Nyteknik > Teknik

Sunday, 21 April, 08:56

Nyteknik - 14 jan 19 kl. 08:29

Nya kolpulvret är ett billigt sätt att fånga koldioxidCo2 älskar att fastna på kol. Nu har forskare lyckats manipulera storleken på porer i små kolsfärer. Hålen är bara något större än koldioxidmolekylerna, och när de väl har kommit in så kommer de inte ut..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya kolpulvretär ett , billigt, sättatt , fånga, koldioxid
YLE - 02 jun 14 kl. 15:01

Sommarjobbare, sälj dig inte för billigt!

Vad har du för rättigheter som sommarjobbare? Får du semester? Hur är det om chefen ringer samma morgon till dig och säger att du inte behöver komma på jobb?

YLE - 08 feb 15 kl. 07:00

Billigt med friidrott, dyrt med hockey och ridning

Det kostar i medeltal strax över 1000 euro i året både att rida och spela ishockey för en tolvåring i Västnyland . I Yle Västnylands undersökning var de hobbyerna de dyraste då jämförelsen bestod av träningskostnader på grundnivå. Tredje dyrast var att spela något instrument i ett musikinstitut.

YLE - 25 jul 14 kl. 06:00

Byggfirmor: Norra hamnen säljs billigt

Tomtpriset och bötessumman för bostadsdelen i Norra hamnen i Ekenäs är alldeles för låga. Det säger några större lokala byggföretag som Yle Västnyland har talat med.
Fre 25.

YLE - 03 aug 13 kl. 17:25

Många besökte Sundom loppisrace

I lördags var det loppmarknad för hela slanten i Vasa för då kunde man besöka drygt 40 försäljare på årets Sundom loppisrace. Loppisrace är en slags kvartersloppmarknad som ordnas på olika håll bland annat i Österbotten. Besökarna fick med sig en karta över gårdarna.

Cornucopia - 06 nov 13 kl. 09:45

Billigt bergrum till salu i Listarum//Skåne

Ett billigt bergrum är till salu i Listarum i Tomellilla kommun, Skåne. Billigt i dubbel bemärkelse, bara 400 000:- SEK i prisidé och endast 35 000:- SEK i årskostnad för värme och avfuktning. Tomellilla är väl dessutom natursköna Österlen?

YLE - 25 jul 14 kl. 06:00

Byggherrar: Norra hamnen säljs billigt

Tomtpriset och bötessumman för bostadsdelen i Norra hamnen i Ekenäs är alldeles för låga. Det säger några större lokala byggföretag som Yle Västnyland har talat med. I Norra hamnen planeras både affärslokaler och bostäder.

Skånskan - 17 mar 16 kl. 14:00

C: sälj biblioteket mycket billigt

Marieholm Behåll huset i kommunal ägo, men låt oss ta hand om det. Det var de samlade föreningarna i Marieholms förslag för det gamla bibliotekshuset.
Nu har Centerpartiet svarat och de vill istället sälja huset “mycket billigt”.

YLE - 28 feb 14 kl. 09:57

Finländarna vill inte tanka bilen billigt

Det är inte många finländare som kör omkring i gasbil. Endast drygt tusen gasbilar är i trafik i Finland. Erkki Rautio vid Finlands Biogasförening tycker det är tråkigt.

YLE - 16 apr 14 kl. 18:15

Många visioner om Norra hamnen i Yles enkät

Det var många som ville ge sin syn på hur området kring Norra hamnen i Ekenäs ska se ut i framtiden i Yle Västnylands webbenkät kring planerna (11.4–14.4).

Barometern - 28 sep 16 kl. 16:59

Hysén om Glenn-kampanjen: "Blir billigt för Kalmar FF"

Heter du Glenn har du gratis entré när Kalmar FF möter IFK Göteborg. – Finns väl inte många som heter Glenn i Kalmar? Det blir billigt för Kalmar FF, säger Glenn Hysén..

Dagens PS - 30 nov 16 kl. 08:37

Här lever du billigt på resan

Riksbankens penningpolitik har överlag gjort det dyrare för svenskar att turista utomlands. Många valutor har stärkts i värde gentemot kronan, däribland euron och dollarn, men det finns som sagt några länder där det fortfarande går att fynda under shoppingturer och restaurangbesök. Svenska Dagbladet har sammanställt en lista över hur mycket valutan stigit procentuellt, land för land, sedan årsskiftet och i relation till kronan.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Lista: Brutala byggnader lyfte fram betongen

Fantastisk, framåtblickande eller förskräcklig. Här tio byggnader som satte brutalismen på kartan..

Nyteknik - I förrgår: 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - Igår: 07:12

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - Igår: 06:00

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - Igår: 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - I förrgår: 07:00

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..

Nyteknik - I förrgår: 21:17

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.