SVT > Kultur

Sunday, 21 April, 08:11

SVT - 14 jan 19 kl. 08:59

Netflix ljög: Varnade för utmaning som de själva startadeEfter att Bird box challenge, där människor genomför vardagssysslor iförda ögonbindel på sociala medier, blivit en viral succé gick Netflix ut och varnade för trenden, som de hävdade att de inte kände till ursprunget till. Nu rapporterar Medierna i P1 att det i själva verket är företaget själva som lanserat den virala trenden..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bird, Netflix, Medierna, P1

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Netflix, ljög, Varnadeför , utmaningsom de , själva, startade
Länstidningen i Jämtland - 14 jan 19 kl. 14:27

Netflix varnade för utmaning de själva startat

I förra veckan fick en varning från streamingtjänsten Netflix stor uppmärksamhet. Nu visar det....

Expressen - 03 jan 19 kl. 14:05

Netflix vädjar – efter farliga utmaningen

Skådespelerskan Sandra Bullock är just nu aktuell med filmen ”Bird box”. I filmen navigerar hennes rollkaraktär genom livet med förbundna ögon.Nu har en utmaning börjat sprida på sociala medier i ”Bird box”-anda.

Kristianstadsbladet - 25 feb 13 kl. 07:00

Lokaltidningens stora utmaning

Foto: Privat
I fredags kom nya upplagesiffror som visar på fortsatt fall för tidningsbranschen, även om just den här tidningen klarar sig bra. Trots att många tror på en god framtid för lokaltidningen, menar frilansjournalist Anders Mildner att hotet från internet kan bli en alltför besvärlig utmanare.
När man pratar om tidningarnas framtid är det en sak man måste vara medveten om.

E24 - 13 feb 14 kl. 10:40

Netflix nya utmaning: skolfrågor på nätet

”Jag blev attraherad av utbildningsfrågor”..

BT - 03 apr 13 kl. 11:30

Amerikanska börsbolag får twittra

Börsnoterade bolag får skicka ut sina nyheter via sociala medier som Twitter eller Facebook, bara de i förväg informerat om vilka kanaler de använder, enligt ett beslut av finansinspektionen SEC i USA. Det kan innebära en stor förändring i hur bolag kommunicerar med investerare och allmänhet, skriver tidningen Financial Times. Ett exempel på information i sociala medier som påverkat ett bolags aktiekurs var när tv-företaget Netflix vd Reed Hastings i juli i fjol skrev på Facebook att Netflix passerat 1 miljard tittartimmar per månad, vilket fick Netflix-aktien att stiga med 16 procent nästa dag.

Dagensanalys.se - 02 feb 18 kl. 09:01

”Två av fem hushåll nu har minst ett SVOD-abonnemang”

Mediavisions Q4-analys visar fortsatt mycket snabb tillväxt för internetbaserad TV. Såväl tittande som kundtillströmning ökar under kvartalet. Fortfarande dominerar amerikanska aktörer, såsom Netflix och Google (Youtube), marknaden.

Dagensanalys.se - 16 nov 18 kl. 11:45

3 värdefulla expertråd och en bok som kan boosta din tillväxt

Under SIME fick jag möjligheten att sitta ner med Salesforces Customer Growth and Innovation Evangelist Tiffani Bova som skrivit boken Growth IQ. Med närmare 30 års erfarenhet från teknikbranschen, och tio år som Distinguished Analyst and Research Fellow på Gartner har hon ett unikt perspektiv på vad företag behöver göra, och hur de behöver göra det, för att boosta sin tillväxt. Boken “Growth IQ – The 10 paths to growth” kommer från de analyser hon gjorde på Gartner, parat med hennes breda erfarenheter från teknikbranschen där hon arbetat med såväl försäljning som företagsutveckling och var dessutom med och utvecklade en av världens första molntjänster.

Dagensanalys.se - 29 jan 19 kl. 16:31

TV.nu har analyserat tv-tittandet

Svenskarna tittar på film och serier på helt nya sätt och traditionellt TV-tittande minskar nu även i äldre åldersgrupper. Dessa förändringar har tv.nu sett när de analyserat vårt tv-tittande.

