YLE > Finland

Saturday, 20 April, 16:25

YLE - 14 jan 19 kl. 12:20

Sexualbrottsmisstankarna i Uleåborg och Helsingfors – det här vet vi nuSedan slutet av förra året har det uppdagats en rad misstänkta fall av sexualbrott riktade mot barn. Först i Uleåborg, men senare också i Helsingfors. Vi sammanfattar det man vet just nu om sexualbrottshärvan..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Uleåborg, Helsingfors

Dela artikeln

179 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sexualbrottsmisstankarnai , Uleåborgoch , Helsingforsdet här , vetvi nu
HBL - 23 jul 14 kl. 15:56

Samarbetsförhandlingar drabbar Uleåborg och tidigare Nokiaanställda

Amerikanska Broadcom säger upp 600 i Finland. Uppsägningarna drabbar främst Uleåborg.Det amerikanska bolaget Broadcom avslutar sin produktutveckling av modem och säger upp kring 600 personer i Finland.

YLE - 13 aug 16 kl. 12:51

Allegrotåget körde på ett nedfallet träd - godståg kolliderade i Uleåborg

Allegrotåget från Sankt Petersburg till Helsingfors körde på ett omkullfallet träd i lördags, strax före Luumäki i södra Karelen. Inga människor kom till skada, men elledningarna skadades. Det är oklart när banavsnittet kan öppnas igen.

YLE - 25 mar 15 kl. 15:15

VPS spelar sina hemmamatcher i Uleåborg

VPS spelar sommarens Europaligaspel i Uleåborg. Orsaken till att VPS måste spela sina hemmamatcher i Uleåborg är att Sandvikenplanen i Vasa inte godkändes av UEFA som spelarena. Förra sommaren spelade VPS motsvarande matcher i Valkeakoski.

YLE - 03 okt 16 kl. 21:54

Småplansolycka förorsakade förseningar i Uleåborg

En olycka med ett litet flygplan har lett till förseningar på rutten Helsingfors-Uleåborg. Störningar har förekommit i trafiken på Uleåborgs flygplats under kvällen. Ett plan måste återvända till Helsingfors och passagerarna dirigerades till två andra flyg.

YLE - 03 okt 16 kl. 21:54

Småplansolycka förorsakade många förseningar i Uleåborg

En olycka med ett litet flygplan har lett till förseningar på rutten Helsingfors-Uleåborg. Störningar har förekommit i trafiken på Uleåborgs flygplats under kvällen. Ett plan måste återvända till Helsingfors och passagerarna dirigerades till två andra flyg.

YLE - 28 jul 14 kl. 04:18

Uleåborg rädd för att förlora kunnighet

I Uleåborg oroar man sig för att värdefull kunskap ska lämna regionen. De senaste veckorna har staden drabbats av dystra nyheter, då det blev klart att Microsoft och Broadcom sammanlagt säger upp nästan tusen människor. På teknikstaden Uleåborgs gator går åsikterna om den senaste tidens massuppsägningar isär.

YLE - 15 jan 19 kl. 15:23

Rättspsykolog Julia Korkman om övergreppen i Uleåborg och Helsingfors: "Det förs en otroligt känslomässig diskussion på knapphändig information"

De misstänkta sexualbrotten i Uleåborg och Helsingfors har gett upphov till mycket diskussion, men enligt forskare Julia Korkman förs diskussionen med knapphändig information och mycket känslomässigt..

YLE - 01 jul 13 kl. 18:10

Optimistiskt i Uleåborg: Nu vill vi satsa på nytt

I Uleåborg ser man med tillförsikt på framtiden trots alla dåliga företagsnyheter under de senaste åren. Framtiden ligger i ny teknologi, säger man i staden. Nokia Siemens Networks fabrik i Uleåborg sysselsätter över 800 personer.

YLE - 03 aug 12 kl. 14:23

Nokia kommenterar inte nedskärningar i Uleåborg

Mobiltillverkaren Nokia kommenterar inte gårdagens uppgifter om uppsägningarna i Uleåborg. Nokia informerar först personalen om samarbetsförhandlingarnas resultat, uppger informationschef Tapani Kaskinen. Han säger att de uppsagda kommer att erbjudas uppsägningspaket.

HBL - 16 jul 14 kl. 16:13

Anställda i Uleåborg tar rykten med ro

Microsofts anställda i Uleåborg tar de nyaste ryktena om uppsägningar med en nypa salt. Förtroendemannen säger att spekulationer pågått redan i flera år.De flesta på Microsofts enhet i Uleåborg är inte förvånade över de nyaste ryktena om jobb som försvinner i jättebolaget.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Fortsatt varning för gräsbränder i hela Svenskfinland – På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder i Virmo och Pemar

På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder både i Virmo och Pemar. Risken för gräsbränder är för tillfället stor i landskapen Åland, Egentliga Finland, Satakunta, Nyland, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Kymmenedalen och Österbotten..

YLE - 2 timmar sedan

Halla-aho vägrar ta avstånd från gamla uttalanden om bland annat våldtäkter och invandrare

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho vägrar alltjämt att ta avstånd från sina gamla bloggskriverier. På Facebook förklarar han att det handlar om många olika citat från en lång tidsperiod och att de enligt honom inte kan behandlas som en enda helhet..

YLE - 7 timmar sedan

"Konkurrenskraften måste bevaras" – Företagare i Egentliga Finland hoppas på en företagarvänlig politik av nästa regering

Regionen Egentliga Finland har de senaste åren haft ett rejält uppsving med flera framgångsrika företag. För att den här trenden ska fortsätta har Egentliga Finlands företagare ett tydligt budskap till den kommande regeringen..

YLE - 8 timmar sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - Igår: 15:37

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 15:37

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 15:37

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 12:21

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - Igår: 09:55

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - Igår: 09:00

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.