SR > Nyheter

Thursday, 17 January, 10:23

SR - I förrgår: 16:13

Eliasson: Öppen för att återinföra civilpliktDan Eliasson, generaldirektör för MSB, öppnar nu för att återaktivera civilplikten. Därmed skulle personer med rätt bakgrund kunna få en grundutbildning och sedan kallas in vid en svår kris..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Eliasson, MSB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eliasson, Öppenför att , återinföra, civilplikt

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Ytterligare MP-veteran hoppar av

Tidigare riksdagsledamoten Annika Lillemets går ur Miljöpartiet i protest – något hon berättar för Svenska Dagbladet. – Det går käpprätt åt helsike, säger hon till tidningen..

SR - 15 minuter sedan

Snabbt väderomslag och halka

Det senaste dygnets snabba väderomslag runtom i landet har ställt till det på flera håll. I Knivsta kommun i Uppland har skolbussar ställts in på grund av istäckta väga. Det är bäst att hålla sig hemma, säger Stefan Andersson på UL:s pressjour till P4-Uppland..

SR - 1 timme sedan

Pojkar fortsatt efter med betygen

Betygsgapet mellan pojkar och flickor i grundskolan växer i var tredje kommun, det visar Dagens Samhälles analys av Skolverkets statistik..

SR - 1 timme sedan

Riksrevisionen kritiserar ”Klimatklivet”

Ett av den rödgröna regeringens mest omfattande klimatstöd lever vidare genom den nya politiska överenskommelsen. Men Klimatklivet, som det kallas, kritiseras i en ny granskning från Riksrevisionen..

SR - 2 timmar sedan

Kristersson: C och L inte oppositionspartier

Moderatledaren Ulf Kristersson tror inte att Centern och Liberalerna kommer att klara vad de lovat – att både samarbeta med regeringen och samtidigt vara oppositionspartier tillsammans med sina kollegor i Alliansen..

SR - 2 timmar sedan

Sålde fusk för miljoner – dom idag

I dag faller domen i Norrköpings tingsrätt som gäller det omfattande fusk som avslöjades i samband med högskoleprovet förra året..

SR - 3 timmar sedan

Dödstalet väntas stiga efter dådet i Kenya

I Nairobi har två misstänkta medhjälpare till terrorattacken i tisdags gripits. Minst 21 personer dödades i dådet. Många saknas fortfarande.

SR - 3 timmar sedan

Färre har skuldsätter hos Kronofogden

Allt färre har skulder hos Kronofogden och antalet ligger på den lägsta nivån på 27 år. Men för dem som har skulder fortsätter skuldberget att växa hos Kronofogden enligt myndigheten..

SR - 4 timmar sedan

Pyttepartiet blev Theresa Mays räddning

Nordirländska partiet DUP har bara tio mandat i brittiska parlamentet. Men utan deras stöd hade Theresa May förlorat onsdagskvällens misstroendeomröstning – med en röst..

SR - 4 timmar sedan

Åtal väntas för mordet på Marzieh

På torsdagen väntas åtal väckas mot den man som misstänks ha mördat Marzieh, den unga kvinna från Afghanistan som hittades mördad i maj 2016 i Hökarängen i Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.