SVT > Inrikes

Saturday, 20 April, 16:17

SVT - 14 jan 19 kl. 11:55

Skolans ovanliga test: Elevernas närvaro registreras med kamerateknikVarje gång eleverna i en klass på Anderstorps gymnasium i Skellefteå gick in i klassrummet blev de igenkända av en kamera. Nu öppnar kommunen för en fortsättning av projektet med ansiktsigenkänning i skolmiljö..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anderstorps, Skellefteå

Dela artikeln

256 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolans, ovanliga, test, Elevernas, närvaro, registrerasmed , kamerateknik
Kristianstadsbladet - 24 jan 13 kl. 04:04

Björklunds och skolans långa resa till toppen

Foto: Mattias Karlsson

I klassrum 26 på Albanoskolan övar klass 2B läsning när utbildningsminister Jan Björklund (FP) kommer på besök. Han går runt bland eleverna som berättar vad de läser och skriver. Därefter sätter sig alla elever i en stor ring tillsammans med ministern som läser ett par sidor ur boken ?

YA - 03 okt 13 kl. 06:00

Hon är skolans hälsosamvete

Foto: Johanna Wallin
Hon är ett hälsosamt samvete för hela skolan. Anna Förberg är Korsavadsskolans nya hälsopedagog.
Bland eleverna har hon inte gjort sig känd som populist.

Alingsås tidning - 10 dec 18 kl. 05:30

Fest när elevernas bok släpptes

Flaggan i topp, tända ljus, finklädda lärare, hedersgäster från kommunen och sedan en festlig Nobellunch.
Så var det när elevernas bok om Stora Mellby släpptes i fredags.
Hela skolan har varit engagerade i bokprojektet som pågått sedan tidigt i våras.

BT - 21 jun 11 kl. 09:20

Ta elevernas hälsa på allvar

Idag har skolkuratorerna på tok för många elever. I en undersökning som Akademikerförbundet SSR riktade till våra skolkuratorer framkom att över 50 procent av kuratorerna ansvarar för mellan 400 och 800 elever, skriver Evert Blohme och Jenny Ek. Barn som inte vill gå hem från skolan, barn som inte kommer till skolan, barn som ser ledsna ut, barn som är oroliga, barn som är rädda, barn som är utagerande.

Sydsvenskan - 03 okt 11 kl. 06:30

Skolans nya ansvar: få barnen att må bra

Barn idag har större eget ansvar för sin lycka och framgång. Och skolans sociala uppdrag har blivit så stort att det konkurrerar med kunskapsuppdraget. Det är slutsatserna i en nyutkommen forskningsantologi om barndomen av idag.

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 03:50

Bibliotek tillhör skolans kärna

Alla elever ska ha tillgång till ett skolbibliotek. Det står i skollagen, som antogs av riksdagen 2010 och trädde i kraft sommaren 2011.
Den som till äventyrs är osäker på vad ?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Rektor tog elevernas pengar

En rektor i Jämtland misstänks för förskingring sedan intäkterna från elevernas soaré försvunnit. På tisdagen upprättades en polisanmälan, skriver Östersunds-Posten.Soarén hölls i våras.

BT - 18 okt 14 kl. 13:44

Stryp olämpligt material från elevernas läsplattor

Bra att Lena Palmén (S) och Malin Carlsson (S) redogör för kommunens policy kring internet och läsplattor i skolan (14/10), men det känns mest som ett försvarstal och inte ett genomtänkt pedagogiskt svar kring hur man vill jobba pedagogiskt framåt med den nya satsningen på lånedatorer till alla i årskurs fem. Inte ett ord om hur andra kommuner jobbar, vad utvärderingar eller psykologiskt kunniga säger om den nya situation vi står i. ”Borås stad har ända sedan början av 2000-talet haft som policy att inte censurera elevernas tillgång till internet på skolans datorer”, skriver de.

YA - 30 nov 11 kl. 06:30

Undervisningen är skolans grundbult

Den svenska skolan befinner sig i djup kris och elevernas resultat sjunker i de internationella undersökningarna. Vad beror den negativa trenden på? I den offentliga debatten talas det om resurser, fristående skolor, rätten att välja skola, kommunaliseringen och förändringar i kursplanerna.

BT - 08 dec 12 kl. 13:28

Skolans svek mot idrotten

Problemet är dubbelt. Gymnastikföreningarna driver sina satsande ungdomar för hårt. Skolan stryper idrottstimmarna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - 6 timmar sedan

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - 6 timmar sedan

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..

SVT - 7 timmar sedan

Misstänkt mord i Gamla stan

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i centrala Stockholm i natt, uppger polisen..

SVT - 9 timmar sedan

Experter varnar för kosttillskott – kan innehålla dopningsmedel

Kosttillskotten marknadsförs som energigivande, muskelbyggande och fettförbrännande och säljs ofta på nätet eller i speciella butiker. Men vissa produkter innehåller dopningsmedel i sådan hög koncentration att de kan utgöra allvarliga hälsorisker, visar en norsk rapport..

SVT - 18 timmar sedan

Tre skadade efter lägenhetsbrand i Stockholm

Det brinner i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats och bostadshuset har utrymts..

SVT - 19 timmar sedan

Så hygieniskt är lösgodiset i ditt påskägg

Påsken är en riktig godishögtid då försäljningen skjuter i höjden. Många väljer att fylla påskäggen med lösgodis – men hur står det egentligen till med hygienen och smittorisken i självplockshyllorna? Enligt mikrobiologen är torrt och sockerrikt ledorden som garanterar ett fräscht lösgodis..

SVT - Igår: 12:12

MSB vill få överblick kring elcykelbränder

Flera gånger har det hänt att bränder har startat på grund av laddning av elcyklar. Nu försöker Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) få överblick över situationen. – Vi samarbetar med ett antal aktörer kring att få bättre klarhet om bränderna, säger olycksutredaren Mattias Strömgren..

SVT - Igår: 10:43

Här är EU-kandidaterna som oftast går emot egna partiet

Socialdemokraternas toppkandidater till EU-valet är de som oftast tycker annorlunda än partiet – åtminstone om man jämför svaren i SVT:s valkompass. Den enskilde kandidat vars svar i flest fall skiljer sig från partiets är dock liberalernas Allan Widman. – Jag försöker vara uppriktig och ganska rak.

SVT - Igår: 07:24

Unga drabbas inte av amorteringskrav

Ungas möjligheter att köpa sin egen bostad påverkas inte av de allt tuffare amorteringskraven. I stället verkar hårdare amorteringskrav kompenseras av att bostadspriserna faller. Unga köper nu billigare bostäder samtidigt som de amorterar mer, visar en analys av Finansinspektionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.