GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 17 January, 09:42

GöteborgsPosten - I förrgår: 12:30

Att dra in aktiviteter för unga skadar stadenAtt beröva ungdomar i sydvästra Göteborg deras fritidsaktiviteter kan se ut som en besparing, men på lång sikt riskerar kommunen större kostnader, skriver Majblommans generalsekreterare..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborg, Majblommans

Dela artikeln

93 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att drain , aktiviteterför , unga, skadarstaden
Sydsvenskan - 08 sep 11 kl. 06:30

Unga skadar sig oftare

Unga människor utmärker sig när det gäller skador, visar en ny rapport. - En del av dem verkar tro a?
Unga människor utmärker sig när det gäller skador, visar en ny rapport.?

Nyheter 24 - 08 mar 11 kl. 11:29

Unga skadar sig genom piercing och nakenbilder


Antalet tonåringar som skär sig tycks ha minskat. Men i stället hittar unga som mår dåligt nya självskadebeteenden - bland annat piercar man sig eller lägger ut nakenbilder på nätet. Att sticka nålar genom hela kroppen eller söka kontakt med vilt främmande människor på nätet är det nya självskadebeteendet, menar psykoterapeuten Susanne Alm.?

P3 - 13 jun 13 kl. 16:10

Allt fler unga skadar sig på jobbet

Varje år skadas över 3500 unga på sina jobb. Det kan handla om allt från skärsår, benbrott - till dödsfall. Nu vill Arbetsmiljöverket att det ska bli säkrare för unga att jobba..

Sydsvenskan - 09 feb 12 kl. 06:30

Självskadande unga ska slippa rättspsykiatrin

Flickor som skär sig själva ska inte låsas in på rättspsyk. Det är ett av målen för den nationella satsning som ska leda till bättre vård och att färre unga skadar sig själva.
MALMÖ.

DN - 25 sep 13 kl. 09:45

Arbetsskadorna ökar bland unga anställda

Allt fler unga skadar sig på jobbet, det visar en rapport av försäkringsorganisationen AFA. Ett tuffare arbetsklimat och bristfälliga introduktioner på företagen menar Arbetsmiljöverket är boven. Flest olyckor inträffar i byggsektorn..

Nyhetskanalen - 10 nov 11 kl. 17:17

Unga skadar sig med sex

I var tredje gymnasieklass finns det en ung person som nån gång tagit betalt för sexuella tjänster. Det visar en rapport från Ungdomsstyrelsen..

NT - 04 dec 12 kl. 08:26

Unga skadar sig när föräldern dör

Att skada sig själv är nästan dubbelt så vanligt bland tonåringar som har förlorat en förälder i cancer, jämfört bland tonåringar som inte har mist en anhörig..

Politikerbloggen - 21 dec 12 kl. 16:17

Blir det en Vit Jul för landets barn och unga?


DEBATT. Behovet av aktiviteter och nyktra mötesplatser under jullovet är stort för alla, inte minst för de 385 000 barn som lever i familjer med alkoholproblem och där julen blir en tid av ångest och oro istället för den magi barn borde förknippa julen med. Det skriver Anna Carlstedt, förbundsordförande IOGT-NT, på TV4/Politikerbloggen.

Skånskan - 04 nov 18 kl. 06:00

Skapande aktiviteter i Fryshuset

Reportage Avhopparverksamheten är bara en av en av tolv ungdomssatsningar som utgår från Fryshuset i Malmö. Syftet är att ge unga möjligheter att utöva sina passioner, skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, utbildningar och arbete och på så vis kunna växa.– Vi vill hjälpa ungdomarna att må bra, bli en del av samhället och kunna styra sitt eget liv.

Cornucopia - 23 aug 13 kl. 09:46

Slöjupproret skadar kvinnors folkhälsa

Det så kallade slöjupproret inte bara förringar kvinnors kamp för sin egen kropp och sin egen klädsel världen över, och legitimerar kvinnoförtryck, utan är också direkt skadligt för kvinnors folkhälsa. Heltäckande klädsel året om är dokumenterat skadligt och medföljande D-vitaminbrist orsakar allvarliga  folkhälsoproblem, redan i länder med betydligt mer sol än det mörka Norden. Det går att protestera mot intolerans, främlingsfientlighet, rasism och rasistiskt våld utan att bära slöja.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Kanadensare kidnappad i Burkina Faso

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Nedåt på börsen – Avanza dyker

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Identitetskriser och kvinnokraft i teatervåren

Ett turbulent Europa präglar teatervåren – vad händer med vår identitet i tider av kris? Flera uppsättningar undersöker hur självbild och gemenskap förändras. Samtidigt fortsätter kvinnorna att kliva fram – i Ferrantesatsningar och feministiska klassiker..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Thailand kan få mer toleranta asylregler

Chefen för Thailands migrationsbyrå öppnar upp för att landet kan förändra sina asylregler. Uttalandet kommer efter ett uppmärksammat fall med en saudiska tonåring som låste in sig på ett hotell för att undvika deportation..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Viktig dom om fjällnära skogar

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Snoop Dogg investerar i Klarna

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Blandat på Asienbörserna

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Dahlin målskytt och historisk

Ett Buffalo i svajande form reste till ett Calgary som gått som tåget. Men i natt drog Buffalo det längsta stråt – bland annat tack vare Rasmus Dahlins kvittering i tredje perioden..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Avanza räknar med ökade kostnader

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Steve Carell gör rymdkomedi för NetflixOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.