YLE > Finland

Friday, 18 January, 23:11

Liknande nyheter

Taggar: Tamkanin, drabbadesav , blödarfeber, vaccineradin , kaninnu
YLE - 14 jan 19 kl. 10:00

Tamkanin drabbades av blödarfeber - Veterinär: "Smittar mycket lätt och går inte att bota"

Nu ska alla tamkaniner vaccineras mot blödarfeber. Den uppmaningen kommer Livsmedelsverket med efter att en tamkanin i Österbotten konstaterats ha den dödliga sjukdomen blödarfeber, eller RHD (Rabbit Hemorragic Disease)..

SVT - 29 mar 11 kl. 17:09

Emelies pappa, Charles Olsson: "Vi ångrar att vi lät vaccinera"

Tolvåriga Emelie drabbades av narkolepsi efter att ha vaccinerats mot svininfluensa. Emelies pappa, Charles Olsson, ångrar nu att familjen lät barnen vaccinera sig..

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 06:30

Kaninpesten härjar i Skåne

Foto: SVA
Många ringer kommunen om att de funnit döda och döende kaniner. Statens veterinärmedicinska anstalt befarar att ett stort utbrott av kaninpest pågår i landskapet.
– Det har vi haft många samtal om, säger Lina Mohlin, teknikcenter Kristianstads kommun.

YLE - 05 feb 15 kl. 08:31

Het debatt om mässlingsvaccin i USA - viktig fråga även här

En het medicinsk debatt rasar i USA just nu om vaccinering av barn mot mässling. Under 1980- och 90-talen fanns det endast en handfull mässlingsfall i USA och vid millennieskiftet trodde man att mässlingen var utrotad i landet. Men nu har många nya fall uppdagats och debatten går het.

YLE - 13 maj 16 kl. 12:59

Pargas har inte råd att ge gratis TBE-vaccin på egen bekostnad

Pargas stad har räknat ut att det blir för dyrt för staden att erbjuda gratis TBE-vaccin åt sina invånare. Frågan behandlas på social- och hälsovårdsnämndens möte den 18 maj. Enligt social- och hälsovårdsdirektör Paula Sundqvist finns det helt enkelt inte pengar för TBE-vaccineringar i social- och hälsovårdens budget för i år.

BT - 07 okt 11 kl. 16:29

Pengar till narkolepsidrabbade

De första tolv barnen som drabbades av narkolepsi efter vaccinationen mot svininfluensa får i dagarna en första ersättning. Narkolepsiföreningen befarar att pengarna på sikt inte kommer att räcka till alla. Läkemedelsförsäkringen som betalar ut pengarna har avsatt 150 miljoner kronor till de barn som drabbades av narkolepsi efter pandemivaccinationen 2009-2010.

Sydsvenskan - 08 okt 11 kl. 06:30

Oro att pengarna inte räcker

De första tolv barnen som drabbades av narkolepsi efter vaccinationen mot svininfluensa får i dagarna en första ersättning. Narkolepsiföreningen befarar att pengarna på sikt inte kommer att räcka till alla.
Läkemedelsförsäkringen som betalar ut pengarna har avsatt 150 miljoner kronor till de barn som drabbades av narkolepsi efter pandemivaccinationen 2009?

YLE - 18 mar 16 kl. 04:33

Aggressivare TBE-virus sprids med fästingar i Finland

Under de senaste åren har den så kallade taigafästingen blivit vanligare i Finland. Med fästingen har också en aggressivare form av fästingburen hjärnhinneinflammation eller TBE spridit sig till oss. Två dödsfall i Kotka skärgård förra sommaren bekräftar att den sibiriska typen av TBE håller på att sprida sig.

Nyheter 24 - 07 jan 11 kl. 12:32

Adam, 17, fick narkolepsi efter svininfluensavaccin


Han kan somna mitt i julklappsöppningen och trillar ihop så fort han skrattar. Efter att Adam Andersson, 17, vaccinerades mot svininfluensan drabbades han av narkolepsi. SANDSBRO.

Sydsvenskan - 14 jan 11 kl. 01:30

Skåne hårt drabbat av svininfluensan

Skåne är en av de mest drabbade regionerna.
Andra vågens första dödsoffer var en 7-årig pojke i Helsingborg. Han dog under nyårshelgen till följd av svininfluensan H1N1.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - 4 timmar sedan

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

YLE - 6 timmar sedan

Vem är hjälte och vem är antihjälte?

Det första många tänker på när man nämner hjältar eller antihjältar är säkert superhjältar som Spindelmannen, Stålmannen eller Läderlappen. Men med hjältar kan man också syfta till historiska och mer samtida hjältar inom idrotten, populärkulturen och konsten..

YLE - 6 timmar sedan

Många migrationsfrågor kan tolkas på olika sätt — ministrar vill fundera på alla tänkbara tolkningar

Under fredag förmiddag gick regeringen igenom läget med sexuell brottslighet i Finland, med anledning av de uppmärksammade fallen i Uleåborg och Helsingfors. Att döma av regeringsmedlemmarnas kommentarer var det inte sexbrott som blev det stora samtalsämnet, utan migrationsfrågor..

YLE - 8 timmar sedan

STT: Finnairpilot hade över två promille i blodet innan flygning - döms till villkorligt fängelsestraff

Piloten har dömts till tre månaders villkorligt fängelse, fått sparken från Finnair samt förlorat sin flyglicens. Passagerare hade redan klivit ombord på planet från Helsingfors till Rom när pilotens berusning uppdagades..

YLE - 8 timmar sedan

Lojobornas vardag förändras om de radikalaste sparförslagen godkänns

Ett högklassigt musikutbud försvinner och en hobby för flera hundra personer är över. Så kan det gå om Lojo stadsorkester eller Lojo teater läggs ner. Nämnderna i Lojo ger nu förslag på hur staden ska få ekonomin i balans..

YLE - 8 timmar sedan

Ingen tågtrafik mellan Hangö och Karis för tillfället

På fredag eftermiddag (18.1) meddelade VR på sin webbplats att tågturerna mellan Hangö och Karis körs med bussar. Ett systemfel gör att tågen ersätts med bussar..

YLE - 14 timmar sedan

Ta med pekplattan i plurret och träna effektivare

Simhallarna i Björnborg testar vattentäta pekplattor som simhallsbesökarna får ta med sig i bassängen. Tanken är att besökaren kan utnyttja olika träningsprogram medan man är i vattnet..

YLE - 8 timmar sedan

Nordkalk vill förbättra lönsamheten – vd Hannu Hautala avgår och ny vd ska rekryteras

En större förändringsprocess är på gång och bolaget letar nu en ny vd..

YLE - 9 timmar sedan

Arbetsgivarna hotar med lockout mot flygledarna

Servicebranschens arbetsgivarförbund Palta har lämnat in en anmälan om lockout i tvisten med flygledarna. Lockouten skulle börja den 2 februari och ta slut den 15 februari..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.