SVT > Inrikes

Thursday, 17 January, 10:29

SVT - I förrgår: 11:48

Kristersson: ”Ironiskt att V får vetorätt”Moderatledaren Ulf Kristersson säger att han inte har några förutsättningar att leda en borgerlig regering. – Det är ironiskt att just Vänsterpartiet har vetorätt över just den här tilltänkta regeringen, säger Kristersson efter mötet med talmannen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ulf Kristersson, Vänsterpartiet, Kristersson

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristersson, Ironisktatt V får , vetorätt
Världen Idag - I förrgår: 11:46

Kristersson: Ironiskt att V nu har vetorätt

Vänsterpartiet kan antingen fälla eller passivt släppa igenom regeringsuppgörelsen mellan S, MP, C och L och Stefan Löfven som statsminister. – Det är lite ironiskt att just Vänsterpartiet nu har vetorätt över den här regeringen, säger Moderatledaren Ulf Kristersson..

UNT - I förrgår: 11:39

Kristersson: Ironiskt att V nu har vetorätt

Vänsterpartiet kan antingen fälla eller passivt släppa igenom regeringsuppgörelsen mellan S, MP, C och L och Stefan Löfven som statsminister..

SR - 2 timmar sedan

Kristersson: C och L inte oppositionspartier

Moderatledaren Ulf Kristersson tror inte att Centern och Liberalerna kommer att klara vad de lovat – att både samarbeta med regeringen och samtidigt vara oppositionspartier tillsammans med sina kollegor i Alliansen..

SmålandsPosten - 15 aug 13 kl. 06:28

Lokalt vill (S) ha kvar vetorätten

Socialdemokraterna har kongressbeslut på att jobba för att få bort det kommunala vindkraft-vetot. Men lokalt i Uppvidinge kan partiet tänka sig att använda vetot. Vid vårens kongress tog Socialdemokraterna beslut om att arbeta för olika satsningar på förnyelsebar energi, och det beslutet omfattade också ett nej till det kommunala vetot.

Kristianstadsbladet - 08 nov 17 kl. 00:01

Bevara kommunernas självbestämmande och vetorätt!

Den kommunala vetorättens vara eller icke vara är ute på remiss. Den går sammanfattningsvis ut på att kommunernas vetorätt om vindkraft ska bort och att staten ska bestämma mer. Det skulle bli förödande!.

SmålandsPosten - 16 feb 18 kl. 05:30

Uppvidinge kommun försvarar vetorätten

Remissvaren angående kommunernas vetorätt mot vindkraft har kommit in. En stark majoritet av kommuner, 19 av 22, är negativa till att avskaffa vetorätten mot vindkraft. Däribland Uppvidinge..

GT - 16 feb 18 kl. 10:44

Göteborg försvarar kommunernas vetorätt mot vindkraft

Remissvaren angående kommunernas vetorätt mot vindkraft har kommit in. En stark majoritet av kommuner, 19 av 22, är negativa till att avskaffa vetorätten mot vindkraft.  Däribland Göteborg..

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 16:27

Kristersson (M) ber om ursäkt

Efter att oppositionen öppnat för misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) för att han vägrar följa riksdagsbeslut ber han nu om ursäkt: "Jag tar riksdagens beslut på stort allvar".
De rödgröna partierna öppnar för en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Bakom ligger hans vägran att följa riksdagsbeslutet om en återgång till gamla regler i sjukförsäkringen.

BT - 11 dec 14 kl. 10:37

Hej Batra, Kristersson och Svantesson ? rivstarta med att öppna arbetsmarknaden för fler!

Kul när M lyssnar på BT! Det är alltid lika roligt när partier och makthavare lyssnar på vad BT:s ledarredaktion tycker och skriver. Så skulle en mindre blygsam kommentar kunna inledas till nyheten om att Ulf Kristersson blir Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Brottsstatistik: Allt fler våldtäkter anmäls – stöld och misshandel minskar

Antalet anmälda våldtäkter ökade med 8 procent 2018 till 7 840 stycken. Samtidigt visar statistiken från Brå att antalet anmälningar om misshandel och sexuellt ofredande minskade något från 2017..

SVT - 1 timme sedan

Då och nu när kändisarna hakar på nya bildtrenden – se hur stjärnorna såg ut 2009

Förtäckt skryt eller like-vänlig nostalgitripp? #10yearchallenge är bildtrenden som välter internet just nu. Bara på sociala medier-giganten Instagram har över fyra miljoner bilder lagts ut under hashtaggen.

SVT - 1 timme sedan

Jonas Sjöstedt: ”Införs marknadshyror, då smäller det”

En svår brottningsmatch med sig själva, så beskriver Jonas Sjöstedt Vänsterpartiets beslut att släppa fram Stefan Löfven till statsministerposten. Men han varnar Socialedmokraterna för att ge C och L inflytande: – Vi är vågmästare. Rör inte arbetsrätten och inför inte marknadshyror, för då smäller det!.

SVT - 2 timmar sedan

Jan Björklund om kritiken från Allianskollegorna: ”Klart de är besvikna”

”Ohelig allians” och ”lurade” – så lyder de besvikna Allianskollegernas omdöme kring Liberalerna och Centerpartiets stöd till en regering ledd av Stefan Löfven. – Det är klart de är väldigt besvikna, säger Liberalernas Jan Björklund i Morgonstudion..

SVT - 2 timmar sedan

Carl Schlyter lämnar Miljöpartiet

En av Miljöpartiets toppnamn, Carl Schlyter, väljer att lämna partiet, skriver han själv i ett inlägg på sin Facebook-sida..

SVT - 3 timmar sedan

Svår ishalka på flera håll i landet

Snöblandat regn och blötsnö har frusit på under natten och det är rejält halt på många håll i landet under morgonen. SMHI har utfärdat klass 1-varningar för ishalka i åtta distrikt..

SVT - 5 timmar sedan

17 januari: Nattens nyheter

SVT - 5 timmar sedan

Så ska världen äta för att rädda planeten och hälsan

Dubbelt så mycket grönsaker och bönor, hälften så mycket kött och socker. Det är receptet för en diet som är både nyttig och miljömässigt hållbar. En sådan omsvängning är nödvändig när jordens befolkning når tio miljarder år 2050.

SVT - 7 timmar sedan

Ingen ny norsk abortlag – parti övergav kravet

Det blir ingen ändring av abortlagen i Norge, uppger VG. Kristelig Folkeparti (KRF) förhandlar om en plats i Norges borgerliga regering och hade som krav att en ändring skulle ske..

SVT - 12 timmar sedan

Flera vänsterpartister kritiska till partiets Löfven-stöd

Vänsterpartiets besked att man kommer att stå bakom Stefan Löfven som statsministerkandidat har tagits emot med neddragna mungipor av flera vänsterpartister i olika delar av landet. – Vi ger bort möjligheten till inflytande helt gratis, säger Rossana Dinamarca..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.