Nyan > Svenskfinland

Saturday, 20 April, 16:43

Nyan - 14 jan 19 kl. 13:22

Pub Niska öppnar i VasaI mars öppnar en ny Pub Niska. Den här gången i Vasa där man tar över Kaffehuset Augusts lokaler alldeles intill torget. Pub Niska, pizzakonceptet som Michael och Jenny Björklund, står bakom, öppnar en ny restaurang i Vasa, Österbotten i mars. – Vi tar över lokalen den 1 mars, ska bygga om lite och öppnar i mitten av mars, säger Thomas Strandvik, vd och delägare i Niska export Ab, som äger varumärket Pub Niska. Pub Niska stängde så sent som i november i fjol sin restaurang i Jakobstad, efter att ha hållit öppet i bara drygt 1,5 år.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Niska, Vasa, Pub Niska, Kaffehuset Augusts, Michael, Jenny Björklund, Thomas Strandvik, Ab, Jakobstad, Lars Pernell, Åbo, Helsingfors, Vasarestaurangen, Nya Åland, Harald, Nyan

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pub, Niskaöppnar i , Vasa
Nyan - 11 jun 15 kl. 08:00

Pub Niska till Ekenäs

Nu får invånare och sommargäster i Ekenäs bekanta sig med åländskt plåtbröd. Michael Björklunds Pub Niska etablerar sig som franschiserestaurang i staden. Men, precis som i Mariehamn, hålls puben öppen bara sommartid.

Nyan - 29 aug 17 kl. 06:00

Bra även för ÅCA när Niska växer

Sex Pub Niska-restauranger på olika orter i Finland ska bli fler. Nu har man siktet inställt på Norden med målet att öppna fyra till tio franchiserestauranger per år. – Man måste ha en målsättning och vi har många intressenter.

YLE - 07 jan 15 kl. 06:49

Bocks bryggeri öppnar på nytt i Vasa

I mars ska det stå klart och Bocks bryggeri ska åter öppna sina dörrar. Jura Mikkonen och Alexander Maier vill erbjuda en upplevelse, vare sig det är för smaklökarna eller för näsan. Drömmen om att öppna pub vid "Bockis hörn" har funnits länge.

YLE - 04 apr 17 kl. 10:03

Busringning låg bakom polispådraget i Vasa

Det stora polispådraget i Vasa centrum på tisdag förmiddag förorsakades av en busringning. En man ringde polisen och meddelade att han håller en kvinna fången. På tisdag förmiddag tog fem polisbilar Hovrättsesplanaden i besittning kring posten och Hotel Royal.

YLE - 04 apr 17 kl. 10:03

Polisoperationen utanför Royal i Vasa nu över

Flertalet polisbilar befann sig på Hovrättsesplanaden i Vasa under tisdag förmiddag. Polisen söker efter en person. På tisdag förmiddag tog fem polisbilar Hovrättsesplanaden i besittning kring posten och Hotel Royal.

YLE - 29 mar 17 kl. 09:39

Lös gåtorna för att hitta till rätt ställe i Vasa

Pampasveckan i Vasa är i full gång! Glada studerande kavlar upp halarärmarna och springer från evenemang till evenemang hela veckan lång. Men det gäller ju att hitta fram också ...

Nyan - 24 feb 15 kl. 10:47

Niska-konceptet på gång i Österbotten

Kocken Michael Björklund och hans restaurangkoncept Niska söker företagare för att etableras sig i Österbotten. Som Nya Åland berättat tidigare jobbas det aktivt med att sprida det åländska Niska-restaurangkonceptet via franchisetagare i riket. Sedan några år tillbaka finns det Niska-restauranger i Åbo och Dalsbruk men nu har ”uppfinnaren” bakom Niskarestaurangen, åländska kocken Michael Björklund, varit till Österbotten och sökt efter lämpliga kandidater.

HBL - 27 feb 14 kl. 18:39

Pekkaniskas huvudägare Janne Niska död

Pekkaniskas huvudägare och styrelseordförande Janne Niska har dött. Niska, 38, dog i sitt hem natten till torsdagen.Kommunikationschefen KaisaHuhtaniemi säger att dödsorsaken misstänks vara en sjukdomsattack.

