Dagens PS > Ekonomi

Friday, 19 April, 17:12

Dagens PS - 14 jan 19 kl. 11:01

Rekordmånga köpte villa under 2018Det konstaterar Svensk Mäklarstatistik och menar att villaaffärerna sticker ut. ”Även om priserna går ner lite grann så är det stor omsättning”, säger Hans Flink, affärsutvecklingschef på Mäklarstatistik, rapporterar Sveriges Radio. Under 2018 såldes det drygt 102. 000 bostadsrätter, vilket var färre än rekordåret 2017. Däremot ökade antalet sålda villor till nästan 54.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Svensk Mäklarstatistik, Hans Flink, Mäklarstatistik, Sveriges Radio, Dagens PS, Stockholm, SCB

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordmånga, köpte, villaunder , 2018
SR - 14 jan 19 kl. 07:28

Rekordmånga köpte villa – trots oron

Trots svajande priser genomfördes rekordmånga villaförsäljningar under förra året, enligt nya siffror..

Dagen - 19 sep 17 kl. 00:00

Rekordmånga kom på Villa Shaloms sommarfester

En sommarfest riktad i första hand till ensamma och äldre. Den idén kläckte några privatpersoner i Oskarshamn för tre år sedan. Första året kom det 98 personer till sommarfesten på Villa Shalom.

Dagen - 19 sep 17 kl. 15:00

Rekordmånga kom på Villa Shaloms sommarfester

En sommarfest riktad i första hand till ensamma och äldre. Den idén kläckte några privatpersoner i Oskarshamn för tre år sedan. Första året kom det 98 personer till sommarfesten på Villa Shalom.

SVT - 14 feb 19 kl. 10:50

Rekordmånga reste med SJ 2018

SJ är en av förra årets vinnare. Under 2018 gjorde 31,8 miljoner resor med bolaget, en ökning med 1,5 miljoner med 2017. Samtidigt sjönk punktligheten för SJ:s lång- och medeldistanståg från 90 procent 2017, till 86 procent 2018, visar bolagets rapport för helåret 2018..

Vagabond - 24 jul 18 kl. 14:08

Rekordmånga flygförseningar under 2018 – här är linjen som är värst

Hittills har 2018 har varit ett rekordår sett till antalet flygförseningar över hela världen. Det enligt data från Airhelp. Värsta linjen med avgång från Sverige är Landvetter–Borlänge.

PrivataAffärer - 08 feb 19 kl. 07:22

Rekordmånga återpublicerade lägenhetsannonser

I både Stockholm och landet är nivåerna de högsta sedan Booli började mäta. Utbudet av lägenheter till salu var under årets första månad lägre än januari 2018. Samtidigt fanns det avsevärt fler lägenheter till salu än de senaste åren, med undantag för januari föregående år.

BT - 29 nov 14 kl. 18:23

Rekordmånga deltog i julklappsinsamling

Rekordmånga personer tog sig till Hestra kafékyrka för att delta i julklappsinsamlingen till behövande barn. Nytt för i år var att man också kunde skänka pengar till matkassar. För sjätte året i rad anordnade Hestra cafékyrka julklappsinsamling.

Dagensanalys.se - 28 maj 18 kl. 12:01

Rekordmånga börs-VD:ar på Twitter

Box Communications presenterade nyligen sin årliga kartläggning av hur digitala börsbolagen och dess vd:ar är. Resultatet visar att rekordmånga vd:ar (38 stycken) har ett twitterkonto, vilket motsvarar cirka 12 procent av börsens alla vd:ar. I jämförelse med de digitala flaggskeppen Facebook, Amazon, Apple, Netflix och Google (FAANG-bolagen), ligger man dock långt efter då toppcheferna för alla dessa bolag är aktiva i sociala medier.

