YLE > Svenskfinland

Monday, 22 April, 23:59

YLE - 14 jan 19 kl. 14:28

Avspark för inhemska fotbollssommaren i Yle Sportens podd: "HIFK och KPV kommer automatiskt att pekas ut som favoriter till degradering"Fallet Riku Riski var på tapeten i Yle Sportens podd, men redan nu väljer Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi att ta tempen på den inhemska fotbollen med tanke på att Finlands Cup sparkar igång i Kuopio på fredag..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yle Sportens, HIFK, KPV, Riku Riski, Antti Koivukangas, Chriso Vuojärvi, Finlands Cup, Kuopio

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avsparkför , inhemska, fotbollssommareni , Yle, Sportens, podd, HIFK, och KPV kommer automatiskt att pekas ut som favoriter till degradering
YLE - 07 dec 15 kl. 09:37

Medieforskare befarar nedmontering av Yle

Yles uppgift borde definieras tydligare så att verksamheten främjar hela den finländska mediemarknaden. Det anser den mediearbetsgrupp som utvärderat den inhemska mediebranschen. Yle borde dessutom bli mera konkurrensmässigt och fungera mera som ett distributionsbolag.

YLE - 07 dec 15 kl. 09:37

"Yle måste bli mer konkurrenskraftigt"

Yles uppgift borde definieras tydligare så att verksamheten främjar hela den finländska mediemarknaden. Det anser den mediearbetsgrupp som utvärderat den inhemska mediebranschen. Yle borde dessutom bli mera konkurrenskraftigt.

YLE - 07 dec 15 kl. 09:37

"Yle måste bli mer konkurrensmässigt"

Yles uppgift borde definieras tydligare så att verksamheten främjar hela den finländska mediemarknaden. Det anser den mediearbetsgrupp som utvärderat den inhemska mediebranschen. Yle borde dessutom bli mera konkurrensmässigt och fungera mera som ett distributionsbolag.

YLE - 07 dec 15 kl. 09:37

"Yle måste bli mer konkurrensmässig"

Yles uppgift borde definieras tydligare så att verksamheten främjar hela den finländska mediemarknaden. Det anser den mediearbetsgrupp som utvärderat den inhemska mediebranschen. Yle borde dessutom bli mera konkurrensmässig och fungera mera som ett distributionsbolag.

YLE - 25 feb 15 kl. 10:33

"Helt ny tv-produkt" – fotbollsligaomgångar sänds av Yle

Den finländska fotbollsligan är tillbaka på Yles kanaler – med ett nytt koncept. Under säsongen kommer sju hela omgångar att tv-sändas, men mål och höjdpunkter från samtliga matcher. 12 april är det avspark i ligan, och samtidigt tv-sänds den första omgången av Yle.

YLE - 17 apr 17 kl. 08:00

Inhemska gitarrer är trendiga

Det går bra för de inhemska gitarrbyggarna. I dag försörjer sig runt 150 gitarrbyggare på sitt hantverk. Det finns efterfrågan på Finländska gitarrer runtom i världen.

YLE - 30 jan 17 kl. 16:58

Dålig vinter i Spanien kan gynna inhemska grönsaksodlare

Det har varit en tuff vinter för grönsaksodlarna i Medelhavsländerna, vilket kan gynna de inhemska grönsaksproducenterna. I bland annat Spanien har odlingarna drabbats hårt av häftiga snöfall och det har gjort att priserna på till exempel tomater har skjutit i höjden. På Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund säger man att det här kan ha positiva konsekvenser för de inhemska grönsaksodlarna.

YLE - 27 jun 14 kl. 05:37

Färska inhemska hallon från växthus

Yvonne och Mats Hammar i Närpes har redan i några veckors tid skördat de första inhemska hallonen. De återanvänder två växthus som är för omoderna för tomatodling och har nu cirka tvåtusen kvadratmeter hallonodling i dem i stället. De är relativt ensamma i sin nisch.

YLE - 24 jul 17 kl. 05:48

Den inhemska honungen är slut - Men ännu har inte priset höjs

Det kalla vädret ställer till det för honungsskörden, som inte varit bra på flera år. Fjolårets skörd tog slut för tidigt och det är bara enstaka producenter som har kvar honung i sina lager. Ännu kan det bli god skörd, men det krävs åtminstone fem dagars värme och sol.

YLE - 24 jul 17 kl. 05:48

Den inhemska honungen är slut - men ännu har inte priset höjts

Det kalla vädret ställer till det för honungsskörden, som inte varit bra på flera år. Fjolårets skörd tog slut för tidigt och det är bara enstaka producenter som har kvar honung i sina lager. Ännu kan det bli god skörd, men det krävs åtminstone fem dagars värme och sol.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 timmar sedan

Efter 87 år har Kristinestad igen ett eget öl – "Vi tyckte det var roligt att återuppta traditionen"

Bryggeritraditionen i Kristinestad har långa anor, men det har gått en tid sedan det senast serverades lokalt öl i Kristinestad. Föreningen Kristinestads ölbryggarvänner gjorde slag i saken och brygger nu lokalt öl igen efter en paus på 87 år..

YLE - I förrgår: 21:03

Stor påskfest i Solf - "Vi vill fira, med eller utan brasa"

Påsklördagen bjöd på strålande kvällssol i Solf, och trots förbudet mot påskbrasor var den årliga påskfesten välbesökt..

YLE - I förrgår: 08:30

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - 19 apr 19 kl. 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - 19 apr 19 kl. 11:59

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - 19 apr 19 kl. 07:13

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - 18 apr 19 kl. 19:53

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - 18 apr 19 kl. 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.