Nyan > Svenskfinland

Thursday, 17 January, 09:35

Nyan - I förrgår: 10:00

Alfrida i Sverige Aapeli i FinlandSamma storm fick olika namn i Sverige och Finland. Orsaken är att namnet hämtades ur almanackan. Aapeli har namnsdag i Finland den 2 januari, och därför döptes förra onsdagens storm till Aapeli i Finland. I Sverige fick SMHI bryderi. Den 2 januari är Sveadagen, men det namnet var redan upptaget av ett oväder som drog fram över Sverige 2015.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Sverige Aapeli, Finland, Sverige, Aapeli, SMHI, Sveadagen, Alfred, Alfrida, Nyan

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alfridai , Sverige, Aapelii , Finland
YLE - 24 aug 14 kl. 16:20

"Försvarsfördrag stärker både Sverige och Finland"

En debattartikel i tidningen Dagens Nyheter föreslår att Finland och Sverige ökar sitt militära samarbete och ingår ett försvarsfördrag. Då Finland snart inleder en bred säkerhetspolitisk utredning kommer den här typens lösningar att diskuteras berättar Thomas Blomqvist, SFP:s ledamot i riksdagens försvarsutskott. Debattartikeln publicerades av den svenska tidningen Dagens Nyheter på söndagen och tar starkt ställning för att Finland och Sverige inleder ett nära samarbete militärt.

YLE - 01 jun 17 kl. 14:12

Sverige gratulerar Finland med forskartjänster - kungen nämnde också Koivisto och ishockey i sitt tal

Kung Carl XVI Gustaf höll tal på kulturcentret Hanaholmen under återinvigningen för kulturcentret för Sverige och Finland på torsdagen. Kungen gratulerade 100-åriga Finland och gav Finland två gåvor. Kungen inledde sitt tal med att betona Sveriges och Finlands goda relationer.

YLE - 10 jan 13 kl. 06:28

Kriget i Syrien: Flyktingar väljer Sverige framom Finland

Syriska flyktingar i Europa väljer i första hand att söka asyl i Sverige. Sverige har under årets första vecka tagit emot fler syriska flyktingar än vad Finland tog emot under hela förra året. Finland tog enligt inofficiella uppgifter emot 183 syrier i fjol, medan Sverige tog emot över 200 enbart under första veckan 2013.

Nyheter 24 - 04 okt 11 kl. 15:56

Statistiken talar sitt tydliga språk: Sverige besegrar Finland


Sverige möter Finland i en tävlingsmatch, en match vi aldrig någonsin förlorat. STOCKHOLM. För att ta oss till EM krävs det minst en seger i någon av de två återstående matcherna.

YLE - 07 dec 14 kl. 18:14

Riska: Sverige och Finland regerar

Åtta av åtta lag i kvartsfinalerna i Champions Hockey League kommer från Finland eller Sverige. Raumoklubben Lukkos Filip Riska tycker att det visar vilka länder som dominerar i Europa. Spela upp klipp på Arenan - Att de åtta bästa kommer från Finland och Sverige visar ju ganska bra att Finland och Sverige regerar i Europa, säger Riska.

Sydsvenskan - 03 jan 12 kl. 09:34

Sverige mot Finland i semi

Sverige möter Finland - som i natt besegrade Slovakien med 8-5 - i semifinalen i junior-VM i ishockey. I den andra semifinalen möts Kanada och Ryssland.
Sverige möter Finland i semifinalen i junior-VM i ishockey.

Regeringen - 27 apr 18 kl. 10:13

Förslag om ny lag om operativt militärt stöd mellan Sverige och Finland överlämnad

Den 27 april överlämnade utredare Ingvar Åkesson betänkandet En lag om operativt militärt stöd mellan Sverige och Finland till försvarsminister Peter Hultqvist. I utredningen föreslås att regeringen bör ges möjlighet att fatta vissa beslut om att ge och ta emot operativt militärt stöd inom ramen för det svensk-finska försvarssamarbetet. Det handlar om beslut om att sända svensk väpnad styrka utomlands för att bistå Finland med att hindra kränkningar av finskt territorium, och om att ta emot militärt stöd i form av militära styrkor från Finland för att hindra kränkningar av svenskt territorium respektive att möta ett väpnat angrepp mot Sverige..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sverige utklassade Finland i VM

Sverige förnedrade Finland i bandy-VM:s premiärmatch i Kazakstan och vann med hela 12-0.Redan efter 16 minuter ledde Sverige med 3-0 och i halvtid var ställningen 6-0. Finland, som tog VM-silver senast, var chanslöst och hängde med huvudena i andra halvlek.

