Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 23 April, 00:18

Nyan - 14 jan 19 kl. 08:00

Naturområde på 9 hektar i EckeröEtt förslag till avtal om naturskydd av ett delområde tillhörande det så kallade ”Träsket” Natura 2000-området i Eckerö kommun har upprättats. Avtalsområdet omfattar ett cirka 9,27 hektar stort område där det bland annat förekommer skogsbevuxen myr och partier med naturskog av typen västlig taiga. Landskapsregeringen avser därför att freda området genom att upprätta det som naturreservat i enlighet med gällande lagstiftning. (hh)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Eckerö, Träsket Natura, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Naturområdepå 9 , hektari , Eckerö
YA - 04 sep 13 kl. 06:00

Skogsavverkning stoppas i värdefullt naturområde

Foto: Gert Ljungqvist
Skogsstyrelsen stoppar avverkning av skog i ett värdefullt naturområde i trakten av Ravlunda. Markägarna har överklagat beslutet men förvaltningsdomstolen ser ingen anledning att ändra styrelsens beslut om avverkningsstopp.
Det är två små områden i ett större område som anses värdefullt.

Skånskan - 30 mar 16 kl. 09:31

Den gamla skjutbanan ersätts med höghus

Bunkeflostrand Omkring 550 bostäder fördelade på ett punkthus på tio våningar, flera lägenhetshus på mellan fyra och tio våningar samt radhus. Så ser den nya detaljplanen ut för Limhamns gamla skjutbana som stadsbyggnadnadsnämnden klubbade i slutet av februari.
– Vi är många som bor här som är starkt emot förslaget, säger Mikael Karlsson.

Skånskan - 24 maj 16 kl. 11:00

Han ansvarar för minsta nationalparken

Personligt UTE. – Det är en ynnest att på arbetstid kunna vara ute i naturen och uppleva alla säsonger.
Jörgen Nilsson är förvaltare för en mängd av Skånes naturskyddade områden.

Skånskan - 01 feb 19 kl. 05:00

Paddor får sitt eget revir i Norra hamnen

MALMÖ Människor och paddor får samsas i Norra hamnen. Mitt i det blivande industriområdet bor den mycket skyddsvärda grönfläckiga paddan.Det ska den få fortsätta med.

Supermiljöbloggen - 02 nov 16 kl. 11:59

13 nya naturreservat i Örebro län

Sammanlagt skyddas nu områden med en areal på 1 300 hektar. Länsstyrelsen i Örebro meddelade i veckan att man fattat beslut om att bilda 13 nya naturreservat. Områdena är utspridda i sju kommuner och har en sammanlagd areal på närmare 1 300 hektar.

Kristianstadsbladet - 03 okt 14 kl. 08:00

60 år gamla granar huggs ner

Foto: Lasse Ottosson
Den spirande ädellövsträden ska sparas, dungar med tall likaså men all gran på totalt 16,7 hektar är på väg att huggas ner inom Hovdala och Mölleröd naturområde.
Området är ett välkänt besöksmål.– För att motverka missförstånd och oro hos allmänheten och att uttrycket ”skövlar” nyttjas igen vill vi informera allmänheten och tala om att det här kommer att ske, förklarar Kent Johannesson, vd för Hässleholms Industribyggnads AB vars uppgift är att förvalta och utveckla naturområdet.

Supermiljöbloggen - 27 nov 16 kl. 14:36

Nio nya naturreservat i Västernorrland

Sammanlagt skyddas 884 hektar, varav 510 hektar består av produktiv skogsmark. Länsstyrelsen i Västernorrland meddelade i veckan att man beslutat om att inrätta nio nya naturreservat i länet. Syftet är att säkra länets mest unika naturområden.

Sydsvenskan - 15 jun 13 kl. 06:30

Därför svämmar Europa över

Varför ställdes Mellaneuropa under vatten? För att vattnet i de tyska floderna rinner dubbelt så fort som förr och inte har någon annanstans att ta vägen. Varför är det så?

Alingsås tidning - 16 okt 16 kl. 05:30

Risvedens vildmark – nytt naturreservat

Risveden har fått ett nytt naturreservat – Risvedens vildmark, nära gränsen till Alingsås kommun. Länsstyrelsen beslutade för en tid sedan att skydda det 380 hektar stora naturområdet i Ale kommun som naturreservat. Det kallas Risvedens vildmark, är relativt orört och ligger strax väster om Valsjön, väldigt nära den punkt där Alingsås, Lerums och Ale kommuner möts.

