YLE > Finland

Saturday, 20 April, 16:41

YLE - 14 jan 19 kl. 10:16

Polisen misstänker en man född på 1990-talet för sexualbrott mot barn i Helsingfors - två andra personer har frigettsPolisen har kommit med mera information om de misstänkta sexualbrotten i Helsingfors. De misstänkta greps i en privat bostad i östra Helsingfors. Då fanns det tre personer i bostaden..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors

Dela artikeln

98 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, misstänkeren man , född, 1990-taletför , sexualbrott, mot barn i Helsingfors två andra personer har frigetts
YLE - 23 nov 16 kl. 15:56

Polisen misstänker inte längre dråpförsök vid skjutningen i Horsbäck

Polisen har nu en klarare bild av händelseförloppet då en västnyländsk man (född 1992) sköts i bröstet tidigt på söndagsmorgonen (20.11) i en industrihall i Horsbäck i Raseborg. Ärendet utreds nu som skjutvapenbrott samt grovt vållande av kroppsskada.

YLE - 30 maj 16 kl. 11:48

Stort maskineri för att gömma flyktingar på 90-talet

Att gömma flyktingar i Österbotten på 1990-talet var en kollektiv angelägenhet. Nada-Nords grundare Marita Brandt minns tiden med blandade känslor. Marita Brandt grundade hjälporganisationen Nada-Nord 1993, och den är sedan dess hennes hjärtebarn.

YA - 16 jul 13 kl. 14:13

Hon minns mannen utan minne

Spåren efter Michael Boatwright, som vaknade upp på ett sjukhus i Kalifornien utan att minnas vem han är, leder till Österlen. Ingela Mauritsson i Peppinge minns mycket väl Michael Boatwright.?Han var en vän till familjen, säger hon.

BT - 30 dec 14 kl. 16:08

Moskébrand kan ha inspirerat fler

Polisen misstänker att moskébranden i Eslöv är anlagd och utesluter inte att det rör sig om ett hatbrott. Branden kan vara inspirerad av moskébranden i Eskilstuna, eller orsakad av hat mot Islamiska staten som spiller över på svenska muslimer, anser en islamolog. - Det kan också vara så att muslimska församlingar börjar bli mer benägna att anmäla vandalisering - det är en ny generation som börjar ta över som är uppväxta i Sverige, gått i skolan i Sverige och är mindre skeptisk till svenska myndigheter, säger Rickard Lagervall, doktorand och islamolog vid Lunds universitet.

BT - 30 dec 14 kl. 16:16

Moskébrand kan ha inspirerat fler

Polisen misstänker att moskébranden i Eslöv är anlagd och utesluter inte att det rör sig om ett hatbrott. Branden kan vara inspirerad av moskébranden i Eskilstuna, eller orsakad av hat mot Islamiska staten som spiller över på svenska muslimer, anser en islamolog. – Det kan också vara så att muslimska församlingar börjar bli mer benägna att anmäla vandalisering – det är en ny generation som börjar ta över som är uppväxta i Sverige, gått i skolan i Sverige och är mindre skeptisk till svenska myndigheter, säger Rickard Lagervall, doktorand och islamolog vid Lunds universitet.

Skånskan - 06 mar 18 kl. 11:42

Polis söker tredje man efter skott

Kävlinge En man är anhållen i sin frånvaro efter skottlossningen på Nordanväg i Kävlinge på måndagseftermiddagen. ERWP.fif(1)– Vi söker ytterligare en som befann sig på platsen, säger Mikael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

YLE - 05 jul 15 kl. 10:00

Det går hett till på fotbollsläktaren

Polisen talar om högriskmatcher. Supportrar slåss med ordningsmän. Klubbar bötfälls för bomber och facklor.

YLE - 02 jul 17 kl. 07:58

“Min morfar var spion” – norrmannen Magnus Bratten spionerade för CIA:s räkning i det kalla krigets Finland

“Kom till en enslig bensinmack vid E18-vägen. Sök upp en man som har blå vindtygsjacka, keps och en tidning. Han sitter till vänster om fönstret”.

YLE - 11 maj 17 kl. 04:53

Testamentshärvan i Vandaförsamling: "Testamentsgivaren förstod inte vad han skrev under - kunde inte finska"

Fastigheten på Sarfsalö i Lovisa, som ingår i testamentet till Vanda svenska församling, skulle enligt testamentsgivaren bli fritidshus för pensionärer. Det här säger tidigare kyrkoherden Ilkka Turkka, som kände testamentsgivaren. Trots det är fastigheten nu uthyrd till år 2060 till en hyra på 600 euro per år till testamentsexekutorn.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Fortsatt varning för gräsbränder i hela Svenskfinland – På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder i Virmo och Pemar

På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder både i Virmo och Pemar. Risken för gräsbränder är för tillfället stor i landskapen Åland, Egentliga Finland, Satakunta, Nyland, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Kymmenedalen och Österbotten..

YLE - 3 timmar sedan

Halla-aho vägrar ta avstånd från gamla uttalanden om bland annat våldtäkter och invandrare

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho vägrar alltjämt att ta avstånd från sina gamla bloggskriverier. På Facebook förklarar han att det handlar om många olika citat från en lång tidsperiod och att de enligt honom inte kan behandlas som en enda helhet..

YLE - 7 timmar sedan

"Konkurrenskraften måste bevaras" – Företagare i Egentliga Finland hoppas på en företagarvänlig politik av nästa regering

Regionen Egentliga Finland har de senaste åren haft ett rejält uppsving med flera framgångsrika företag. För att den här trenden ska fortsätta har Egentliga Finlands företagare ett tydligt budskap till den kommande regeringen..

YLE - 8 timmar sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - Igår: 15:37

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 15:37

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 15:37

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 12:21

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - Igår: 09:55

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - Igår: 09:00

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.