YLE > Finland

Saturday, 20 April, 16:35

YLE - 14 jan 19 kl. 10:00

Tamkanin drabbades av blödarfeber - vaccinera din kanin nu!Nu ska alla tamkaniner vaccineras mot blödarfeber. Den uppmaningen kommer Matmyndigheten med efter att en tamkanin i Österbotten konstaterats ha den dödliga sjukdomen blödarfeber, eller RHD (Rabbit Hemorragic Disease)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Matmyndigheten, Österbotten, RHD, Hemorragic Disease

Dela artikeln

152 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tamkanin, drabbadesav , blödarfeber, vaccineradin , kaninnu
YLE - 14 jan 19 kl. 10:00

Tamkanin drabbades av blödarfeber - Veterinär: "Smittar mycket lätt och går inte att bota"

Nu ska alla tamkaniner vaccineras mot blödarfeber. Den uppmaningen kommer Livsmedelsverket med efter att en tamkanin i Österbotten konstaterats ha den dödliga sjukdomen blödarfeber, eller RHD (Rabbit Hemorragic Disease)..

SVT - 29 mar 11 kl. 17:09

Emelies pappa, Charles Olsson: "Vi ångrar att vi lät vaccinera"

Tolvåriga Emelie drabbades av narkolepsi efter att ha vaccinerats mot svininfluensa. Emelies pappa, Charles Olsson, ångrar nu att familjen lät barnen vaccinera sig..

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 06:30

Kaninpesten härjar i Skåne

Foto: SVA
Många ringer kommunen om att de funnit döda och döende kaniner. Statens veterinärmedicinska anstalt befarar att ett stort utbrott av kaninpest pågår i landskapet.
– Det har vi haft många samtal om, säger Lina Mohlin, teknikcenter Kristianstads kommun.

YLE - 05 feb 15 kl. 08:31

Het debatt om mässlingsvaccin i USA - viktig fråga även här

En het medicinsk debatt rasar i USA just nu om vaccinering av barn mot mässling. Under 1980- och 90-talen fanns det endast en handfull mässlingsfall i USA och vid millennieskiftet trodde man att mässlingen var utrotad i landet. Men nu har många nya fall uppdagats och debatten går het.

YLE - 13 maj 16 kl. 12:59

Pargas har inte råd att ge gratis TBE-vaccin på egen bekostnad

Pargas stad har räknat ut att det blir för dyrt för staden att erbjuda gratis TBE-vaccin åt sina invånare. Frågan behandlas på social- och hälsovårdsnämndens möte den 18 maj. Enligt social- och hälsovårdsdirektör Paula Sundqvist finns det helt enkelt inte pengar för TBE-vaccineringar i social- och hälsovårdens budget för i år.

BT - 07 okt 11 kl. 16:29

Pengar till narkolepsidrabbade

De första tolv barnen som drabbades av narkolepsi efter vaccinationen mot svininfluensa får i dagarna en första ersättning. Narkolepsiföreningen befarar att pengarna på sikt inte kommer att räcka till alla. Läkemedelsförsäkringen som betalar ut pengarna har avsatt 150 miljoner kronor till de barn som drabbades av narkolepsi efter pandemivaccinationen 2009-2010.

Sydsvenskan - 08 okt 11 kl. 06:30

Oro att pengarna inte räcker

De första tolv barnen som drabbades av narkolepsi efter vaccinationen mot svininfluensa får i dagarna en första ersättning. Narkolepsiföreningen befarar att pengarna på sikt inte kommer att räcka till alla.
Läkemedelsförsäkringen som betalar ut pengarna har avsatt 150 miljoner kronor till de barn som drabbades av narkolepsi efter pandemivaccinationen 2009?

YLE - 18 mar 16 kl. 04:33

Aggressivare TBE-virus sprids med fästingar i Finland

Under de senaste åren har den så kallade taigafästingen blivit vanligare i Finland. Med fästingen har också en aggressivare form av fästingburen hjärnhinneinflammation eller TBE spridit sig till oss. Två dödsfall i Kotka skärgård förra sommaren bekräftar att den sibiriska typen av TBE håller på att sprida sig.

Nyheter 24 - 07 jan 11 kl. 12:32

Adam, 17, fick narkolepsi efter svininfluensavaccin


Han kan somna mitt i julklappsöppningen och trillar ihop så fort han skrattar. Efter att Adam Andersson, 17, vaccinerades mot svininfluensan drabbades han av narkolepsi. SANDSBRO.

Sydsvenskan - 14 jan 11 kl. 01:30

Skåne hårt drabbat av svininfluensan

Skåne är en av de mest drabbade regionerna.
Andra vågens första dödsoffer var en 7-årig pojke i Helsingborg. Han dog under nyårshelgen till följd av svininfluensan H1N1.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Fortsatt varning för gräsbränder i hela Svenskfinland – På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder i Virmo och Pemar

På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder både i Virmo och Pemar. Risken för gräsbränder är för tillfället stor i landskapen Åland, Egentliga Finland, Satakunta, Nyland, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Kymmenedalen och Österbotten..

YLE - 3 timmar sedan

Halla-aho vägrar ta avstånd från gamla uttalanden om bland annat våldtäkter och invandrare

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho vägrar alltjämt att ta avstånd från sina gamla bloggskriverier. På Facebook förklarar han att det handlar om många olika citat från en lång tidsperiod och att de enligt honom inte kan behandlas som en enda helhet..

YLE - 7 timmar sedan

"Konkurrenskraften måste bevaras" – Företagare i Egentliga Finland hoppas på en företagarvänlig politik av nästa regering

Regionen Egentliga Finland har de senaste åren haft ett rejält uppsving med flera framgångsrika företag. För att den här trenden ska fortsätta har Egentliga Finlands företagare ett tydligt budskap till den kommande regeringen..

YLE - 8 timmar sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - Igår: 15:37

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 15:37

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 15:37

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 12:21

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - Igår: 09:55

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - Igår: 09:00

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.