Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 17 January, 09:35

Dagens PS - I förrgår: 11:40

Karriärcoachen: Så får du drömjobbetDå har vi redan kommit en liten bit på det nya året. Många har satt upp karriärmål för i år, så nu är tricket att hålla dem också. Här är några tankar på vägen, som gör att du håller bättre kurs. För det första spelar det ingen roll vad andra anser att du måste och borde ha för typ av mål och framgång. Du måste göra målen till dina.
Läs mer på Dagens PS

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karriärcoachen, får du , drömjobbet
IDG - 02 dec 14 kl. 07:07

Så landar du drömjobbet - 10 misstag att undvika

Nätverka, nätverka och nätverka - och var strukturerad. Det är några av karriärcoachen Ford R. Myers råd till it-proffs och andra som söker nytt jobb..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Bankrapporter eldade på NY-börsen

De amerikanska börserna steg under onsdagens handel, stärkta av positiva delårsrapporter från ett par tungviktare inom banksektorn. På den breda marknaden ökade S&P 500-index med 0,2 procent till 2 616,10. Teknologitunga Nasdaq Composite steg med 0,2 procent till 7 034,69.

Dagens PS - 1 timme sedan

Blandad kompott på Asiens börser

Asienbörserna har en blandad utveckling på torsdagen. Oro kring Kinas tillväxtutsikter dämpar sentimentet i regionen. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 0,2 procent till 20 402,27, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,35 procent till 1 543,20.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsgurun är död – var pionjär i branschen

Investeringsgurun John C. Bogle har gått bort 89 år gammal. Han grundade Vanguard och låg bakom världens första indexfond 1975.

Dagens PS - 1 timme sedan

Chefsekonom tror på ekonomiska stimulanser

Den blocköverskridande överenskommelse som S- MP, C och L träffat är bra för svensk ekonomi, enligt Robert Bergqvist. Han är chefsekonom på SEB och i likhet med den tunge ekonomiprofessorn John Hassler gör Robert Bergqvist bedömningen att landets ekonomi mår bra av fyrpartiuppgörelsen, den kan ha en stimulerande och stabiliserande effekt på ekonomin och öppna för stora reformer, säger Bergqvist till Sverige Radio. Samtidigt innebär den nya, politiska konstellation stor osäkerhet då regeringen riskerar att fällas vid varje budgettillfälle, slår chefsekonomen fast.

Dagens PS - 1 timme sedan

Svenska miljardärer laddar för nya klipp

Brexit banar väg för lysande affärer, ”bra läge att gå in”, säger en finanschef. Dagens Industri berättar att svenska miljardärer och börsjättar ser brexit som en möjlighet att göra goda fastighetsaffärer i Storbritannien. De har redan ”pumpat in mångmiljardbelopp” och i kölvattnet av den nu aktuella politiska turbulensen, där regeringens förslag till brexitavtal fick nej med historiskt rungande majoritet, dyker det upp nya köptillfällen, enligt deras bedömningar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

17 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig om vad som händer på affärsagendan varje vardagsmorgon.  Börs
Rapporter
08:15 Avanza Utländska rapporter
08:00 Chr. Hansen, 22:05 Netflix, American Express (efter 22.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Systembolaget stämmer konkurrent

Statliga Systembolaget kommer att stämma Winefinder i Patent- och markndsdomstolen om det inte upphör med sin marknadsföring och försäljning av vin till svenska konsumenter. Winefinder har meddelats detta i ett varningsbrev från Systembolaget, enligt ett pressmeddelande. Winefinder anklagas för att bedriva försäljning och en aggressiv marknadsföring med bland annat värvningspremier, vilket är olagligt.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Klart: Här är Årets fondbolag

Under Årets Fonder 2018 som anordnas av Fondab var det ett stort fokus på hållbarhetsfrågan. OPM Global Quality Companies tog hem två priser i form av årets globalfond samt årets fond, medan Swedbank Robur utsågs till årets fondbolag. Fondab-vd:n Mikael står bakom hemsidan Fondmarknaden inledde eventet med att berätta att man lanserar hållbarhetsmärkning på deras hemsida Fondmarknaden.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Därför tvingades Apple vinstvarna

Apple ersatte elva miljoner batterier i Iphones under sitt ersättningsprogram förra året. Det var tio gånger mer än förväntade en till två miljoner batterier enligt bloggaren John Gruber som har bra insyn i företaget, skriver CNBC. Apple hade ersättningsprogrammet på plats under hela 2018.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Sjöstedt: Vi släpper fram Löfven

Vänsterledaren meddelar nu att partiet banar väg för S-ledaren som statsminister.  Jonas Sjöstedt håller presskonferens och hans besked är att V ger Stefan Löfven grönt ljus som statsminister. Tidigare i veckan sade Sjöstedt att Löfven inte skulle få okej från V då den uppgörelse som S och MP träffat med C och L innebar att Vänsterpartiet skulle ställas utan inflytande politiskt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.