Dagens PS > Ekonomi

Friday, 19 April, 16:19

Dagens PS - 14 jan 19 kl. 07:55

Sjöstedts parti kan fälla LöfvenEnligt uppgifter till TT kan vänsterpartiet komma att rösta nej till Löfven som statsminister. Om partiet, som uppges ha fattat ett beslut, gör det så förutsätter det att också M, KD och SD röstar nej till Löfven i statsministeromröstningen. Då ryker Stefan Löfvens chanser att bli statsminister igen. Det besked som Vänsterpartiet nu fattat kommer enligt TT att tillkännages på måndagsmorgonen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Löfven, TT, SD, Stefan Löfvens, Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt, Liberalerna

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöstedts, partikan , fälla, Löfven
Sydsvenskan - 24 jan 16 kl. 04:00

Därför vågar hon inte fälla Löfven – än

Trycket hårdnar på Anna Kinberg Batra att gå på offensiv, fälla Stefan Löfven – och själv ta makten.Men Moderatledaren är inte redo.Flyktingkrisen är ett viktigt skäl.

Expressen - 07 feb 19 kl. 18:33

Stefan Löfvens svar –  på Jonas Sjöstedts hot

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt släppte fram Stefan Löfven med vad han kallade ett misstroendelöfte. Om regeringen gör verklighet av marknadshyror och förändringar i las kommer V att försöka fälla Löfven.Nu varnar Löfven för konsekvenserna:– Om Sjöstedt nu börjar flörta med M, KD och SD måste jag ta ansvar.

BT - 15 sep 14 kl. 09:14

Löfven i möten om ny regering

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven har nu inlett arbetet med att försöka bilda en ny regering. Under dagen kommer han att ta kontakt med framför allt Miljöpartiet men också prata med andra partier.Vid åttatiden på morgonen begav sig Stefan Löfven från hemmet i Vasastan till partihögkvarteret på Sveavägen.

BT - 16 sep 14 kl. 13:13

Björklund vill inte hjälpa Löfven

S-ledaren Stefan Löfven stängde regeringsdörren för Vänsterpartiet - enligt många för att lättare hitta samarbeten med FP och C. Men allt är de rödgrönas huvudvärk, understryker FP-ledaren Jan Björklund. Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering.

BT - 15 sep 14 kl. 13:40

Löfven träffar MP och V

S-ledaren Stefan Löfven träffar i eftermiddag MP för att försöka bilda en ny regering. Sedan väntar möten med Vänsterpartiet - och Löfven räcker också fram en hand över blockgränsen. - Svenska folket har lämnat ett väldigt tydligt besked om förändring, och det är ingen fråga om att den tillträdande regeringen har en hel del stora utmaningar att ta sig an, säger Stefan Löfven vid en pressträff vid partihögkvarteret på Sveavägen i Stockholm.

BT - 16 sep 14 kl. 19:48

Budgetrysare kan fälla ny regering

En ny statsminister riskerar att falla på sin budget redan om några månader. Riksdagens talman befarar att det blir komplicerat att få fram en regering som överlever hösten. Talmannen Per Westerberg (M) inleder på onsdagen sonderingar med partiföreträdarna för att utse en regeringsbildare.

BT - 16 sep 14 kl. 19:50

Budgetrysare kan fälla ny regering

En ny statsminister riskerar att falla på sin budget redan om några månader. Riksdagens talman befarar att det blir komplicerat att få fram en regering som överlever hösten.Talmannen Per Westerberg (M) inleder på onsdagen sonderingar med partiföreträdarna för att utse en regeringsbildare.

Barometern - 16 sep 14 kl. 21:36

Budgetrysare kan fälla ny regering

En ny statsminister riskerar att falla på sin budget redan om några månader. Riksdagens talman befarar att det blir komplicerat att få fram en regering som överlever hösten. Talmannen Per Westerberg (M) inleder på onsdagen sonderingar med partiföreträdarna för att utse en regeringsbildare.