Nyan - 04 maj 17 kl. 18:00

Niska letar lokal i Sverige

I en nätartikel på Västerbotten Kurirens hemsida framkommer det att Niska skulle vara ett av flera franchiseföretag som är intresserade att utvidga sin verksamhet i Umeå.

Thomas Strandvik, vd på Niska Export, säger att företaget inte för några förhandlingar med någon i Umeå.

– Vad gäller Sverige så letar vi lokaler främst i Stockholm och Uppsala, säger Strandvik.

YLE - 04 apr 17 kl. 10:03

Stort polispådrag utanför Hotel Royal i Vasa

Flertalet polisbilar befinner sig på Hovrättsesplanaden i Vasa. Polisen söker efter en person. På tisdag förmiddag tog fem polisbilar Hovrättsesplanaden i besittning kring posten och Hotel Royal.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Militärfartyg övernattar på Åland

Militärfartyget Naantali syntes köra förbi Västra hamnen på lördagseftermiddagen. Enligt landshövding Peter Lindbäck är dock allt i sin ordning. – Besöket är förhandsanmält och fullt i enlighet med konventionerna om demilitariseringen och neutraliseringen.

Nyan - 3 timmar sedan

Wiklöf-biografi i höst

En biografi över Anders Wiklöf, den fjärde och sista delen av Karin Erlandssons succéartade serie Legenden om ögonstenen, den avslutande delen av Sanna Tahvanainens romantrilogi – Schildts & Söderströms höstkatalog bjuder på en hel del läsgodis, och mycket av det med åländsk koppling. .

Nyan - 5 timmar sedan

Barnmorskor på påskmarknad för att hjälpa

Trots att långfredagens soliga och varma väder hade hunnit försvinna till lördagen var det ändå nästan trångt på Torget i Mariehamn när den årliga påskmarknaden ordnades. Redan på förmiddagen vimlade det av besökare och försäljare. Vid ett försäljningsstånd står Ålands barnmorskeförening.

Nyan - 8 timmar sedan

Flera trafikanter fick anmärkning

Flera förare i trafiken fick anmärkning av polisen på långfredagen. Vissa körde fortfarande med vinterdäck, medan andra förare inte hade körkortet med sig eller inte använde säkerhetsbälte. En förare körde 144 kilometer i timmen på 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala Ingby.

Nyan - 23 timmar sedan

Nyförvärv med försvunnen kulturmiljö

Önningebymuseet har fått två ny tavlor av Elin Danielson-Gambogi (1861–1919), som kom med i kolonin från början 1886 och vistades i Önningeby under längre perioder fram till 1892. Hösten 1901 besökte hon åter Åland – då tillsammans med sin italienske make Raffaello Gambogi, berättar Kjell Ekström vid museet i ett pressmeddelande. Han betecknar nyförvävven, som har inköpts från två privatpersoner, som ”betydande”: en oljemålning från 1892 med motiv från Västra Hinders (kvarn och mangårdsbyggnad) samt en större kolteckning från 1889 som visar en suggestiv interiör med två spinnande kvinnor.

Nyan - Igår: 10:44

Somnade på bussen

Under natten till långfredagen anmälde en bussförare till polisen att en passagerare somnat på bussen. Föraren hade inte lyckats väcka personen när bussen nått slutstationen. Polisen kom dit och lyckades väcka passageraren, som sedan kunde ta sig hem på egen hand.

Nyan - Igår: 09:44

Flera fortkörningar under natten

Under natten till långfredagen påträffade polisen flera fortkörare. En förare körde 131 kilometer i timmen på en 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - Igår: 19:09

Våren ställer till det för pollenallergikerna

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - Igår: 18:00

Mindre kapacitet på Töftölinjen

Från onsdag 24 april till tisdag 30 april på förmiddagen är Töftölinjens ordinarie vajerfärja ur trafik för planerat underhåll. Den ersätts av en reservfärja med 60 tons kapacitet, som trafikerar utan turlista och matpauser. Ordinarie vajerfärja beräknas åter vara i trafik på eftermiddagen den 30 april.

Nyan - Igår: 17:00

Hemsida stärker krisberedskapen

Landskapsregeringen i samarbete med Statens ämbetsverk på Åland upprättar nu webbsidan kris.ax. Tanken med hemsidan är att det ska gå att samla all aktuell information vid en krissituation på ett ställe så att den ska vara lätt att hitta.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.