DI > Ekonomi

Friday, 19 April, 16:43

DI - 14 jan 19 kl. 13:18

Teknisk analys: Börsen repar mod – köp två storbolag i slaglägeBörsen har vänt upp efter en tid av svaghet, visar Investtechs tekniska analys. Dessutom verkar insynspersonerna vara extremt positiva, vilket tyder på att börsen är billig. Analysfirman pekar ut två storbolagsaktier du ska köpa – där trenden ser urstark ut.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Investtechs

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teknisk, analys, Börsen, repar, mod, köp, två, storbolagi , slagläge
DI - 16 aug 17 kl. 12:52

Teknisk analys: Börsen ser svag ut – här är tre aktier att sälja

Pessimismen växer på Stockholmsbörsen och en fortsatt svag utveckling är att vänta. Tre aktier visar upp särskilt svaga tecken, visar en teknisk analys från Investtech..

DI - 20 aug 13 kl. 12:06

Teknisk analys: Stockholmsbörsen står stark

Stockholmsbörsen backar på tisdagen men har fram tills nu trotsat det sura klimatet i USA och fortsatt att notera nya toppnivåer..

DI - 22 okt 13 kl. 09:27

Teknisk analys: Börsen tillbaka på topp

Investerarna har tagit emot bolagens rapporter med öppna armar och handlat upp Stockholmsbörsen till nya årshögsta nivåer. Toppnoteringarna från 2007 är nu åter inom räckhåll..

DI - 28 apr 15 kl. 09:07

Teknisk analys: Börsen på nya toppnivåer

Än en gång har börsen lurat liemannen och nått nya toppnivåer. Riskviljan är tillbaka och för den som vågar lita på trenden finns det gott om lägen..

Cornucopia - 13 sep 17 kl. 14:25

"Sitt still i båten, börsen går alltid upp" är teknisk analys

I diskussionen om teknisk analys vs fundamental analys är det populärt att ifrågasätta teknisk analys genom att påtala att börsen alltid går upp långsiktigt. Men det är i själva verket en långsiktig teknisk analys av rådande mycket långsiktig trend på börsen och inte fundamental analys.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 17 jan 16 kl. 17:44

Kan teknisk analys signalera att bostadsmarknaden viker?

Inom aktiehandel är det populärt att använda sk teknisk analys för köp- eller säljsignaler. Frågan är om detta kan användas för att avgöra när bostadsmarknaden faktiskt faller, även om det i sig inte ska användas som beslut för att köpa eller sälja ett boende?

Tekniken har jag använt tidigare, när jag gick ut med att bostadsmarknaden föll 2011, och det som visade sig fungera som säljssignal (=att bostadsmarknaden går in i en negativ trend) var indikator MACD - moving average convergence/divergence, som är en sk oscillator.

DI - 09 aug 17 kl. 16:30

Teknisk analys: Trendskifte nära på börsen

Stockholmsbörsen visar fortsatt svaghet och ett trendomslag kan vara i antågande. Genom att studera volymutvecklingen i specifika aktier går det dock att sålla fram intressanta köpkandidater. Och i en börsens verkliga kursraketer är det ett bra läge att köpa in sig, visar en teknisk analys från Investtech..

DI - 23 aug 17 kl. 13:55

Teknisk analys: Så flyr du till säkerhet när börsen backar

Säljarna har tagit greppet om Stockholmsbörsen och nedgången spås fortsätta. Nu är det läge att söka sig till tekniskt starka och mindre volatila aktier, skriver Investtech i en teknisk analys..

DI - 13 sep 17 kl. 16:59

Teknisk analys: Två köplägen när börsen vänder

Optimismen ökar starkt på Stockholmsbörsen efter en tid med svagare trend, visar en teknisk analys från Investtech. Två aktier uppvisar särskilt starka signaler..

DI - 19 nov 18 kl. 14:04

Teknisk analys: Tre köplägen för årets slutspurt på börsen

Stockholmsbörsen är alltjämt tekniskt neutral, men tre aktier laddar för en fin slutspurt fram till årsskiftet, enligt en teknisk analys från Investtech..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Välj rätt mobildeal till ditt barn – spara tusenlappar

Har du ett barn som gillar att streama tv-serier eller kolla Youtube-klipp? Då krävs ett mobilabonnemang på minst tio gigabyte surf för några timmars tittande i veckan – om du inte är uppkopplad via ett wifi-nät.  Men priserna skiljer sig – flera tusenlappar finns att spara per år om du väljer det billigaste alternativet..

DI - 2 timmar sedan

Storm om hyresrätter - varning för dubbel betalningssmocka

Regeringen vill ge fler hyresgäster möjligheter att påverka sitt boende. Reglerna ska börja gälla redan i höst. Men Hyresgästföreningen stormar mot de nya så kallade tillvalen.

DI - 3 timmar sedan

Hotellägaren lockar kunder med lyxskor – ”mustigt och sexigt”

TROSA. När Kristin Boman blev änka och förlorade energin som entreprenör kom funderingarna – var det läge att sälja hotellet? Svaret blev nej, och ur en nyfödd lust initierades satsningen att bli allt vad ett insomnat landsortshotell inte är..

DI - 4 timmar sedan

Anticimex konkurrent nära miljardaffär

Sveriges näst största skadedjursbekämpare efter Anticimex är på väg mot en försäljning uppger källor för Di. Det handlar om Nomor, som ägs av det norska riskkapitalbolaget Norvestor och som räknar med att omsätta en halv miljard kronor i år..

DI - 5 timmar sedan

Nystart för Bukowskis - säljer mäkleriet

Efter alla förlustår visar Bukowski Auktioner för andra året positiva resultat. En trend som man hoppas håller i sig efter årets rivstart, där en höjning av utropspriser och en avyttring av fastighetsdelen redan genomförts. .

DI - 6 timmar sedan

Italiens konsumentförtroende minskar

Italiens konsumentförtroende minskade mer än väntat i april..

DI - 6 timmar sedan

Udda säljstart: Skåneproducerat jakkött

Gustaf Jerenäs har valt ett udda djur för sin nystartade köttproduktion. I en vidsträckt hage utanför Svedala betar 23 jakar. Målet är att börja sälja lokalproducerat jakkött till hösten, rapporterar lantbrukets affärssajt atl.

DI - 7 timmar sedan

Toyota storsatsar i Uber

Den amerikanska taxitjänsten Uber får ett tillskott på 1 miljard dollar (cirka 9,3 miljarder kronor) till utvecklingen av en förarlös tjänst. Bakom investeringen står japanska telekom- och it-bolaget Softbank tillsammans med fordonstillverkaren Toyota och bildelstillverkaren Denso..

DI - 7 timmar sedan

Nintendo fick Japan att jubla

Tokyobörsen steg på fredagen. De nya jobbsiffror som på torsdagen stärkte Wall Street gav eko även i Tokyo. Börsen gladdes även åt Nintendo, vars aktie steg med 14 procent efter beskedet att företagets spelkonsol Switch ska börja säljas i Kina..

DI - 7 timmar sedan

Tre experter: Så räddar du dig från en pensionskatastrof

Med en hotande höjning av pensionsåldern blir det privata pensionssparandet helt avgörande för vad du får att röra dig med efter arbetslivet. ”Man behöver vara väldigt vaksam”, säger en pensionsspecialist till Di. Di har pratat med tre proffs om hur du räddar ålderdomen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.