Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 20 April, 15:38

Dagensanalys.se - 14 jan 19 kl. 11:01

Amazon jagar Facebooks annonsaffärAmazon kan vara på väg att dubbla sina annonsintäkter, enligt en ny undersökning, och ta andelar från Facebook. I en ny amerikansk undersökning framkommer det att allt fler marknadsförare överväger att välja Amazon som kanal istället för Facebook. Om trenden fortsätter de närmaste två åren kan Amazon ha 12 procent av den totala annonskakan i USA samtidigt som Facebook kan tappa till 17 procent. Facebooks tapp har med deras integritetsfrågor att göra. Som vi alla vet har ju Facebook varit i blåsväder under hela 2018, med skandal efter skandal.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebooks, Facebook, Amazon, USA, Google Sök, Bing, Google

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amazon, jagar, Facebooks, annonsaffär
Dagensanalys.se - 30 apr 18 kl. 08:40

Amazon närmar sig Google och Facebooks affär

Vi känner alla till att Amazon säljer prylar, och det är miljarder, men det som är relativt okänt är att Amazon också har en annonsaffär, som nu visar sig vara värd 18 miljarder kronor. Amazon säljer annonsplats på sin sajt för produkter och tjänster, vilket är en egen affär som numera vuxit sig så stor, att Amazon snart är ikapp Google och Facebook. För svenska e-butiker och produktannonsörer är Amazons intåg i Sverige omvälvande.

Dagensanalys.se - 08 mar 18 kl. 11:01

Så här påverkas annonsaffären på Facebook av ändringen i nyhetsflödet

För knappt två månader sedan ändrade Facebook algoritmerna för nyhetsflödet till förmån för mer inlägg från vänner och familj, och färre intryck från företag och annonsörer. Vi börjar nu se vilka effekter förändringen har på annonsaffären, och de är större än många bedömare trodde. Enligt Zuckerberg förväntades människor spendera mindre tid på Facebook i och med förändringen, vilket också verkar ha hänt.

Dagensanalys.se - 03 feb 19 kl. 18:25

Amazon börjar bli en seriös annonsplattform

Facebook och Google är jättarna inom annonsering på nätet men andra aktörer börjar vakna och en av dessa är Amazon. Bara under sista kvaretalet förra året drog Amazon in 3,4 miljarder dollar på annonsering vilket bara är en bråkdel av deras totala intäkter. Under 2018 hade Amazon en total intäkt om 232 miljarder dollar, en ökning med nära 31 procent från 2017.

Dagensanalys.se - 09 mar 18 kl. 12:01

Nytt verktyg från Kantar för att jämföra dina och konkurrenternas annonser på Amazon

Nu lanserar Kantar Media verktyget eCommerce Intelligence Tool som ska hjälpa annonsörer på Amazon att få bättre koll på sin annonsaffär. Verktyget gör det möjligt att jämföra dina egna och konkurrenternas annonser på sökordsnivå. Det kan även hjälpa till med att hitta luckor i din kampanj, genom att uppmärksamma sökord som konsumenterna söker på.

Dagensanalys.se - 16 maj 18 kl. 13:01

Amazon lanserar eget retargeting-verktyg för bannerannonser

E-handelsjätten Amazon fortsätter expandera sin annonsverksamhet och kommer enligt uppgifter från Bloomberg att inom kort lansera ett eget verktyg för retargeting-annonser som ska kunna konkurrera med Google och Criteo. Förra året växte Amazons annonsverksamhet med 60 % till hela 1,7 miljarder dollar (nästan 15 miljarder kronor). Nu fortsätter de sin aggressiva expansion och enligt uppgifter som Bloomberg kommit över testar Amazon just nu sitt eget verktyg som ska låta företag få ut Amazon-annonser på andra plattformar på nätet.

Dagensanalys.se - 10 jan 18 kl. 11:17

Facebook ger sig in i ljudkriget med ”Portal” – de vill konkurrera med Amazon Echo

Facebook Portal är en skärmbaserad kommunikationsapparat som kommer att konkurrera med Amazon Echo Show, den är planerad att lanseras under andra halvåret 2018. Facebook Portal är en video-chat-enhet som kommer att kosta 499 dollar enligt anonyma källor.Facebooks nya hårdvara gick tidigare under under kodnamnet Aloha och är Facebooks svar på smarta högtalare och smarta skärmar som Amazon Echo Show och nya produkter från Lenovo, Sony och LG som använder Google Assistant.

Dagensanalys.se - 09 aug 17 kl. 10:01

Inga fler oavsiktliga klick på annonser i Facebooks nätverk

Annonsörer behöver inte längre oroa sig för att de köper klick på annonser som gjorts av misstag. Rättvist ska det vara tycker Facebook, som ändå tjänar storkovan på sin annonsaffär. Vi har nog alla gjort det – scrollat, svajpat och råkat klicka på en annons.

Cornucopia - 04 mar 18 kl. 20:33

EU vill införa skatt på Facebook, Amazon, Google mfl Internetjättar

EU-kommissionen vill införa en skatt i storleksordningen 2 - 6% på sk tech giants rapporterar Bloomberg. Skatten ska tas ut på bolagens omsättning.
Arkivbild.

