Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 18 January, 22:46

Liknande nyheter

Taggar: Ytterligare, tecken, nedgångi , Kina
DI - 04 okt 18 kl. 15:12

USA:s nya handelsavtal ytterligare ett slag mot Kina

HONGKONG. Det omtvistade handelsavtalet mellan USA, Kanada och Mexiko har en stor förlorare – Kina. Det ses som ett steg av Donald Trump för att isolera Kina och locka hem produktion till USA..

GöteborgsPosten - 14 jan 19 kl. 10:03

Ytterligare tecken på nedgång i Kina

Kinas handelsunderskott minskade under 2018 till den lägsta nivån på fem år. Samtidigt ökade handelsöverskottet mot USA, vilket, enligt en expert kan öka Kinas vilja att få till en uppgörelse..

Sydsvenskan - 11 aug 15 kl. 18:50

Kina väcker ilska och oro. Men vi har inte sett slutet.

I december i fjol gick järnmalmsgruvan i Pajala i konkurs efter några få år. Det grandiosa projektet fick ett abrupt slut när priset på världsmarknaden sjönk. Priskollapsen berodde mest på att Kina inte alls köpte så mycket malm som förväntat.

Helsingborgs Dagblad - 11 aug 15 kl. 18:50

Kina väcker ilska och oro. Men vi har inte sett slutet.

I december i fjol gick järnmalmsgruvan i Pajala i konkurs efter några få år. Det grandiosa projektet fick ett abrupt slut när priset på världsmarknaden sjönk. Priskollapsen berodde mest på att Kina inte alls köpte så mycket malm som förväntat.

Kristianstadsbladet - 16 jul 14 kl. 15:30

Kina flyttar omstridd oljerigg

Kina har nu flyttat den oljerigg i ett omtvistat område i Sydkinesiska sjön som upprört Vietnam.Flytten kom tidigare än väntat och sammanfaller med kritik från USA.
Kina säger sig ha historiska anspråk på cirka 90 procent av Sydkinesiska sjön, och har under den senaste tiden hamnat på kollisionskurs med flera av sina grannländer.

BT - 16 jul 14 kl. 15:30

Kina flyttar omstridd oljerigg

Kina har nu flyttat den oljerigg i ett omtvistat område i Sydkinesiska sjön som upprört Vietnam. Flytten kom tidigare än väntat och sammanfaller med kritik från USA.Kina säger sig ha historiska anspråk på cirka 90 procent av Sydkinesiska sjön, och har under den senaste tiden hamnat på kollisionskurs med flera av sina grannländer.

DI - 30 jun 14 kl. 07:44

Asienbörser: Håller tummarna för Kina

Kinabörserna steg på måndagen under halvårets sista handelsdag, vilket gör att kvartalet summerar till en uppgång. Inför tisdagens industri-PMI väntas ytterligare tecken på att världens största tillväxtmarknad är på väg att stabiliseras efter två kvartal i rad med inbromsning, efter förra veckans oväntat starka preliminära siffror från HSBC..

Nyhetskanalen - 19 feb 12 kl. 12:20

Kina kan vara på väg att stödja ny FN-resolution

Nu kommer tecken på att Kina kan vara på väg att vända i Syrienfrågan. Kina och Ryssland har tidigare lagt in sitt veto mot ett FN-ingripande..

YLE - 03 jun 17 kl. 15:37

Kina spekuleras vara intresserat av fotbolls-VM 2030 – Uefas Ceferin vill att turneringen spelas i Europa

Fotbolls-VM 2030 borde spelas i Europa och VM kan inte enbart beviljas på ekonomiska grunder, säger ordföranden för Europas fotbollsförbund Uefa, Aleksander Ceferin till BBC. Ceferin som blev ordförande i höstas ville inte uttala sig om Kina är en potentiell ekonomiskt stark kandidat. Fotbolls-VM har fått en rad nya kinesiska sponsorer och det anses vara ett tecken på att Kina planerar att ansöka om värdskapet.

TA - 05 jun 13 kl. 07:24

Premiär för Volvos bilfabrik i Kina

I ett regnigt och fuktigt Chengdu i Kina öppnade Volvo PV i dag dörrarna till sin nya bilfabrik för ett stort medieuppbåd.
I den skinande nya fabriken är cirka hundra robotar och en del personal redan på plats. I slutet av året, när man hoppas få igång produktionen, ska fabriken ha 1 100 anställda.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Värderingsintyg på vinsterna

KOMMENTAR Stockholms kontorsgigant Fabege illustrerar på hur pass förväntansdriven börsens kommersiella fastighetsfest börjar bli..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Jisander överklagar bedrägeridomen

Mannen som tidigare hette Thomas Jisander överklagar bedrägeridomen från Göteborgs tingsrätt..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Barclays uppgraderar gruvbolaget

En rad potentiellt positiva faktorer talar i gruvbolaget Bolidens favör och värderingen är i dagsläget knappast utmanande. Därtill tar bolaget en topposition vad gäller att ha låga utsläpp av koldioxid i sin verksamhet, något som kan bli viktigt om beskattningen av utsläppen ökas i framtiden..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Teslas aktie faller efter Musks guidning

Teslas mål för innevarande kvartal är att kunna visa en mycket liten ("tiny") vinst, genom att leverera dyrare varianter av bilen Model 3 till Europa och Asien..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Löfven åter Sveriges statsminister

Socialdemokraternas Stefan Löfven har av riksdagen röstats fram som Sveriges statsminister. Färre än 175 ledamöter röstade emot honom..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Gamblingbolaget tynger

PORTFÖLJUPPDATERING Småbolagsportföljen tuffar på bra sedan uppstarten i slutet av 2018. Även om portföljen laggar index så har de flesta innehaven ökat i värde sedan start. Men gamblingbolaget släpar..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Tesla minskar personalstyrkan

Teslas preliminära resultat för fjärde kvartalet var positivt men lägre än under det tredje kvartalet. Det skriver vd Elon Musk i en bloggpost, enligt Bloomberg News.

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Cristina Stenbeck lämnar Kinneviks styrelse

Cristina Stenbeck kommer inte ställa upp för omval till Kinneviks styrelse vid årsstämman..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Carnegie: Storbanken måste få bukt med intäkterna

Det kan komma att dröja fram till det andra halvåret 2019 innan det syns tydliga tecken på att den nordiska storbanken Nordeas intäkter börjat vända uppåt från botten..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Dubbla vinstvarningar

PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen avslutar börsveckan med en dubbelsmäll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.