DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 14:22

DI - 20 jan 19 kl. 15:11

Rätt fokus för vår tidUnder måndagen kommer statsminister Stefan Löfven att läsa upp sin regeringsförklaring. Den är en triumf för honom. Han har nått sitt strategiska mål i en uppgörelse som splittrar de traditionella motståndarna. Och han säkrar ett regeringsinnehav i en riksdag som i sakfrågorna ligger långt till höger om hans eget parti..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stefan Löfven

Dela artikeln

459 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rätt fokusför vår , tid
Dagensanalys.se - 13 apr 18 kl. 13:01

Jämlikhet och utveckling i fokus på Salesforce event

I början av veckan bjöd Salesforce in till sitt årliga event Trailhead Live, där både de själva och partners presenterar case, exempel och intressanta nyheter kopplat till det arbete som Salesforce gör. Mycket fokus låg på arbetet kring jämställdhet, och givetvis en del nyheter kring AI, funktioner samt deras ökade fokus på utveckling och utbildning av kunderna. Dagen började med ett frukostmöte där Dr.

Dagensanalys.se - 18 apr 18 kl. 12:01

Fortsatt fokus på AI på 2018 års konferenser

I förra veckan var jag på två olika konferenser, dels Salesforce Trailhead Live och dels NextM som anordnas av GroupM. Under båda dessa återkom diskussioner kring AI och hur det kommer påverka oss människor. Det är dock flera skillnader från hur diskussionerna gick för bara ett år sedan, så utvecklingen verkar gå framåt.

Skånskan - 06 sep 16 kl. 10:45

Vårdcentral i fokus på välbesökt möte

STAFFANSTORP Det finns säkert andra aktörer än Staffanstorps kommun som är bättre på att driva en vårdcentral.Det sade Anders Åkesson (MP) och vice ordförande i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd vid mötet i Staffanstorp på måndagskvällen där vården stod i fokus.
– Jag har läst skrivelsen från Christian Sonesson i Staffanstorp om att kommunen på försök kan tänka sig ta över och driva vårdcentralen här, men jag tror inte det är en uppgift för kommunen, sade Anders Åkesson som annars välkomnade Sonessons initiativ och synpunkter.

Dagensanalys.se - 12 jan 18 kl. 11:07

Facebook sätter fokus på familj istället för företag

Facebook gör just nu flera stora ändringar till det sociala nätverket som dagligen aktiverar nästan en femtedel av jordens befolkning. I ett långt blogginlägg pratar företagets grundare och VD Mark Zuckerberg om värdet av kontakt med vänner och familj och effekterna det kan ha på människors välmående. Detta har nu inspirerat honom till att ändra Facebooks målsättningar, och därmed algoritmerna för nyhetsflödet till företagens förtret.

Skånskan - 18 mar 16 kl. 10:00

Flykten över Öresund fokus i Mattssons nya

Kultur och Nöje Läsarna känner honom som författare av deckare från 40-talets Malmö. Nu byter Set Mattsson genre. Nya Så länge min bror andas är en historisk thriller som tar sin start i Köpenhamn augusti 1943.

Sydsvenskan - 03 feb 11 kl. 06:30

Ett instrument för fokus

En av barockvärldens mest berömda aktörer, spanjoren Jordi Savall, gästar Palladium Baroque i helgen. Och Savall har ett högre mål med sin musik.
Dagens människa håller på att förlora förmågan till lugn, fokus och djupa skönhetsupplevelser, säger Jordi Savall.

SmålandsPosten - 31 jan 14 kl. 07:22

Kunskap i fokus med Alliansen

Kommentar till Monica Haider och ClaesGöran Carlsson den 27 januari. Alliansen ärvde en flumskola efter Socialdemokraternas tid vid makten och har sedan dess genomfört mängder av åtgärder för att sätta kunskap i fokus och vända den negativa resultat­utvecklingen. Men förändringar på skol-området­ tar tid.

Helsingborgs Dagblad - 12 feb 15 kl. 04:00

Alltid med det lokala i fokus

Det var så här det började. Med trummor. Heléne Lindquist sätter sig vid trumsetet i musikföreningen MIC:s replokal och provar trumsetet.

Skånskan - 06 nov 15 kl. 14:00

Ett liv med katten i fokus

simrishamn – Jag lockade Ove hem till mig med en kull kattungar, men han var mer intresserad av mig än katterna, så nu är han min man, säger Ylva Stockelberg, författare till åtta kattböcker.Hon har inte haft tid att skriva en ny bok sedan hon för tre år sedan flyttade till ett gatuhus nära hamnen i Simrishamn. Renoveringen av bostaden har krävt mycket tid, men hon svarar fortfarande på frågor som kattexpert på Hemmets Journal och planerar en nyutgivning av Förstå katten – språk och beteende.

