Expressen > Nyheter

Wednesday, 20 February, 14:28

Expressen - 31 jan 19 kl. 20:29

Tidigare stadsdirektören får 6,4 miljoner – utan att jobba4,3 miljoner kronor i fallskärm räckte inte när den före detta stadsdirektören i Stockholm, Ingela Lindh, skulle sluta i höstas.Lindh tillsattes av det före detta finansborgarrådet Karin Wanngård (S).Efter valförlusten förlängde Wanngård stadsdirektörens anställning i ett år. Enligt överenskommelsen skulle hon bara behöva stå till förfogande till Stockholms stad.Lön: 180 500 kronor i månaden – 8 500 kronor mer än statsminister Stefan Löfven.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Stockholm, Lindh, Karin Wanngård, Wanngård, Stockholms, Stefan Löfven, Ingelas

Dela artikeln

33514 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidigare stadsdirektörenfår , 6,4miljoner utan att , jobba
YLE - 19 nov 15 kl. 17:08

Stadsdirektören i Raseborg kastar alla bollarna i luften

Raseborg vill åter en gång få ordning på den alltjämt växande skuldbördan. Men nya stadsdirektören Tom Simola nöjer sig inte med att presentera budgeten för 2016. Nej, 2016 blir ett mellanår – men samtidigt ett år som förändrar allt.

YLE - 08 apr 13 kl. 07:27

Stadsdirektören: Skatten stiger sannolikt i Raseborg

Det behövs ingen arbetsgrupp i Raseborg som ska jobba med att motverka fortsatta skattehöjningar. Skattetrycket är hårt och staden jobbar redan på olika sätt med ekonomin, skriver stadsdirektören i sin beredning inför stadsstyrelsemötet på måndag (8.4).

YLE - 06 nov 16 kl. 09:48

Hangöbor: Sommargäster favoriseras - men stadsdirektören avfärdar kritiken

Många Hangöbor upplever att staden kör över deras intressen och favoriserar sommarboende. Forskare Marianne Pekola-Sjöblom har en lösning: Bli politiker och börja själv påverka på din hemort. Hans Lönnberg upplever en känsla av underläge när han tänker på de stora byggprojekten i hans hemstad Hangö.

YLE - 09 jan 14 kl. 06:00

Karlebypolitiker vill veta när stadsdirektören ska gå i pension

I Karleby vill stadsstyrelsens ordförande veta när stadsdirektören och andra ledande tjänstemän egentligen tänker gå i pension. Fyra personer inom centralförvaltningen har redan nått pensionsåldern, men ingen av dem har sagt något om sina pensionsplaner. I januari ska stadsstyrelsen i Karleby diskutera pensionsplanerna inom centralförvaltningen.

YLE - 20 maj 15 kl. 17:00

Nya stadsdirektören vill förändra Hangö

Stadsstyrelsen i Hangö beslöt nyss att det blir Denis Strandell eller Fredrik Lindström som blir nästa stadsdirektör i Hangö då Jouko Mäkinen går i pension. Vi kände dem på pulsen inför det stundande valet. Totalt 17 personer sökte jobbet som var lediganslaget i två repriser.

YLE - 25 aug 17 kl. 05:48

Vasas och Umeås hamnbolag gjorde dåligt resultat - stadsdirektören inte oroad

Hamnbolaget Kvarken Ports som ägs av Vasa stad och Umeå gjorde förra året en förlust på ungefär 700 000 euro. Trots det dåliga resultatet tror Vasas stadsdirektör Tomas Häyry fortfarande på konceptet. Hamnbolaget grundades för tre år sedan för att stärka affärsutvecklingen för hamnarna och transportstråken i regionen.

YLE - 30 aug 17 kl. 13:00

Raseborgs nya stadsdirektör tar inte motorcykeln till jobbet

Ragnar Lundqvist har i Raseborg blivit känd som motorcykelkille. Vi lär knappast ändå se honom komma körande på sin Harley när han är på väg på officiella stadsdirektörsuppdrag. - Jag kom inte med motorcykel.

YLE - 20 jan 15 kl. 18:28

Hangöborna har stora förväntningar på en ny stadsdirektör

Hangö borde få en kunnig och driftig stadsdirektör efter Jouko Mäkinen som går i pension i höst, hoppas invånarna. Bland Hangöborna är simhall, turismen och Östra hamnen högt på önskelistan. - En som klarar av jobbet.

