Expressen > Nyheter

Friday, 18 January, 23:51

Expressen - 14 jan 19 kl. 09:26

Politiker avgår – falska bygglov avslöjadeLysekils kommun utreder vad som kan vara en härva med falska löften om bygglov.En barnfamilj byggde ett garage med ett falskt bygglov.Nu lämnar den kommunpolitiker, som sålt konsulttjänster inom byggområdet till drabbade familjer, alla sina uppdrag.– Det är en sådan tragik, en oerhört uppskattad och sympatisk person, säger politikerns gruppledare i Lysekils kommun..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lysekils

Dela artikeln

171 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiker, avgår, falska, bygglov, avslöjade
GöteborgsPosten - 13 jan 19 kl. 23:24

Lysekils kommun utreder falska bygglov

Lysekils kommun utreder flera falska bygglov som delats ut i kommunen. Enligt GT kan en politiker i kommunen vara inblandad i fusket.
– Det har dykt upp som en total överraskning för oss, säger Per Garenius vid Lysekils kommun, till tidningen..

YLE - 16 aug 16 kl. 11:13

Politiker vill ha enklare bygglov än tjänstemännen i Raseborg

Politikerna i Raseborg vill göra bygglovsprocessen ännu smidigare än vad tjänstemännen vill. Därför tillsatte stadsstyrelsen på måndagen (15.8) en ny arbetsgrupp bestående av både politiker och tjänstemän.

GöteborgsPosten - 29 aug 18 kl. 11:02

Två S-politiker avgår efter lögner om SD

Två socialdemokratiska politiker i Västsverige – däribland Janna Atta Ibrahim från Göteborgspolitiker – lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan efter att ha spridit falska påståenden om SD och M via Facebook.
– Det här är fullständigt oacceptabelt, säger Eva-Marie Rasmusson förste ombudsman för S i Göteborg..

GöteborgsPosten - 29 aug 18 kl. 11:02

S-politiker avgår efter SD-lögner

En Socialdemokratisk Göteborgspolitiker lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan efter att ha spridit falska påståenden om SD och M på Facebook.
– Det här är fullständigt oacceptabelt, säger Eva-Marie Rasmusson förste ombudsman för S i Göteborg..

GöteborgsPosten - 29 aug 18 kl. 11:02

S-politiker avgår efter lögner om SD

En Socialdemokratisk Göteborgspolitiker lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan efter att ha spridit falska påståenden om SD och M på Facebook.
– Det här är fullständigt oacceptabelt, säger Eva-Marie Rasmusson förste ombudsman för S i Göteborg..

YA - 18 feb 17 kl. 03:00

Politiker sa nej till bygglov för villa mellan Sjöbo väst och golfbanan

Inte heller den här gången får en Sjöbobo bygga en villa mellan Sjöbo väst och golfbanan..

YLE - 18 feb 17 kl. 05:32

Kommunikationskonsult: Falska nyheter utmanar politiken

Nyhetsförmedlingen från USA har förändrats. President Donald Trump har gett helt nya begrepp. Det talas om falska nyheter från förvridande, dålig och lögnaktig press, med allt fler politiker som envist håller fast vid fakta som är felaktiga.

Expressen - 13 jan 19 kl. 19:09

Barnfamiljens bygglov var förfalskat – politiker utreds

Lysekils kommun utreder vad som kan vara en härva med falska löften om bygglov i kommunen.Och nyckelperson är en av kommunens egna politiker som vid sidan av sina uppdrag sålt konsulttjänster inom byggområdet.– Det är väldigt beklämmande att det här inträffat, oerhört sorgligt, säger Per Garenius, samhällsbyggnadschef i Lysekil..

GT - I förrgår: 14:24

Förundersökning inleds om fejkade bygglov

En barnfamilj i Lysekil visade upp ett fejkat bygglov för kommunens tjänstemän då deras nybyggda garage granskades.Det falska bygglovet hade familjen fått av en politiker de anlitat som konsult. Nu har åklagare inlett en förundersökning om urkundsförfalskning.

Barometern - 25 apr 14 kl. 06:48

Politiker kör över tjänstemän

Det har blivit allt vanligare att politikerna i bygg- och miljönämnden beviljar bygglov – trots att tjänstemän avråder med hänvisning till detaljplanerna. Vid senaste sammanträde behandlades två bygglovsärenden som berör om- och tillbyggnader av två fritidshus. I det ena ärendet blir nya byggnadsytan på fastigheten hela 433 procent större än vad planen tillåter och i det andra ärendet överstigs byggnadsytan med 190 procent.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Krock på Söderleden – vägen avstängd

Två bilar har krockat på Söderleden i Göteborg, enligt räddningstjänsten.Vägen är helt avstängd i riktning mot Mölndal.– Det ligger skräp på vägen, säger Christer Dyrfelt vid räddningstjänsten..

Expressen - 1 timme sedan

Demoskop: ”Liberalerna lever klart farligast”

På fredagen stod det klart att Stefan Löfven (S) fortsätter som Sveriges statsminister.Men anledning av detta sände Expressen TV ett extrainsatt ”Bara Politik”.–  Liberalerna är de som lever klart farligast efter den här uppgörelsen, säger Peter Santesson, opinionschef på analysföretaget Demoskop i programmet..

Expressen - 1 timme sedan

Prins Philip i krock – fördes till sjukhus

När drottning Elizabeths make prins Philip, hertigen av Edinburgh, 97, krockade med sin bil under torsdagseftermiddagen klarade han sig oskadd.Men under fredagsmorgonen uppsökte prinsen sjukhuset..

Expressen - 1 timme sedan

Sex vuxna misstänkta för barnporr

Sex vuxna personer är tillsammans misstänkta för nära 100 olika brott mot barn, däribland grovt sexuellt övergrepp, barnpornografibrott och våldtäkt.En av kvinnorna misstänks ha utnyttjat sina egna barn, skriver Dagens Nyheter..

Expressen - 1 timme sedan

Donald Trumps tal – till abortdemonstranterna

WASHINGTON, D.C. President Donald Trump överraskade genom att återigen tala under ”March for Life”.

Expressen - 2 timmar sedan

Stefan Löfven svarar på kritiken om skattesänkningarna

Under sin valkampanj varnade S-ledaren för den typ av politik som nu ingår i samarbetet med MP, C och LI en intervju med SVT:s "Aktuellt", bemöter Stefan Löfven kritiken om att partiet skulle ha svikit sina väljare.– Alternativet är inte Socialdemokraternas valmanifest utan det är en högerregering som är beroende av Sverigedemokraterna, säger Löfven i programmet..

Expressen - 2 timmar sedan

Tonåring hittad knivskuren

En tonårig pojke hittades knivskuren vid resecentrum i Jönköping på fredagskvällen.– Det var ordningsvakter som påträffade killen som blödde och hade blivit skuren i handen, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region öst..

Expressen - 2 timmar sedan

Larm om brand på skola: ”Svart, tjock rök”

Det brinner på en skola i Göteborg, enligt ett larm till SOS.– Det är rökutveckling enligt inringaren. Svart, tjock rök, säger Michael Sinvenbring vid SOS..

Expressen - 3 timmar sedan

E22 avstängd – sju ambulanser larmade

Sex personer uppges vara inblandade i en krock på E22.Enligt polisen är det stopp i båda riktningarna.Sju ambulanser har larmats till olycksplatsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.