DN > Opinion

Friday, 18 January, 23:19

DN - 14 jan 19 kl. 10:28

”Politiska ’säkerhetshot’ undergräver demokratin”Daniel Färm, tankesmedjan Tiden: Vi ser i dag flera exempel på försök att klassa olika politiska frågor som säkerhetshot..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Färm, Tiden

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiska, säkerhetshot, undergräver, demokratin
DN - 08 jul 17 kl. 21:00

”Mediernas frånvaro i EU undergräver demokratin”

Intresset för politiska frågor som behandlas på EU-nivå är svalt och mediernas bevakning brister. I slutändan är det medborgarna som blir lidande, eftersom de inte får ta del av den nödvändiga samhällsrapportering som beskriver den politiska utvecklingen, skriver Cecilia Wikström (L), Europaparlamentariker..

ÖstersundsPosten - 02 feb 16 kl. 08:49

Regionens företrädare undergräver utveckling

Den politiska regionledningen har lämnat walk-over. Regionrådet Ann-Marie Johansson (S) har lydigt anpassat sig till civilministerns propåer om en region Stornorrland. Sedan tidigare opinionsmätningar vet vi att en majoritet av länets medborgare är motståndare till en sådan lösning för region JH..

Supermiljöbloggen - 29 jul 15 kl. 10:03

Polarbröd om Rockströms förslag: ”Vi stöttar det – mänskligheten behöver ställa om”

Anna Borgeryd, styrelseordförande och koncernstrateg på bolaget, menar att det är i allas intresse att få fart på omställningen till en uthållig försörjning. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige. Denna är av global betydelse, eftersom vi är ett så viktigt föredöme för många länder i världen.

BT - 10 sep 13 kl. 14:33

Ingen slump att Obama valde att landa i Sverige

Många journalister och kommentatorer har tävlat om hur lite det amerikanska presidentbesöket betydde för Obama och för USA, att det mest hade inrikespolitisk betydelse eller kanske inte alls och hur lite som kom ut ur det och att det nog mest var en slump att det blev av. De har fel. Besöket var ett uttryck för att vår del av Europa har blivit viktigare för USA samtidigt som de amerikanska relationerna med Ryssland har försämrats kraftigt.

SmålandsPosten - 29 okt 14 kl. 00:34

Tvistlösning centralt i handelsavtal

Delar av den politiska vänstern driver just nu en osaklig kampanj mot det förestående frihandelsavtalet mellan USA och EU. Då man har svårt att få gehör för kritik mot frihandeln som sådan siktar man i stället på den delen av avtalet som handlar om hur tvister ska lösas. Debatten handlar om vad som ofta beskrivs med förkortningen ISDS, Investor-State Dispute Settlements, vilket betecknar en form av skiljedomsförfarande som tagits fram av bland andra världshandelsorganisationen och FN.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:06

Säkerhetskällor: Ministrar behöver oftare skydd

Ministrarnas personskydd har utökats under de senaste månaderna, erfar Yle. Åtminstone utrikesminister Timo Soini (Sannf) och finansminister Alexander Stubb (Saml) får just nu regelbundet skydd av vakter. Traditionellt har det varit bara presidenten och statsministern som har skyddats av säkerhetsvakter.

Dagens PS - 14 aug 18 kl. 09:15

Ledarkollen: Över 80 bilbränder i Göteborg inatt

Ledarkollen handlar idag om ungdomars drömmar, om burkaförbudet,  om Pride, Turkiet och om organiserade bilbränder i förorterna. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Dagens ungdom drömmer om att bli rika DI skriver om näringslivets plats i det politiska samtalet: ”Förr drömde duktiga ungdomar om att bli ingenjörer och civilekonomer och avancera i stora organisationer.

Sydsvenskan - 19 jan 14 kl. 08:27

Styre värt att skydda

Det är inte i onödan som Sveriges demokratiminister oroar sig över hot mot demokratin. Men skärpta straff för våld mot folkvalda kan vara ett slag i luften.
Demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) vill se att straffen skärps för hot och våld mot Sveriges förtroendevalda.

Politologerna - 07 jul 16 kl. 07:30

Politiserade myndighetschefer

”Med Jimmie Åkesson som statsminister kommer inte Dan Eliasson att avgå. Utan han kommer att få sparken.” Så skrev Sverigedemokraternas officiella twitterkonto igår.

