DN > Opinion

Saturday, 20 April, 16:56

DN - 14 jan 19 kl. 10:28

”Politiska ’säkerhetshot’ undergräver demokratin”Daniel Färm, tankesmedjan Tiden: Vi ser i dag flera exempel på försök att klassa olika politiska frågor som säkerhetshot..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Färm, Tiden

Dela artikeln

36 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiska, säkerhetshot, undergräver, demokratin
DN - 08 jul 17 kl. 21:00

”Mediernas frånvaro i EU undergräver demokratin”

Intresset för politiska frågor som behandlas på EU-nivå är svalt och mediernas bevakning brister. I slutändan är det medborgarna som blir lidande, eftersom de inte får ta del av den nödvändiga samhällsrapportering som beskriver den politiska utvecklingen, skriver Cecilia Wikström (L), Europaparlamentariker..

ÖstersundsPosten - 02 feb 16 kl. 08:49

Regionens företrädare undergräver utveckling

Den politiska regionledningen har lämnat walk-over. Regionrådet Ann-Marie Johansson (S) har lydigt anpassat sig till civilministerns propåer om en region Stornorrland. Sedan tidigare opinionsmätningar vet vi att en majoritet av länets medborgare är motståndare till en sådan lösning för region JH..

Supermiljöbloggen - 29 jul 15 kl. 10:03

Polarbröd om Rockströms förslag: ”Vi stöttar det – mänskligheten behöver ställa om”

Anna Borgeryd, styrelseordförande och koncernstrateg på bolaget, menar att det är i allas intresse att få fart på omställningen till en uthållig försörjning. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige. Denna är av global betydelse, eftersom vi är ett så viktigt föredöme för många länder i världen.

BT - 10 sep 13 kl. 14:33

Ingen slump att Obama valde att landa i Sverige

Många journalister och kommentatorer har tävlat om hur lite det amerikanska presidentbesöket betydde för Obama och för USA, att det mest hade inrikespolitisk betydelse eller kanske inte alls och hur lite som kom ut ur det och att det nog mest var en slump att det blev av. De har fel. Besöket var ett uttryck för att vår del av Europa har blivit viktigare för USA samtidigt som de amerikanska relationerna med Ryssland har försämrats kraftigt.

SmålandsPosten - 29 okt 14 kl. 00:34

Tvistlösning centralt i handelsavtal

Delar av den politiska vänstern driver just nu en osaklig kampanj mot det förestående frihandelsavtalet mellan USA och EU. Då man har svårt att få gehör för kritik mot frihandeln som sådan siktar man i stället på den delen av avtalet som handlar om hur tvister ska lösas. Debatten handlar om vad som ofta beskrivs med förkortningen ISDS, Investor-State Dispute Settlements, vilket betecknar en form av skiljedomsförfarande som tagits fram av bland andra världshandelsorganisationen och FN.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:06

Säkerhetskällor: Ministrar behöver oftare skydd

Ministrarnas personskydd har utökats under de senaste månaderna, erfar Yle. Åtminstone utrikesminister Timo Soini (Sannf) och finansminister Alexander Stubb (Saml) får just nu regelbundet skydd av vakter. Traditionellt har det varit bara presidenten och statsministern som har skyddats av säkerhetsvakter.

Dagens PS - 14 aug 18 kl. 09:15

Ledarkollen: Över 80 bilbränder i Göteborg inatt

Ledarkollen handlar idag om ungdomars drömmar, om burkaförbudet,  om Pride, Turkiet och om organiserade bilbränder i förorterna. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Dagens ungdom drömmer om att bli rika DI skriver om näringslivets plats i det politiska samtalet: ”Förr drömde duktiga ungdomar om att bli ingenjörer och civilekonomer och avancera i stora organisationer.

Sydsvenskan - 19 jan 14 kl. 08:27

Styre värt att skydda

Det är inte i onödan som Sveriges demokratiminister oroar sig över hot mot demokratin. Men skärpta straff för våld mot folkvalda kan vara ett slag i luften.
Demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) vill se att straffen skärps för hot och våld mot Sveriges förtroendevalda.

