DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 15:34

Liknande nyheter

Taggar: Lista, Bankernasom , höjerhär får du , bäst, sparränta
YLE - 10 dec 12 kl. 06:13

Bankerna höjer serviceavgifter

Serviceavgifterna i anslutning till banklån stiger. För många låntagare kan avgifterna komma som en överraskning. I plånboken märks det i synnerhet om man tvingas betala flera euro extra för varje lånerat.

SvD - 20 feb 13 kl. 14:26

Bankerna höjer styrelsearvoden

Så mycket ökar arvodena..

DI - 25 sep 15 kl. 11:59

Bankerna smyghöjer boräntor

Trots Riksbankens minusränta genomför SEB en kraftig höjning av kundernas rörliga boräntor. Övriga storbanker har redan gjort samma sak, skriver Svenska Dagbladet..

YLE - 26 apr 18 kl. 04:52

S-banken vädrar morgonluft när de stora bankerna höjer priser och minskar på betjäning

De stora bankernas kunder är allt rörligare och söker efter egna passande alternativ för sina banktjänster. För många äldre och medelålders är betjäningen nyckeln, fortfarande. Priset på tjänsterna är också centralt.

DI - 09 jan 19 kl. 13:11

Lista: Här är bankerna som höjer boräntan

Höjningar av boräntan har stått som spön i backen den senaste tiden. Men det är inte alla som går den vägen. “Vi hoppas på många nya kunder i och med vårt beslut", säger Johanna Cerwall, vd på Skandiabanken, som inte höjer.

YLE - 22 dec 15 kl. 15:31

Strängare krav på banker höjer lånemarginaler?

Finansinspektionen FI vill att bankerna ökar den bufferten man har för varje bostadslån. Enligt FI har bankerna själva god ekonomi men hushållens skuldsättning ökar för mycket. Banken lägger undan ett visst kapital när man beviljar bostadslån.

BT - 08 maj 14 kl. 08:38

FI skärper kapitalkrav på bankerna

Mer pengar i ladorna och ökade riskvikter på bolån - Finansinspektionen skärper kraven på bankerna. Effekterna blir ett stabilare finansiellt system, men också dyrare bolån. FI höjer kraven på hur mycket de fyra storbankerna ska ha i buffert i kärnprimärkapital från den 1 januari 2015.

BT - 06 feb 13 kl. 16:05

Bankerna går med rekordvinst

Svenska banker är en lönsam affär. Tillsammans gjorde de fyra stora en vinst på 85,4 miljarder kronor förra året. Över 35 miljarder går tillbaka till ägarna i form av höjda utdelningar.

Cornucopia - 01 jun 17 kl. 16:07

Icke-inflationen: Nordea höjer "förmånskund"-priserna med 33% till 100%

Icke-inflationen slår till igen. Denna gång är det Nordea som slår till och höjer sina kortpriser och priser för betaltjänster i onlinebankerna med 33% till 100% för sina "förmånskunder", "premiumkunder" och "PLUS-kunder". Man får förmoda att det är denna vägen banken ska få in Magdalena Anderssons höjda skatter avgifter  för bankerna.

Dagens PS - 24 maj 17 kl. 11:02

Riksbanken höjer på nytt varningsflagg

Skuldberget som hela tiden ökar är ett allvarligt hot mot den finansiella och makroekonomiska stabiliteten. Det slår Riksbanken fast i en stabilitetsrapport som refereras av TT. Riksbanken efterlyser åtgärder för att parera mot en eventuell likviditetskris; motståndskraften hos hushåll, banker och banksystemet måste stärkas, heter det i ett pressmeddelande.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

1930-talet är DN:s enda argument

Vad anser Dagens Nyheters politiska redaktör Per Svensson om Sveriges inträde i euro-zonen? Vad anser han om svenskt deltagande i bankunionen? Vad tycker han om energiunionens konsekvenser?

DI - 15 minuter sedan

Investor nära miljardaffär i portföljbolaget

Efter mer än tio år i Investors portfölj kan ögonlaserbolaget Memira vara på väg att få nya ägare. .

DI - 15 minuter sedan

New York går mot försiktig öppning – press på apotekskedjan CVS

USA-börserna såg på onsdagseftermiddagen ut att börja dagen med nära nog oförändrade index. Uppmärksamhet riktades fortsatt mot den globala handeln, då högt uppsatta företrädare för USA och Kina senare i veckan väntas ta nya tag för att lösa upp knutarna i handelskonflikten mellan länderna..

DI - 15 minuter sedan

Sobis vd: Vi har tagit höjd för höjd från Roches Hemlibra

Sobi har i sin intäktsprognos för 2019 tagit hänsyn till konkurrens från Roches läkemedel Hemlibra på hemofili-området i Europa..

DI - 15 minuter sedan

Marken skakar under Theresa May efter avhopp i parlamentet

Hela havet stormar i det brittiska parlamentet när ytterligare fyra ledamöter lämnar sina partier. Hela regeringsbasen skakar sedan avhoppen nu även kommer från premiärminister Theresa Mays Konservativa parti..

DI - 30 minuter sedan

Båstadföretag inleder samarbete med resesökmotor

Handiscover är en bokningstjänst för personer med begränsad rörlighet. Nu inleder företaget ett samarbete med en av världens största sökmotorer för semesteruthyrning. .

DI - 30 minuter sedan

Vi moderater står på vanligt folks sida

SLUTREPLIK. Vi förstår att tankesmedjan Fores vd Mattias Goldmann och en del andra proffstyckare som bor i Stockholm inte förstår att människor i stora delar av Sverige saknar tunnelbana utan i stället är beroende av bilen, skriver åtta moderata riksdagsledamöter i en slutreplik..

DI - 30 minuter sedan

Amerikansk detaljhandel stiger på årsbasis

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 5,4 procent vecka 7, som avslutades den 16 februari, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare..

DI - 45 minuter sedan

Tethys Oil producerade 12.269 fat olja per dag i januari

Tethys Oils andel av produktionen på Block 3&4 onshore i Sultanatet Oman, före avräkning av statens andel, uppgick under januari 2019 till 380.340 fat olja, motsvarande en genomsnittlig dagsproduktion om 12.269 fat olja..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.