SVT > Kultur

Wednesday, 24 April, 22:03

SVT - 14 jan 19 kl. 10:40

Rysk performancekonstnär dömd till ett års fängelsePerformanceartisten och konstaktivisten Piotr Pavlenskij har dömts till ett års fängelse. 2017 greps han av fransk polis efter att ha tänt eld på ett bankkontor i Paris..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Piotr Pavlenskij, Paris

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rysk, performancekonstnär, dömdtill ett , års, fängelse
SVT - 03 maj 17 kl. 10:00

Rysk performancekonstnär arresterad vid Metgalan

På den årliga Metgalan står modet och kläderna i fokus – men inte för den ryska performancekonstnären Fyodor Pavlov-Andreevich. Utan en tråd på kroppen bars han fram till entrén på museet. Nu har han arresterats..

SVT - 16 okt 17 kl. 21:28

Rysk performancekonstnär tände eld på fransk bank

Konstaktivisten och performancekonstnären Piotr Pavlenskij har gripits av fransk polis efter att i morse ha tänt eld på ett bankkontor i Paris..

SR - 13 nov 15 kl. 15:49

Rysk regimkritisk performancekonstnär riskerar fängelse

I Ryssland riskerar en 31-årig performancekonstnär flera år i fängelse sedan han tänt eld på säkerhetstjänsten FSB:s entrédörr. Han säger själv att det var en aktion mot den terror FSB utsätter 146 miljoner ryssar för dagligen..

NT - 22 mar 14 kl. 15:05

Rysk polis genomsökte konstnärs hem

Den frispråkige performancekonstnären Pjotr Pavlenskijs hem har genomsökts av den ryska polisen, skriver Der Spiegel. Fem civilklädda poliser tog med sig konstnärens dator, mobil, kamera och andra personliga saker.(TT).

Västerbottens Folkblad - 22 mar 14 kl. 15:10

Rysk polis genomsökte konstnärs hem

Den regimkritiske performancekonstnären Pjotr Pavlenskijs hem har genomsökts av den ryska polisen, skriver Der Spiegel. Fem civilklädda poliser tog med sig konstnärens dator, mobil, kamera och en del personliga tillhörigheter. Anledningen till husrannsakan är troligen en aktion som Pavlenskij genomförde den 23 februari i S:t Petersburg då han byggde en barrikad av bildäck, satte eld […].

Trelleborgs Allehanda - 22 mar 14 kl. 15:05

Rysk polis genomsökte konstnärs hem


Den regimkritiske performancekonstnären Pjotr Pavlenskijs hem har genomsökts av den ryska polisen, skriver Der Spiegel. Fem civilklädda poliser tog med sig konstnärens dator, mobil, kamera och en del personliga tillhörigheter.Anledningen till husrannsakan är troligen en aktion som Pavlenskij genomförde den 23 februari i S:t Petersburg då han byggde en barrikad av bildäck, satte eld på dem och hissade en ukrainsk flagga.

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 15:05

Rysk polis genomsökte konstnärs hem


Den regimkritiske performancekonstnären Pjotr Pavlenskijs hem har genomsökts av den ryska polisen, skriver Der Spiegel. Fem civilklädda poliser tog med sig konstnärens dator, mobil, kamera och en del personliga tillhörigheter.Anledningen till husrannsakan är troligen en aktion som Pavlenskij genomförde den 23 februari i S:t Petersburg då han byggde en barrikad av bildäck, satte eld på dem och hissade en ukrainsk flagga.

SR - 17 okt 17 kl. 12:55

Rysk konstnär tände eld på Frankrikes nationalbank

Den uppmärksammade ryske politiske performancekonstnären Pjotr Pavlenskij greps igår av fransk polis..

Newsmill - 16 feb 13 kl. 13:15

Sean Banan är årets performancekonstnär

http://www.newsmill.se/trackback/49220Svensk-brasiliansk konstnär: Sean Banans uppträdande på Melodifestivalen bjuder på en förändrad bild av vad man uppfattar som 'svenskt', tack vare landets framtida vuxna.

