SVT Debatt > Opinion

Thursday, 17 January, 10:26

SVT Debatt - I förrgår: 10:27

”Överenskommelsen innebär en extrem nyliberal politik””Överenskommelsen innebär en extrem nyliberal politik som slår mot oss vanligt folk och framförallt mot oss unga”, skriver Henrik Malmrot, Vilma Bolding och Saga Åkerman..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Henrik Malmrot, Bolding, Saga Åkerman

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överenskommelsen, innebären , extrem, nyliberal, politik
BLT - 25 jan 13 kl. 10:19

Yohio vågar vara extrem

Veteraner och debutanter slåss om finalplatserna. Men den som spås bli festivalens stora stjärna är 17-årige Yohio. Sundsvallskillen har gjort succé som pojkflicka i Japan.

DalaDemokraten - 28 jul 13 kl. 21:48

Extrem brandrisk

MORA Det varma vädret som har slagit rot i norra Dalarna de senaste veckorna innebär torka och en extrem brandrisk. ....

Dalarnas tidningar - 29 jul 13 kl. 05:55

Extrem brandrisk när torkan slår till

Det varma vädret som har slagit rot i norra Dalarna de senaste veckorna innebär torka och en extrem brandrisk. Senast i helgen brann det i flera skogar i norra Dalarna..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Extrem brandfara i flera delar av landet

I dag utfärdade räddningstjänsten eldningsförbud i Stockholm och Uppsala, skriver Aftonbladet.Anledningen är att det har varit riktigt soligt under en lång period, vilket gjort marken torr. LÄS MER: 9 månader senare – nu är skogsbranden släcktFörbudet innebär att all eldning utomhus är förbjuden – förutom på din egen tomt, eller iordningställda grillplatser.

Sydöstran - 01 jun 18 kl. 18:00

Extrem brandrisk – fara för brandmännens liv

Det är extremt stor brandrisk i Blekinge och risken för spridning vid en skogsbrand är hög. Det allvarliga läget innebär stora utmaningar för räddningstjänsten. .

Cornucopia - 28 dec 14 kl. 10:53

Decembersveket - frikort för vänstern - massiv väljarflykt från alliansen

Kritiken mot den sk decemberöverenskommelsen är massiv från väljarnas sida och mycket talar för en väljarflykt från allianspartierna. I praktiken innebär nämligen decembersveket att en de facto minoritet styr Sverige, och att det är helt fritt för vänstern att föra vilken politik de vill de kommande åren.

Ja, vi har haft minoritetsregeringar förr i Sverige, men de har alltid regerat med majoritetens stöd och därmed behövt kompromissa och föra en modererad politik.

YLE - 15 feb 16 kl. 10:56

Forskare: God grogrund för fascism i Finland

Det är ren och skär fascism att kräva en förenad nation och att avvisa människor som är annorlunda, säger docent Oula Silvennoinen vid Helsingfors universitet. - Det har funnits fascism i Finland ända sedan landet blev självständigt men till exempel nuvarande försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf) förringar dess betydelse. - Fascism innebär extrem nationalism som eftersträvar en stark och förenad nation.

Expressen - 06 okt 17 kl. 01:49

Akut rasrisk vid det norska berget Mannen

Risken för ett ras vid det norska berget Mannen bedöms ännu en gång som akut.Nivån för rasrisk höjdes på torsdagskvällen till röd – vilket innebär "extrem fara".– Fyra hushåll, med sammanlagt elva personer, evakueras, säger Lars Olav Hustad, borgmästare i Rauma, till VG.

BT - 14 sep 18 kl. 07:58

Fortsatt rasrisk vid Veslemannen

Risken för ras är fortsatt stor i fjällområdet Veslemannen i norska Romsdal, där stora rörelser registrerades under natten mot torsdagen. Natten mot fredagen fortsatte rörelserna, vilket får Norges vatten- och energimyndighet NVE att hålla fast vid röd varningsnivå, vilket innebär extrem rasrisk.(TT).

Blekinge Läns tidning - 14 sep 18 kl. 07:58

Fortsatt rasrisk vid Veslemannen

Risken för ras är fortsatt stor i fjällområdet Veslemannen i norska Romsdal, där stora rörelser registrerades under natten mot torsdagen. Natten mot fredagen fortsatte rörelserna, vilket får Norges vatten- och energimyndighet NVE att hålla fast vid röd varningsnivå, vilket innebär extrem rasrisk.(TT).

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 1 timme sedan

”Idag lämnar jag Miljöpartiet”

”När rödgröna genomför högerpolitik kommer oppositionen mot de växande klyftorna komma från extremhögern”, skriver Carl Schlyter, som i protest lämnar Miljöpartiet idag..

SVT Debatt - 3 timmar sedan

”Jordbruksverket sviker minkarna – igen”

”Jag undrar verkligen i vilken värld man lever om man tror att en mink kan få utlopp för sina naturliga beteenden i en liten gallerbur”, skriver Djurrättsalliansens Malin Gustafsson..

SVT Debatt - 17 timmar sedan

”Känner du dig otrygg när du är ute?”

Den nationella trygghetsundersökningen (NTU) visar att en hög andel av unga kvinnor i Sverige är rädda för att bli utsatta för ett angrepp, som till exempel våldtäkt eller personrån..

SVT Debatt - 22 timmar sedan

”Folk är inte idioter – men hur är det med politiker?”

”Det finns de som hävdar att vi får de politiker vi förtjänar. En politiker idag kan aldrig använda den ursäkten. Det är aldrig väljarnas fel om de tappat förtroende för politikerna”, skriver Torbjörn Sjöström, vd för opinionsinstitutet Novus, apropå den utdragna regeringsbildningen..

SVT Debatt - Igår: 15:10

”En röst på Centern var alltså en röst på – Stefan Löfven?!”

”Avtal ska anses vara ogiltigt om det är uppenbart att endera avtalsparten förfarit svikligt. Det är just det som Annie Lööf gjort”, skriver 19-åriga Josefin Wicklund, som sitter i styrelsen för Moderat skolungdom i Stockholm..

SVT Debatt - I förrgår: 06:00

”Sista akten i tragikomiska Brexit-pjäsen”

”Theresa Mays tidsfrist är minimal. Alla hennes alternativ är svaga. Brexit och hela dess process avskräcker, oavsett vad May väljer”, skriver Rickard Ydrenäs..

SVT Debatt - I förrgår: 17:23

”Detta är ett kraftigt svek mot hela svenska folket”

”Socialdemokraterna kan inte bedriva liberal politik, för att det är ett socialistiskt parti”, säger entreprenören Johan Staël von Holstein om regeringbildningen..

SVT Debatt - 14 jan 19 kl. 06:00

”Förslagen i LSS-utredningen strider mot mänskliga rättigheter”

”Trots att den svenska staten har ett folkrättsligt åtagande att säkerställa rättigheterna i konventionen har vi sett en utveckling med försämrade förutsättningar för personer med funktionsnedsättning”, skriver Elisabeth Wallenius på Funktionsrätt Sverige..

SVT Debatt - 11 jan 19 kl. 14:25

”De vill att vi ska åka fem mil och trycka på en knapp”

”Man kan väl säga att efter att vi var med om stormen Hilde för några år sedan, när vi var utan ström i fyra dygn, så förbereder man sig lite extra inför stormar”, säger Jonasson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.