Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 17 January, 18:56

Dagens PS - 14 jan 19 kl. 12:25

Direkt: V släpper inte fram LöfvenJonas Sjöstedt håller presskonferens. ”Förutsätter man våra mandat är det orimligt att vi ställs utan inflytande, det är för oss helt oacceptabelt.” Sjöstedt slår fast att partiet inte ställer sig bakom den regeringskonstellation som nu lagts fram, S-MP, C och L, om V inte får något inflytande. Enligt V-ledaren har Stefan Löfven i de diskussioner man nu haft lovat att inte utestänga Vänsterpartiet helt. ”Vi kommer aldrig att bidra till en sådan regering.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Löfven, Sjöstedt, MP, Stefan Löfven, Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt

Dela artikeln

164 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DirektV , släpperinte fram , Löfven
BT - 29 sep 14 kl. 18:50

Alliansen släpper fram Löfven

Alliansen kommer att lägga ned sina röster och släppa fram Stefan Löfven (S) i statsministeromröstningen, meddelar Folkpartiets ledare Jan Björklund. Detta efter att Jonas Sjöstedt klargjort att också V tänker lägga ned sina röster.FP-ledaren Jan Björklund fick hos riksdagens nyvalda talman Urban Ahlin (S) veta att Vänsterpartiet tänker släppa fram Löfven och konstaterar därmed att en ny regering har större stöd i riksdagen än Alliansens partier.

BT - 08 okt 14 kl. 18:04

Snabbmöte för Löfven i Milano

Sen ankomst var bara förnamnet på Stefan Löfvens första utlandsresa som statsminister. EU:s arbetslöshetsmöte i Milano präglades av franska önskemål på lättare budgetregler.- Vi måste justera budgetreglerna för att möta tillväxtutmaningarna.

Västerbottens Folkblad - 14 jan 19 kl. 07:55

Live: Släpper V fram Löfven?

Ska Vänsterpartiet fälla eller släppa fram Stefan Löfven som statsminister? I dag möts riksdagsgruppen för att fatta beslut. TT erfar att lutar det åt ett nej.

SvD - 30 maj 16 kl. 07:24

Partiledardebatt med smäll på fingrarna

Det finns mycket att säga om söndagskvällens partiledardebatt i Agenda. Som åskådare blir man förstås lätt fångad av tonläge, stämning och dynamiken mellan deltagarna. Att alla var angelägna om att visa sig offensiva märktes i ordvalen, som var ganska hårda.

Expressen - 14 jan 19 kl. 13:39

Statsvetaren om Sjöstedt: Dörrmattan kräver respekt

Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren tror att Stefan Löfven blir vald till statsminister trots protesterna från Vänsterpartiet.– De släpper fram Löfven, men de tänker inte göra det direkt. De kräver att Löfven pudlar lite, säger Ljunggren..

Skånskan - I förrgår: 15:00

En omöjlig sits

Jonas Sjöstedt befinner sig nu mellan Skylla och Karybdis på det sätt som Annie Lööf gjort sedan valet. När han meddelade sitt nej till Stefan Löfven som statsminister var en del förvånade, men för Sjöstedts del handlar det om partiets framtid och framtida trovärdighet. Han ställdes inför frågan om han skulle rösta för den statsministerkandidat som han helst ville se, på bekostnad av egen politik och eget inflytande, eller sabotera det alternativet och chansa på att konsekvensen inte blir ett ännu sämre alternativ, som en Moderatregering med stöd av Sverigedemokraterna.

Sydsvenskan - 09 apr 14 kl. 05:30

Borg levererar vallöften åt allianspartierna

Fredrik Reinfeldt ger småpartierna i alliansen chansen att leverera var sitt lockbete till väljarna i valbudgeten.Jan Björklund (FP) får en skolsatsning.Annie Lööf (C) pengar till landsbygden.

YA - 26 apr 14 kl. 03:55

V i ständig opposition

Färska erfarenheter från nordiska grannländer visar tydligt Vänsterns problem med att regera.
Där vi söker lösningar, söker vänstern problem. Skillnaden mellan Socialdemokraternas reformistiska och Vänsterpartiets revolutionära ideal beskrivs träffande av en ung socialdemokrat i Timbro-rapporten Maktens ok.

BT - 20 okt 14 kl. 11:07

Skarp, kylig och partiledare?

