Dagens PS > Ekonomi

Friday, 19 April, 17:18

Dagens PS - 14 jan 19 kl. 12:25

Direkt: V släpper inte fram LöfvenJonas Sjöstedt håller presskonferens. ”Förutsätter man våra mandat är det orimligt att vi ställs utan inflytande, det är för oss helt oacceptabelt.” Sjöstedt slår fast att partiet inte ställer sig bakom den regeringskonstellation som nu lagts fram, S-MP, C och L, om V inte får något inflytande. Enligt V-ledaren har Stefan Löfven i de diskussioner man nu haft lovat att inte utestänga Vänsterpartiet helt. ”Vi kommer aldrig att bidra till en sådan regering.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Löfven, Sjöstedt, MP, Stefan Löfven, Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt

Dela artikeln

164 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DirektV , släpperinte fram , Löfven
BT - 29 sep 14 kl. 18:50

Alliansen släpper fram Löfven

Alliansen kommer att lägga ned sina röster och släppa fram Stefan Löfven (S) i statsministeromröstningen, meddelar Folkpartiets ledare Jan Björklund. Detta efter att Jonas Sjöstedt klargjort att också V tänker lägga ned sina röster.FP-ledaren Jan Björklund fick hos riksdagens nyvalda talman Urban Ahlin (S) veta att Vänsterpartiet tänker släppa fram Löfven och konstaterar därmed att en ny regering har större stöd i riksdagen än Alliansens partier.

BT - 08 okt 14 kl. 18:04

Snabbmöte för Löfven i Milano

Sen ankomst var bara förnamnet på Stefan Löfvens första utlandsresa som statsminister. EU:s arbetslöshetsmöte i Milano präglades av franska önskemål på lättare budgetregler.- Vi måste justera budgetreglerna för att möta tillväxtutmaningarna.

Västerbottens Folkblad - 14 jan 19 kl. 07:55

Live: Släpper V fram Löfven?

Ska Vänsterpartiet fälla eller släppa fram Stefan Löfven som statsminister? I dag möts riksdagsgruppen för att fatta beslut. TT erfar att lutar det åt ett nej.

SvD - 30 maj 16 kl. 07:24

Partiledardebatt med smäll på fingrarna

Det finns mycket att säga om söndagskvällens partiledardebatt i Agenda. Som åskådare blir man förstås lätt fångad av tonläge, stämning och dynamiken mellan deltagarna. Att alla var angelägna om att visa sig offensiva märktes i ordvalen, som var ganska hårda.

Expressen - 14 jan 19 kl. 13:39

Statsvetaren om Sjöstedt: Dörrmattan kräver respekt

Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren tror att Stefan Löfven blir vald till statsminister trots protesterna från Vänsterpartiet.– De släpper fram Löfven, men de tänker inte göra det direkt. De kräver att Löfven pudlar lite, säger Ljunggren..

Skånskan - 15 jan 19 kl. 15:00

En omöjlig sits

Jonas Sjöstedt befinner sig nu mellan Skylla och Karybdis på det sätt som Annie Lööf gjort sedan valet. När han meddelade sitt nej till Stefan Löfven som statsminister var en del förvånade, men för Sjöstedts del handlar det om partiets framtid och framtida trovärdighet. Han ställdes inför frågan om han skulle rösta för den statsministerkandidat som han helst ville se, på bekostnad av egen politik och eget inflytande, eller sabotera det alternativet och chansa på att konsekvensen inte blir ett ännu sämre alternativ, som en Moderatregering med stöd av Sverigedemokraterna.

Sydsvenskan - 09 apr 14 kl. 05:30

Borg levererar vallöften åt allianspartierna

Fredrik Reinfeldt ger småpartierna i alliansen chansen att leverera var sitt lockbete till väljarna i valbudgeten.Jan Björklund (FP) får en skolsatsning.Annie Lööf (C) pengar till landsbygden.

YA - 26 apr 14 kl. 03:55

V i ständig opposition

Färska erfarenheter från nordiska grannländer visar tydligt Vänsterns problem med att regera.
Där vi söker lösningar, söker vänstern problem. Skillnaden mellan Socialdemokraternas reformistiska och Vänsterpartiets revolutionära ideal beskrivs träffande av en ung socialdemokrat i Timbro-rapporten Maktens ok.

