Nyan > Svenskfinland

Sunday, 21 April, 08:09

Nyan - 14 jan 19 kl. 10:00

Alfrida i Sverige Aapeli i FinlandSamma storm fick olika namn i Sverige och Finland. Orsaken är att namnet hämtades ur almanackan. Aapeli har namnsdag i Finland den 2 januari, och därför döptes förra onsdagens storm till Aapeli i Finland. I Sverige fick SMHI bryderi. Den 2 januari är Sveadagen, men det namnet var redan upptaget av ett oväder som drog fram över Sverige 2015.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Sverige Aapeli, Finland, Sverige, Aapeli, SMHI, Sveadagen, Alfred, Alfrida, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alfridai , Sverige, Aapelii , Finland
YLE - 01 jun 17 kl. 14:12

Sverige gratulerar Finland med forskartjänster - kungen nämnde också Koivisto och ishockey i sitt tal

Kung Carl XVI Gustaf höll tal på kulturcentret Hanaholmen under återinvigningen för kulturcentret för Sverige och Finland på torsdagen. Kungen gratulerade 100-åriga Finland och gav Finland två gåvor. Kungen inledde sitt tal med att betona Sveriges och Finlands goda relationer.

YLE - 10 jan 13 kl. 06:28

Kriget i Syrien: Flyktingar väljer Sverige framom Finland

Syriska flyktingar i Europa väljer i första hand att söka asyl i Sverige. Sverige har under årets första vecka tagit emot fler syriska flyktingar än vad Finland tog emot under hela förra året. Finland tog enligt inofficiella uppgifter emot 183 syrier i fjol, medan Sverige tog emot över 200 enbart under första veckan 2013.

YLE - 24 aug 14 kl. 16:20

"Försvarsfördrag stärker både Sverige och Finland"

En debattartikel i tidningen Dagens Nyheter föreslår att Finland och Sverige ökar sitt militära samarbete och ingår ett försvarsfördrag. Då Finland snart inleder en bred säkerhetspolitisk utredning kommer den här typens lösningar att diskuteras berättar Thomas Blomqvist, SFP:s ledamot i riksdagens försvarsutskott. Debattartikeln publicerades av den svenska tidningen Dagens Nyheter på söndagen och tar starkt ställning för att Finland och Sverige inleder ett nära samarbete militärt.

Nyheter 24 - 04 okt 11 kl. 15:56

Statistiken talar sitt tydliga språk: Sverige besegrar Finland


Sverige möter Finland i en tävlingsmatch, en match vi aldrig någonsin förlorat. STOCKHOLM. För att ta oss till EM krävs det minst en seger i någon av de två återstående matcherna.

Cornucopia - 16 mar 19 kl. 13:40

Saakashvili: Putins nästa angrepp blir mot Sverige eller Finland - snart

Georgiens tidigare reformpresident Micheil Saakashvili skriver hos Foreign Policy att Putins nästa militära angrepp och stöld av territorium från en granne blir mot Sverige eller Finland. Detta då diktatorn Putins popularitet kraschat och behöver lyftas, och att ett angrepp mot en fd sovjetrepublik blivit uttjatat. Nato-länder är uteslutna från angrepp, och kvar finns Sverige eller Finland, som Kreml-diktaturen kan norpa en liten bit av utan att konsekvensutsättas annat än fortsatta sanktioner och lite utskällningar.

YLE - 07 dec 14 kl. 18:14

Riska: Sverige och Finland regerar

Åtta av åtta lag i kvartsfinalerna i Champions Hockey League kommer från Finland eller Sverige. Raumoklubben Lukkos Filip Riska tycker att det visar vilka länder som dominerar i Europa. Spela upp klipp på Arenan - Att de åtta bästa kommer från Finland och Sverige visar ju ganska bra att Finland och Sverige regerar i Europa, säger Riska.

Sydsvenskan - 03 jan 12 kl. 09:34

Sverige mot Finland i semi

Sverige möter Finland - som i natt besegrade Slovakien med 8-5 - i semifinalen i junior-VM i ishockey. I den andra semifinalen möts Kanada och Ryssland.
Sverige möter Finland i semifinalen i junior-VM i ishockey.

