Nyteknik > Teknik

Thursday, 17 January, 18:32

Nyteknik - 14 jan 19 kl. 13:26

Världens största anläggning för lagring av solel är igångMed ett litiumjonbatteri som kan lagra 100 megawattimmar el från solceller är den nya anläggningen på Hawaii störst i sitt slag. Nu ska den spara in 14 miljoner liter diesel om året åt ön Kauai..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Hawaii, Kauai

Dela artikeln

657 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världens största anläggningför , lagringav , solelär , igång
UNT - 10 apr 13 kl. 20:07

Nordens största anläggning för solel byggs i Heby

Föreningen Solel i Sala-Heby planerar att bygga Nordens största anläggning med solcellmoduler i Heby eller Morgongåva senare i år. Det uppgav föreningens ordförande, Tommy Johansson, i går i samband med att en delegation från Vietnam besökte Heby..

YA - 20 sep 13 kl. 10:33

Anläggning vid Gumparp nästa satsning

Efter simhallen kan kommunens nästa stora satsning bli en ny friluftsanläggning i Gumparp. Det påpekar kultur-, turism- och fritidsutskottet efter att FK Athlet klagat på den nuvarande idrottsplatsen.
Misskötta löparbanor, för kort längdhoppsgrop, dåliga höjdhoppsmattor, farlig kastbana och feldoserade kurvor.

Magazin24 - 17 jan 14 kl. 11:22

Anläggning för aktiv grupphästhållning invigs

I dag fredag invigs Ridskolan Strömsholms anläggning för aktiv grupphästhållning. Landshövding Ingemar Skogö och Svenska Ridsportförbundets ordförande Anders Melberg är två av gästerna som kommer att vara med på invigningen. Det är 220 hästar som är uppstaplade på Ridskolan Strömsholm, men efter invigningen av anläggningen för aktiv grupphästhållning kommer 24 hästar att kunna röra sig fritt i flock och många andra positiva saker för hästarna tillkommer.

YLE - 28 dec 16 kl. 07:19

Uttjänta bildäck blir olja i ny anläggning

Snart är det möjligt att sätta däcken i tanken. En ny anläggning börjar ta vara på den olja som finns i bildäck. Uttjänta bildäck består till stor del av olja som hittills inte just alls tagits till vara.

Skånskan - 27 mar 18 kl. 13:00

Ridskolan hoppas på en ny anläggning

Staffanstorp Beslutet att det nya badhuset ska byggas på Åttan kan bli startskottet för en ny anläggning även åt ridskolan.– Vi för samtal med kommunen. En utredning av möjligheterna för en framtida lokalisering för ridsportföreningen ska göras, säger ridsportföreningens styrelseordförande, Lotta Fransén.

Kristianstadsbladet - 13 mar 13 kl. 10:00

"Vi har en anläggning som inte håller måttet"

Foto: Bosse Nilsson
Sprickor i väggarna, kakel som lossnar, färg som flagnar. Välkomna till Kristianstads IP 2013. "Man är inte precis stolt när motståndarna kommer hit", säger Kristianstads FF:s ordförande Ronnie Larsson.

Cornucopia - 06 jul 17 kl. 09:35

18:e stridsgruppens garnison - toppmodern effektiv anläggning

Nu är de första delarna av 18:e stridsgruppen på plats på Gotland. Samtidigt kommer stridsgruppens nya garnison färdigställas det kommande året, och det blir en för ett pansarförband helt optimerad och toppmodern anläggning.
Stefan Pettersson, chefen 18:e stridsgruppen på Tofta-garnisonen.

DI - 29 jan 18 kl. 07:45

Actic öppnar ny anläggning i Alta

Actic har beslutat att öppna en andra anläggning i Alta, Norge. Anläggningen, som invigs i augusti, kommer att komplettera nuvarande Gym & Bad anläggning inte minst vad avser grupp- och personlig träning samt erbjuda en större yta för funktionell träning.  .

YLE - 25 mar 13 kl. 05:03

Stort motstånd mot Ekokems planer på anläggning för industriavfall

Snart avgörs det om Ekokem får bygga en anläggning för industriavfall i Karleby. Alla utlåtanden är klara och före semestrarna ska det vara klart om anläggningen får miljötillstånd eller inte. - Det blir väldigt svårt att fatta beslut i det här fallet, säger miljöråd Päivi Vilenius på Regionförvaltningsverket.

YLE - 09 jan 13 kl. 14:57

Anläggning för industriavfall utreds

Inom några månader blir det klart om en anläggning för industriavfall kommer att byggas i Karleby. Det handlar om Ekokems anläggning i Yxpila intill havet. Invånarna har motsatt sig bygget och just nu är ärendet på utlåtanderunda, uppger Det är regionförvaltningsverket som avgör om industriavfallet kan hanteras så nära havet..

YLE - 22 jan 17 kl. 16:46

"Chempolis omsätter mindre än en grillkiosk och har aldrigt byggt en enda anläggning"

Bioföretaget Chempolis i Uleåborg har stigit till rubrikerna som ett av de företag som statsminister Juha Sipilä (C) har intressen i. Det att Chempolis var med på en handelsresa till Indien tillsammmans med statsministern har väckt kritik, liksom också att statsägda Fortum så sent som i fjol satsade sex miljoner euro i företaget. Ylejournalisten Jyri Hänninen har försökt gräva fram sanningen om Chempolis.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Ford utvecklar elektrisk pickup i F-serien

F-150 är en stor pickup – och en av de bäst säljande bilarna i USA. Nu meddelar Ford att den eller ett F-syskon kommer att släppas som elbil..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Spotify testar ett nytt billäge

Strömningsföretaget Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som gör det säkrare att använda tjänsten i bilen. Men frågan är om finessen kommer att nå Sverige..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Ai-stjärnskottet Horizon Robotics tar in 5 miljarder

AI-bolaget Horizon Robotics, som utvecklar smarta chipp för autonoma bilar, håller på att stänga en investeringsrunda som uppges vara värd 600 miljoner dollar..

Nyteknik - 4 timmar sedan

BMW presenterar nya 7-serien

Uppgraderade drivlinor, mer teknik – och större grill. BMW:s flaggskepp 7-serien kommer nu i en ny tappning. I mars landar bilen hos de svenska handlarna..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Häv blockeringen av viktig teknik”

DEBATT. Blockkedjetekniken skulle kunna motverka falska produkter, avslöja korruption och minska svinnet av varor. Men potentialen med tekniken bromsas av juridiska frågetecken, skriver EU-parlamentarikern Aleksander Gabelic (S)..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Kärnvapenförbud "skadligt för Sverige"

Frågan om ett svenskt stöd till ett globalt kärnvapenförbud splittrar både experter och riksdag..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Island först i världen – nu är det olagligt att betala ojämlika löner

Island blev först i världen med att lagstifta om att män och kvinnor ska ha lika mycket betalt om de utför samma arbete..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Ångdrivna farkosten kan utforska rymden i evig tid

Wine borrar efter sitt drivmedel – och solpaneler förvandlar vattnet till ånga. Teoretiskt innebär tekniken att det inte finns någon gräns för hur länge rymdfarkosten kan utforska nya världar..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Randig kroppsmålning skyddar mot insektsbett

Ränder på kroppen skyddar inte bara zebror, utan också människor från insektsbett. Mest lockande för bromsar är omålat mörkt skinn..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Snoop Dogg investerar i svenska betaltjänsten Klarna

Rapparen Snoop Dogg, som egentligen heter Calvin Broadus, blir minoritetsägare i det svenska betaltjänstföretaget Klarna, rapporterar Forbes..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.