Politologerna - 07 jul 16 kl. 07:30

Politiserade myndighetschefer

”Med Jimmie Åkesson som statsminister kommer inte Dan Eliasson att avgå. Utan han kommer att få sparken.” Så skrev Sverigedemokraternas officiella twitterkonto igår.

HBL - 14 jan 15 kl. 05:05

Ministrar: Rysk propaganda hotar gränsländerna

Rysslands propagandakrig utgör ett säkerhetshot mot de östra randområdena i EU, anser Storbritanniens, Danmarks, Estlands och Litauens utrikesministrar som efterlyser "kraftåtgärder av EU mot ryska medier som sporrar till hat".Estlands, Litauens, Danmarks och Storbritanniens utrikesministrar har fått nog av Rysslands allt effektivare propagandakrigföring och har skickat ett brev till EU:s utrikesrepresentant Federica Mogherini där de oroar sig över läget och kräver att EU skrider till åtgärder mot den ryska propagandan. De fyra utrikesministrarna anser att den ryska mediekampanjen undergräver förtroendet för regeringarna i länderna i gränszonen mellan Ryssland och EU.

Fler nyheter från DN

DN - 19 timmar sedan

”Slopat ränteavdrag stoppar bostadslån till många unga”

Robert Boije, SBAB: Hälften av de unga hushållen hade inte beviljats bolån om ränteavdragen inte hade funnits..

DN - Igår: 21:00

”Skatt på avfallsförbränning krävs för ett cirkulärt samhälle”

Miljökonsulten Gunnar Fredriksson: 60 procent av avfallet från hushållen som går till förbränning skulle kunna återvinnas..

DN - I förrgår: 13:18

”Frånstötande att försämra för dem som har det sämst”

REPLIK DN DEBATT 15/4. Vi känner igen Benjamin Dousas problembeskrivning. Men när det kommer till analys, orsaker och botemedel har vi svårt att hänga med, skriver Enna Gerin, Katalys och Per Sundgren, Stiftelsen Jämlikhetsfonden..

DN - I förrgår: 13:22

”Missvisande beskrivning av 1177 Vårdguiden”

Företrädare för företaget Inera som driver 1177: Vi har påbörjat en omfattande förändring av hur första linjens digitala vård ska fungera i framtiden..

DN - I förrgår: 21:00

”Låt de som flyger mycket betala en högre flygskatt”

Ledarna för Nordens vänsterpartier: Vi vill också se en offensiv satsning på det hållbara alternativet till flyget – tåget..

DN - I förrgår: 17:07

”Kärnkraft minskar klimatpåverkan ännu snabbare”

REPLIK DN DEBATT 14/4. Debattartikeln från vindkraftsföreträdarna innehåller en del skrivningar om kärnkraft som inte stämmer med verkligheten, skriver Lars Wiegert, civilingenjör som tidigare arbetat på Vattenfall med uppbyggnaden av dagens elkraftsystem..

DN - 16 apr 19 kl. 16:04

”Naturskyddföreningen hade fel för 30 år sedan och har fel nu”

REPLIK DN DEBATT 11/4. När Naturskyddsföreningen nu som en överdomare bedömer andras klimatpolitik  mot sin egen kan det vara värt att påminna om hur fel de hade för 30 år sedan då de förordade att kärnkraften skulle avvecklas. Hade vi följt deras rekommendationer då hade Sverige sannolikt haft kraftigt stigande utsläpp eller i bästa fall varit ett land bland andra, skriver Gunnar Hökmark (M), Europaparlamentariker..

DN - 16 apr 19 kl. 16:00

”Replikerna visar på stor enighet om strategin”

SLUTREPLIK DN DEBATT 8/4. Flera av replikerna på min debattartikel var intressanta. Jag försöker här svara på huvuddragen i dem, skriver Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige..

DN - 16 apr 19 kl. 13:00

”Misstänkta ungdomsrånare som hotar bör få fotboja”

Liberaler: Farlig trend att unga brottsoffer inte vågar medverka i brottsutredningar..

DN - 15 apr 19 kl. 21:00

”Patienters irrvägar i jakt på vård kostar miljarder”

Stefan Fölster med flera: Rakare vårdkedjor kan frigöra resurser motsvarande 1,5 miljoner fler primärvårdsbesök..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.