Regeringen - 27 apr 18 kl. 10:13

Förslag om ny lag om operativt militärt stöd mellan Sverige och Finland överlämnad

Den 27 april överlämnade utredare Ingvar Åkesson betänkandet En lag om operativt militärt stöd mellan Sverige och Finland till försvarsminister Peter Hultqvist. I utredningen föreslås att regeringen bör ges möjlighet att fatta vissa beslut om att ge och ta emot operativt militärt stöd inom ramen för det svensk-finska försvarssamarbetet. Det handlar om beslut om att sända svensk väpnad styrka utomlands för att bistå Finland med att hindra kränkningar av finskt territorium, och om att ta emot militärt stöd i form av militära styrkor från Finland för att hindra kränkningar av svenskt territorium respektive att möta ett väpnat angrepp mot Sverige..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sverige utklassade Finland i VM

Sverige förnedrade Finland i bandy-VM:s premiärmatch i Kazakstan och vann med hela 12-0.Redan efter 16 minuter ledde Sverige med 3-0 och i halvtid var ställningen 6-0. Finland, som tog VM-silver senast, var chanslöst och hängde med huvudena i andra halvlek.

YLE - 19 apr 16 kl. 11:29

Många likheter mellan polisjobbet i Sverige och Finland

Polisen på båda sidor om Kvarken kämpar med samma utmaningar, den viktigaste utmaningen är att behålla polisens höga förtroende. Allmänhetens förtroende är också det som skiljer de nordiska poliserna från resten av världen. När polisen i Österbotten har besök av polisen från svenska Region nord talar de mycket om hur förtroendet för yrkeskåren ska förvaltas och att förtroendet är något som man måste förtjäna varje dag.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 12 timmar sedan

IFK vann enkelt – trots en man mindre

FOTBOLL. Trots att IFK Mariehamn tvingades spela med en man mindre under stora delar av lördagens hemmapremiär lyckades man ändå besegra fjolårstvåan RoPS Bara 26 minuter in i matchen fick IFK-mittfältaren Robert ”Robbie” Crawford rött kort, efter en hög och farlig – men ändå oavsiktlig – spark mot en motståndare.
Trots utvisningen vann IFK ändå mot RoPS med 2-0.

Nyan - 13 timmar sedan

Körde grovt rattfull utan körkort

Polisen fick in en anmälan om eventuellt rattfylleri i Mariehamn under lördagen. När man hittade fordonet blåste föraren 1,93 promille. Dessutom saknade hen körkort.

Nyan - 16 timmar sedan

Militärfartyg övernattar på Åland

Militärfartyget Naantali syntes köra förbi Västra hamnen på lördagseftermiddagen. Enligt landshövding Peter Lindbäck är dock allt i sin ordning. – Besöket är förhandsanmält och fullt i enlighet med konventionerna om demilitariseringen och neutraliseringen.

Nyan - 19 timmar sedan

Wiklöf-biografi i höst

En biografi över Anders Wiklöf, den fjärde och sista delen av Karin Erlandssons succéartade serie Legenden om ögonstenen, den avslutande delen av Sanna Tahvanainens romantrilogi – Schildts & Söderströms höstkatalog bjuder på en hel del läsgodis, och mycket av det med åländsk koppling. .

Nyan - 20 timmar sedan

Barnmorskor på påskmarknad för att hjälpa

Trots att långfredagens soliga och varma väder hade hunnit försvinna till lördagen var det ändå nästan trångt på Torget i Mariehamn när den årliga påskmarknaden ordnades. Redan på förmiddagen vimlade det av besökare och försäljare. Vid ett försäljningsstånd står Ålands barnmorskeförening.

Nyan - 23 timmar sedan

Flera trafikanter fick anmärkning

Flera förare i trafiken fick anmärkning av polisen på långfredagen. Vissa körde fortfarande med vinterdäck, medan andra förare inte hade körkortet med sig eller inte använde säkerhetsbälte. En förare körde 144 kilometer i timmen på 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala Ingby.

Nyan - Igår: 16:55

Nyförvärv med försvunnen kulturmiljö

Önningebymuseet har fått två ny tavlor av Elin Danielson-Gambogi (1861–1919), som kom med i kolonin från början 1886 och vistades i Önningeby under längre perioder fram till 1892. Hösten 1901 besökte hon åter Åland – då tillsammans med sin italienske make Raffaello Gambogi, berättar Kjell Ekström vid museet i ett pressmeddelande. Han betecknar nyförvävven, som har inköpts från två privatpersoner, som ”betydande”: en oljemålning från 1892 med motiv från Västra Hinders (kvarn och mangårdsbyggnad) samt en större kolteckning från 1889 som visar en suggestiv interiör med två spinnande kvinnor.

Nyan - Igår: 10:44

Somnade på bussen

Under natten till långfredagen anmälde en bussförare till polisen att en passagerare somnat på bussen. Föraren hade inte lyckats väcka personen när bussen nått slutstationen. Polisen kom dit och lyckades väcka passageraren, som sedan kunde ta sig hem på egen hand.

Nyan - Igår: 09:44

Flera fortkörningar under natten

Under natten till långfredagen påträffade polisen flera fortkörare. En förare körde 131 kilometer i timmen på en 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - I förrgår: 19:09

Våren ställer till det för pollenallergikerna

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.