Expressen > Nyheter

Saturday, 20 April, 17:02

Expressen - 14 jan 19 kl. 09:26

Politiker avgår – falska bygglov avslöjadeLysekils kommun utreder vad som kan vara en härva med falska löften om bygglov.En barnfamilj byggde ett garage med ett falskt bygglov.Nu lämnar den kommunpolitiker, som sålt konsulttjänster inom byggområdet till drabbade familjer, alla sina uppdrag.– Det är en sådan tragik, en oerhört uppskattad och sympatisk person, säger politikerns gruppledare i Lysekils kommun..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lysekils

Dela artikeln

179 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiker, avgår, falska, bygglov, avslöjade
GöteborgsPosten - 13 jan 19 kl. 23:24

Lysekils kommun utreder falska bygglov

Lysekils kommun utreder flera falska bygglov som delats ut i kommunen. Enligt GT kan en politiker i kommunen vara inblandad i fusket.
– Det har dykt upp som en total överraskning för oss, säger Per Garenius vid Lysekils kommun, till tidningen..

GöteborgsPosten - 14 jan 19 kl. 10:55

Falska bygglov avslöjade – politiker avgår

Bygglovet för ett garage i Lysekil visade sig vara falskt och en lokalpolitiker i Lysekil ska ha varit inblandad i händelsen genom att ha utfärdat en falsk bygglovshandling. Politikern har nu lämnat partiet och sina uppdrag och fastighetsägaren har lämnat in en ny ansökan om bygglov i efterhand..

YLE - 16 aug 16 kl. 11:13

Politiker vill ha enklare bygglov än tjänstemännen i Raseborg

Politikerna i Raseborg vill göra bygglovsprocessen ännu smidigare än vad tjänstemännen vill. Därför tillsatte stadsstyrelsen på måndagen (15.8) en ny arbetsgrupp bestående av både politiker och tjänstemän.

GöteborgsPosten - 29 aug 18 kl. 11:02

Två S-politiker avgår efter lögner om SD

Två socialdemokratiska politiker i Västsverige – däribland Janna Atta Ibrahim från Göteborgspolitiker – lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan efter att ha spridit falska påståenden om SD och M via Facebook.
– Det här är fullständigt oacceptabelt, säger Eva-Marie Rasmusson förste ombudsman för S i Göteborg..

GöteborgsPosten - 29 aug 18 kl. 11:02

S-politiker avgår efter SD-lögner

En Socialdemokratisk Göteborgspolitiker lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan efter att ha spridit falska påståenden om SD och M på Facebook.
– Det här är fullständigt oacceptabelt, säger Eva-Marie Rasmusson förste ombudsman för S i Göteborg..

GöteborgsPosten - 29 aug 18 kl. 11:02

S-politiker avgår efter lögner om SD

En Socialdemokratisk Göteborgspolitiker lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan efter att ha spridit falska påståenden om SD och M på Facebook.
– Det här är fullständigt oacceptabelt, säger Eva-Marie Rasmusson förste ombudsman för S i Göteborg..

YA - 18 feb 17 kl. 03:00

Politiker sa nej till bygglov för villa mellan Sjöbo väst och golfbanan

Inte heller den här gången får en Sjöbobo bygga en villa mellan Sjöbo väst och golfbanan..

YLE - 18 feb 17 kl. 05:32

Kommunikationskonsult: Falska nyheter utmanar politiken

Nyhetsförmedlingen från USA har förändrats. President Donald Trump har gett helt nya begrepp. Det talas om falska nyheter från förvridande, dålig och lögnaktig press, med allt fler politiker som envist håller fast vid fakta som är felaktiga.

Expressen - 13 jan 19 kl. 19:09

Barnfamiljens bygglov var förfalskat – politiker utreds

Lysekils kommun utreder vad som kan vara en härva med falska löften om bygglov i kommunen.Och nyckelperson är en av kommunens egna politiker som vid sidan av sina uppdrag sålt konsulttjänster inom byggområdet.– Det är väldigt beklämmande att det här inträffat, oerhört sorgligt, säger Per Garenius, samhällsbyggnadschef i Lysekil..