Cornucopia - 02 feb 17 kl. 14:18

FLASH: Karlshamn har fel även om 700 fartyg - siffran avsåg total trafik, ej fartyg med rysk personal

Enligt Åsa Edberg på Kustbevakningen har Karlshamns Hamn gått ut med felaktiga uppgifter om 700 fartyg med rysk besättning ombord. Kustbevakningen har av 396 kontrollerade fartyg totalt hittat 736 ryska medborgare, men de flesta av dessa skepp har noll ryska besättningsmän.
Stenungsund, ej Karlshamn.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Dallas-veteranen Ken Kercheval har gått bort

Ken Kercheval, känd för sin roll som Cliff Barnes i såpoperan Dallas, har gått bort, det rapporterar The Hollywood Reporter. Kercheval blev 83 år gammal..

SVT - 2 timmar sedan

Dawit Isaaks tidigare chefredaktör kritiserar Sveriges tysta diplomati

Sedan 2001 har den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak suttit fängslad i Eritrea, utan rättegång. Hans tidigare chefredaktör Aaron Berhane kritiserar Sveriges regering för att inte agera. – Jag tycker inte att den svenska regeringen gjort tillräckligt för Dawit, säger Aaron Berhane till Kulturnyheterna..

SVT - 2 timmar sedan

Därför tog det 20 år för Don Quijote-filmen att bli klar

Redan 1989 fick filmregissören och Monty Python-medlemmen Terry Gilliam rättigheterna till att göra en film av 1600-tals romanen Don Quijote. Filminspelningen drog igång år 2000 – men först nu har filmen blivit klar..

SVT - 2 timmar sedan

Poddmakarna som gör spelreklam: Avgörande för vår ekonomi

Debatten om spelreklam fortsätter. Under onsdagen öppnade regeringen för ett eventuellt totalförbud av reklamen som breder ut sig allt mer. Tidskriften Offside har helt tagit avstånd från reklamen medan poddmakarna Kristoffer K Svensson och Anna Björklund menar att reklamen är en viktig inkomstkälla för Sveriges kulturliv..

SVT - 3 timmar sedan

Filmrecension: The man who killed Don Quixote

”I dessa dagar då superhjältefilmen ockuperar repertoaren med sin mallade fantasi är det extra härligt med Gilliams spritt språngande fantasmagorier”. Efter nästan 30 år av diverse motgångar landar Terry Gilliams version av Don Quijote äntligen på svensk repertoar..

SVT - 8 timmar sedan

Regeringen tillsätter utredning – vill begränsa spelreklamen

Regeringen vill utreda flera begränsningar av spelreklamen, däribland att införa samma restriktioner som för alkoholreklam eller ett totalförbud. Utredningen ska bli klar 2020, meddelade civilminister Ardalan Shekarabi (S) under onsdagen. – Vi utesluter inga alternativ, säger han till Kulturnyheterna..

SVT - 8 timmar sedan

EU-parlamentet förbjuder biljettköpande botar

Har du råkat ut för långa biljettköer till konserter och istället fått köpa dyra biljetter på andrahandsmarknaden? Anledningen kan ha varit att biljettköpande botar trängt sig före i kön. Nu förbjuds biljett-botarna av EU-parlamentet..

SVT - 10 timmar sedan

Jazzprofiler: ”Kulturrådets sätt att fördela stöd är föråldrat”

Bara det nyskapande premieras. Den kritiken riktar 43 kända, svenska jazzprofiler i ett öppet brev till Statens kulturråd..

SVT - 11 timmar sedan

Då avslöjar Akademien Nobelprisvinnarna

Den 10 oktober tillkännager Svenska Akademien vilka som får Nobelpriset i litteratur – både för 2018 och 2019, skriver Nobelstiftelsen i ett pressmeddelande..

SVT - 11 timmar sedan

Sveriges största festivalfiasko återuppstår

Festival of the Midnight Sun marknadsfördes som ett svenskt Woodstock, men har efteråt kallats den största floppen i svensk nöjeshistoria. Nu återuppstår den efter nästan 50 år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.