YLE - 19 apr 16 kl. 11:29

Många likheter mellan polisjobbet i Sverige och Finland

Polisen på båda sidor om Kvarken kämpar med samma utmaningar, den viktigaste utmaningen är att behålla polisens höga förtroende. Allmänhetens förtroende är också det som skiljer de nordiska poliserna från resten av världen. När polisen i Österbotten har besök av polisen från svenska Region nord talar de mycket om hur förtroendet för yrkeskåren ska förvaltas och att förtroendet är något som man måste förtjäna varje dag.

Regeringen - 31 okt 12 kl. 13:48

Sverige och Finland säger ja till att delta i luftrumsövervakningen av Island

I samband med Nordiska Ministerrådets session i Helsingfors i dag har Sverige och Finland sagt ja till att delta i luftrumsövervakningen av Island tillsammans med Norge de första fyra månaderna 2014. Pressmeddelande: Sverige svarar positivt på Islands förfrågan att tillsammans med Norge och Finland delta i övervakning av Islands luftrum 2014 Mer om den pågående sessionen i Helsingfors på Nordiska rådets webbplats.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Hammarland och Eckerö dryftar högstadium i kväll

Det skrider allt närmare för bygge av en egen högstadieskola för Hammarland och Eckerö. I kväll ska kommunernas styrelser och fullmäktige träffas för att diskutera ärendet.
Hammarlands kommunfullmäktige har i budgeten för år 2019 upptagit följande anslag om 100 000 euro: ”Projektering och utredning av en cirka 1 200 kvadratmeter stor högstadieskola tillsammans med Eckerö kommun.

Nyan - 1 timme sedan

Tilläggsbudget godkändes

Lagtinget godkände på onsdagen förra årets tredje tilläggsbudget. I budgeten ingår krisstöd till jordbruket med anledning av sommarens torka, landskapsandelar för grundskolan som ges på grund av en otydlighet i lagstiftningen, ökade lönekostnader på grund av ändrat kollektivavtal och högre bunkerpriser för sjötrafiken. I budgeten avskaffas en del redovisningsprinciper, som allmänt kallats för ”Paf-snurran”, så att intäktern endast upptas en gång.

Nyan - 3 timmar sedan

Staden går in för biodiesel trots allt

Stadens bussar ska börja köra på den biodiesel som landskapet köper in, som delvis består av restprodukter från palmoljeindustrin. .

Nyan - 13 timmar sedan

Vallagen godkändes

Lagtinget godkände paketet med vallagar i den andra behandlingen under onsdagens plenum. Beslutet förgicks inte av någon diskussion. Lagtinget godkände lagen i första behandling i måndags och då gick debatten het, vilket Nya Åland berättade om i tisdagens tidning.

Nyan - 14 timmar sedan

Övernäsgården är till salu

Övernäsgården i Mariehamn, hus med inventarier samt hela verksamheten, är till salu. .

Nyan - 15 timmar sedan

Inget förbud mot husbilsövernattning

Stadsstyrelsen föreslår för fullmäktige att motionen med ett förslag om att begränsa möjligheten att övernatta med husbil på stadens gator ska anses vara slutbehandlad. Infrastrukturnämnden har behandlat frågan och konstaterat att det inte är ändamålsenligt att införa förbud mot fricamping. Däremot beslöt man att man på stadens sajt i första hand ska hänvisa husbilar till stadens camping.

Nyan - 16 timmar sedan

Kyrkofullmäktige utsåg ledning

Mariehamns församlings nyvalda kyrkofullmäktige utsåg vid sitt första möte, förra veckan, Johan Ehn till ordförande och Julia Birney till vice ordförande för åren 2019-2020. I kyrkorådet, där kyrkoherden är ordförande, blir Nina Lindfors vice ordförande. Till medlemmar 2019-2020 utsågs Ulla Andersson, Margareta Flink, Olof Widén, Titti Sundblom, Kasimir Antbrams, Henrik Herlin och Ulf-Peter Westmark.

Nyan - 18 timmar sedan

Svårt spåra varg och vildsvin efter stormen

Snön är avgörande för spårning av både varg och viltsvin, men nu försvåras sökandet efter det oönskade viltet. – Efter stormen är det inte ett sådant före i skogen att vi vill skicka ut en massa folk, säger landskapets jaktförvaltare Robin Juslin.
I vanliga fall skulle den fallna snön innebära goda förhållanden för spårning av vilt, men stormen har försvårat förållandet i skogen och gjort många mindre skogsvägar ofarbara.

Nyan - 19 timmar sedan

IFK inleder borta mot mästaren

FOTBOLL. I dag presenterade Veikkausligan sitt spelschema för 2019. För IFK Mariehamn blir premiären borta mot regerande mästaren HJK, måndagen den 8 april.

Nyan - 20 timmar sedan

”Det går åt mycket sand”

De senaste veckorna har det varit rejält isigt på vägar och trottoarer. Enligt rykten har landskapet fått brist på grus och sand för halkbekämpning, men det stämmer inte, enligt Thomas Idman, ledande vägmästare vid landskapsregeringen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.