YLE - 20 jan 15 kl. 18:42

Politiker: Hangös stadsdirektör borde vara en kommunalt kunnig affärsman

Hangö behöver en mångsysslare som har stark erfarenhet av kommunala frågor, anser stadsstyrelsemedlemmen Barbro Wikberg (SFP). Stadsstyrelsens ordförande Jouko Kavander (SDP) är mera intresserad av affärsmässigt kunnande och tycker att det bland sökandena till Raseborg finns en mycket duktig kandidat. - Samarbetskunskap, bestämda tag i behandlingen av ärenden, finanskunnande och kunskap i hur man utvecklar industrin men också en förmåga att våga ta risker, är det viktigaste, säger Jouko Kavander.

YLE - 06 jul 17 kl. 17:00

Styrelseordförande: Kan bli svårt att hitta ny stadsdirektör i Kaskö

Stadsstyrelsen i Kaskö föreslår att Marlene Svens beviljas avsked från sin tjänst som stadsdirektör. Stadsstyrelsens ordförande, Carl-Gustav Mangs (SFP), tror inte det blir lätt att hitta någon ny stadsdirektör. Förra veckan kom beskedet att Marlene Svens säger upp sig som stadsdirektör i Kaskö från och med den första september.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Leverantör sparkas efter läckan på 11717

Med Help, som tar emot patientsamtal via 11717 Vårdguiden, säger nu upp avtalet med underleverantören som svarat för teleoperatörstjänster.Bakgrunden är skandalen där miljontals inspelade samtal till 11717 legat öppna på nätet..

Expressen - 15 minuter sedan

Prinsessan Leonore fyller 5 år – här är den nya bilden

Prinsessan Leonore fyller fem år.Här är kungahusets nya bild på hertiginnan av Gotland – prinsessan Madeleines och Chris O'Neills förstfödda.Det är också prinsessan som har tagit bilden på födelsedagsbarnet..

Expressen - 30 minuter sedan

UD markerar mot Ungern – efter Strandhälls ordbråk

Ordbråket mellan Annika Strandhäll, S, och ungerska ministrar har eskalerat.På onsdagen kallade UD därför till sig Ungerns ambassadör – för att markera.– Vikten av att kunna föra en politisk diskussion utan att gå till personangrepp framfördes, säger UD:s presskommunikatör Anton Dahlquist..

Expressen - 30 minuter sedan

Svenska barn fångna i IS sista fäste – UD kommer inte agera

IS-göteborgaren Michael Skråmo befinner sig i terrorsektens sista fäste i Syrien. Han vägrar överlämna sig – eller låta sina barn bli evakuerade.En anhörig vill ha hjälp av svenska myndigheter med att föra barnen i säkerhet.

Expressen - 30 minuter sedan

IS-kvinnan Shamima söker nytt hemland: ”Orättvist”

Tonåringen Shamima ville återvända till Storbritannien efter att ha tröttnat på livet som IS-jihadist.Då blev hon av med sitt brittiska medborgarskap. Nu kan hon tänka sig att flytta till Holland i stället där hennes make har familj.

Expressen - 45 minuter sedan

En person fast i bil efter trafikolycka

Två personbilar har kolliderat utanför Falkenberg, och en bil ligger i diket.En person uppges sitta fast.– Vi har påbörjat arbetet med att rädda den personen, säger Niklas Rosenberg, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten väst..

Expressen - 1 timme sedan

”Bonnesen får svårt att sitta kvar på Swedbank”

Efter SVT:s avslöjande om penningtvätt på Swedbank väcks allt mer kritiska röster mot vd:n Birgitte Bonnesen:
”Oavsett om Birgitte Bonnesen ljög när hon i höstas svor sig fri från penningtvätt eller om hon bara hade noll koll så får hon svårt att sitta kvar som vd för Swedbank”, skriver SvD Näringslivs Birgitta Forsberg i en kommentar. .

Expressen - 1 timme sedan

May förlorar flera ledamöter till ny grupp

Konservativa Tory-partiet i Storbritannien förlorar flera ledamöter till den nya oberoende gruppen i brittiska underhuset.Tre ledamöter lämnar nu Theresa Mays parti, rapporterar BBC..

Expressen - 2 timmar sedan

Emmas katt Jarvis fick buken söndersparkad

Katten Jarvis kom hem med svåra skador efter att ha varit ute som vanligt i området.Emma Acklund åkte akut till veterinären med Jarvis som fick opereras.– Troligen har någon misshandlat honom med sparkar.

Expressen - 2 timmar sedan

Karl Ove Knausgård får pris av Svenska Akademien

Svenska Akademiens har beslutat att Karl Ove Knausgård får nordiska priset 2019.Det meddelades under onsdagen i ett pressmeddelande.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.