Nyteknik > Teknik

Thursday, 17 January, 18:43

Nyteknik - 14 jan 19 kl. 08:29

Nya kolpulvret är ett billigt sätt att fånga koldioxidCo2 älskar att fastna på kol. Nu har forskare lyckats manipulera storleken på porer i små kolsfärer. Hålen är bara något större än koldioxidmolekylerna, och när de väl har kommit in så kommer de inte ut..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

275 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya kolpulvretär ett , billigt, sättatt , fånga, koldioxid
YLE - 02 jun 14 kl. 15:01

Sommarjobbare, sälj dig inte för billigt!

Vad har du för rättigheter som sommarjobbare? Får du semester? Hur är det om chefen ringer samma morgon till dig och säger att du inte behöver komma på jobb?

YLE - 08 feb 15 kl. 07:00

Billigt med friidrott, dyrt med hockey och ridning

Det kostar i medeltal strax över 1000 euro i året både att rida och spela ishockey för en tolvåring i Västnyland . I Yle Västnylands undersökning var de hobbyerna de dyraste då jämförelsen bestod av träningskostnader på grundnivå. Tredje dyrast var att spela något instrument i ett musikinstitut.

YLE - 25 jul 14 kl. 06:00

Byggfirmor: Norra hamnen säljs billigt

Tomtpriset och bötessumman för bostadsdelen i Norra hamnen i Ekenäs är alldeles för låga. Det säger några större lokala byggföretag som Yle Västnyland har talat med.
Fre 25.

YLE - 03 aug 13 kl. 17:25

Många besökte Sundom loppisrace

I lördags var det loppmarknad för hela slanten i Vasa för då kunde man besöka drygt 40 försäljare på årets Sundom loppisrace. Loppisrace är en slags kvartersloppmarknad som ordnas på olika håll bland annat i Österbotten. Besökarna fick med sig en karta över gårdarna.

Cornucopia - 06 nov 13 kl. 09:45

Billigt bergrum till salu i Listarum//Skåne

Ett billigt bergrum är till salu i Listarum i Tomellilla kommun, Skåne. Billigt i dubbel bemärkelse, bara 400 000:- SEK i prisidé och endast 35 000:- SEK i årskostnad för värme och avfuktning. Tomellilla är väl dessutom natursköna Österlen?

YLE - 25 jul 14 kl. 06:00

Byggherrar: Norra hamnen säljs billigt

Tomtpriset och bötessumman för bostadsdelen i Norra hamnen i Ekenäs är alldeles för låga. Det säger några större lokala byggföretag som Yle Västnyland har talat med. I Norra hamnen planeras både affärslokaler och bostäder.

Skånskan - 17 mar 16 kl. 14:00

C: sälj biblioteket mycket billigt

Marieholm Behåll huset i kommunal ägo, men låt oss ta hand om det. Det var de samlade föreningarna i Marieholms förslag för det gamla bibliotekshuset.
Nu har Centerpartiet svarat och de vill istället sälja huset “mycket billigt”.

YLE - 28 feb 14 kl. 09:57

Finländarna vill inte tanka bilen billigt

Det är inte många finländare som kör omkring i gasbil. Endast drygt tusen gasbilar är i trafik i Finland. Erkki Rautio vid Finlands Biogasförening tycker det är tråkigt.

YLE - 16 apr 14 kl. 18:15

Många visioner om Norra hamnen i Yles enkät

Det var många som ville ge sin syn på hur området kring Norra hamnen i Ekenäs ska se ut i framtiden i Yle Västnylands webbenkät kring planerna (11.4–14.4).

Barometern - 28 sep 16 kl. 16:59

Hysén om Glenn-kampanjen: "Blir billigt för Kalmar FF"

Heter du Glenn har du gratis entré när Kalmar FF möter IFK Göteborg. – Finns väl inte många som heter Glenn i Kalmar? Det blir billigt för Kalmar FF, säger Glenn Hysén..

Dagens PS - 30 nov 16 kl. 08:37

Här lever du billigt på resan

Riksbankens penningpolitik har överlag gjort det dyrare för svenskar att turista utomlands. Många valutor har stärkts i värde gentemot kronan, däribland euron och dollarn, men det finns som sagt några länder där det fortfarande går att fynda under shoppingturer och restaurangbesök. Svenska Dagbladet har sammanställt en lista över hur mycket valutan stigit procentuellt, land för land, sedan årsskiftet och i relation till kronan.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Ford utvecklar elektrisk pickup i F-serien

F-150 är en stor pickup – och en av de bäst säljande bilarna i USA. Nu meddelar Ford att den eller ett F-syskon kommer att släppas som elbil..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Spotify testar ett nytt billäge

Strömningsföretaget Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som gör det säkrare att använda tjänsten i bilen. Men frågan är om finessen kommer att nå Sverige..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Ai-stjärnskottet Horizon Robotics tar in 5 miljarder

AI-bolaget Horizon Robotics, som utvecklar smarta chipp för autonoma bilar, håller på att stänga en investeringsrunda som uppges vara värd 600 miljoner dollar..

Nyteknik - 4 timmar sedan

BMW presenterar nya 7-serien

Uppgraderade drivlinor, mer teknik – och större grill. BMW:s flaggskepp 7-serien kommer nu i en ny tappning. I mars landar bilen hos de svenska handlarna..

Nyteknik - 5 timmar sedan

”Häv blockeringen av viktig teknik”

DEBATT. Blockkedjetekniken skulle kunna motverka falska produkter, avslöja korruption och minska svinnet av varor. Men potentialen med tekniken bromsas av juridiska frågetecken, skriver EU-parlamentarikern Aleksander Gabelic (S)..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Kärnvapenförbud "skadligt för Sverige"

Frågan om ett svenskt stöd till ett globalt kärnvapenförbud splittrar både experter och riksdag..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Island först i världen – nu är det olagligt att betala ojämlika löner

Island blev först i världen med att lagstifta om att män och kvinnor ska ha lika mycket betalt om de utför samma arbete..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Ångdrivna farkosten kan utforska rymden i evig tid

Wine borrar efter sitt drivmedel – och solpaneler förvandlar vattnet till ånga. Teoretiskt innebär tekniken att det inte finns någon gräns för hur länge rymdfarkosten kan utforska nya världar..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Randig kroppsmålning skyddar mot insektsbett

Ränder på kroppen skyddar inte bara zebror, utan också människor från insektsbett. Mest lockande för bromsar är omålat mörkt skinn..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Snoop Dogg investerar i svenska betaltjänsten Klarna

Rapparen Snoop Dogg, som egentligen heter Calvin Broadus, blir minoritetsägare i det svenska betaltjänstföretaget Klarna, rapporterar Forbes..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.