Nyan > Svenskfinland

Friday, 18 January, 23:23

Nyan - 14 jan 19 kl. 13:22

Pub Niska öppnar i VasaI mars öppnar en ny Pub Niska. Den här gången i Vasa där man tar över Kaffehuset Augusts lokaler alldeles intill torget. Pub Niska, pizzakonceptet som Michael och Jenny Björklund, står bakom, öppnar en ny restaurang i Vasa, Österbotten i mars. – Vi tar över lokalen den 1 mars, ska bygga om lite och öppnar i mitten av mars, säger Thomas Strandvik, vd och delägare i Niska export Ab, som äger varumärket Pub Niska. Pub Niska stängde så sent som i november i fjol sin restaurang i Jakobstad, efter att ha hållit öppet i bara drygt 1,5 år.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Niska, Vasa, Pub Niska, Kaffehuset Augusts, Michael, Jenny Björklund, Thomas Strandvik, Ab, Jakobstad, Lars Pernell, Åbo, Helsingfors, Vasarestaurangen, Nya Åland, Harald, Nyan

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pub, Niskaöppnar i , Vasa
Nyan - 11 jun 15 kl. 08:00

Pub Niska till Ekenäs

Nu får invånare och sommargäster i Ekenäs bekanta sig med åländskt plåtbröd. Michael Björklunds Pub Niska etablerar sig som franschiserestaurang i staden. Men, precis som i Mariehamn, hålls puben öppen bara sommartid.

Nyan - 29 aug 17 kl. 06:00

Bra även för ÅCA när Niska växer

Sex Pub Niska-restauranger på olika orter i Finland ska bli fler. Nu har man siktet inställt på Norden med målet att öppna fyra till tio franchiserestauranger per år. – Man måste ha en målsättning och vi har många intressenter.

YLE - 07 jan 15 kl. 06:49

Bocks bryggeri öppnar på nytt i Vasa

I mars ska det stå klart och Bocks bryggeri ska åter öppna sina dörrar. Jura Mikkonen och Alexander Maier vill erbjuda en upplevelse, vare sig det är för smaklökarna eller för näsan. Drömmen om att öppna pub vid "Bockis hörn" har funnits länge.

YLE - 04 apr 17 kl. 10:03

Busringning låg bakom polispådraget i Vasa

Det stora polispådraget i Vasa centrum på tisdag förmiddag förorsakades av en busringning. En man ringde polisen och meddelade att han håller en kvinna fången. På tisdag förmiddag tog fem polisbilar Hovrättsesplanaden i besittning kring posten och Hotel Royal.

YLE - 04 apr 17 kl. 10:03

Polisoperationen utanför Royal i Vasa nu över

Flertalet polisbilar befann sig på Hovrättsesplanaden i Vasa under tisdag förmiddag. Polisen söker efter en person. På tisdag förmiddag tog fem polisbilar Hovrättsesplanaden i besittning kring posten och Hotel Royal.

YLE - 29 mar 17 kl. 09:39

Lös gåtorna för att hitta till rätt ställe i Vasa

Pampasveckan i Vasa är i full gång! Glada studerande kavlar upp halarärmarna och springer från evenemang till evenemang hela veckan lång. Men det gäller ju att hitta fram också ...

Nyan - 24 feb 15 kl. 10:47

Niska-konceptet på gång i Österbotten

Kocken Michael Björklund och hans restaurangkoncept Niska söker företagare för att etableras sig i Österbotten. Som Nya Åland berättat tidigare jobbas det aktivt med att sprida det åländska Niska-restaurangkonceptet via franchisetagare i riket. Sedan några år tillbaka finns det Niska-restauranger i Åbo och Dalsbruk men nu har ”uppfinnaren” bakom Niskarestaurangen, åländska kocken Michael Björklund, varit till Österbotten och sökt efter lämpliga kandidater.

HBL - 27 feb 14 kl. 18:39

Pekkaniskas huvudägare Janne Niska död

Pekkaniskas huvudägare och styrelseordförande Janne Niska har dött. Niska, 38, dog i sitt hem natten till torsdagen.Kommunikationschefen KaisaHuhtaniemi säger att dödsorsaken misstänks vara en sjukdomsattack.

Nyan - 04 maj 17 kl. 18:00

Niska letar lokal i Sverige

I en nätartikel på Västerbotten Kurirens hemsida framkommer det att Niska skulle vara ett av flera franchiseföretag som är intresserade att utvidga sin verksamhet i Umeå.

