DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 17:40

DI - 03 feb 19 kl. 16:00

Befolkningstillväxten är klimatets ödesfrågaDEBATT. Klimatutsläppen är en funktion av ökat välstånd, befolkningstillväxt och tekniska begränsningar. Nycklarna till verklig framgång är att minska födelsetalen i Afrika och bygga ut kärnkraften i länder som Sverige, skriver Hans Bergström, tidigare chefredaktör för Dagens Nyheter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, Afrika, Sverige, Hans Bergström, Dagens Nyheter

Dela artikeln

135 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Befolkningstillväxtenär , klimatets, ödesfråga
Cornucopia - 12 apr 17 kl. 11:28

SCB reviderar ner befolkningstillväxten - byggs för mycket bostäder

SCB reviderade ner den svenska befolkningstillväxten rejält framöver. En möjlig slutsats som Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson antyder är att det nu byggs för mycket bostäder. Vi kan alltså vara på väg att upprepa 90-talets överproduktion.

Cornucopia - 04 mar 17 kl. 09:10

Vattenbrist i Örebro - kan inte hantera befolkningstillväxten

Sedan i höstas råder det vattenbrist i Örebro kommun. Kommunen klarar inte av befolkningstillväxten och dränerar sjöarna man har som vattentäkter. Man uppmanar att spara på vattnet och väntas införa bevattningsförbud (på vintern...

SVT - 08 okt 15 kl. 11:27

SKL: Befolkningstillväxt kan utlösa skattechock

Sveriges kommuner och landsting (SKL) varnar för en skattechock, delvis till följd av den snabba befolkningstillväxten som skapats av flyktingkrisen. Samtidigt meddelar ett antal av landets kommuner att boendesituationen för flyktingarna blir alltmer krisartad..

BT - 25 jul 18 kl. 05:00

Dämpad befolkningstillväxt i Ulricehamn

Befolkningstillväxten i Ulricehamn har dämpats något och beräknas bli lägre under 2018 än de tre senaste åren. Men sedan beräknas ökningen ta fart igen..

VBL - 16 okt 12 kl. 23:19

Tillväxten i Vasa i topp

Befolkningstillväxten i Vasaregionen är störst på trettio år. På tio år har 7.300 jobb skapats.

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 15 kl. 17:50

"Bostadsbyggandet är långt ifrån tillräckligt för att möta befolkningstillväxten."

Bostadsutmaningarna är stora och de politiska lösningarna, inte minst på nationell nivå, har varit alltför ineffektiva. Nu behövs debatt, men också förslag som kan lösa problemen.
Det skriver Fredrik Sjögren, gruppledare för Folkpartiet Malmö och ledamot i SKL:s beredning för samhällsbyggnad..

Sydsvenskan - 02 sep 15 kl. 17:50

"Bostadsbyggandet är långt ifrån tillräckligt för att möta befolkningstillväxten."

Bostadsutmaningarna är stora och de politiska lösningarna, inte minst på nationell nivå, har varit alltför ineffektiva. Nu behövs debatt, men också förslag som kan lösa problemen.
Det skriver Fredrik Sjögren, gruppledare för Folkpartiet Malmö och ledamot i SKL:s beredning för samhällsbyggnad..

Kristianstadsbladet - 29 okt 15 kl. 03:00

Befolkningstillväxten det stora hotet

Sydöstran - 11 dec 15 kl. 14:25

Befolkningstillväxten fantastisk möjlighet

Vårt första år i politisk koalition mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna har passerat och mycket har skett under 2015. Vi har fått glädjen att inviga många projekt, bland annat skärgårdspendeln mellan Sturkö och Trossö och den moderna stadsmarinan som på ett inbjudande sätt möter besökare och invånare..

Supermiljöbloggen - 06 nov 14 kl. 12:15

FN:s rapport om klimatet och framtiden

Mängden koldioxid, metan och lustgas är högre än under de senaste 800 000 åren. Utsläppen, tillsammans med annan mänsklig påverkan, är extremt sannolikt den största orsaken till den globala uppvärmningen sedan mitten av 1900-talet. Fortsatta utsläpp kommer att fortsätta uppvärmningen och effekterna på klimatsystemet.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Oscar Properties hade sämsta handelsdagen någonsin

Måndagen blev en relativt stillsam handelsdag på Stockholmsbörsen med små rörelser för huvudindexen. Desto mer dramatiskt var det för bostadsutvecklaren Oscar Properties, vars stamaktie med bred marginal hade sin sämsta handelsdag någonsin..

DI - 15 minuter sedan

Kina vill skapa nytt tillväxtcentrum i Guangdong-provinsen

Den redan ekonomiskt viktiga provinsen Guangdong i södra Kina ska bli ett ännu starkare tillväxtcentrum, enligt nya riktlinjer från den politiska ledningen, rapporterar Reuters..

DI - 15 minuter sedan

Sparekonomerna kräver Löfven på svar om ISK-skatten

Stefan Löfven (S) vill ta ut mer skatt från finanssektorn och på kapitalinkomster, men det är oklart hur det ska ske. Många privatsparare är nu rädda för en ytterligare höjning av ISK-skatten.  ”Det är frustrerande att han inte kan ge ett rakare besked”, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

DI - 45 minuter sedan

Pimco räknar med avtal mellan USA och Kina

Kapitalförvaltningsjätten Pimco bedömer att det kommer att bli ett avtal mellan USA och Kina i den så viktiga frågan om handel. .

DI - 1 timme sedan

Pär Boman nöjd med sin vd-rekrytering: ”Hon utmanar gamla sanningar”

Handelsbanken får sin första kvinnliga vd och koncernchef när det interna toppnamnet Carina Åkerström efterträder avpolletterade Anders Bouvin. Enligt ordförande Pär Boman ligger bankens strategi fast. ”Men Carina Åkerström har genom hela sin karriär utmanat gamla sanningar”, säger styrelseordföranden i en intervju med Di..

DI - 1 timme sedan

Hedin Bil fortsätter att växa i Belgien

Hedin Bil har tillträtt Star Repair, en mindre lack- och plåtverkstad i anslutning till Hedin Bils befintliga anläggning i Lier, Belgien..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Dollarn tappar mot euron när USA håller helgstängt

Räntorna i euroområdets kärna visade små förändringar medan periferin sjönk. Dollarn stärktes något mot yenen men tappade mot euron i viss avvaktan när USA hade helgstängt på grund av Presidents Day. .

DI - 1 timme sedan

Då kan Falcon funds-profilen Max Serwin utlämnas

Max Serwin, nyckelspelare i Falcon Funds-utredningen, kan komma till Sverige inom bara några veckor. ”Mitten av mars är fullt rimligt”, säger Ekobrottsmyndighetens Jan Tibbling till Di..

DI - 1 timme sedan

Statliga specialfastigheter ökar intäkter och vinst

Helstatliga Specialfastigheter Sverige AB, som äger och förvaltar exempelvis anstalter, polisbyggnader och försvarshögkvarter, ökade sina hyresintäkter i fjol med knappt 6 procent till 1.846 miljoner kronor. .

DI - 1 timme sedan

Nordea fonder flaggar ner under 10 procent i Academedia

Nordea Fonder har minskat sitt innehav i utbildningsföretaget Academedia till strax under 10,16 miljoner aktier, vilket motsvarar cirka 9,6 procent av kapital och röster. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.