YLE > Svenskfinland

Thursday, 17 January, 09:59

YLE - I förrgår: 12:49

Polisen spränger snömassor i lavinområdet i Tamokdalen – upprepade försök med ljudkanon misslyckadesI dag, måndag, kommer polisen att spränga ovanför lavinområdet i Tamokdalen i Nordnorge. Till sin hjälp har man norska försvaret. I går gjordes 20 försök med en ljudkanon utan att lyckas..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tamokdalen, Nordnorge

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, spränger, snömassori , lavinområdeti , Tamokdalen, upprepade, försök, med ljudkanon misslyckades
YLE - I förrgår: 12:49

Polisen spränger snömassor i lavinområdet i Tamokdalen på tisdag

Under måndagen gjorde polisen förberedelser för att kunna spränga ovanför lavinområdet i Tamokdalen i Nordnorge. Till sin hjälp har man norska försvaret. På grund av snöbyar tvingades man avslutade tidigare än tänkt under måndagen och man kommer att spränga först på tisdag..

YLE - 26 okt 16 kl. 04:42

Kraftiga sprängningar skakar höghus i Vasa

Giovanna Teir i Vasa är rädd att sprängningsarbeten i Flickiskvarteret skadar fasaden och grunden på höghusen i närheten. Hon jämför sprängningarna med konstgjorda jordbävningar. Giovanna Teir bor på Skolhusgatan i Vasa och är granne med Flickiskvarteret mellan Kyrkoesplanaden och Skolhusgatan där nya byggnader ska växa fram.

Nyan - 04 jun 15 kl. 08:00

”Det här är inte rättvist”

Mopedkörningen i Övernäs skola utreds nu av polisen. – Visst gjorde vi fel men det är inte hela sanningen, säger eleven som körde. Övernäs skola valde i går att polisanmäla den elev som i fredags körde moped i skolans korridorer.

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 16 kl. 18:58

Många orsaker till ointresse för tyska språket

Jag håller med Christian Clemens om det han skrev på Aktuella frågor (23/12): "Tyskan blir allt viktigare, men svenskars intresse för att lära sig tyska minskar oroväckande snabbt."Detta är emellertid ingen nyhet. Mängder av liknande artiklar och analyser om tyska språket har redan skrivits i pressen de senaste åren.

Kristianstadsbladet - 25 jun 12 kl. 10:46

De stora språngens väg

Två nyligen utgivna böcker sätter in det moderna Kinas framväxt i ett historiskt perspektiv. Författare Stefan Foconi har läst dem och reflekterar över Kinas utveckling.
Det är länge sedan jag var i Kina.

YLE - 27 aug 15 kl. 14:34

Trummar sig in i det finländska medvetandet

Carina Engström och Serafima Borotinskij-Bränn dansar en traditionell, kraftfull afrodans. Dansen kräver god kondition, och Carinas och Serafimas ansikten spricker upp i stora leenden, när de svänger och knycker på kropparna i takt med Francis Oyeyiolas trummande.
-Det är så här man åstadkommer integration, när man möts kring en aktivitet som ger glädje, säger Francis.

YLE - 07 maj 16 kl. 06:05

Personporträtt: Hur det kom sig att Mika Ranta grundade Soldiers of Odin

Gatupatrull-rörelsen Soldiers of Odin har spritts från Kemi ända till Australien. Rörelsens grundare, långtradarchauffören Mika Ranta, har fram tills nu hållit sig borta från offentligheten. Hur uppstod Soldiers of Odin, varför blev Ranta intresserad av Hitler och vad siktar han på?

BT - 08 mar 13 kl. 15:46

Lavin i Åre - flera kan ha dragits med

En större lavin, cirka 100 gånger 500 meter, har utlösts på Västerskutan i Åre. Fjällräddare, pistörer och hundförare finns i lavinområdet och söker för fullt, uppger länskommunikationscentralen vid polisen i Jämtland. Det är okänt om någon dragits med i lavinen.

BT - 08 mar 13 kl. 15:46

Lavin i Åre - en person saknas

En större lavin, cirka 100 gånger 500 meter, har utlösts på Västerskutan i Åre. Två personer har räddats, uppger ÖP. Skadeläget är dock oklart.

BT - 19 apr 13 kl. 10:10

Medier: Misstänkt Bostonbombare död

En av de två misstänkta för bomberna vid Boston Marathon har dött på sjukhus efter att ha blivit gripen, rapporterar lokala tv-kanaler. Eldstrider mellan polis och jagade utbröt i morse i Boston, enligt vittnen.Det finns dock ingen officiell bekräftelse på uppgifterna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Nu flygs större styrka upp på Blåbærfjellet – under torsdagen söker man efter fler omkomna samtidigt

Vädret i Tamokdalen är klart, kallt och vindstilla. Efter en bedömning av lavinfaran har räddningsmanskapet satt igång med dagens sökoperation..

YLE - 18 timmar sedan

Deltagare i sökoperationen på Blåbærsfjellet: Vi vill hitta dem och föra tillbaka dem till familjerna

Under sökoperationen på Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge skickas grupper om tio personer upp för att gräva fram de fyra omkomna skidturisterna. En av dem som är med i sökoperationen är Kjell Roger Andersen från Röda Korset..

YLE - 4 timmar sedan

Expertens tips för konstruktiva fusionsdiskussioner: "Fokusera på det man är ense om"

Att fusionsdiskussionerna mellan Korsholm och Vasa orsakar konflikt är naturligt, enligt professorn Annika Tidström. Förändring väcker alltid starka känslor, säger hon och ger några tips på hur man kan komma vidare i en konfliktsituation..

YLE - 5 timmar sedan

Korsholmarna ska få argument för och emot fusion hem på posten – oklart om det kan tina upp klimatet

Under två veckoslut i februari ska 24 Korsholmare tillsammans arbeta fram ett kort utlåtande med argument för och emot en fusion med Vasa. Om det kan mjukna diskussionsklimatet i Korsholm är forskare osäker på..

YLE - 13 timmar sedan

Tre kandidater kvar i valet av ny rektor för Åbo Akademi

Nu återstår tre kandidater i valet av rektor för Åbo Akademi. Två av de tre är anställda vid universitetet..

YLE - 17 timmar sedan

Offret för knivhuggningen i Vasa utskriven från sjukhus – en misstänkt för dråpförsök

En person misstänks för dråpförsök efter en knivhuggning i Hartmansgränden i Vasa centrum tidigt på söndag morgon. Dessutom misstänks offret för knivhuggningen för misshandel..

YLE - 18 timmar sedan

Deltagare i sökoperationen på Blåbærfjellet: Vi vill hitta dem och föra tillbaka dem till familjerna

Under sökoperationen på Blåbærfjellet i Tamokdalen i Norge skickas grupper om tio personer upp för att gräva fram de fyra omkomna skidturisterna. En av dem som är med i sökoperationen är Kjell Roger Andersen från Röda Korset..

YLE - 20 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærfjellet: En av de omkomnas kroppar har bärgats

En av de fyra omkomna skidturisterna har nu bärgats med helikopter ner från Blåbærfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..

YLE - 20 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærsfjellet: En av de omkomnas kroppar har bärgats

En av de fyra omkomna skidturisterna har nu bärgats med helikopter ner från Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..

YLE - 20 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærsfjellet: En av de omkomnas kroppar bärgas med helikopter

En av de fyra omkomna skidturisterna är nu på väg ner från Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.