YLE > Finland

Friday, 19 April, 16:32

YLE - 14 jan 19 kl. 10:00

Tamkanin drabbades av blödarfeber - Veterinär: "Smittar mycket lätt och går inte att bota"Nu ska alla tamkaniner vaccineras mot blödarfeber. Den uppmaningen kommer Livsmedelsverket med efter att en tamkanin i Österbotten konstaterats ha den dödliga sjukdomen blödarfeber, eller RHD (Rabbit Hemorragic Disease)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Livsmedelsverket, Österbotten, RHD, Hemorragic Disease

Dela artikeln

72 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tamkanin, drabbadesav , blödarfeber, Veterinär, Smittarmycket , lättoch , går inte att bota
YLE - 14 jan 19 kl. 10:00

Tamkanin drabbades av blödarfeber - vaccinera din kanin nu!

Nu ska alla tamkaniner vaccineras mot blödarfeber. Den uppmaningen kommer Matmyndigheten med efter att en tamkanin i Österbotten konstaterats ha den dödliga sjukdomen blödarfeber, eller RHD (Rabbit Hemorragic Disease)..

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 15 kl. 11:07

Inbrott i veterinärklinik

En veterinärklinik på Föreningsgatan i Landskrona drabbades av inbrott natten mot tisdag. Larmet utlöstes klockan 03.15 och polispatrull kallades till platsen.

Jmini.se - 27 jan 16 kl. 12:55

Veterinär får sig en vinge- ansvarig för undulatens död

Veterinären som är verksam i länet får nu en erinran för att ha åsidosatt sina skyldigheter i sin verksamhet inom djurens hälsa- och sjukvård, enligt Ansvarsnämnden för djurens hälsa- och sjukvård.  Drabbades av klådaUnder hösten 2014 uppsökte e.....

Expressen - 02 aug 18 kl. 08:16

Veterinären gav hunden Daisy en timme kvar att leva – efter doppet

Ett kort dopp i skärgårdsvattnet var allt som krävdes.20 minuter senare drabbades familjens hund av algförgiftning – och var nära att dö.– Veterinären sa att ”ni måste komma in nu, ni har en timme på er”, säger Linda från Tyresö..

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 06:30

Kaninpesten härjar i Skåne

Foto: SVA
Många ringer kommunen om att de funnit döda och döende kaniner. Statens veterinärmedicinska anstalt befarar att ett stort utbrott av kaninpest pågår i landskapet.
– Det har vi haft många samtal om, säger Lina Mohlin, teknikcenter Kristianstads kommun.

YA - 31 jul 13 kl. 06:30

"Hästen blev knivskuren"

Foto: Moa Dahlin
En het debatt om hästskärningar har blossat upp efter att tre veterinärer på DN debatt hävdar att skadorna orsakas av hästarna själva. För ett halvår sedan drabbades hästägaren Thorbjörn Sjunneson när hans sto dog till följd av ett mystiskt sår i underlivet. Han är övertygad om att skadan orsakades av en människa.

Sydsvenskan - 07 aug 15 kl. 14:57

Växjö drabbat av kaninpest

I Växjö med omnejd har utslagna och orörliga kaniner med svullna ögon blivit en allt vanligare syn.Uppemot 98 procent av det vilda beståndet i stadsområdet riskerar att drabbas av den härjande kaninpesten, skriver Smålandsposten. Flera kaniner har skjutits av kommunens skyddsjägare.

Helsingborgs Dagblad - 07 aug 15 kl. 14:57

Växjö drabbat av kaninpest

I Växjö med omnejd har utslagna och orörliga kaniner med svullna ögon blivit en allt vanligare syn.Uppemot 98 procent av det vilda beståndet i stadsområdet riskerar att drabbas av den härjande kaninpesten, skriver Smålandsposten. Flera kaniner har skjutits av kommunens skyddsjägare.

Nyan - 18 aug 16 kl. 10:02

Grovt djurskyddsbrott upp i rätten

Bilder på smutsiga lokaler, kalvkadaver och utmärglade djur. Igår hölls rättegången mot den man som står åtalad för grovt djurskyddsbrott efter att missförhållanden på mannens gård uppdagats 2014.

– Han har aldrig haft något ont uppsåt.

YA - 15 okt 13 kl. 08:07

Larm om salmonella i död kalv

Salmonella har påträffats hos en självdöd kalv på en gård i norra delen av kommunen. Gården har nu spärrats av och utredning pågår.
Det var i samband med en obduktion av kalven som det påträffades salmonella.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 1 timme sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 1 timme sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 4 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 6 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 7 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - 8 timmar sedan

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - 10 timmar sedan

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - 10 timmar sedan

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

YLE - 11 timmar sedan

Så riktades valreklamen i riksdagsvalet - fem slutsatser av vår granskning med er

I två månader har Svenska Yle hållit ögonen på riktad valreklam på sociala medier. Tack vare omkring 500 skärmdumpar från er har vi kunnat granska reklam som visats bara för vissa utvalda personer. Här är våra fem slutsatser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.