DI > Ekonomi

Thursday, 17 January, 10:04

DI - I förrgår: 13:18

Teknisk analys: Börsen repar mod – köp två storbolag i slaglägeBörsen har vänt upp efter en tid av svaghet, visar Investtechs tekniska analys. Dessutom verkar insynspersonerna vara extremt positiva, vilket tyder på att börsen är billig. Analysfirman pekar ut två storbolagsaktier du ska köpa – där trenden ser urstark ut.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Investtechs

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teknisk, analys, Börsen, repar, mod, köp, två, storbolagi , slagläge
DI - 16 aug 17 kl. 12:52

Teknisk analys: Börsen ser svag ut – här är tre aktier att sälja

Pessimismen växer på Stockholmsbörsen och en fortsatt svag utveckling är att vänta. Tre aktier visar upp särskilt svaga tecken, visar en teknisk analys från Investtech..

DI - 20 aug 13 kl. 12:06

Teknisk analys: Stockholmsbörsen står stark

Stockholmsbörsen backar på tisdagen men har fram tills nu trotsat det sura klimatet i USA och fortsatt att notera nya toppnivåer..

DI - 22 okt 13 kl. 09:27

Teknisk analys: Börsen tillbaka på topp

Investerarna har tagit emot bolagens rapporter med öppna armar och handlat upp Stockholmsbörsen till nya årshögsta nivåer. Toppnoteringarna från 2007 är nu åter inom räckhåll..

DI - 28 apr 15 kl. 09:07

Teknisk analys: Börsen på nya toppnivåer

Än en gång har börsen lurat liemannen och nått nya toppnivåer. Riskviljan är tillbaka och för den som vågar lita på trenden finns det gott om lägen..

Cornucopia - 13 sep 17 kl. 14:25

"Sitt still i båten, börsen går alltid upp" är teknisk analys

I diskussionen om teknisk analys vs fundamental analys är det populärt att ifrågasätta teknisk analys genom att påtala att börsen alltid går upp långsiktigt. Men det är i själva verket en långsiktig teknisk analys av rådande mycket långsiktig trend på börsen och inte fundamental analys.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 17 jan 16 kl. 17:44

Kan teknisk analys signalera att bostadsmarknaden viker?

Inom aktiehandel är det populärt att använda sk teknisk analys för köp- eller säljsignaler. Frågan är om detta kan användas för att avgöra när bostadsmarknaden faktiskt faller, även om det i sig inte ska användas som beslut för att köpa eller sälja ett boende?

Tekniken har jag använt tidigare, när jag gick ut med att bostadsmarknaden föll 2011, och det som visade sig fungera som säljssignal (=att bostadsmarknaden går in i en negativ trend) var indikator MACD - moving average convergence/divergence, som är en sk oscillator.

DI - 09 aug 17 kl. 16:30

Teknisk analys: Trendskifte nära på börsen

Stockholmsbörsen visar fortsatt svaghet och ett trendomslag kan vara i antågande. Genom att studera volymutvecklingen i specifika aktier går det dock att sålla fram intressanta köpkandidater. Och i en börsens verkliga kursraketer är det ett bra läge att köpa in sig, visar en teknisk analys från Investtech..

DI - 23 aug 17 kl. 13:55

Teknisk analys: Så flyr du till säkerhet när börsen backar

Säljarna har tagit greppet om Stockholmsbörsen och nedgången spås fortsätta. Nu är det läge att söka sig till tekniskt starka och mindre volatila aktier, skriver Investtech i en teknisk analys..

DI - 13 sep 17 kl. 16:59

Teknisk analys: Två köplägen när börsen vänder

Optimismen ökar starkt på Stockholmsbörsen efter en tid med svagare trend, visar en teknisk analys från Investtech. Två aktier uppvisar särskilt starka signaler..

DI - 19 nov 18 kl. 14:04

Teknisk analys: Tre köplägen för årets slutspurt på börsen

Stockholmsbörsen är alltjämt tekniskt neutral, men tre aktier laddar för en fin slutspurt fram till årsskiftet, enligt en teknisk analys från Investtech..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Gaming Innovation får affiliate-tillstånd i New Jersey

Gaming Innovation, GIG, har fått en så kallad affiliate vendor-registrering i amerikanska delstaten New Jersey, vilket ger bolaget tillstånd att skicka trafik till reglerade kasino och sportböcker där..

DI - 15 minuter sedan

Olja och aluminium under press på förväntningar om utbudsökningar

Oljepriserna drar nedåt på torsdagen efter att statistik visat på rekordhög amerikansk oljeproduktion. Även basmetallpriserna har överlag dragit nedåt..

DI - 15 minuter sedan

Rekar: Berenberg höjer Kindred till behåll

Tyska Berenberg Bank har höjt rekommendationen för speloperatören Kindred från sälj till behåll. Riktkursen höjs samtidigt från 88 till 95 kronor..

DI - 15 minuter sedan

ECB-höken inte gett upp om räntehöjning i år

Den senaste tidens lägre inflation och tillväxt i euroområdet var så väntad att det inte är tillräckligt för att grusa förväntningarna om en räntehöjning..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Geely visar förnyat intresse för Fiat Chryslers tillgångar

Kinesiska Geely har de senaste veckorna uttryckt ett förnyat intresse för vissa av Fiat Chryslers och fordonskoncernen CNH Industrials tillgångar. .

DI - 30 minuter sedan

Minskad upplåning i obligationer under december efter kronförstärkning

Under december uppgick den svenska räntebärande värdepappersskulden till 7.411 miljarder kronor. Det är en minskning med 218 miljarder jämfört med föregående månad..

DI - 30 minuter sedan

Fönstertillverkaren: Vi måste ha invandrad arbetskraft

Inwidos integration av nyanlända i Vetlanda har inspirerat flera andra företag i kommunen att göra likadant.  Framgångarna har samtidigt blottat bristen på SFI-lärare. .

DI - 30 minuter sedan

Hon bytte katalysatorer mot norrländsk korvfabrik

Lindelwa Mättävainio från Sydafrika hade bara varit några månader i Sverige när hon fick jobb hos Nyhléns Hugosons. ”Rätt inställning räcker långt gott hos oss. Det tror jag passar en nyanländ ganska bra”, säger livsmedelsproducentens personalchef Annika Gåhlin..

DI - 30 minuter sedan

Nyanlända målare löser personalbristen

Byggbranschen skriker efter personal. Schööns måleri löser det genom att utvärdera nyanlända i Sverige som jobbat som målare i sina hemländer.  “Vi har ett system för att hitta personer med rätt vilja och inställning.

DI - 45 minuter sedan

Rusning i Spotlight-listade Hybricon efter miljonorder

Bussbolaget Hybricon rusar över 100 procent på Spotlight efter att bolaget tagit en order på sex 12-meterselbussar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.