SVT > Inrikes

Sunday, 21 April, 08:52

SVT - 14 jan 19 kl. 11:48

Kristersson: ”Ironiskt att V får vetorätt”Moderatledaren Ulf Kristersson säger att han inte har några förutsättningar att leda en borgerlig regering. – Det är ironiskt att just Vänsterpartiet har vetorätt över just den här tilltänkta regeringen, säger Kristersson efter mötet med talmannen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ulf Kristersson, Vänsterpartiet, Kristersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristersson, Ironisktatt V får , vetorätt
Världen Idag - 14 jan 19 kl. 11:46

Kristersson: Ironiskt att V nu har vetorätt

Vänsterpartiet kan antingen fälla eller passivt släppa igenom regeringsuppgörelsen mellan S, MP, C och L och Stefan Löfven som statsminister. – Det är lite ironiskt att just Vänsterpartiet nu har vetorätt över den här regeringen, säger Moderatledaren Ulf Kristersson..

UNT - 14 jan 19 kl. 11:39

Kristersson: Ironiskt att V nu har vetorätt

Vänsterpartiet kan antingen fälla eller passivt släppa igenom regeringsuppgörelsen mellan S, MP, C och L och Stefan Löfven som statsminister..

SmålandsPosten - 15 aug 13 kl. 06:28

Lokalt vill (S) ha kvar vetorätten

Socialdemokraterna har kongressbeslut på att jobba för att få bort det kommunala vindkraft-vetot. Men lokalt i Uppvidinge kan partiet tänka sig att använda vetot. Vid vårens kongress tog Socialdemokraterna beslut om att arbeta för olika satsningar på förnyelsebar energi, och det beslutet omfattade också ett nej till det kommunala vetot.

Kristianstadsbladet - 08 nov 17 kl. 00:01

Bevara kommunernas självbestämmande och vetorätt!

Den kommunala vetorättens vara eller icke vara är ute på remiss. Den går sammanfattningsvis ut på att kommunernas vetorätt om vindkraft ska bort och att staten ska bestämma mer. Det skulle bli förödande!.

SmålandsPosten - 16 feb 18 kl. 05:30

Uppvidinge kommun försvarar vetorätten

Remissvaren angående kommunernas vetorätt mot vindkraft har kommit in. En stark majoritet av kommuner, 19 av 22, är negativa till att avskaffa vetorätten mot vindkraft. Däribland Uppvidinge..

GT - 16 feb 18 kl. 10:44

Göteborg försvarar kommunernas vetorätt mot vindkraft

Remissvaren angående kommunernas vetorätt mot vindkraft har kommit in. En stark majoritet av kommuner, 19 av 22, är negativa till att avskaffa vetorätten mot vindkraft.  Däribland Göteborg..

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 16:27

Kristersson (M) ber om ursäkt

Efter att oppositionen öppnat för misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) för att han vägrar följa riksdagsbeslut ber han nu om ursäkt: "Jag tar riksdagens beslut på stort allvar".
De rödgröna partierna öppnar för en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Bakom ligger hans vägran att följa riksdagsbeslutet om en återgång till gamla regler i sjukförsäkringen.

VBL - 17 jul 12 kl. 09:51

Ryssland hotar med vetorätt i Syrienomröstning

Ryssland hotar utnyttja sin vetorätt för att fälla det nyaste Syrienförslaget i FN:s säkerhetsråd. Det var landets FN-ambassadör Vitalij Tjurkin som berättade om Rysslands planer inför morgondagens omröstning..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Orsa-C vill ha vetorätt i vargfrågan

Centerpartiet i Orsa anser att det finns alldeles för många vargar. Orsacentern vill att kommunen ska verka för att riksdagen inför kommunal vetorätt i rovdjursfrågan..

Fler nyheter från SVT

SVT - 12 timmar sedan

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - 13 timmar sedan

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - 16 timmar sedan

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - 18 timmar sedan

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - 22 timmar sedan

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - 23 timmar sedan

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..

SVT - Igår: 08:26

Misstänkt mord i Gamla stan

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i centrala Stockholm i natt, uppger polisen..

SVT - Igår: 06:52

Experter varnar för kosttillskott – kan innehålla dopningsmedel

Kosttillskotten marknadsförs som energigivande, muskelbyggande och fettförbrännande och säljs ofta på nätet eller i speciella butiker. Men vissa produkter innehåller dopningsmedel i sådan hög koncentration att de kan utgöra allvarliga hälsorisker, visar en norsk rapport..

SVT - Igår: 21:41

Tre skadade efter lägenhetsbrand i Stockholm

Det brinner i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats och bostadshuset har utrymts..

SVT - Igår: 21:08

Så hygieniskt är lösgodiset i ditt påskägg

Påsken är en riktig godishögtid då försäljningen skjuter i höjden. Många väljer att fylla påskäggen med lösgodis – men hur står det egentligen till med hygienen och smittorisken i självplockshyllorna? Enligt mikrobiologen är torrt och sockerrikt ledorden som garanterar ett fräscht lösgodis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.