SVT > Kultur

Thursday, 17 January, 17:52

SVT - 14 jan 19 kl. 08:59

Netflix ljög: Varnade för utmaning som de själva startadeEfter att Bird box challenge, där människor genomför vardagssysslor iförda ögonbindel på sociala medier, blivit en viral succé gick Netflix ut och varnade för trenden, som de hävdade att de inte kände till ursprunget till. Nu rapporterar Medierna i P1 att det i själva verket är företaget själva som lanserat den virala trenden..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bird, Netflix, Medierna, P1

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Netflix, ljög, Varnadeför , utmaningsom de , själva, startade
Länstidningen i Jämtland - 14 jan 19 kl. 14:27

Netflix varnade för utmaning de själva startat

I förra veckan fick en varning från streamingtjänsten Netflix stor uppmärksamhet. Nu visar det....

Expressen - 03 jan 19 kl. 14:05

Netflix vädjar – efter farliga utmaningen

Skådespelerskan Sandra Bullock är just nu aktuell med filmen ”Bird box”. I filmen navigerar hennes rollkaraktär genom livet med förbundna ögon.Nu har en utmaning börjat sprida på sociala medier i ”Bird box”-anda.

Kristianstadsbladet - 25 feb 13 kl. 07:00

Lokaltidningens stora utmaning

Foto: Privat
I fredags kom nya upplagesiffror som visar på fortsatt fall för tidningsbranschen, även om just den här tidningen klarar sig bra. Trots att många tror på en god framtid för lokaltidningen, menar frilansjournalist Anders Mildner att hotet från internet kan bli en alltför besvärlig utmanare.
När man pratar om tidningarnas framtid är det en sak man måste vara medveten om.

E24 - 13 feb 14 kl. 10:40

Netflix nya utmaning: skolfrågor på nätet

”Jag blev attraherad av utbildningsfrågor”..

Dagensanalys.se - 02 feb 18 kl. 09:01

”Två av fem hushåll nu har minst ett SVOD-abonnemang”

Mediavisions Q4-analys visar fortsatt mycket snabb tillväxt för internetbaserad TV. Såväl tittande som kundtillströmning ökar under kvartalet. Fortfarande dominerar amerikanska aktörer, såsom Netflix och Google (Youtube), marknaden.

BT - 03 apr 13 kl. 11:30

Amerikanska börsbolag får twittra

Börsnoterade bolag får skicka ut sina nyheter via sociala medier som Twitter eller Facebook, bara de i förväg informerat om vilka kanaler de använder, enligt ett beslut av finansinspektionen SEC i USA. Det kan innebära en stor förändring i hur bolag kommunicerar med investerare och allmänhet, skriver tidningen Financial Times. Ett exempel på information i sociala medier som påverkat ett bolags aktiekurs var när tv-företaget Netflix vd Reed Hastings i juli i fjol skrev på Facebook att Netflix passerat 1 miljard tittartimmar per månad, vilket fick Netflix-aktien att stiga med 16 procent nästa dag.

Dagensanalys.se - 16 nov 18 kl. 11:45

3 värdefulla expertråd och en bok som kan boosta din tillväxt

Under SIME fick jag möjligheten att sitta ner med Salesforces Customer Growth and Innovation Evangelist Tiffani Bova som skrivit boken Growth IQ. Med närmare 30 års erfarenhet från teknikbranschen, och tio år som Distinguished Analyst and Research Fellow på Gartner har hon ett unikt perspektiv på vad företag behöver göra, och hur de behöver göra det, för att boosta sin tillväxt. Boken “Growth IQ – The 10 paths to growth” kommer från de analyser hon gjorde på Gartner, parat med hennes breda erfarenheter från teknikbranschen där hon arbetat med såväl försäljning som företagsutveckling och var dessutom med och utvecklade en av världens första molntjänster.

Dagensanalys.se - 29 jun 17 kl. 18:39

Millennials förväntar sig mer än andra konsumentgrupper

Millenniumgenerationen är en målgrupp uppvuxen med det digitala sedan födseln – digital by nature – som konsumerar och interagerar i flera kanaler samt med flera skärmar, ofta samtidigt. Att nå fram till millennials är idag en stor utmaning för digitala marknadsförare. En utmaning är att millennials har ett brett åldersintervall med olika intressen, beteenden och livsstilar.

