SVT > Kultur

Friday, 18 January, 22:48

SVT - 14 jan 19 kl. 10:40

Rysk performancekonstnär dömd till ett års fängelsePerformanceartisten och konstaktivisten Piotr Pavlenskij har dömts till ett års fängelse. 2017 greps han av fransk polis efter att ha tänt eld på ett bankkontor i Paris..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Piotr Pavlenskij, Paris

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rysk, performancekonstnär, dömdtill ett , års, fängelse
SVT - 03 maj 17 kl. 10:00

Rysk performancekonstnär arresterad vid Metgalan

På den årliga Metgalan står modet och kläderna i fokus – men inte för den ryska performancekonstnären Fyodor Pavlov-Andreevich. Utan en tråd på kroppen bars han fram till entrén på museet. Nu har han arresterats..

SVT - 16 okt 17 kl. 21:28

Rysk performancekonstnär tände eld på fransk bank

Konstaktivisten och performancekonstnären Piotr Pavlenskij har gripits av fransk polis efter att i morse ha tänt eld på ett bankkontor i Paris..

SR - 13 nov 15 kl. 15:49

Rysk regimkritisk performancekonstnär riskerar fängelse

I Ryssland riskerar en 31-årig performancekonstnär flera år i fängelse sedan han tänt eld på säkerhetstjänsten FSB:s entrédörr. Han säger själv att det var en aktion mot den terror FSB utsätter 146 miljoner ryssar för dagligen..

NT - 22 mar 14 kl. 15:05

Rysk polis genomsökte konstnärs hem

Den frispråkige performancekonstnären Pjotr Pavlenskijs hem har genomsökts av den ryska polisen, skriver Der Spiegel. Fem civilklädda poliser tog med sig konstnärens dator, mobil, kamera och andra personliga saker.(TT).

Västerbottens Folkblad - 22 mar 14 kl. 15:10

Rysk polis genomsökte konstnärs hem

Den regimkritiske performancekonstnären Pjotr Pavlenskijs hem har genomsökts av den ryska polisen, skriver Der Spiegel. Fem civilklädda poliser tog med sig konstnärens dator, mobil, kamera och en del personliga tillhörigheter. Anledningen till husrannsakan är troligen en aktion som Pavlenskij genomförde den 23 februari i S:t Petersburg då han byggde en barrikad av bildäck, satte eld […].

Trelleborgs Allehanda - 22 mar 14 kl. 15:05

Rysk polis genomsökte konstnärs hem


Den regimkritiske performancekonstnären Pjotr Pavlenskijs hem har genomsökts av den ryska polisen, skriver Der Spiegel. Fem civilklädda poliser tog med sig konstnärens dator, mobil, kamera och en del personliga tillhörigheter.Anledningen till husrannsakan är troligen en aktion som Pavlenskij genomförde den 23 februari i S:t Petersburg då han byggde en barrikad av bildäck, satte eld på dem och hissade en ukrainsk flagga.

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 15:05

Rysk polis genomsökte konstnärs hem


Den regimkritiske performancekonstnären Pjotr Pavlenskijs hem har genomsökts av den ryska polisen, skriver Der Spiegel. Fem civilklädda poliser tog med sig konstnärens dator, mobil, kamera och en del personliga tillhörigheter.Anledningen till husrannsakan är troligen en aktion som Pavlenskij genomförde den 23 februari i S:t Petersburg då han byggde en barrikad av bildäck, satte eld på dem och hissade en ukrainsk flagga.

SR - 17 okt 17 kl. 12:55

Rysk konstnär tände eld på Frankrikes nationalbank

Den uppmärksammade ryske politiske performancekonstnären Pjotr Pavlenskij greps igår av fransk polis..

Newsmill - 16 feb 13 kl. 13:15

Sean Banan är årets performancekonstnär

http://www.newsmill.se/trackback/49220Svensk-brasiliansk konstnär: Sean Banans uppträdande på Melodifestivalen bjuder på en förändrad bild av vad man uppfattar som 'svenskt', tack vare landets framtida vuxna.