HBL - 14 jan 15 kl. 05:05

Ministrar: Rysk propaganda hotar gränsländerna

Rysslands propagandakrig utgör ett säkerhetshot mot de östra randområdena i EU, anser Storbritanniens, Danmarks, Estlands och Litauens utrikesministrar som efterlyser "kraftåtgärder av EU mot ryska medier som sporrar till hat".Estlands, Litauens, Danmarks och Storbritanniens utrikesministrar har fått nog av Rysslands allt effektivare propagandakrigföring och har skickat ett brev till EU:s utrikesrepresentant Federica Mogherini där de oroar sig över läget och kräver att EU skrider till åtgärder mot den ryska propagandan. De fyra utrikesministrarna anser att den ryska mediekampanjen undergräver förtroendet för regeringarna i länderna i gränszonen mellan Ryssland och EU.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

”Järnvägens brister hotar Ikeas fortsatta expansion”

DN DEBATT 19/1. Ikea vill fortsätta att utveckla sin verksamhet i Småland och Skåne, men eftersatta investeringar i infrastrukturen för tåg skapar stora problem. Stadigt ökande restider, förseningar och inställda tåg hotar vår fortsatta utveckling.

DN - Igår: 00:30

”Ställ om snabbt till nyttigare och mer klimatsmart mat”

11 miljöforskare om ny rapport: Vi måste bland annat konsumera tio gånger mer av bönor, linser och andra baljväxter..

DN - I förrgår: 21:00

”Spelteori visar att S+C+L+MP ger den starkaste regeringen”

Nationalekonomer: Modellerna för koalitioner har utvecklats av ekonomipristagarna Lloyd Shapley och Roger Myerson..

DN - I förrgår: 17:53

”Det är nyfikenhet som leder till innovationer”

SLUTREPLIK DN DEBATT 3/1. Risken är att alltför stora krav ställs på kortsiktiga tillämpningar, men det är inte alltid man hittar lösningar just där man lyser med lampan. Framtidens nya landvinningar och innovationer, som vi i dag inte ens kan föreställa oss, kommer inte från planerade insatser utan härrör oftast från oväntade upptäckter som inte är möjliga att planera, skriver Christina Moberg, professor emeritus i organisk kemi vid KTH..

DN - 15 jan 19 kl. 21:00

”Kommunerna kommer inte att klara välfärden framöver”

Författarna till SNS Konjunkturrådsrapport 2019: Vi har identifierat fyra nödvändiga förändringar..

DN - 14 jan 19 kl. 15:03

”Orimligt fokusera på hur ’svaga individer’ kan fasas ut”

SLUTREPLIK DN DEBATT 10/1. Det ligger i både löntagarnas och arbetsgivarnas intresse att regelverk, utbildnings- och välfärdssystem bidrar till att fler kan arbeta och är attraktiva på arbetsmarknaden ett helt arbetsliv, skriver Roger Mörtvik och Carin Ulander-Wänman..

DN - 14 jan 19 kl. 14:58

”Visst är Bryssel en dröm för förespråkare av marknadshyror”

SLUTREPLIK DN DEBATT 8/1. Varken Sandro Scocco eller Marie Linder och Erik Elmgren erkänner att en avveckling av hyresregleringen krävs för att få bukt med bostadsbristen. Rättvisa och effektivitet gynnas bättre genom en marknadsekonomi än genom prisreglering, skriver Roland Andersson och Lars Jonung..

DN - 14 jan 19 kl. 14:49

”Också forskare ägnar sig åt motiverat tänkande”

SLUTREPLIK DN DEBATT 31/12. När vi läste repliken på vår debattartikel var den spontana reaktionen att detta var trams och dumheter. Det krävdes mycket mödosamt tankearbete i motvind för att komma till insikten att våra data kanske inte tillåter oss att dra slutsatsen att motiverat tänkande förekommer lika mycket för ”Svenskar” och ”Världsmedborgare” i det specifika fallet, skriver tre forskare i beteendeekonomi.

DN - 14 jan 19 kl. 14:53

”Viktigt veta vilka gymnasieprogram som ökar risken för arbetslöshet”

SLUTREPLIK DN DEBATT 7/1. Vi instämmer gärna i att studie- och yrkesvägledare har en viktig roll att fylla. Det är dock inget nytt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.