Blekinge Läns tidning - 28 dec 18 kl. 04:03

Rekordmånga VMA under 2018

Rekordmånga viktiga meddelanden till allmänheten (VMA) har gått ut under 2018. I mitten av december hade 53 stycken sänts, vilket är det högsta antalet någonsin, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Runt 20 av meddelandena gick ut i samband med de omfattande skogsbränderna i somras.

Sydsvenskan - 28 dec 18 kl. 04:03

Rekordmånga VMA under 2018

Rekordmånga viktiga meddelanden till allmänheten (VMA) har gått ut under 2018. I mitten av december hade 53 stycken sänts, vilket är det högsta antalet någonsin, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Runt 20 av meddelandena gick ut i samband med de omfattand.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 10:56

Chefsekonom: Staten kan undvika miljardsvinnet

Förra veckan rapporterade Dagens PS om slöseriet med skattepengar inom den offentliga sektorn. Nu säger experten att det finns utvecklingsmöjligheter. Mindre begränsade ramar för upphandlingar krävs, säger Annika Wallenskog, ekonomidirektör på Sveriges kommuner och landsting (SKL) till Dagens Industri.

Dagens PS - Igår: 10:40

Krönika: Är konstnärligt ledarskap sämst i klassen?

Ledarskap är en utmaning, vem är sämst och vem är bäst i klassen? Mitt syfte är givetvis inte att utse den sämsta eller den bästa ledaren av i dag. Snarare att exemplifiera vad som utmärker dåliga och riktigt goda ledare.

Dagens PS - Igår: 09:50

Nya epidemin: Selfiedöden

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följd av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - Igår: 10:20

Ägare storsäljer i Tesla

Det är firman T. Rowe Price som sålt av en mycket stor del av sina tidigare aktier i elbilstillverkaren. Drygt 90 procent av firmans tidigare innehav ska ha sålts av, enligt Reuters.

Dagens PS - Igår: 10:00

Proffset tipsar: Så lyckas du som chef

För tredje året i rad har jag spenderat en månad i italienska Alperna som ”skibum” tillsammans med min hustru. Något som jag älskar och som ger mig en unik möjlighet att släppa alla tankar på arbete och prestation. För att verkligen komma bort från allting brukar jag undvika att läsa svenska nyheter så långt det går.

Dagens PS - Igår: 09:50

Nya epidemin: selfiedöd

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följ av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - Igår: 08:58

Herrgårdar blir hyreslägenheter i Vancouver

I Vancouver har bostadsmarknaden tvärstannat. Nu tvingas ägare hyra ut rum i gigantiska herrgårdar till studenter. Det är Bloomberg som rapporterar om det märkliga läget i den kanadensiska kuststaden.

Dagens PS - Igår: 07:29

Volkswagen visar framfötterna

Efter en stark återhämtning från ”dieselgate” som kostat Volkswagen Group en mindre nationalbudget, är nu den tyska tillverkaren återigen i förarsätet när det gäller hållbar utveckling anpassad för bilköparnas plånböcker. Vi bjöd in Volkswagen Group Sveriges kommunikationschef Marcus Thomasfolk som fick berätta om allt spännande som kommer. Trots alla gamla problem så visar registreringsstatistiken sitt tydliga språk; Volkswagen har kundernas förtroende och det med all rätta.

Dagens PS - Igår: 07:20

Nordkorea har testskjutit taktiskt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un närvarade vid testskjutningen av ett nytt taktiskt vapen, enligt statliga nyhetsbyrån KCNA. Det rapporterar Yonhap News. Testet utfördes under onsdagen och enligt experter kan de nya vapnen ha varit kortdistans eller kryssningsmissiler.

Dagens PS - 16 apr 19 kl. 15:00

Nya regler för trendiga elsparkcyklar

Inom kort blir det förbjudet att parkera de trendiga elsparkcyklarna på flera ställen i innerstan. Dessutom införs hastighetsbegränsningar. Stockholms stad ska börja avsätta mark för så kallade ”hotspots” där folk kan hämta och ställa av sparkcyklarna, skriver Dagens Nyheter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.