DI > Ekonomi

Monday, 22 July, 22:52

DI - 15 jan 19 kl. 15:25

Uppgifter: MP vill ta över ansvaret för infrastrukturen - Helldén möjlig ministerMiljöpartiet vill ta över trafikfrågorna i regeringen, och ha infrastrukturministerposten. Det uppger källor i partiet för Di.  Och ett av de namn det nu spekuleras om är trafikborgarrådet i Stockholm Daniel Helldén..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Di, Stockholm Daniel Helldén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UppgifterMP vill ta över , ansvaretför , infrastrukturen, Helldén, möjlig minister
YLE - 04 jun 15 kl. 04:00

”Kommunerna måste axla ansvaret”

Den nya regeringen har beslutet att minska på kommunernas uppgifter med en miljard euro. Man kommer också att ge kommunerna större frihet att besluta om en rad tjänster som bibliotek, kultur och fritt bildningsarbete. Enligt Kristina Wikberg, direktör för Kommunförbundets svenska enhet, är skrivningarna i regeringsprogrammet ett steg i rätt riktning.

YLE - 19 maj 17 kl. 18:05

Raseborgs stadskamrer fick färre uppgifter - också lönen är nu under lupp

Stadskamreren i Raseborg har under våren fått delvis ändrade arbetsuppgifter. Både kamreren själv och stadsstyrelsens ordförande säger att licens- och e-posthärvan inte var orsaken till omorganiseringen. Men de tycker fallet visade att arbetet på ekonomiavdelningen bör organiseras på nytt sätt.

Sydsvenskan - 02 dec 11 kl. 06:30

Bonnier dementerar bonusavtal Ansvaret kan falla tillbaka på styrelsen själv

Om Johan Ståhls påstådda felaktiga affärer varit stora, kan ansvaret falla tillbaka på styrelsen. Det har aldrig funnits något bonusavtal som gav Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl höjd bonus vid ökade förluster. Det säger nu koncernchef Jonas Bonnier.

SVT Debatt - 12 aug 13 kl. 00:32

MP:s Åsa Romson och Daniel Helldén är ute och cyklar

MILJÖ Att föreslå att det införs lokala förbud och lokala avgifter på dubbdäck visar bara att MP är ute och cyklar. Dubbdäcksanvändning bara är en av flera källor till partikelutsläpp Tunnelbanepartiklar är absolut farligast! Så är mp seriöst i att värna stadsluften skulle man kampanja mot tunnelbanan och inte mot dubbdäck, skriver Ulf Berg (M) riksdagsledamot Dalarna och Lars Beckman (M) riksdagsledamot Gävleborg i ett svar till Åsa Romson (MP) och Daniel Helldén (MP).

Expressen - 30 mar 18 kl. 08:31

Helldén sågar M-löftet om att stoppa miljözonerna

Moderaterna i Stockholms stad har lovat att inte införa miljözoner om man kommer till makten efter valet i höst.Daniel Helldén, trafikborgarråd, MP, sågar utspelet. – Det är nonchalant att inte ta hänsyn till alla de stockholmare som drabbas av de luftföroreningar vi har, säger Helldén till Dagens industri.

DN - 29 okt 18 kl. 16:59

Tusentals mejlar Daniel Helldén efter strid om lånecyklar

Tusentals personer mejlar trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) i en organiserad protest mot stoppet av kommunala lånecyklar under 2019. Bakom initiativet finns företaget Clearchannel, som driver lånecykelsystemet. – I fredags fick jag över 3.

DN - 08 nov 18 kl. 18:14

Daniel Helldén (MP) om nya Slussen: ”Inget fan av Mälarterrassen”

DN lät trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) titta på VR-filmen om nya Slussen. Nu vill han se förändringar på både cykelbron och terrasshusen.  Han är kritisk mot delar av utformningen av Slussen.

