinnors intåg i politiken och manliga politikers intresse för att driva jämställdhetsfrågor

Detta inlägg är författat av Andrej Kokkonen, statsvetare vid Aarhus och Göteborgs universitet. Inlägget bygger på Andrejs och Lena Wängneruds nyligen publicerade artikel ”Women’s Presence in Politics and Male Politicians Commitment to Gender Equality in Politics: Evidence from 290 Swedish Local Councils” i Journal of Women Politics & Policy. *** Flera studier visar att kvinnliga politiker är mer intresserade av att driva jämställdhetsfrågor än sina manliga kollegor.

SmålandsPosten - 08 feb 19 kl. 04:00

Reformisterna då och nu

Vurmen för staten och det offentliga har äldre anor i Sverige än många kanske är medvetna om. Den socialdemokratiska folkhemsideologin och dess nutida avläggare, exempelvis den politik som förespråkas av den nya vänsterradikala föreningen Reformisterna, har anor som går tillbaka flera hundra år i tiden..

SmålandsPosten - 08 feb 19 kl. 06:26

Kommunalråd med i Reformisterna

Socialdemokraternas kommunalråd i Växjö, Malin Lauber har gått med i den nystartade föreningen Reformisterna. Hon tycker det är bra när det förs progressiva samtal inom partiet..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

”Är Sverige redo att låta maskiner fatta besluten?”

Anne Kaun och Julia Velkova: Fallet med Arbetsförmedlingen visar riskerna med automatiserat beslutsfattande i stor skala..

DN - Igår: 21:00

”Allvarliga fel i många böcker med råd om kost och hälsa”

Fyra medicinforskare: Låt en oberoende aktör granska innehållet i böcker som påstås vara grundade i vetenskap..

DN - I förrgår: 21:00

”Så införs marknadshyror snabbt och rättvist för alla”

Roland Andersson och Lars Jonung: Januariavtalet inriktning på bara nybyggda lägenheter är ett hot mot en fri hyresmarknad..

DN - 14 feb 19 kl. 21:00

”Välorganiserade populister hotar hela EU-samarbetet”

EU-kommissionär Cecilia Malmström: Valet till Europaparlamentet i maj är viktigare än på mycket länge..

DN - 14 feb 19 kl. 16:46

”Sveaskog fortsätter avverka naturskogar”

SLUTREPLIK DN DEBATT 6/2. Sveaskog behöver gå före och visa vägen mot ett hållbart skogsbruk - det gör de inte i dag. Vi uppmanar därför regeringen att snarast se över Sveaskogs uppdrag, skriver företrädare för 23 miljö- och naturorganisationer..

DN - 13 feb 19 kl. 21:00

”Partiet Vändpunkt ska ge politiken en ny riktning”

Carl Schlyter, med flera: De etablerade partierna har misslyckats med att bemöta de samhällsproblem vi nu ser växa..

DN - 06 feb 19 kl. 10:44

”Tydliggör de yrkesförberedande utbildningarnas betydelse bättre”

Maskinentreprenörerna: Det krävs en nationell satsning och en regional samordning för få yrkesförberedande utbildningar i toppklass..

DN - 13 feb 19 kl. 16:52

”Vårdens tillgänglighet kan bara lösas lokalt”

REPLIK DN DEBATT 10/2. Behoven och förväntningarna på den svenska hälso- och sjukvården ökar. Men lösningen för vårdens tillgänglighet handlar inte om att flytta över ansvaret för styrningen av vården till staten, skriver Fredrik Lennartsson, SKL..

DN - 12 feb 19 kl. 21:00

”Verklighetsfrämmande om förbud mot kärnvapen”

Fyra forskare: Utredningen om undertecknande av konventionen om kärnvapenförbud innehåller många oklarheter..

DN - 12 feb 19 kl. 15:40

”Ovetenskapliga läror dålig grund för vetenskapen”

Humanisterna: Vissa aspekter av religion har visat sig vara helt oförenliga med vetenskap..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.