Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 20 April, 16:15

Affärsvärlden - 14 jan 19 kl. 10:23

Ytterligare tecken på nedgång i KinaKinas handelsunderskott minskade under 2018 till den lägsta nivån på fem år. Samtidigt ökade handelsöverskottet mot USA, vilket, enligt en expert kan öka Kinas vilja att få till en uppgörelse..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Kina, USA, Kinas

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ytterligare, tecken, nedgångi , Kina
DI - 04 okt 18 kl. 15:12

USA:s nya handelsavtal ytterligare ett slag mot Kina

HONGKONG. Det omtvistade handelsavtalet mellan USA, Kanada och Mexiko har en stor förlorare – Kina. Det ses som ett steg av Donald Trump för att isolera Kina och locka hem produktion till USA..

GöteborgsPosten - 14 jan 19 kl. 10:03

Ytterligare tecken på nedgång i Kina

Kinas handelsunderskott minskade under 2018 till den lägsta nivån på fem år. Samtidigt ökade handelsöverskottet mot USA, vilket, enligt en expert kan öka Kinas vilja att få till en uppgörelse..

Sydsvenskan - 11 aug 15 kl. 18:50

Kina väcker ilska och oro. Men vi har inte sett slutet.

I december i fjol gick järnmalmsgruvan i Pajala i konkurs efter några få år. Det grandiosa projektet fick ett abrupt slut när priset på världsmarknaden sjönk. Priskollapsen berodde mest på att Kina inte alls köpte så mycket malm som förväntat.

Helsingborgs Dagblad - 11 aug 15 kl. 18:50

Kina väcker ilska och oro. Men vi har inte sett slutet.

I december i fjol gick järnmalmsgruvan i Pajala i konkurs efter några få år. Det grandiosa projektet fick ett abrupt slut när priset på världsmarknaden sjönk. Priskollapsen berodde mest på att Kina inte alls köpte så mycket malm som förväntat.

Dagensanalys.se - 23 jan 19 kl. 11:47

Google får bötesbelopp i GDPR-dom, men ytterligare kostnader väntar internetjättarna

I måndags kom en dom från franska datainspektionen CNIL som bötfäller Google med 50 miljoner euro (512 miljoner kr) för att de inte varit tillräckligt tydliga i sin personuppgiftshantering. Men nu kommer ytterligare avgifter för stora internetbolag, då allt fler EU-länder röstar igenom en specialskatt för digitala intäkter. EU verkar fast inställt på att mjölka så mycket pengar som möjligt från världens stora bolag, på beskostnad av medborgarnas tjänsteutbud.

Kristianstadsbladet - 16 jul 14 kl. 15:30

Kina flyttar omstridd oljerigg

Kina har nu flyttat den oljerigg i ett omtvistat område i Sydkinesiska sjön som upprört Vietnam.Flytten kom tidigare än väntat och sammanfaller med kritik från USA.
Kina säger sig ha historiska anspråk på cirka 90 procent av Sydkinesiska sjön, och har under den senaste tiden hamnat på kollisionskurs med flera av sina grannländer.

BT - 16 jul 14 kl. 15:30

Kina flyttar omstridd oljerigg

Kina har nu flyttat den oljerigg i ett omtvistat område i Sydkinesiska sjön som upprört Vietnam. Flytten kom tidigare än väntat och sammanfaller med kritik från USA.Kina säger sig ha historiska anspråk på cirka 90 procent av Sydkinesiska sjön, och har under den senaste tiden hamnat på kollisionskurs med flera av sina grannländer.

DI - 30 jun 14 kl. 07:44

Asienbörser: Håller tummarna för Kina

Kinabörserna steg på måndagen under halvårets sista handelsdag, vilket gör att kvartalet summerar till en uppgång. Inför tisdagens industri-PMI väntas ytterligare tecken på att världens största tillväxtmarknad är på väg att stabiliseras efter två kvartal i rad med inbromsning, efter förra veckans oväntat starka preliminära siffror från HSBC..

Nyhetskanalen - 19 feb 12 kl. 12:20

Kina kan vara på väg att stödja ny FN-resolution

Nu kommer tecken på att Kina kan vara på väg att vända i Syrienfrågan. Kina och Ryssland har tidigare lagt in sitt veto mot ett FN-ingripande..

YLE - 03 jun 17 kl. 15:37

Kina spekuleras vara intresserat av fotbolls-VM 2030 – Uefas Ceferin vill att turneringen spelas i Europa

Fotbolls-VM 2030 borde spelas i Europa och VM kan inte enbart beviljas på ekonomiska grunder, säger ordföranden för Europas fotbollsförbund Uefa, Aleksander Ceferin till BBC. Ceferin som blev ordförande i höstas ville inte uttala sig om Kina är en potentiell ekonomiskt stark kandidat. Fotbolls-VM har fått en rad nya kinesiska sponsorer och det anses vara ett tecken på att Kina planerar att ansöka om värdskapet.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 15:17

Analytiker om Evolution Gamings kommande rapport

En svagare svensk marknad efter omregleringen väntas inte påverka Evolution Gaming negativt. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten för det första kvartalet..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:05

Små indexrörelser väntas på Wall Street

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:00

Danska bolag på kapitaljakt i Sverige

Danska investerare skyr småbolag. Det har lett till att danska bolag som sammanlagt är värda mer än 13 miljarder kronor är börsnoterade i Sverige där riskviljan finns..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:04

Sandvik ser ingen lågkonjunktur

Lägre vinst, men starkare orderingång än väntat. Sandviks vd Björn Rosengren ser inga tecken på någon kommande lågkonjunktur. Aktien föll först men vände sedan upp..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:47

Affärsvärldens påskägg - veckans mest lästa artiklar

Kronkursen, aktieråd och hyllade 72-timmarsveckor. Här är de artiklar som lästes mest i veckan..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:38

Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:06

Tummen upp för Sandvik efter rapport

Stockholmsbörsen inledde skärtorsdagen lätt nedåt, men tog sig efter ett par timmars handel en bra bit över nollstrecket..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:02

Acando ansöker om avnotering

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:35

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:09

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006

Hedgefonder har haft en bra start på året..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.