SVT > Inrikes

Friday, 18 January, 22:48

SVT - 14 jan 19 kl. 11:55

Skolans ovanliga test: Elevernas närvaro registreras med kamerateknikVarje gång eleverna i en klass på Anderstorps gymnasium i Skellefteå gick in i klassrummet blev de igenkända av en kamera. Nu öppnar kommunen för en fortsättning av projektet med ansiktsigenkänning i skolmiljö..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anderstorps, Skellefteå

Dela artikeln

232 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolans, ovanliga, test, Elevernas, närvaro, registrerasmed , kamerateknik
Kristianstadsbladet - 24 jan 13 kl. 04:04

Björklunds och skolans långa resa till toppen

Foto: Mattias Karlsson

I klassrum 26 på Albanoskolan övar klass 2B läsning när utbildningsminister Jan Björklund (FP) kommer på besök. Han går runt bland eleverna som berättar vad de läser och skriver. Därefter sätter sig alla elever i en stor ring tillsammans med ministern som läser ett par sidor ur boken ?

YA - 03 okt 13 kl. 06:00

Hon är skolans hälsosamvete

Foto: Johanna Wallin
Hon är ett hälsosamt samvete för hela skolan. Anna Förberg är Korsavadsskolans nya hälsopedagog.
Bland eleverna har hon inte gjort sig känd som populist.

Alingsås tidning - 10 dec 18 kl. 05:30

Fest när elevernas bok släpptes

Flaggan i topp, tända ljus, finklädda lärare, hedersgäster från kommunen och sedan en festlig Nobellunch.
Så var det när elevernas bok om Stora Mellby släpptes i fredags.
Hela skolan har varit engagerade i bokprojektet som pågått sedan tidigt i våras.

BT - 21 jun 11 kl. 09:20

Ta elevernas hälsa på allvar

Idag har skolkuratorerna på tok för många elever. I en undersökning som Akademikerförbundet SSR riktade till våra skolkuratorer framkom att över 50 procent av kuratorerna ansvarar för mellan 400 och 800 elever, skriver Evert Blohme och Jenny Ek. Barn som inte vill gå hem från skolan, barn som inte kommer till skolan, barn som ser ledsna ut, barn som är oroliga, barn som är rädda, barn som är utagerande.

Sydsvenskan - 03 okt 11 kl. 06:30

Skolans nya ansvar: få barnen att må bra

Barn idag har större eget ansvar för sin lycka och framgång. Och skolans sociala uppdrag har blivit så stort att det konkurrerar med kunskapsuppdraget. Det är slutsatserna i en nyutkommen forskningsantologi om barndomen av idag.

Expressen - 15 timmar sedan

Smågrisar hissades upp i skolans flaggstänger

När personalen kom till Önnestadsgymnasiet förra fredagen gjorde de en makaber upptäckt. Någon hade hissat upp två döda griskultingar i två flaggstänger. – Jag känner att det är någon form av bus av något slag, säger skolans rektor Hans Martinsson till Kristianstadsbladet.

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 03:50

Bibliotek tillhör skolans kärna

Alla elever ska ha tillgång till ett skolbibliotek. Det står i skollagen, som antogs av riksdagen 2010 och trädde i kraft sommaren 2011.
Den som till äventyrs är osäker på vad ?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Rektor tog elevernas pengar

En rektor i Jämtland misstänks för förskingring sedan intäkterna från elevernas soaré försvunnit. På tisdagen upprättades en polisanmälan, skriver Östersunds-Posten.Soarén hölls i våras.

BT - 18 okt 14 kl. 13:44

Stryp olämpligt material från elevernas läsplattor

Bra att Lena Palmén (S) och Malin Carlsson (S) redogör för kommunens policy kring internet och läsplattor i skolan (14/10), men det känns mest som ett försvarstal och inte ett genomtänkt pedagogiskt svar kring hur man vill jobba pedagogiskt framåt med den nya satsningen på lånedatorer till alla i årskurs fem. Inte ett ord om hur andra kommuner jobbar, vad utvärderingar eller psykologiskt kunniga säger om den nya situation vi står i. ”Borås stad har ända sedan början av 2000-talet haft som policy att inte censurera elevernas tillgång till internet på skolans datorer”, skriver de.

YA - 30 nov 11 kl. 06:30

Undervisningen är skolans grundbult

Den svenska skolan befinner sig i djup kris och elevernas resultat sjunker i de internationella undersökningarna. Vad beror den negativa trenden på? I den offentliga debatten talas det om resurser, fristående skolor, rätten att välja skola, kommunaliseringen och förändringar i kursplanerna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Den kaosartade politiska hösten på två minuter

Från att vara helt låst har nu regeringsfrågan lösts, mer än fyra månader efter valet. Stefan Löfven (S) valdes till statsminister efter en kaotisk höst i svensk politik..

SVT - 4 timmar sedan

”Vi har väldigt mycket att stå i”

Många har ramlat och skadat sig på hala, isiga gator runtom i landet i veckan. I Uppsala är trycket hårt på Akademiska sjukhuset, säger Karin Bernhoff, verksamhetschef för ortopedi och handkirurgi. – När snön och halkan kommer blir befolkningen lite överraskad..

SVT - 4 timmar sedan

Regeringens utredare: Sverige bör inte skriva på FN:s kärnvapenförbud

Regeringens särskilda utredaren Lars-Erik Lundin säger att FN:s konvention om ett förbud mot kärnvapen är ”otydlig” och måste ”utvecklas”. – Vi måste kräva att den förändras. Min rekommendation är att Sverige inte skriver på, sade han..

SVT - 5 timmar sedan

Biskopen tog det tuffa kristendomstestet – fick underkänt: ”Fullständigt absurt”

En av många som reagerat på pastor Michaels sammanställning av kristendomsfrågor är Skaraborgs biskop, Åke Bonnier. Under gårdagskvällen testade han sig själv och fick den hårda domen: Underkänt. – Frågorna är omöjliga att svara på, vissa utav dem.

SVT - 5 timmar sedan

Stefan Löfven: Alternativet är en högerregering som är beroende av Sverigedemokraterna

Varför vill Stefan Löfven bli statsminister i en regering som ska genomföra politik som han i valrörelsen varnade för? Ikväll kommer han till Aktuellt för att svara på bland annat den frågan..

SVT - 5 timmar sedan

Gula knappen – varför finns den?

Stefan Löfven blev statsminister trots att fler röstade nej än ja. Hur kan det bli så? Och varför finns det en gul knapp om det inte spelar någon roll hur många som trycker på den?.

SVT - 10 timmar sedan

Analys: Löfven har skäl att fira – men hoten är många

I dag firar Stefan Löfven. Makten är säkrad liksom statsministerposten. Oppositionen har splittrats.

SVT - 11 timmar sedan

Därför är omröstningen historisk

De senaste månaderna har inte liknat något annat i svensk politik. Här är fem exempel som visar varför situationen är unik..

SVT - 11 timmar sedan

Talmannen: ”Viktigt nu att analysera tiden som varit”

131 dagar efter valet har riksdagen röstat igenom Stefan Löfven (S) som statsminister. Talmannen Andreas Norlén förklarar att han är lättad över att det nu är klart. – Jag tycker det är bra att Sverige nu får en regering.

SVT - 11 timmar sedan

Här väljs Stefan Löfven till Sveriges statsminister

131 dagar tog det, historiskt lång tid. Men fyra månader efter valet kunde riksdagspolitikerna slutligen rösta fram en statsminister. Men Stefan Löfven hade långt från hela plenissalen med sig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.