Underskatta inte Moderaternas gruppledare då hon är ett givet framtidsämne. En av de mest okända – för en större allmänhet – politiska organisationerna i Sverige heter Moderat Skolungdom (MSU), vilka i helgen hade sin höstkonferens här i Borås. MSU har funnits sedan 1949 och är, trots att den består av högstadie – och gymnasieungdomar, riktigt inflytelserik.

BT - 20 okt 14 kl. 11:07

Ledare: Skarp, kylig och partiledare?

Underskatta inte Moderaternas gruppledare då hon är ett givet framtidsämne. En av de mest okända – för en större allmänhet – politiska organisationerna i Sverige heter Moderat Skolungdom (MSU), vilka i helgen hade sin höstkonferens här i Borås. MSU har funnits sedan 1949 och är, trots att den består av högstadie – och gymnasieungdomar, riktigt inflytelserik.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

Över 770 miljoner mejladresser hackade

Enligt Techworld, som uppmärksammar den extrema hackerattacken, med hänvisning till ZDNet, har nästan 773 miljoner e-postadresser hackats och nära på 22 miljoner unika lösenord stulits, samtliga vid olika dataintrång. Nio svenska sajter finns i den enorma samlingen av e-postadresser som hackats, skriver Techworld och listar sajterna. Det är säkerhetsforskare på molnlagringstjänsten Mega som slår larm.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Sociala mediestjärnan stäms av KO

”Jag kommer inte kommentera detta mer i media”, skriver kända influencern Kenza i sin blogg. Konsumentombudsmannen anser att Kenza Zouiten – som bland annat är medgrundare av klädmärket Ivyrevel, där både H&M och det tyska ehandelsbolaget Zalando är delägare – gjort sig skyldig till smygreklam i flera inlägg i sociala medier. Det är bakgrunden till stämningen, berättar KO i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Facebook släcker ner flera konton

Facebook uppger att man plockat bort flera sidor, grupper och konton på Facebook och Instagram. Totalt rör det sig om 364 sidor och konton. Dessa uppges ha haft sitt ursprung från Ryssland och varit koordinerade med syftet att vilseleda andra på plattformarna, skriver Facebook på sin hemsida.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Kändisproducenten går till Apple

Producenten Jason Katims lämnar Universal TV för en ny flerårig satsning med Apple, skriver Variety. Jason Katims och hans bolag True Jack Productions kommer efter att kontraktet löpt ut denna sommar att ta klivet över till Apple, som förbereder en streamingtjänst. Jason Katims är känd för att ha skapat, skrivit och producerat ett flertal framgångsrika serier, däribland Parenthood, Boston Public och Friday Nights Light.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Microsofts rekordgåva stoppa bostadsbrist

Techbjässen Microsoft utlovar nu att man kommer att stötta byggandet av billiga bostäder för att adressera bostadsbristen i Seattle. Investeringen uppgår till en halv miljard dollar, enligt Seattle Times. Byggandet kommer att ske i Puget Sound-regionen.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Snoop Dogg kliver in i svensk startup-succé

Klarna har fått en ny investerare i form av artisten Snoop Dogg, som egentligen heter Calvin Broadus. Det rapporterar Forbes. ”Jag har gjort affärer i Europa under flera år däribland modevarumärken, telekommunikation och så vidare”, säger rapstjärnan till Forbes.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Skulderna växer hos Kronofogden

För tredje året i rad minskar antalet skuldsatta hos Kronofogden samtidigt som skulden fortsätter att öka. Allt fler får sin första skuld hos myndigheten, enligt färsk statistik. Vid årsskiftet fanns 413 912 personer registrerade hos myndigheten, en minskning med 3 781 personer sedan i fjol.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Bankrapporter eldade på NY-börsen

De amerikanska börserna steg under onsdagens handel, stärkta av positiva delårsrapporter från ett par tungviktare inom banksektorn. På den breda marknaden ökade S&P 500-index med 0,2 procent till 2 616,10. Teknologitunga Nasdaq Composite steg med 0,2 procent till 7 034,69.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Blandad kompott på Asiens börser

Asienbörserna har en blandad utveckling på torsdagen. Oro kring Kinas tillväxtutsikter dämpar sentimentet i regionen. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 0,2 procent till 20 402,27, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,35 procent till 1 543,20.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Börsgurun är död – var pionjär i branschen

Investeringsgurun John C. Bogle har gått bort 89 år gammal. Han grundade Vanguard och låg bakom världens första indexfond 1975.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.