Nyan > Svenskfinland

Friday, 18 January, 23:09

Nyan - 14 jan 19 kl. 08:00

Naturområde på 9 hektar i EckeröEtt förslag till avtal om naturskydd av ett delområde tillhörande det så kallade ”Träsket” Natura 2000-området i Eckerö kommun har upprättats. Avtalsområdet omfattar ett cirka 9,27 hektar stort område där det bland annat förekommer skogsbevuxen myr och partier med naturskog av typen västlig taiga. Landskapsregeringen avser därför att freda området genom att upprätta det som naturreservat i enlighet med gällande lagstiftning. (hh)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Eckerö, Träsket Natura, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Naturområdepå 9 , hektari , Eckerö
YA - 04 sep 13 kl. 06:00

Skogsavverkning stoppas i värdefullt naturområde

Foto: Gert Ljungqvist
Skogsstyrelsen stoppar avverkning av skog i ett värdefullt naturområde i trakten av Ravlunda. Markägarna har överklagat beslutet men förvaltningsdomstolen ser ingen anledning att ändra styrelsens beslut om avverkningsstopp.
Det är två små områden i ett större område som anses värdefullt.

Skånskan - 30 mar 16 kl. 09:31

Den gamla skjutbanan ersätts med höghus

Bunkeflostrand Omkring 550 bostäder fördelade på ett punkthus på tio våningar, flera lägenhetshus på mellan fyra och tio våningar samt radhus. Så ser den nya detaljplanen ut för Limhamns gamla skjutbana som stadsbyggnadnadsnämnden klubbade i slutet av februari.
– Vi är många som bor här som är starkt emot förslaget, säger Mikael Karlsson.

Skånskan - 24 maj 16 kl. 11:00

Han ansvarar för minsta nationalparken

Personligt UTE. – Det är en ynnest att på arbetstid kunna vara ute i naturen och uppleva alla säsonger.
Jörgen Nilsson är förvaltare för en mängd av Skånes naturskyddade områden.

Supermiljöbloggen - 02 nov 16 kl. 11:59

13 nya naturreservat i Örebro län

Sammanlagt skyddas nu områden med en areal på 1 300 hektar. Länsstyrelsen i Örebro meddelade i veckan att man fattat beslut om att bilda 13 nya naturreservat. Områdena är utspridda i sju kommuner och har en sammanlagd areal på närmare 1 300 hektar.

Kristianstadsbladet - 03 okt 14 kl. 08:00

60 år gamla granar huggs ner

Foto: Lasse Ottosson
Den spirande ädellövsträden ska sparas, dungar med tall likaså men all gran på totalt 16,7 hektar är på väg att huggas ner inom Hovdala och Mölleröd naturområde.
Området är ett välkänt besöksmål.– För att motverka missförstånd och oro hos allmänheten och att uttrycket ”skövlar” nyttjas igen vill vi informera allmänheten och tala om att det här kommer att ske, förklarar Kent Johannesson, vd för Hässleholms Industribyggnads AB vars uppgift är att förvalta och utveckla naturområdet.

Supermiljöbloggen - 27 nov 16 kl. 14:36

Nio nya naturreservat i Västernorrland

Sammanlagt skyddas 884 hektar, varav 510 hektar består av produktiv skogsmark. Länsstyrelsen i Västernorrland meddelade i veckan att man beslutat om att inrätta nio nya naturreservat i länet. Syftet är att säkra länets mest unika naturområden.

Sydsvenskan - 15 jun 13 kl. 06:30

Därför svämmar Europa över

Varför ställdes Mellaneuropa under vatten? För att vattnet i de tyska floderna rinner dubbelt så fort som förr och inte har någon annanstans att ta vägen. Varför är det så?

Alingsås tidning - 16 okt 16 kl. 05:30

Risvedens vildmark – nytt naturreservat

Risveden har fått ett nytt naturreservat – Risvedens vildmark, nära gränsen till Alingsås kommun. Länsstyrelsen beslutade för en tid sedan att skydda det 380 hektar stora naturområdet i Ale kommun som naturreservat. Det kallas Risvedens vildmark, är relativt orört och ligger strax väster om Valsjön, väldigt nära den punkt där Alingsås, Lerums och Ale kommuner möts.

YLE - 08 maj 17 kl. 18:52

Nya naturskyddsområden planeras i Västnyland

Miljöministeriet har inlett så kallade samråd med lokala och regionala intressenter för att inrätta nya naturskyddsområden i Nyland. Också i Västnyland planeras ett drygt 30-tal nya skyddsområden. De områden som nu ska skyddas ägs av staten och är sedan tidigare menade att skyddas.