Dagensanalys.se - 16 jun 17 kl. 11:12

Facebooks robotar för en mänsklig dialog på nätet

Facebook satsar stenhårt på sina ”Bots” de säger att nu kan deras robotar föra en dialog med människor på nätet via en process som de kallar supervised learning. Facebook hävdar att deras Bots har blivit smarta nog att förhandla med människor som inte inser att de för en konversation med en robot. Facebook har kommenterat i ettblogginlägg: ”Det ä intressant att människor inte visste att de pratade med en bot och inte en annan person i [Facebook AI Research] -experimenten – vilket visade att Bots har lärt sig att hålla konversationer på engelska med människor.

Cornucopia - 18 dec 18 kl. 18:17

Nästa kommun till slaktbordet: Amazon bygger tre serverhallar i Katrineholm

Nästa kommun har nu klivit fram till slaktbänken, för att stoppa framtida möjligheter till jobb och bostäder på grund av brist på elnätkapacitet. Det handlar denna gång om Katrineholm, där Amazon nu ska bygga tre nya serverhallar. Serverhallar som inte ger några jobb att tala om, men äter upp elnätkapaciteten.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - Igår: 14:40

Glad Påsk och lite påskläsning

Vi på Dagens Analys önskar Glad Påsk till alla våra läsare. Vi hoppas att ni får en härlig påskhelg! Eftersom vi inte kan dela ut några påskägg tänkte vi istället lista några av våra härliga guider.

Dagensanalys.se - Igår: 19:33

Här förklarar han varför Elon Musk är vår tids viktigaste person

Elon Musk är mer känd som visionären som tog fram Tesla och skjutit upp några raketer till rymden. Här förklarar Neil deGrasse Tyson varför han anser att Elon Musk är vår tids viktigaste person. Det finns mer än Tesla bakom Elon.

Dagensanalys.se - Igår: 16:58

”För mig är UX-design affärskritiskt och en vital del av den digitala upplevelsen”

UX-designbyrån Osynlig tar in grundaren av Head Agent-gruppen, Susanna Liljestam Heigard, till sin styrelse. Här växlar vi några ord om visionen och satsningen. Susanna är grundare av Executive Search-koncernen Head Agent gruppen, som grundades 2010 och som idag omsätter 65 miljoner.

Dagensanalys.se - Igår: 16:24

Stripe förbereder företag på Strong Customer Authentication i Europa

Stripe, som levererar infrastruktur för onlinebetalningar, tillkännager idag en serie uppdateringar av sitt produktutbud för företag som är verksamma i Europa. Den 14 september 2019 träder SCA i kraft i Europa och förändrar då radikalt hur människor köper och säljer online. Mer än 300 miljoner europeiska konsumenter måste snart bekräfta sin identitet för flertalet av de inköp de gör online genom att använda minst två av följande: något de vet (som ett lösenord), äger (som en mobil) eller är (som […] Inlägget Stripe förbereder företag på Strong Customer Authentication i Europa dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - Igår: 16:18

Stripe förvärvar – Touchtech Payments – med fokus på SCA

Stripe har förvärvat Dublinbaserade Touchtech Payments – ett mjukvaruföretag som levererar avancerad SCA-färdig autentiseringsteknik för några av Europas ledande fintech-företag, som N26, Transferwise och många andra. Genom att tillhandahålla avancerad autentiseringsteknik för kreditkortsutgivare erbjuder Touchtech Payments bättre betalningsupplevelser för sina kunder utan att behöva välja mellan säkerhet och användarupplevelse. “På det moderna internet borde betalningar vara allt det man kan förvänta sig: enkla, säkra och fullt ut anpassade till det senaste regelverket.

Dagensanalys.se - I förrgår: 03:18

Salesforce köper MapAnything

Salesforce har köpt företaget MapAnything för att hjälpa företag att skapa ”location-based workflows”. Och när behöver man ett ”location-based workflow”. Jo, när du exempelvis ska planera och organisera hur dina säljare ska hantera ett geografiskt område.

Dagensanalys.se - I förrgår: 03:04

Dela citat eller utvalda texter på Twitter

Att dela ett citat eller en välskriven text på Twitter fångar fler ögon än att dela en länk. Det tror Twitter som nyligen köpt Highly. We are excited to welcome the Highly team to Twitter.

Dagensanalys.se - I förrgår: 02:36

Netflix som står för 30 procent av alla streaming-tv är ändå lillebror

Netflix har idag 148 miljoner betalande användare runt om i världen. Tillväxten är fenomenal men trots dessa siffror är tjänsten en lillebror i sammanhanget. Netflix har ökat med 26 procent jämfört med föregående kvartal och om du lägger till gratis-tittare (testabonnemang) till antalet betalande är de nu uppe i 155 miljoner användare världen över.

Dagensanalys.se - I förrgår: 02:21

Google ändrar om i AMP och börjar leverera vanliga URLer

För att göra internetsidor snabbare uppfann Google en standard som de kallar för AMP. Men ingen har gillat att Google ändrade URLen från originalet. Det är nu fixat.

Dagensanalys.se - I förrgår: 19:08

Videoappen TikTok förbjuds in Indien

Den populära kinesiska videoappen TikTok går inte längre att ladda ned i Indien, detta efter ett domstolsbeslut från den indiska regeringen. Apple och Google tvingas nu ta bort appen från sina appbutiker i Indien. De indiska politikerna menar att videoappen har opassande innehåll och uppmanar till barnpornografi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.