YA - 07 sep 13 kl. 03:55

Vänstern kan knäcka Löfven

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Fackbasen Stefan Löfven hade sagt nej till partiledarskapet. Men hans vaga formulering ?Det känns inte rätt?

BT - 29 jun 14 kl. 09:28

Löfven vill stå upp mot fascismen

S-ledaren Stefan Löfven kommer fokusera på kampen mot rasism och fascism i sitt tal i Almedalen i kväll. -Jag är väldigt tveksam till att Svenskarnas parti fick hålla tal i Almedalen, säger han i en intervju i TT:s tält i Almedalen nu på morgonen Politikerveckan i Visby drar nu i gång. Första partiledare att hålla tal blir Socialdemokraternas Stefan Löfven som ställer sig på Almedalsparkens scen i kväll.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 10:56

Chefsekonom: Staten kan undvika miljardsvinnet

Förra veckan rapporterade Dagens PS om slöseriet med skattepengar inom den offentliga sektorn. Nu säger experten att det finns utvecklingsmöjligheter. Mindre begränsade ramar för upphandlingar krävs, säger Annika Wallenskog, ekonomidirektör på Sveriges kommuner och landsting (SKL) till Dagens Industri.

Dagens PS - Igår: 10:40

Krönika: Är konstnärligt ledarskap sämst i klassen?

Ledarskap är en utmaning, vem är sämst och vem är bäst i klassen? Mitt syfte är givetvis inte att utse den sämsta eller den bästa ledaren av i dag. Snarare att exemplifiera vad som utmärker dåliga och riktigt goda ledare.

Dagens PS - Igår: 09:50

Nya epidemin: Selfiedöden

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följd av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - Igår: 10:20

Ägare storsäljer i Tesla

Det är firman T. Rowe Price som sålt av en mycket stor del av sina tidigare aktier i elbilstillverkaren. Drygt 90 procent av firmans tidigare innehav ska ha sålts av, enligt Reuters.

Dagens PS - Igår: 10:00

Proffset tipsar: Så lyckas du som chef

För tredje året i rad har jag spenderat en månad i italienska Alperna som ”skibum” tillsammans med min hustru. Något som jag älskar och som ger mig en unik möjlighet att släppa alla tankar på arbete och prestation. För att verkligen komma bort från allting brukar jag undvika att läsa svenska nyheter så långt det går.

Dagens PS - Igår: 09:50

Nya epidemin: selfiedöd

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följ av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - Igår: 08:58

Herrgårdar blir hyreslägenheter i Vancouver

I Vancouver har bostadsmarknaden tvärstannat. Nu tvingas ägare hyra ut rum i gigantiska herrgårdar till studenter. Det är Bloomberg som rapporterar om det märkliga läget i den kanadensiska kuststaden.

Dagens PS - Igår: 07:29

Volkswagen visar framfötterna

Efter en stark återhämtning från ”dieselgate” som kostat Volkswagen Group en mindre nationalbudget, är nu den tyska tillverkaren återigen i förarsätet när det gäller hållbar utveckling anpassad för bilköparnas plånböcker. Vi bjöd in Volkswagen Group Sveriges kommunikationschef Marcus Thomasfolk som fick berätta om allt spännande som kommer. Trots alla gamla problem så visar registreringsstatistiken sitt tydliga språk; Volkswagen har kundernas förtroende och det med all rätta.

Dagens PS - Igår: 07:20

Nordkorea har testskjutit taktiskt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un närvarade vid testskjutningen av ett nytt taktiskt vapen, enligt statliga nyhetsbyrån KCNA. Det rapporterar Yonhap News. Testet utfördes under onsdagen och enligt experter kan de nya vapnen ha varit kortdistans eller kryssningsmissiler.

Dagens PS - 16 apr 19 kl. 15:00

Nya regler för trendiga elsparkcyklar

Inom kort blir det förbjudet att parkera de trendiga elsparkcyklarna på flera ställen i innerstan. Dessutom införs hastighetsbegränsningar. Stockholms stad ska börja avsätta mark för så kallade ”hotspots” där folk kan hämta och ställa av sparkcyklarna, skriver Dagens Nyheter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.