YLE - 08 maj 17 kl. 18:52

Nya naturskyddsområden planeras i Västnyland

Miljöministeriet har inlett så kallade samråd med lokala och regionala intressenter för att inrätta nya naturskyddsområden i Nyland. Också i Västnyland planeras ett drygt 30-tal nya skyddsområden. De områden som nu ska skyddas ägs av staten och är sedan tidigare menade att skyddas.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

ÅU förlängde förlustfri svit – slog TPS

FOTBOLL. I och med måndagens seger hemma mot TPS är Åland United fortfarande obesegrat i årets Damliga. Matchen spelades på WHA konstgräs och slutresultatet skrevs 1-0, efter ett tidigt mål av ÅU:s Emelie Johansson.

Nyan - 7 timmar sedan

Backaliden borta 2-3 månader

FOTBOLL. I lördagens hemmapremiär mot RoPS tvingades IFK Mariehamns Gustaf Backaliden utgå på grund av skada. .

Nyan - 10 timmar sedan

Ny singel med Lamori

Åländska bandet Lamori har släppt singeln ”Born to Lose” från det kommande albumet Neo Noir. Born to Lose hittas på streaming-tjänster över hela världen och även som musikvideo på Youtube. Albumet, som släpps senare i år, spelades in i Montale-Agliana utanför Florens i Italien, där skivbolaget finns, sommaren 2018.

Nyan - 13 timmar sedan

Båt med motorhaveri fick bogseringshjälp

En privatbåt som varit ute på havet fick fel på motorn i höjd med Högsten utanför Eckerö sent på lördagskvällen. Man var då på väg in mot land efter en dag på havet. Sjöräddningens Rescue Lion fick rycka ut från stationen i Eckerö och bogsera båten mot land.

Nyan - 13 timmar sedan

Berusad person störde i centrum

Polisen blev kallad till Norragatan i Mariehamn under natten till måndagen där en berusad person störde boende. Polisen hittade personen i en källarvåning och avvisade hen från platsen, skriver man i ett pressmeddelande. En bilförare i Mariehamn fick en ordningsbot på 70 euro.

Nyan - Igår: 13:49

Michael Björklund med i ny tv-serie

En dag i våra liv heter svenska Yles nya programserie där två offentliga personer med liknande karriärsval träffas. I seriens andra avsnitt åker åländske Michael Björklund på pizzaäventyr med kock-kollegan Lotten Lindborg-Suhonen. Svenska Yle skriver att de där träffar världens bästa pizzabagare som inte pratar något annat språk än italienska.

Nyan - Igår: 10:58

Fortkörare fick böter

Under natten till söndagen gjorde polisen hastighetsövervakningar i trafiken i Finström, Hammarland och Jomala. En person körde 116 på en 90-sträcka och fick därför böter, meddelar polisen. Polisen hade också en trafikkontroll för alkotest i Finström.

Nyan - Igår: 10:52

Person misstänkt för misshandel

Ordningsvakter på ett utskänkningsställe i Mariehamn anmälde till polisen att de gripit en stökig gäst under natten till söndagen. Polisen upprättade en anmälan om misstänk misshandel och motstånd mot person som upprätthåller ordningen. Personen fick övernatta på polisstationen, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nyan - I förrgår: 19:27

IFK vann enkelt – trots en man mindre

FOTBOLL. Trots att IFK Mariehamn tvingades spela med en man mindre under stora delar av lördagens hemmapremiär lyckades man ändå besegra fjolårstvåan RoPS Bara 26 minuter in i matchen fick IFK-mittfältaren Robert ”Robbie” Crawford rött kort, efter en hög och farlig – men ändå oavsiktlig – spark mot en motståndare.
Trots utvisningen vann IFK ändå mot RoPS med 2-0.

Nyan - I förrgår: 18:17

Körde grovt rattfull utan körkort

Polisen fick in en anmälan om eventuellt rattfylleri i Mariehamn under lördagen. När man hittade fordonet blåste föraren 1,93 promille. Dessutom saknade hen körkort.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.