YLE > Finland

Thursday, 17 January, 09:48

Liknande nyheter

Taggar: Tamkanin, drabbadesav , blödarfeber, Veterinär, Smittarmycket , lättoch , går inte att bota
YLE - I förrgår: 10:00

Tamkanin drabbades av blödarfeber - vaccinera din kanin nu!

Nu ska alla tamkaniner vaccineras mot blödarfeber. Den uppmaningen kommer Matmyndigheten med efter att en tamkanin i Österbotten konstaterats ha den dödliga sjukdomen blödarfeber, eller RHD (Rabbit Hemorragic Disease)..

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 15 kl. 11:07

Inbrott i veterinärklinik

En veterinärklinik på Föreningsgatan i Landskrona drabbades av inbrott natten mot tisdag. Larmet utlöstes klockan 03.15 och polispatrull kallades till platsen.

Jmini.se - 27 jan 16 kl. 12:55

Veterinär får sig en vinge- ansvarig för undulatens död

Veterinären som är verksam i länet får nu en erinran för att ha åsidosatt sina skyldigheter i sin verksamhet inom djurens hälsa- och sjukvård, enligt Ansvarsnämnden för djurens hälsa- och sjukvård.  Drabbades av klådaUnder hösten 2014 uppsökte e.....

Expressen - 02 aug 18 kl. 08:16

Veterinären gav hunden Daisy en timme kvar att leva – efter doppet

Ett kort dopp i skärgårdsvattnet var allt som krävdes.20 minuter senare drabbades familjens hund av algförgiftning – och var nära att dö.– Veterinären sa att ”ni måste komma in nu, ni har en timme på er”, säger Linda från Tyresö..

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 06:30

Kaninpesten härjar i Skåne

Foto: SVA
Många ringer kommunen om att de funnit döda och döende kaniner. Statens veterinärmedicinska anstalt befarar att ett stort utbrott av kaninpest pågår i landskapet.
– Det har vi haft många samtal om, säger Lina Mohlin, teknikcenter Kristianstads kommun.

YA - 31 jul 13 kl. 06:30

"Hästen blev knivskuren"

Foto: Moa Dahlin
En het debatt om hästskärningar har blossat upp efter att tre veterinärer på DN debatt hävdar att skadorna orsakas av hästarna själva. För ett halvår sedan drabbades hästägaren Thorbjörn Sjunneson när hans sto dog till följd av ett mystiskt sår i underlivet. Han är övertygad om att skadan orsakades av en människa.

Sydsvenskan - 07 aug 15 kl. 14:57

Växjö drabbat av kaninpest

I Växjö med omnejd har utslagna och orörliga kaniner med svullna ögon blivit en allt vanligare syn.Uppemot 98 procent av det vilda beståndet i stadsområdet riskerar att drabbas av den härjande kaninpesten, skriver Smålandsposten. Flera kaniner har skjutits av kommunens skyddsjägare.

Helsingborgs Dagblad - 07 aug 15 kl. 14:57

Växjö drabbat av kaninpest

I Växjö med omnejd har utslagna och orörliga kaniner med svullna ögon blivit en allt vanligare syn.Uppemot 98 procent av det vilda beståndet i stadsområdet riskerar att drabbas av den härjande kaninpesten, skriver Smålandsposten. Flera kaniner har skjutits av kommunens skyddsjägare.

Nyan - 18 aug 16 kl. 10:02

Grovt djurskyddsbrott upp i rätten

Bilder på smutsiga lokaler, kalvkadaver och utmärglade djur. Igår hölls rättegången mot den man som står åtalad för grovt djurskyddsbrott efter att missförhållanden på mannens gård uppdagats 2014.

– Han har aldrig haft något ont uppsåt.

YA - 15 okt 13 kl. 08:07

Larm om salmonella i död kalv

Salmonella har påträffats hos en självdöd kalv på en gård i norra delen av kommunen. Gården har nu spärrats av och utredning pågår.
Det var i samband med en obduktion av kalven som det påträffades salmonella.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Snöovädret drar över södra Finland – värst i Helsingfors och Östnyland

Ett snöoväder har anlänt till södra Finland och bidrar med ändringar i kollektiv- och flygtrafik. Bilister och fotgängare uppmanas av polisen vara försiktiga och stanna hemma så gott det går..

YLE - 2 timmar sedan

Snart börjar planeringen av trafikarrangemangen i Läpp i Karis

Vägplaneringen kring Läpp i Karis kommer att inledas under de närmaste månaderna. Förutom att trafiken ska löpa bättre underlättar det också utvecklingen av området i stort..

YLE - 3 timmar sedan

Områdeschef kan inte bevisa vart Destia kör gruset - "Tyder på att någonting är mörkat"

3700 ton grus skulle ha körts till Västeruddsvägen i Kimito hösten 2017. Varken körlistor, transportdokument eller officiella faktureringsdokument finns att visa..

YLE - 3 timmar sedan

Snöovädret ställer till med kaos i södra Finland – värst i Helsingfors och Östnyland

Årets första snöoväder har anlänt till södra Finland och bidrar med ändringar i kollektiv- och flygtrafik. Bilister och fotgängare uppmanas av polisen vara försiktiga och stanna hemma så gott det går..

YLE - 3 timmar sedan

Köksmästare om nya regler kring ursprungsmärkning av kött: "Genomskinlighet är alltid bra"

Från och med maj 2019 måste restauranger ange varifrån det färska köttet kommer. Men mer regler betyder också mer byråkrati för en redan pressad bransch..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Mays regering fick brittiska parlamentets förtroende, det kraftiga snöovädret är här

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 5 timmar sedan

Datajättarnas läckor har ökat misstron – dataombudsmannen: Etisk märkning av digitala tjänster införs inom EU i år

Fyra av tio finländare låter bli att använda vissa digitala tjänster. Etisk märkning kan vara en lösning på den ökande skepsisen, säger experter. Samtidigt är tillgången på persondata inte heller så smidig som den kunde vara..

YLE - 10 timmar sedan

Statistiken säger mer om lagen än om antalet sexualbrott

Vad är en våldtäkt? Svaret på den frågan var en annan 2011 än den är idag. Statistiken över antalet sexualbrott i Finland berättar ganska lite om det faktiska antalet brott men desto mer om lagstiftning och den allmännna synen på sexualitet..

YLE - 18 timmar sedan

Lokalt live 19.30: 1100 åskådare när Akilles Bandy mötte Kampparit i Borgå

Sammanlagt 5600 fribiljetter hade delats ut till grundskoleelever i Borgå inför Akilles Bandys match mot Kampparit den 16 januari. Målet var att spräcka bandyseriens publikrekord på 3614..

YLE - 14 timmar sedan

Sjundeåkillen Ian Martin stortrivs i Karlskrona: ”Jag får ansvar i handbollslaget och staden är hemtrevlig”

Efter en något trevande första säsong i HIF Karlskrona har Sjundeåkillen Ian Martin nu tagit sin plats i ligalaget. Han trivs med tillvaron och saknar inte särskilt mycket hemmets trygghet i Sjundeå..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.