YLE > Svenskfinland

Sunday, 21 April, 08:30

YLE - 14 jan 19 kl. 12:49

Polisen spränger snömassor i lavinområdet i Tamokdalen – upprepade försök med ljudkanon misslyckadesI dag, måndag, kommer polisen att spränga ovanför lavinområdet i Tamokdalen i Nordnorge. Till sin hjälp har man norska försvaret. I går gjordes 20 försök med en ljudkanon utan att lyckas..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tamokdalen, Nordnorge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, spränger, snömassori , lavinområdeti , Tamokdalen, upprepade, försök, med ljudkanon misslyckades
YLE - 14 jan 19 kl. 12:49

Polisen spränger snömassor i lavinområdet i Tamokdalen på tisdag

Under måndagen gjorde polisen förberedelser för att kunna spränga ovanför lavinområdet i Tamokdalen i Nordnorge. Till sin hjälp har man norska försvaret. På grund av snöbyar tvingades man avslutade tidigare än tänkt under måndagen och man kommer att spränga först på tisdag..

YLE - 26 okt 16 kl. 04:42

Kraftiga sprängningar skakar höghus i Vasa

Giovanna Teir i Vasa är rädd att sprängningsarbeten i Flickiskvarteret skadar fasaden och grunden på höghusen i närheten. Hon jämför sprängningarna med konstgjorda jordbävningar. Giovanna Teir bor på Skolhusgatan i Vasa och är granne med Flickiskvarteret mellan Kyrkoesplanaden och Skolhusgatan där nya byggnader ska växa fram.

Nyan - 04 jun 15 kl. 08:00

”Det här är inte rättvist”

Mopedkörningen i Övernäs skola utreds nu av polisen. – Visst gjorde vi fel men det är inte hela sanningen, säger eleven som körde. Övernäs skola valde i går att polisanmäla den elev som i fredags körde moped i skolans korridorer.

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 16 kl. 18:58

Många orsaker till ointresse för tyska språket

Jag håller med Christian Clemens om det han skrev på Aktuella frågor (23/12): "Tyskan blir allt viktigare, men svenskars intresse för att lära sig tyska minskar oroväckande snabbt."Detta är emellertid ingen nyhet. Mängder av liknande artiklar och analyser om tyska språket har redan skrivits i pressen de senaste åren.

Kristianstadsbladet - 25 jun 12 kl. 10:46

De stora språngens väg

Två nyligen utgivna böcker sätter in det moderna Kinas framväxt i ett historiskt perspektiv. Författare Stefan Foconi har läst dem och reflekterar över Kinas utveckling.
Det är länge sedan jag var i Kina.

YLE - 27 aug 15 kl. 14:34

Trummar sig in i det finländska medvetandet

Carina Engström och Serafima Borotinskij-Bränn dansar en traditionell, kraftfull afrodans. Dansen kräver god kondition, och Carinas och Serafimas ansikten spricker upp i stora leenden, när de svänger och knycker på kropparna i takt med Francis Oyeyiolas trummande.
-Det är så här man åstadkommer integration, när man möts kring en aktivitet som ger glädje, säger Francis.

YLE - 07 maj 16 kl. 06:05

Personporträtt: Hur det kom sig att Mika Ranta grundade Soldiers of Odin

Gatupatrull-rörelsen Soldiers of Odin har spritts från Kemi ända till Australien. Rörelsens grundare, långtradarchauffören Mika Ranta, har fram tills nu hållit sig borta från offentligheten. Hur uppstod Soldiers of Odin, varför blev Ranta intresserad av Hitler och vad siktar han på?

BT - 08 mar 13 kl. 15:46

Lavin i Åre - flera kan ha dragits med

En större lavin, cirka 100 gånger 500 meter, har utlösts på Västerskutan i Åre. Fjällräddare, pistörer och hundförare finns i lavinområdet och söker för fullt, uppger länskommunikationscentralen vid polisen i Jämtland. Det är okänt om någon dragits med i lavinen.

BT - 08 mar 13 kl. 15:46

Lavin i Åre - en person saknas

En större lavin, cirka 100 gånger 500 meter, har utlösts på Västerskutan i Åre. Två personer har räddats, uppger ÖP. Skadeläget är dock oklart.

BT - 19 apr 13 kl. 10:10

Medier: Misstänkt Bostonbombare död

En av de två misstänkta för bomberna vid Boston Marathon har dött på sjukhus efter att ha blivit gripen, rapporterar lokala tv-kanaler. Eldstrider mellan polis och jagade utbröt i morse i Boston, enligt vittnen.Det finns dock ingen officiell bekräftelse på uppgifterna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Stor påskfest i Solf - "Vi vill fira, med eller utan brasa"

Påsklördagen bjöd på strålande kvällssol i Solf, och trots förbudet mot påskbrasor var den årliga påskfesten välbesökt..

YLE - 23 timmar sedan

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - Igår: 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - Igår: 11:59

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - I förrgår: 07:13

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - I förrgår: 19:53

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - I förrgår: 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - I förrgår: 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - I förrgår: 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - I förrgår: 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.