Dagensanalys.se - 03 feb 17 kl. 14:27

Facebooks annonsdilemma kan lösas med hjälp av videos

Facebook har ett problem – man räknar med att annonsutrymmet (mängden annonser man kan stoppa in i nyhetsflödet) på plattformen kan ta slut i mitten av 2017. Man utfärdade denna varning till investerarna nyligen och varnade för fallande annonsintäkter som en följd av detta. Med det finns hopp – i formen av videos.

Dagensanalys.se - 09 sep 16 kl. 16:00

Följderna av online-videons historiska sommar – tänkvärda punkter för den digitale entreprenören

Online-video har växt stort, i synnerhet de senaste månaderna. Så stort att vissa tror att vi, i synnerhet som en följd av sommarens händelser, precis bevittnat vändpunkten för övergången från linjär-TV till digital video. Varför?

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Efter Bird box-challenge: Youtube förbjuder ”pranks”

Youtube har beslutat att förbjuda ”farliga spratt”. Det i sviterna av den senaste tidens virala utmaningar där människor utför olika uppgifter som riskerar att vara skadliga, ibland rent av livsfarliga. Det senaste, Bird box challenge, fick stort genomslag – med olyckor till följd..

SVT - 6 timmar sedan

Steve Carell i ny komediserie – driver med Trumps ”space force”

Skådespelaren och komikern Steve Carell slår sig återigen ihop med den amerikanska The Office-skaparen Greg Daniels. Det i en ny serie baserad på Donald Trumps så kallade ”space force” – alltså presidentens föreslagna rymdförsvar..

SVT - 7 timmar sedan

Nyhetsankare på iransk tv gripen på flygplats i USA

En journalist och nyhetsankare vid den iranska engelskspråkiga kanalen Press TV i Iran har gripts i USA. Marzieh Hashemi, som är född i USA, arbetar vid den statliga engelskspråkiga kanalen Press TV i Iran..

SVT - 8 timmar sedan

Journalistförbundet fördömer intrång på SVT-redaktion

Efter intrånget på SVT:s redaktion i Helsingborg fördömer nu Journalistförbundet händelsen. ”Lokalredaktioner och andra mindre redaktioner får inte glömmas bort i säkerhetsarbetet”, skriver förbundet i sin kommentar..

SVT - 8 timmar sedan

Läsarna räddar Herman Hedning från tidningsdöden

Förra månaden kom beskedet att serietidningen Herman Hedning läggs ner. Men efter en framgångsrik insamling från fansen meddelar serietecknaren Jonas Darnell att den matglade grottmannen återuppstår i tidningsform, denna gång på eget förlag..

SVT - 9 timmar sedan

Akademien samlas åter efter juluppehållet: Frågan om Frostenson kvarstår

På torsdagen är det åter dags för Akademien att samlas i Börshuset efter juluppehållet. Kommer en förlikning mellan parterna att nås rörande Katarina Frostensons framtid? Det är ödesfrågan för den krisande akademin som ledamöterna nu har att hantera..

SVT - 10 timmar sedan

Rios nationalmuseum öppnar igen efter branden

Brasiliens historiska nationalmuseum som i höstas förstördes av en omfattande brand har nu öppnat sin första utställning, skriver AFP. Det med en utställning som fokuserar på ben och fossiler som funnits i Antarktis..

SVT - 10 timmar sedan

Anne Hathaway får roll som storhäxa i Roald Dahl-filmatisering

Skådespelerskan Anne Hathaway kommer att spela rollen som storhäxa i en nyinspelning av Roald Dahls bok Häxorna från 1973, rapporterar Variety..

SVT - 20 timmar sedan

Skärpta åldersgränser för film som innehåller sexuellt våld

I Storbritannien ska åldersgränserna för filmer som innehåller sexuellt våld skärpas. Bakgrunden är en undersökning från BBFC, Storbritanniens motsvarighet till Statens medieråd, i vilken många föräldrar uttryckte oro för att deras barn såg alltför grova filmer..

SVT - 20 timmar sedan

Här är årets finalister i kampen om Guldbaggens publikpris

Den dystopiska långfilmen Den blomstertid nu kommer är en av tre svenska långfilmer som har chans att ta hem Guldbaggens publikpris..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.