DN - 26 dec 18 kl. 07:54

Daniel Helldén (MP): ”Vår politik hade mått bättre av att lämna regeringen”

Fredagen 12 oktober stegade miljöpartisten Daniel Helldén ner för stentrappan i Stockholms stadshus, tillsammans med ledarna för de fyra allianspartierna i huvudstaden. De gick i bredd, Helldén var klädd i blått.  Det hade gått 33 dagar sedan valet, och i rikspolitiken skulle moderatledaren Ulf Kristersson precis lansera idén om en mindre M-ledd regering..

YLE - 25 jan 16 kl. 03:54

Mycket öppet om landskapens uppgifter

Förväntingarna är mycket blandade inför tisdagen, då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Ska kommunerna alls ha kvar några uppgifter i framtiden, eller flyttas allt upp till en högre nivå? Det är många som spetsar öronen då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha.

DalaDemokraten - 10 jul 14 kl. 10:28

Snofed vill flytta ansvaret för snöskoterfrågorna

Motiveringen är främst att snöskoterlederna är en självklar del av infrastrukturen i vinterlänen. Enligt Snofed finns det 5.200 mil snöskoterleder i Sverige..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Polisen varnar: Microsoft-bedrägerierna är tillbaka

Från att ha varit relativt förskonade den senaste tiden har polisen uppmärksammat en ny våg av så kallade Microsoft-bedrägerier i Sverige. ”Vi har definitivt märkt av att de har kommit i gång igen”, säger Lotta Mauritzson vid polisens nationella bedrägericenter..

DI - 1 timme sedan

Svagt uppåt på Wall Street med stöd av teknikaktier

New York-börserna håller sig på plus med fem minuter kvar till stängning. S&P 500 handlas upp 0,3 procent..

DI - 1 timme sedan

Carl Icahn till ny attack mot oljebolagets jätteaffär

Aktivistinvesteraren Carl Icahn går än en gång till attack mot oljebolaget Occidentals förvärv av Anadarko Petroleum i ett brev till Occidentals ägare. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 1 timme sedan

Tysk däcktillverkare vinstvarnar – svag fordonsmarknad fäller helårsprognosen

Den tyska däcktillverkaren Continental vinstvarnar för helåret. Bolaget hänvisar till den svaga utvecklingen på fordonsmarknaden och sänker prognoserna för både tillväxten och den justerade rörelsemarginalen..

DI - 2 timmar sedan

Piloter på British Airways röstar för första strejken på fyra decennier

Piloter anställda av det brittiska flygbolaget British Airways har röstat för att gå ut i strejk. Om de gör allvar av hoten blir det den första strejken för flygbolaget sedan 1970-talet enligt nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 2 timmar sedan

Storbritannien kan redan vara i recession enligt tung tankesmedja

Storbritannien kan redan befinna sig i en teknisk recession enligt en rapport från den tunga brittiska tankesmedjan National Institute of Economic and Social Research (NIERS). Samtidigt avslutas omröstningen om vem som ska ta över som premiärminister för Theresa May på måndagskvällen..

DI - 3 timmar sedan

Gotland toppar listorna

Di-bilen rullar den här veckan på Gotland – en ö med en stark tradition av småföretagare. 16 procent av befolkningen är företagare, vilket är den högsta länssiffran i Sverige..

DI - 3 timmar sedan

De ska skapa världens första gingård

Nu är det dags för nästa generation Hellström att sätta ön Furillen ännu tydligare på kartan. Elisabeth Hellström skapar just nu en gotländsk gin, av ingredienser som hon plockar själv på ön..

DI - 3 timmar sedan

Banktoppen sågar dysterkvistarna: ”Lustgasen fortsätter flöda”

TOREKOV. Det finns visserligen gott om signaler på en sämre konjunktur – men lustgasen från centralbankerna håller börsen uppe.  Det tror Eirik Winter, Nordenchef på den franska storbanken BNP Paribas.

DI - 4 timmar sedan

Camanio Care genomför riktad kvittningsemission på 2,1 miljoner

Välfärdsteknikbolaget Camanio Care har beslutat att genomföra en kvittningsemission om 2,1 miljoner kronor genom befintligt finansieringsavtal med Recall Capital, som även äger drygt 25 procent av aktierna i Camanio Care. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.