Dagensanalys.se - 29 jun 17 kl. 18:39

Millennials förväntar sig mer än andra konsumentgrupper

Millenniumgenerationen är en målgrupp uppvuxen med det digitala sedan födseln – digital by nature – som konsumerar och interagerar i flera kanaler samt med flera skärmar, ofta samtidigt. Att nå fram till millennials är idag en stor utmaning för digitala marknadsförare. En utmaning är att millennials har ett brett åldersintervall med olika intressen, beteenden och livsstilar.

Dagensanalys.se - 03 feb 17 kl. 14:27

Facebooks annonsdilemma kan lösas med hjälp av videos

Facebook har ett problem – man räknar med att annonsutrymmet (mängden annonser man kan stoppa in i nyhetsflödet) på plattformen kan ta slut i mitten av 2017. Man utfärdade denna varning till investerarna nyligen och varnade för fallande annonsintäkter som en följd av detta. Med det finns hopp – i formen av videos.

Fler nyheter från SVT

SVT - 19 timmar sedan

Tim ”Avicii” Bergling hyllas – ett år efter sin död

Ett år efter Tim ”Avicii” Berglings död hyllas hans minne över hela världen. – Mina tidigaste minnen av honom är att han var väldigt nyfiken på världen, säger Aviciis turnéledare i en radiointervju..

SVT - I förrgår: 06:00

Populärkulturella påskägg som inte innehåller godis

Dekorerade ägg fyllda med godis är något vi sedan länge gömt och letat efter under påsken. Men påskägg är också ett fenomen inom populärkulturen i form av gömda referenser och meddelanden i filmer, på internet och i tv- och datorspel. Kulturnyheterna listar några favoriter bland kulturvärldens påskägg..

SVT - I förrgår: 06:00

Recension: ”En lös lyra som Redford kan smacka in i krysset”

En rånarjakt i rollatorfart och Robert Redfords sorti från filmbranschen. Trots starka skådespelarinsatser är filmen Den siste gentlemannen om den världsfrånvänt charmige yrkesförbrytaren Forrest Tucker en rätt lam lyra, tycker Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin..

SVT - I förrgår: 06:00

Recension: ”Ett colombianskt vendettadrama om traditionernas död”

En suggestiv, vacker och oförutsägbar historia som berättar om västerlandets intrång och ödeläggande av urbefolkningens liv. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin transporteras, med filmen Birds of passage, långt bortom sin cineastiska säkerhetszon..

SVT - I förrgår: 20:17

Sexsekthärva blir HBO-dokumentär

I början av april erkände skådespelaren Allison Mack, mest känd för sin roll i Stålmannen-serien Smallville, att hon var involverad i sexsekten NXVIM (uttalas Nexium). Nu ska sekten skildras i en dokumentär av HBO..

SVT - I förrgår: 11:39

Nu presenteras de nominerade till Guldpalmen 2019

I mitten av maj är det dags för den 72:a upplagan av filmfestivalen i Cannes. Under torsdagen presenteras de nominerade för festivalens prestigefulla filmpris La Palme d'or, Guldpalmen. Förra året gick utmärkelsen till Hirokazu Kore-eda för filmen Shoplifters.

SVT - I förrgår: 09:50

”Bridesmaids”-duo gör ny komedi

Åtta år efter ”Bridesmaids”-succén återförenas Kristen Wiig och Annie Mumolo för en ny film. ”Barb and Star go to Vista del Mar” får premiär nästa år..

SVT - I förrgår: 09:00

Pressfrihetsindex för 2019: Färre trygga länder för journalister

Sverige halkar ned till tredje plats och antalet länder där journalister kan arbeta i säkerhet blir allt färre. Det visar Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex för 2019 som presenterades under torsdagen..

SVT - I förrgår: 08:27

”Ett manifest för svart, afroamerikansk kultur”

I den nya Netflix-dokumentären Homecoming visar världsstjärnan Beyoncé sig från sin mest storslagna sida musikaliskt. Hon har inte bara kommit att bli en av de mäktigaste inom popgenren. Hon är också en stark röst för den afroamerikanska rörelsen, det menar journalisten Amie Bramme Sey..

SVT - 18 apr 19 kl. 07:27

Notre-Dame får en halv miljon euro av Assassins creed-skapare

Ubisoft låter pc-användare ladda ner Assassin's creed: Unity gratis under en veckas tid, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Spelaren tar i Unity från 2014 kontrollen över en lönnmördare i Paris under franska revolutionen, och där spelar katedralen Notre-Dame en viktig del..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.