Thomas Strandvik, vd på Niska Export, säger att företaget inte för några förhandlingar med någon i Umeå.

– Vad gäller Sverige så letar vi lokaler främst i Stockholm och Uppsala, säger Strandvik.

YLE - 04 apr 17 kl. 10:03

Stort polispådrag utanför Hotel Royal i Vasa

Flertalet polisbilar befinner sig på Hovrättsesplanaden i Vasa. Polisen söker efter en person. På tisdag förmiddag tog fem polisbilar Hovrättsesplanaden i besittning kring posten och Hotel Royal.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Minister är för köttmärkning

Finland har för avsikt att anta en förordning som kräver att restauranger ursprungsmärker kött.
Förordningen gäller inte automatiskt på Åland, men minister Camilla Gunell (S) ställer sig positiv till att anta den som blankettlag. – Det är en jättebra förordning, speciellt nu efter torkan då vi vill uppmana att äta åländskt kött.

Nyan - 5 timmar sedan

Professor om självstyrelsen

Professor Jan Sundberg håller ett lunchseminarium om det åländska självstyrets kvaliteter nästa vecka på onsdag, den 23 januari. Har Åland tillräcklig beredskap att axla ett större politiskt och administrativt ansvar? Det är temat för Jan Sundbergs föreläsning.

Nyan - 6 timmar sedan

Ännu oklart om fjärrvärme

Infrastrukturnämnden diskuterade det nya bostadsområdet Södra Lillängen i södra stan på sitt senaste möte, men några beslut om projekteringen har inte ännu fattats. Det fattas ännu ett beslut om fjärrvärme ska dras till området, men när det är bestämt ska området projekteras, för att efter det lämnas ut på entreprenad. Enligt infrastrukturdirektör Kai Söderlund finns det just nu ingen tidsplan för projektet.

Nyan - 6 timmar sedan

Nya äventyrslopp att vänta på Åland

MULTISPORT. Inom en snar framtid kan det bli aktuellt med ytterligare äventyrslopp på Åland. .

Nyan - 8 timmar sedan

Åsa Ceder lämnar Alandia

Efter 17 år inom Alandia Försäkring, varav de senaste 14 åren som vd för Pensions-Alandia, lämnar Åsa Ceder försäkringsgruppen, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen. Enligt pressmeddelandet är ”Den företagsledningsfunktion som hon har haft är inte längre affärsmässigt försvarbar.” Anna Björkroos anna.

Nyan - 9 timmar sedan

Nära kollission mellan vajerfärjan och fraktfartyg

En ”nära på situation” mellan ett fraktfartyg och en vajer färja har inträffat i den åländska skärgården idag, skriver gränsbevakningen på twitter. Enligt Ålands radio handlar det om Ängsösundsfärjan och ett brittiskflaggat fartyg. Sjöbevakningen har påbörjat en förundersökning.

Nyan - 9 timmar sedan

Östersjösamtal i ny podcast

Samtal runt Östersjön, heter en ny podcast som lanseras av Östersjöfonden.

Östersjöfonden fyller 30 år i år och firar detta bland med en ny episod av Samtal runt Östersjön varje månad under hela året. Serien inleds med ett specialavsnitt med Östersjöfondens grundade Anders Wiklöf och fondens vd Lotta Nummelin.

Nyan - 11 timmar sedan

Operapremiär om en vecka

Författaren Ulla-Lena Lundberg är på visit i Mariehamn från Diktarhemmet i Borgå, där hon numera bor. .

Nyan - 13 timmar sedan

Ålandsinspirerat för sportkläder

Den svenska branschtidskriften Sportfack skriver att det svenska varumärket Tretorn tillsammans med finska Makia ska lansera en seglingskollektion under namnet Peace Islands, med inspiration från Åland. – Åland har en lång sjöfartshistoria och är i dag en mötesplats för många seglingsentusiaster, framhålls i lanseringen. Enligt Sportfack ska serien bestå av regnkläder, stövlar, stickade tröjor och accessoarer, och visas upp i januari på Pitti Uomo-mässan i Florens.

Nyan - 14 timmar sedan

Verksamhetsledaren polisanmäld

Styrelsen för Ålands bildningsförbund har polisanmält verksamhetsledaren Mikael Erickson för att försöka få klarhet vart förbundets pengar tagit vägen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.