Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 17 February, 14:32

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 19 kl. 15:13

Gränspoliser slår larm till regeringenRegeringen har förlängt de inre gränskontrollerna, med hänvisning till en förhöjd hotbild mot Sverige. Men enligt gränspoliser finns inte tillräckligt med resurser för att kunna fullfölja uppdraget – och situationen är så allvarlig att man nu slår larm.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

1988 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gränspoliserslår , larmtill , regeringen
Regeringen - 19 jul 17 kl. 16:22

Regeringen ger MSB i uppdrag att utreda felaktigt VMA-larm

Regeringen har i dag beslutat att ge Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i uppdrag att redovisa och utvärdera omständigheterna kring SOS Alarms felaktiga VMA-larm i Stockholm den 9 juli 2017..

Regeringen - 19 jul 17 kl. 16:22

Uppdrag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att utreda omständigheterna kring SOS Alarms felaktiga VMA-larm i Stockholm den 9 juli 2017

Regeringen ger Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i uppdrag att redovisa och utvärdera omständigheterna kring och vidtagna åtgärder med anledning av SOS Alarms felaktiga VMA-larm i Stockholm den 9 juli 2017..

Regeringen - 15 mar 16 kl. 11:04

Ett särskilt skydd mot repressalier för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden

I propositionen föreslås en ny lag om särskilt skydd mot repressalier för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden. Arbetstagare som utsätts för en repressalie av sin arbetsgivare i strid med den lagen ska ha rätt till skadestånd. Även inhyrda som slår larm om allvarliga missförhållanden i inhyrarens verksamhet ska omfattas av repressalieskyddet..

Regeringen - 10 mar 16 kl. 12:30

Regeringen föreslår starkare skydd för visselblåsare

Regeringen har i dag beslutat propositionen 2015/16:128 Ett särskilt skydd mot repressalier för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden. Förslaget innebär en förstärkning av det skydd som redan finns för visselblåsare genom att arbetstagare som utsätts för en repressalie av sin arbetsgivare i strid med den nya lagen ska ha rätt till skadestånd..

Regeringen - 22 jan 16 kl. 13:09

Ett särskilt skydd för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden

I lagrådsremissen föreslås en ny lag om särskilt skydd för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 januari 2017..

Regeringen - 15 mar 16 kl. 11:11

Frågor och svar om propositionen Ett särskilt skydd mot repressalier för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden

En förstärkning av det skydd som redan finns för så kallade visselblåsare. Genom en ny lag ska arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden i arbetsgivarens verksamhet ges ett särskilt skydd mot repressalier. En arbetstagare som blir utsatt för repressalier i strid med den föreslagna lagen ska få rätt till skadestånd av arbetsgivaren..

E24 - 26 jan 16 kl. 14:06

Chefsekonomen: Regeringen måste göra reformer nu

Swedbanks nya chefsekonom Anna Breman slår till med en konjunkturprognos som i princip slår larm: Regeringen måste genomföra reformer på arbetsmarknaden. Nu. Men hon är samtidigt pessimistisk till att det ska ske i nog omfattning..

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Regeringen - 13 mar 14 kl. 19:26

Regeringen presenterar satsningar på sommarskola

Regeringen vill öka kunskapsinriktningen i skolan. Med en utbildning av hög kvalitet kan fler elever nå målen och få en god grund att stå på inför kommande studier och arbete. Det handlar om investeringar för elevernas skull, men också för jobbens skull.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Här kan fler företag få plats i Landskrona

Blickar norrut när marken tar slut i Kronans företagspark..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Leksand håller liv i kvartsfinalsserien

Efter två raka förluster hängde Leksands SDHL-slutspelsliv på en skör tråd i den tredje kvartsfinalen i bäst av fem mot HV71. De får leva ett tag till. 3–1-segern i Jönköping innebär att dalkullorna reducerar till 1–2 i matcher.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bolsjunov överlägsen i VM-genrepet

Ryssen Alexander Bolsjunov var starkast i herrarnas VM-genrep, 15 kilometer klassiskt i italienska Cogne. Och ryssen var totalt överlägsen. Han var drygt 43 sekunder före finländaren Ivo Niskanen som slutade tvåa och 56 sekunder före landsmannen Alexand.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nästan 100 år av kvinnokamp i Båstad

Margareta Lindgren, ordförande: ”Vi försöker göra vår röst hörd.".

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Årets första Höjaträff

"Klaver & klinga" i Höja församlingsgård på tisdag den 19 februari..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Iran kallar upp ambassadör efter attentat

Iran utrikesdepartement har kallat upp Pakistans ambassadör. Iran anklagar Pakistan för att ge skydd åt en jihadistgrupp som misstänks ligga bakom onsdagens självmordsattentat i sydöstra Iran som dödade 27 medlemmar av revolutionsgardet. "Irans islamska.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Netanyahu överlåter sin utrikesministerpost

Med bara ett par månader kvar till det israeliska valet meddelar premiärminister Benjamin Netanyahu att han väljer att avstå från sin roll som utrikesminister och lämnar över uppdraget till underrättelseministern Israel Katz. Beslutet kommer efter påtry.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Chris Abbott om sin värvning: ”En väldigt stark tvåvägsback”

Rögles sportchef om sin värvningsstrategi och dramatiken sista dagen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Rögle värvar NHL-meriterad back

Rögle förstärker laget inför avgörandet i grundserien i SHL. Den kanadensiska backen Éric Gélinas, 27, ansluter från KHL-laget Slovan Bratislava. Gélinas har bland annat 189 NHL-matcher på meritlistan och har skrivit på för Ängelholmslaget säsongen ut..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ott Tänak ohotad vinnare i Svenska rallyt

Ott Tänak gick upp i ledningen i början på andra dagen och kunde sedan bevaka sin ledning hela vägen in i mål. Till slut vann estländaren med 53,7 sekunder och kunde jublande passera mållinjen på den sista specialsträckan i Svenska rallyt. – Det är fant.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.