Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 18 January, 22:46

Liknande nyheter

Taggar: Ingen är som Inger, Edelfeldt
SmålandsPosten - 28 jan 14 kl. 07:49

Inger Edelfeldt: Konsten att dö

I boken Konsten att dö glider Inger Edelfeldt ganska lättsinnigt mellan såväl handlingen, som det undermedvetnas strömningar. Men hon befinner sig så nära vår kollektiva verklighet att jag ibland undrar om det är en lek med läsaren, om hon döljer mer än synliggör avsikten med romanen? Det senaste jag läste av Inger Edelfeldt var diktsamlingen Efter Angelus­ som kom 2004.

DN - 27 jan 16 kl. 18:01

Inger Edelfeldt har gjort årets ”Stockholm läser”-bok


Namnet på boken var hemligt ända till klockan 18 på onsdagen. Namnet på boken, som stockholmarna förväntas läsa 2016: ”Det hemliga namnet” av Inger Edelfeldt..

DalaDemokraten - 06 feb 16 kl. 06:30

Inger Edelfeldt om nyandligheten

Inger Edelfeldt är en av våra mest produktiva författare i sin generation. Hon skriver för vuxna, unga och barn. Förutom en lång rad romaner sedan debuten i början på 1980-talet har det blivit ungdoms-, bilderböcker och seriealbum samt en fackbok med titeln "Hur jag lärde älska mina värsta känslor".

SR - 27 jan 14 kl. 06:00

Inger Edelfeldt: "Konsten att dö"

Idag kommer Inger Edelfeldts nya roman ut ."Konsten att dö" heter den och är hennes artonde skönlitterära bok för vuxna. Hon har dessutom skrivit ungdomsböcker, gjort seriealbum, barnböcker och illustrationer och även en fackbok om personlig utveckling "Hur jag lärde mig älska mina värsta känslor".

SvD - 31 jan 16 kl. 17:30

Kameleonten Inger Edelfeldt tar flum på allvar

När adopterade Annas biologiska pappa förvandlar sig till heligt medium är hon bara tvungen att avslöja bluffen. Med oanade konsekvenser. Inger Edelfeldts "Fader vår" är en psykologisk fallstudie om en människa drabbad av nyandlighet..

ÖstersundsPosten - 04 sep 17 kl. 21:10

Inger Edelfeldt laddar kläder med betydelse

BOK: Kläder väcker minnen och visar vägen till människors identitet i Inger Edelfeldts nya novellsamling.

En serie underfundiga berättelser om klass, relationer och vilka roller vi ger oss själva..

Norrtelje Tidning - 04 sep 17 kl. 21:10

Inger Edelfeldt laddar kläder med betydelse

BOK: Kläder väcker minnen och visar vägen till människors identitet i Inger Edelfeldts nya novellsamling.

En serie underfundiga berättelser om klass, relationer och vilka roller vi ger oss själva..

DN - I förrgår: 15:30

Bokrecension: Hos Inger Edelfeldt lurar djuret alltid under ytan

Urvalet i Inger Edelfeldts ”Novellerna” är ojämnt, men när hon är som bäst kan hon mäta sig med de stora mästarna, skriver Åsa Beckman..

BT - 27 jan 14 kl. 08:02

Självupptaget och instängt, Edelfeldt

Jacky Måhlin är en uppburen fotograf som planerar sin stora retrospektiva utställning. Hela hennes liv kretsar kring fotograferandet och bilden av sig själv som känd konstnärlig fotograf. Hon har en gift älskare som kommer på besök då och då.

SR - 09 feb 16 kl. 08:00

Inger Edelfeldts "Fader vår" klädd i plisserad kjol, knytblus och bekväma pumps

Inger Edelfeldt firar snart 40 år som författare, och kommer nu ut med romanen "Fader vår". Kulturnytts läsare Fredrik Olsson lägger den jämte en av sin ungdoms största läsupplevelser och Edelfeldts mest kända verk, "Kamalas bok" från 1986..

Aftonbladet - 27 jan 14 kl. 10:40

Inger Edelfeldt förför och förgör

Viktoria Jäderling: Därför är den nya romanen frustrerande.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Vikingar drabbar samman på Moriskan – inför ögonen på internationella besökare

300 unga besökarna deltar i konferens inom Rotarys verksamhet för unga – Rotaract..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Även i USA var det uppåt på börsen

Efter tecken på att handelskonflikten mellan Kina och USA är på väg att lösas lyfte USA-börsen rejält även på fredagen. – Vi har fått en olivkvist från Kina om handel. Uppenbarligen har det varit en mycket positiv reaktion från marknaden, säger Tim Ghri.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Färre till Kronofogden med studieskulder

Andelen som har problem att betala sina studieskulder minskar. Den 1 januari hade 6,0 procent, eller 80 918 personer, betalningsanmärkningar kopplade till studieskulder, en minskning med 4 000 på ett år, enligt ett pressmeddelande från Centrala Studiest.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

19-åring blåste grossister på miljoner

En 19-årig man har dömts till 1,5 års fängelse och miljonskadestånd för att ha lurat till sig varor till ett värde av miljontals kronor av grossistföretag, skriver Borås Tidning. Mannen ska ha ringt grossister och utgett sig för att företräda bland anna.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

SVT gör om Mello-appen efter kritiken

Under förra årets sändningar av Melodifestivalen röstade svenska folket över 42 miljoner gånger på sina favoritbidrag. Majoriteten av rösterna skickades in via den populära app som ger tv-tittarna fem gratisröster per låt. Men appen har fått kritik för.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Larm om bilbrand på E6

Räddningstjänsten har larmats om en bilbrand vid E6 under fredagskvällen..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hbtq-barnböcker tvingas bort från bibliotek

Den senaste veckan har flera försök gjorts att få bort barnböcker med berättelser om hbtq-personer från bibliotek i USA och Kanada, skriver The Guardian. En lågstadieskola i Ottawa valde att förflytta ungdomsboken "Drama" från sitt skolbibliotek, efter.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Man häktad efter jättebeslag av vapen

En 28-årig man har häktats i Göteborg, misstänkt för grovt vapenbrott efter det stora vapenbeslag som polisen gjorde i Västra Frölunda i tisdags. – Han erkänner en hel del av de omständigheter som ligger till grund för de här misstankarna, sade hans adv.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Rekordmånga viltolyckor anmäldes i fjol

I fjol anmäldes rekordmånga 63 746 viltolyckor till polisen av landets bilister, enligt siffror från Nationella viltolycksrådet. Och under fredagseftermiddagen inträffade sju viltolyckor inom loppet av mindre än en timme bara i Västerbottens län. Oktobe.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.