GT - 16 jan 19 kl. 14:24

Förundersökning inleds om fejkade bygglov

En barnfamilj i Lysekil visade upp ett fejkat bygglov för kommunens tjänstemän då deras nybyggda garage granskades.Det falska bygglovet hade familjen fått av en politiker de anlitat som konsult. Nu har åklagare inlett en förundersökning om urkundsförfalskning.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Hund räddades ur havet – hela 22 mil från land

En liten hundhane har blivit räddad ut havet efter att en grupp arbetare på en oljeplattform i Thailand sett hunden simma i vågorna - mer än 22 mil från land.”Om ägaren inte kommer fram så hoppas jag få adoptera honom”, skriver Vitisak Payalaw, en av de som räddade hunden, på Facebook enligt Bangkokpost. .

Expressen - 1 timme sedan

Polis kan övervaka årets kosläpp på lantbruksskola

Den upptrissade stämningen kring årets kosläpp får konsekvenser.När Nils Holgerssongymnasiet i Skurup släpper ut sina kor för vårbete sker det under viss polisövervakning.– Det är ett ökat tryck på kosläppen men jag är inte orolig, säger Göran Thorsson, ladugårdsförman på lantbruksskolan..

Expressen - 1 timme sedan

Fiskare hittade kropp – polisen misstänker brott

Fiskare upptäckte på lördagseftermiddagen om en kropp som de hittat i vattnet. Polisen misstänker brott som gäller en äldre förundersökning som hanteras i en annan polisregion. – Jag kan bekräfta att vi har påträffat en kropp, säger Ola Österling vid polisen i region Stockholm.

Expressen - 1 timme sedan

40-årig hemmafru fick jackpot – vann miljoner

Ytterligare en ny miljonär har sett dagens ljus i Skåne.Den här gången rör det sig om en kvinna i 40-årsåldern som kammade hem tre miljoner på Eurojackpot.– Hon är hemmafru och då kommer extra slantar alltid väl till pass, säger Magnus Fridell på Svenska Spel..

Expressen - 2 timmar sedan

Ilska mot modellen – efter agerandet vid vackra sjön

Efter att ha publicerat ett antal härliga badbilder på Instagram har modellen  Cleo Codrington möts av hård kritik. Själv hävdar hon dock att hon inte gjort något fel, skriver Daily Mail. .

Expressen - 2 timmar sedan

En person misshandlad på Södermalm

En man har blivit misshandlad vid en butik på Folkungagatan på Södermalm i Stockholm, skriver polisen på sin hemsida.Även ambulansen är på plats..

Expressen - 2 timmar sedan

Palmeutredarnas nya spår: Walkie-talkie

En walkie-talkie som hittades två dagar efter mordet på Sveriges statsminister Olof Palme 1986 har lämnats in till spaningsledningen, rapporterar Aftonbladet. – Jag hoppas att det kan finnas DNA kvar där man pratar i walkie-talkien, och att det går att koppla till en person, säger journalisten Jan Stocklassa till Aftonbladet. .

Expressen - 2 timmar sedan

Misstänkt våldtäkt utanför Örebro slott

Under natten utfördes en misstänkt våldtäkt vid Örebro slott. Polisen har spärrat av borgen och genomför teknisk undersökning. – Jag har inga kommentarer i övrigt, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl för polisen i Bergslagen.

Expressen - 2 timmar sedan

Varningen i svenskarnas solparadis: ”Gå inte ut”

Semesterområdet Costa Blanca i Spanien har drabbats av kraftiga regn och hårda vindar under påskhelgen.Flera svenskar på plats vittnar om regnmängder utöver det vanliga.– Det har ju regnat i två dygn utan att sluta, säger Annalise Södergren som är på plats..

Expressen - 2 timmar sedan

Fynden på massagesalong – kondomer och glidmedel

Kondomer och snus under madrassen, spindelnät i taket och personer som bor olagligt i lokalerna.Det blev resultatet av en razzia mot 13 massagesalonger i Helsingborg.Polisen ser nu anledning att undersöka salongerna vidare – efter misstankar om brott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.