YLE > Finland

Friday, 18 January, 22:54

Liknande nyheter

Taggar: Sexualbrottsmisstankarnai , Uleåborgoch , Helsingforsdet här , vetvi nu
HBL - 23 jul 14 kl. 15:56

Samarbetsförhandlingar drabbar Uleåborg och tidigare Nokiaanställda

Amerikanska Broadcom säger upp 600 i Finland. Uppsägningarna drabbar främst Uleåborg.Det amerikanska bolaget Broadcom avslutar sin produktutveckling av modem och säger upp kring 600 personer i Finland.

YLE - 13 aug 16 kl. 12:51

Allegrotåget körde på ett nedfallet träd - godståg kolliderade i Uleåborg

Allegrotåget från Sankt Petersburg till Helsingfors körde på ett omkullfallet träd i lördags, strax före Luumäki i södra Karelen. Inga människor kom till skada, men elledningarna skadades. Det är oklart när banavsnittet kan öppnas igen.

YLE - 25 mar 15 kl. 15:15

VPS spelar sina hemmamatcher i Uleåborg

VPS spelar sommarens Europaligaspel i Uleåborg. Orsaken till att VPS måste spela sina hemmamatcher i Uleåborg är att Sandvikenplanen i Vasa inte godkändes av UEFA som spelarena. Förra sommaren spelade VPS motsvarande matcher i Valkeakoski.

YLE - 03 okt 16 kl. 21:54

Småplansolycka förorsakade förseningar i Uleåborg

En olycka med ett litet flygplan har lett till förseningar på rutten Helsingfors-Uleåborg. Störningar har förekommit i trafiken på Uleåborgs flygplats under kvällen. Ett plan måste återvända till Helsingfors och passagerarna dirigerades till två andra flyg.

YLE - 03 okt 16 kl. 21:54

Småplansolycka förorsakade många förseningar i Uleåborg

En olycka med ett litet flygplan har lett till förseningar på rutten Helsingfors-Uleåborg. Störningar har förekommit i trafiken på Uleåborgs flygplats under kvällen. Ett plan måste återvända till Helsingfors och passagerarna dirigerades till två andra flyg.

YLE - 28 jul 14 kl. 04:18

Uleåborg rädd för att förlora kunnighet

I Uleåborg oroar man sig för att värdefull kunskap ska lämna regionen. De senaste veckorna har staden drabbats av dystra nyheter, då det blev klart att Microsoft och Broadcom sammanlagt säger upp nästan tusen människor. På teknikstaden Uleåborgs gator går åsikterna om den senaste tidens massuppsägningar isär.

YLE - 15 jan 19 kl. 15:23

Rättspsykolog Julia Korkman om övergreppen i Uleåborg och Helsingfors: "Det förs en otroligt känslomässig diskussion på knapphändig information"

De misstänkta sexualbrotten i Uleåborg och Helsingfors har gett upphov till mycket diskussion, men enligt forskare Julia Korkman förs diskussionen med knapphändig information och mycket känslomässigt..

YLE - 01 jul 13 kl. 18:10

Optimistiskt i Uleåborg: Nu vill vi satsa på nytt

I Uleåborg ser man med tillförsikt på framtiden trots alla dåliga företagsnyheter under de senaste åren. Framtiden ligger i ny teknologi, säger man i staden. Nokia Siemens Networks fabrik i Uleåborg sysselsätter över 800 personer.

YLE - 03 aug 12 kl. 14:23

Nokia kommenterar inte nedskärningar i Uleåborg

Mobiltillverkaren Nokia kommenterar inte gårdagens uppgifter om uppsägningarna i Uleåborg. Nokia informerar först personalen om samarbetsförhandlingarnas resultat, uppger informationschef Tapani Kaskinen. Han säger att de uppsagda kommer att erbjudas uppsägningspaket.

HBL - 16 jul 14 kl. 16:13

Anställda i Uleåborg tar rykten med ro

Microsofts anställda i Uleåborg tar de nyaste ryktena om uppsägningar med en nypa salt. Förtroendemannen säger att spekulationer pågått redan i flera år.De flesta på Microsofts enhet i Uleåborg är inte förvånade över de nyaste ryktena om jobb som försvinner i jättebolaget.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - 4 timmar sedan

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

YLE - 6 timmar sedan

Vem är hjälte och vem är antihjälte?

Det första många tänker på när man nämner hjältar eller antihjältar är säkert superhjältar som Spindelmannen, Stålmannen eller Läderlappen. Men med hjältar kan man också syfta till historiska och mer samtida hjältar inom idrotten, populärkulturen och konsten..

YLE - 6 timmar sedan

Många migrationsfrågor kan tolkas på olika sätt — ministrar vill fundera på alla tänkbara tolkningar

Under fredag förmiddag gick regeringen igenom läget med sexuell brottslighet i Finland, med anledning av de uppmärksammade fallen i Uleåborg och Helsingfors. Att döma av regeringsmedlemmarnas kommentarer var det inte sexbrott som blev det stora samtalsämnet, utan migrationsfrågor..

YLE - 7 timmar sedan

STT: Finnairpilot hade över två promille i blodet innan flygning - döms till villkorligt fängelsestraff

Piloten har dömts till tre månaders villkorligt fängelse, fått sparken från Finnair samt förlorat sin flyglicens. Passagerare hade redan klivit ombord på planet från Helsingfors till Rom när pilotens berusning uppdagades..

YLE - 8 timmar sedan

Lojobornas vardag förändras om de radikalaste sparförslagen godkänns

Ett högklassigt musikutbud försvinner och en hobby för flera hundra personer är över. Så kan det gå om Lojo stadsorkester eller Lojo teater läggs ner. Nämnderna i Lojo ger nu förslag på hur staden ska få ekonomin i balans..

YLE - 8 timmar sedan

Ingen tågtrafik mellan Hangö och Karis för tillfället

På fredag eftermiddag (18.1) meddelade VR på sin webbplats att tågturerna mellan Hangö och Karis körs med bussar. Ett systemfel gör att tågen ersätts med bussar..

YLE - 13 timmar sedan

Ta med pekplattan i plurret och träna effektivare

Simhallarna i Björnborg testar vattentäta pekplattor som simhallsbesökarna får ta med sig i bassängen. Tanken är att besökaren kan utnyttja olika träningsprogram medan man är i vattnet..

YLE - 8 timmar sedan

Nordkalk vill förbättra lönsamheten – vd Hannu Hautala avgår och ny vd ska rekryteras

En större förändringsprocess är på gång och bolaget letar nu en ny vd..

YLE - 8 timmar sedan

Arbetsgivarna hotar med lockout mot flygledarna

Servicebranschens arbetsgivarförbund Palta har lämnat in en anmälan om lockout i tvisten med flygledarna. Lockouten skulle börja den 2 februari och ta slut den 15 februari..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.