BT - 20 okt 14 kl. 11:07

Skarp, kylig och partiledare?

Underskatta inte Moderaternas gruppledare då hon är ett givet framtidsämne. En av de mest okända – för en större allmänhet – politiska organisationerna i Sverige heter Moderat Skolungdom (MSU), vilka i helgen hade sin höstkonferens här i Borås. MSU har funnits sedan 1949 och är, trots att den består av högstadie – och gymnasieungdomar, riktigt inflytelserik.

BT - 20 okt 14 kl. 11:07

Ledare: Skarp, kylig och partiledare?

Underskatta inte Moderaternas gruppledare då hon är ett givet framtidsämne. En av de mest okända – för en större allmänhet – politiska organisationerna i Sverige heter Moderat Skolungdom (MSU), vilka i helgen hade sin höstkonferens här i Borås. MSU har funnits sedan 1949 och är, trots att den består av högstadie – och gymnasieungdomar, riktigt inflytelserik.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 10:56

Chefsekonom: Staten kan undvika miljardsvinnet

Förra veckan rapporterade Dagens PS om slöseriet med skattepengar inom den offentliga sektorn. Nu säger experten att det finns utvecklingsmöjligheter. Mindre begränsade ramar för upphandlingar krävs, säger Annika Wallenskog, ekonomidirektör på Sveriges kommuner och landsting (SKL) till Dagens Industri.

Dagens PS - Igår: 10:40

Krönika: Är konstnärligt ledarskap sämst i klassen?

Ledarskap är en utmaning, vem är sämst och vem är bäst i klassen? Mitt syfte är givetvis inte att utse den sämsta eller den bästa ledaren av i dag. Snarare att exemplifiera vad som utmärker dåliga och riktigt goda ledare.

Dagens PS - Igår: 09:50

Nya epidemin: Selfiedöden

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följd av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - Igår: 10:20

Ägare storsäljer i Tesla

Det är firman T. Rowe Price som sålt av en mycket stor del av sina tidigare aktier i elbilstillverkaren. Drygt 90 procent av firmans tidigare innehav ska ha sålts av, enligt Reuters.

Dagens PS - Igår: 10:00

Proffset tipsar: Så lyckas du som chef

För tredje året i rad har jag spenderat en månad i italienska Alperna som ”skibum” tillsammans med min hustru. Något som jag älskar och som ger mig en unik möjlighet att släppa alla tankar på arbete och prestation. För att verkligen komma bort från allting brukar jag undvika att läsa svenska nyheter så långt det går.

Dagens PS - Igår: 09:50

Nya epidemin: selfiedöd

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följ av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - Igår: 08:58

Herrgårdar blir hyreslägenheter i Vancouver

I Vancouver har bostadsmarknaden tvärstannat. Nu tvingas ägare hyra ut rum i gigantiska herrgårdar till studenter. Det är Bloomberg som rapporterar om det märkliga läget i den kanadensiska kuststaden.

Dagens PS - Igår: 07:29

Volkswagen visar framfötterna

Efter en stark återhämtning från ”dieselgate” som kostat Volkswagen Group en mindre nationalbudget, är nu den tyska tillverkaren återigen i förarsätet när det gäller hållbar utveckling anpassad för bilköparnas plånböcker. Vi bjöd in Volkswagen Group Sveriges kommunikationschef Marcus Thomasfolk som fick berätta om allt spännande som kommer. Trots alla gamla problem så visar registreringsstatistiken sitt tydliga språk; Volkswagen har kundernas förtroende och det med all rätta.

Dagens PS - Igår: 07:20

Nordkorea har testskjutit taktiskt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un närvarade vid testskjutningen av ett nytt taktiskt vapen, enligt statliga nyhetsbyrån KCNA. Det rapporterar Yonhap News. Testet utfördes under onsdagen och enligt experter kan de nya vapnen ha varit kortdistans eller kryssningsmissiler.

Dagens PS - 16 apr 19 kl. 15:00

Nya regler för trendiga elsparkcyklar

Inom kort blir det förbjudet att parkera de trendiga elsparkcyklarna på flera ställen i innerstan. Dessutom införs hastighetsbegränsningar. Stockholms stad ska börja avsätta mark för så kallade ”hotspots” där folk kan hämta och ställa av sparkcyklarna, skriver Dagens Nyheter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.