Cornucopia - 02 feb 17 kl. 14:18

FLASH: Karlshamn har fel även om 700 fartyg - siffran avsåg total trafik, ej fartyg med rysk personal

Enligt Åsa Edberg på Kustbevakningen har Karlshamns Hamn gått ut med felaktiga uppgifter om 700 fartyg med rysk besättning ombord. Kustbevakningen har av 396 kontrollerade fartyg totalt hittat 736 ryska medborgare, men de flesta av dessa skepp har noll ryska besättningsmän.
Stenungsund, ej Karlshamn.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Sony Music avslutar samarbete med R Kelly

För sex år sedan värvades R Kelly av skivbolaget RCA Records, som ägs av Sony Music Entertainment. Nu väljer skivbolaget att säga upp samarbetet med r&b-stjärnan, efter att anklagelser om sexuella övergrepp riktats mot honom, rapporterar flera amerikanska medier..

SVT - 1 timme sedan

Knytblus och hållbart mode i fokus på årets Elle-gala

Hon avslutade året genom att göra entré på Nobelmiddagen iklädd en storartad outfit, enligt somliga inspirerad av matadorens cape. På årets Elle-gala prisades Sara Danius som årets bäst klädda tillsammans med tretton andra vinnare..

SVT - 1 timme sedan

Bokrecension: Julie Lindahls ”Pendeln”

Kulturnyheternas Per Andersson recenserar Julie Lindahls bok ”Pendeln” där hon på ett levande och konkret sätt skriver om att som vuxen konfronteras med sina morföräldrars nazistiska bakgrund..

SVT - 2 timmar sedan

Melodifestivalen gör om röstningssystemet

Melodifestivalen gör om röstningssystemet inför årets deltävlingar efter att tävlingen kritiserats för att gynna barnvänliga bidrag. Nu ska rösterna viktas mot ålder..

SVT - 2 timmar sedan

Tunga ämnen i fokus bland framtidens artister på P3 Guld

Under lördagkvällen går en av Sveriges största musikprisgalor, P3 Guld, av stapeln i Partille arena. Kulturnyheterna har gjort en djupdykning i priskategorin Framtidens artist för att få veta vad som väntar oss i framöver när det gäller ny, svensk musik..

SVT - 3 timmar sedan

Städstjärnan Marie Kondo gör folk till ordningsfantaster

Städning verkar populärt – då handlar det inte om Rut-relaterad städning, inte om att städa smuts, utan att städa i överflödet. Den för tillfället största stjärnan i konsten få ordning på sitt liv är japanska Marie Kondo, en 35-årig organisationskonsult som vill skapa magi genom att vika saker på rätt sätt..

SVT - 4 timmar sedan

Framtiden oviss för Arbetsförmedlingen Kultur Media

I M och KD-budgeten som antogs i riksdagen innan jul stod det klart att Arbetsförmedlingen väntas få mindre pengar under 2019, något som oroar Sveriges kulturarbetare då det kan leda till nedskärningar inom Arbetsförmedlingen Kultur Media. – Vi faller mellan stolarna, säger Marika Lagercrantz, ordförande för Klys..

SVT - 4 timmar sedan

Hédi Fried gör barnbok om förintelsen

I över 30 år har Hédi Fried berättat för skolbarn om Förintelsen. Nu skildrar hon för första gången de traumatiska händelserna i en barnbok, illustrerad av Stina Wirsén. Duon är övertygad om att även de minsta kan ta till sig dess budskap..

SVT - 8 timmar sedan

Är krisen i Akademien över? – Kulturnyheternas Per Andersson svarar

Poeten Katarina Frostenson lämnar, mot förlikning, sin stol i Svenska Akademien. Så vad händer nu med Akademiens anseende, utdelningen av Nobelpriset och jakten på nya ledamöter? – Nettoeffekten av detta är en förgubbning och byråkratisering som jag tror är skadlig för Akademiens prestige, säger Kulturnyheternas redaktör Per Andersson..

SVT - 9 timmar sedan

Nobelprisets framtid fortfarande oklart

Förlikning har uppnåtts mellan Svenska Akademien och poeten Katarina Frostenson, som nu lämnar sin stol. Om förlikningen kommer påverka institutionens möjligheter att dela ut Nobelpriset i litteratur 2019 är dock ännu inte klart. Det säger Nobelstiftelsens presschef i en kommentar till Kulturnyheterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.