Nyan - 29 dec 15 kl. 15:58

På fredag har Åland ett nytt fastighetsverk

Den största förändringen som nyåret för med sig på landskapsnivå är det nya fastighetsverket.

Kostnadseffektivt och klimatsmart enligt politikerna.
Vid årskiftet överförs all verksamhet vid landskapets fastighetsbyrå, alla fastigheter och markområden, alla fast och lös egendom, alla fastighetsskulder och fordringar, alla rättigheter, skyldigheter och avtal och inte minst alla anställda vid byrån till det nya fastighetsverket.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Minister är för köttmärkning

Finland har för avsikt att anta en förordning som kräver att restauranger ursprungsmärker kött.
Förordningen gäller inte automatiskt på Åland, men minister Camilla Gunell (S) ställer sig positiv till att anta den som blankettlag. – Det är en jättebra förordning, speciellt nu efter torkan då vi vill uppmana att äta åländskt kött.

Nyan - 5 timmar sedan

Professor om självstyrelsen

Professor Jan Sundberg håller ett lunchseminarium om det åländska självstyrets kvaliteter nästa vecka på onsdag, den 23 januari. Har Åland tillräcklig beredskap att axla ett större politiskt och administrativt ansvar? Det är temat för Jan Sundbergs föreläsning.

Nyan - 6 timmar sedan

Ännu oklart om fjärrvärme

Infrastrukturnämnden diskuterade det nya bostadsområdet Södra Lillängen i södra stan på sitt senaste möte, men några beslut om projekteringen har inte ännu fattats. Det fattas ännu ett beslut om fjärrvärme ska dras till området, men när det är bestämt ska området projekteras, för att efter det lämnas ut på entreprenad. Enligt infrastrukturdirektör Kai Söderlund finns det just nu ingen tidsplan för projektet.

Nyan - 6 timmar sedan

Nya äventyrslopp att vänta på Åland

MULTISPORT. Inom en snar framtid kan det bli aktuellt med ytterligare äventyrslopp på Åland. .

Nyan - 8 timmar sedan

Åsa Ceder lämnar Alandia

Efter 17 år inom Alandia Försäkring, varav de senaste 14 åren som vd för Pensions-Alandia, lämnar Åsa Ceder försäkringsgruppen, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen. Enligt pressmeddelandet är ”Den företagsledningsfunktion som hon har haft är inte längre affärsmässigt försvarbar.” Anna Björkroos anna.

Nyan - 8 timmar sedan

Nära kollission mellan vajerfärjan och fraktfartyg

En ”nära på situation” mellan ett fraktfartyg och en vajer färja har inträffat i den åländska skärgården idag, skriver gränsbevakningen på twitter. Enligt Ålands radio handlar det om Ängsösundsfärjan och ett brittiskflaggat fartyg. Sjöbevakningen har påbörjat en förundersökning.

Nyan - 9 timmar sedan

Östersjösamtal i ny podcast

Samtal runt Östersjön, heter en ny podcast som lanseras av Östersjöfonden.

Östersjöfonden fyller 30 år i år och firar detta bland med en ny episod av Samtal runt Östersjön varje månad under hela året. Serien inleds med ett specialavsnitt med Östersjöfondens grundade Anders Wiklöf och fondens vd Lotta Nummelin.

Nyan - 11 timmar sedan

Operapremiär om en vecka

Författaren Ulla-Lena Lundberg är på visit i Mariehamn från Diktarhemmet i Borgå, där hon numera bor. .

Nyan - 13 timmar sedan

Ålandsinspirerat för sportkläder

Den svenska branschtidskriften Sportfack skriver att det svenska varumärket Tretorn tillsammans med finska Makia ska lansera en seglingskollektion under namnet Peace Islands, med inspiration från Åland. – Åland har en lång sjöfartshistoria och är i dag en mötesplats för många seglingsentusiaster, framhålls i lanseringen. Enligt Sportfack ska serien bestå av regnkläder, stövlar, stickade tröjor och accessoarer, och visas upp i januari på Pitti Uomo-mässan i Florens.

Nyan - 13 timmar sedan

Verksamhetsledaren polisanmäld

Styrelsen för Ålands bildningsförbund har polisanmält verksamhetsledaren Mikael Erickson för att försöka få klarhet vart förbundets pengar tagit vägen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.