Skånskan - 08 mar 16 kl. 06:00

Journalistpionjär i fokus för ny dokumentärfilm

Kultur och Nöje Hon arbetade som piga i Sörmland, som nomadlärare för samer i Saarivuoma och reste världen runt – långt innan uttrycket fanns var Ester Blenda Nordström Sveriges första wallraffande journalist. Nu har filmregissören Anna Hylander från Malmö gjort en dokumentärfilm om denna äventyrslystna men också självförbrännande journalist, som också var hennes mormors moster. Premiär är det på Tempo dokumentärfilmfestival i veckan och i april visas Ester Blenda i en kortare version i SVT.

YLE - 29 apr 16 kl. 08:00

Naturåret sätter Finlands vackra natur i fokus

Finlands vackra natur i fokus Naturåret på Yle sätter fokus på Finlands vackra och skiftande natur. Via naturprogram får vi följa årstidernas växlingar, djurliv och små under som ibland finns nära hemknutarna. Naturväktarna gör sig redo för nya frågor kring djur och natur och världsnaturarvet i Kvarken välkomnar radion en hel vecka under sommaren.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Tipset till spararna: Spänn fast er – ”risken har ökat”

Börsen har lyft kraftigt under inledningen av året, och pessimismen har minskat. Men framöver ökar riskerna, enligt Johan Lundqvist, makroekonom på Skandia..

DI - 15 minuter sedan

Dometic-chef köper aktier i bolaget för 1,2 miljoner

Peter Kruk, som är chef för Dometics affärsområde Emea, har den 20 februari köpt 15.000 aktier i bolaget för totalt 1.150.

DI - 15 minuter sedan

Teckna Cleantechbolaget Ferroamps pågående emission inför notering

Teckningstiden pågår tom nu på fredag den 22 februari 2019. Prospekt och anmälningssedel kan laddas ned från www.ferroamp.

DI - 15 minuter sedan

Rusning till lågprisfonder – ”får hög riskspridning till lågt pris”

Rusningen mot billiga indexfonder fortsätter. När aktivt förvaltade fonder tappade sparkapital i fjol fick lågprisfonderna ta emot närmare 23 miljarder kronor..

DI - 15 minuter sedan

UBS får böta 3,7 miljarder euro för penningtvätt

En domare i Paris fäller det schweiziska finansbolaget UBS för att ha tvättat pengar åt kunder och dömer banken att betala 3,7 miljarder dollar i böter. Det rapporterar Bloomberg..

DI - 30 minuter sedan

Mikael Pérez ny vd på Light Air

Styrelsen för NGM-noterade Light Air, som utvecklar luftrenare, har utsett Mikael Pérez till ny vd. Han har de senaste månaderna verkat som bolagets tillförordnade vd utöver anställningen som bolagets försäljnings- och marknadschef. .

DI - 30 minuter sedan

Rekar: Carnegie sänker Paradox och Alligator till behåll

Carnegie har sänkt både Alligator och Paradox till behåll. Även Danske Bank sänker Paradox från tidigare köp till behåll..

DI - 45 minuter sedan

Miljardböter hotar Daimler efter dieselfusket

Efter den tyska biljätten Volkswagen, som har tvingats böta 19 miljarder kronor för dieselfusket, synar tysk åklagare nu konkurrenten Daimler. Personer i ledningen misstänks ”ha brustit i sin uppsynsplikt”..

DI - 45 minuter sedan

Mikael Pérez ny VD för LightAir

LightAirs styrelse har utsett Mikael Pérez till ny VD. Mikael Pérez har de senaste månaderna verkat som bolagets tillförordnade VD utöver anställningen som bolagets försäljnings- och marknadschef. Mikael Pérez har nu tillträtt som VD och ersätter Joakim Hansson..

DI - 45 minuter sedan

LKAB tittar på Helsingborg för ny jätteanläggning

Det statliga gruvbolaget LKAB satsar 45 miljoner på en pilotanläggning som ska omvandla gruvavfall till råmaterial till bygg-gips, konstgödsel och sällsynta jordartsmetaller. Lyckas pilotsatsningen vill bolaget bygga en storskalig anläggning, vilket uppskattas bli en investering i miljardklassen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.