Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 17 January, 09:05

Dagens PS - 14 jan 19 kl. 07:55

Sjöstedts parti kan fälla LöfvenEnligt uppgifter till TT kan vänsterpartiet komma att rösta nej till Löfven som statsminister. Om partiet, som uppges ha fattat ett beslut, gör det så förutsätter det att också M, KD och SD röstar nej till Löfven i statsministeromröstningen. Då ryker Stefan Löfvens chanser att bli statsminister igen. Det besked som Vänsterpartiet nu fattat kommer enligt TT att tillkännages på måndagsmorgonen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Löfven, TT, SD, Stefan Löfvens, Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt, Liberalerna

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöstedts, partikan , fälla, Löfven
Sydsvenskan - 24 jan 16 kl. 04:00

Därför vågar hon inte fälla Löfven – än

Trycket hårdnar på Anna Kinberg Batra att gå på offensiv, fälla Stefan Löfven – och själv ta makten.Men Moderatledaren är inte redo.Flyktingkrisen är ett viktigt skäl.

BT - 15 sep 14 kl. 09:14

Löfven i möten om ny regering

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven har nu inlett arbetet med att försöka bilda en ny regering. Under dagen kommer han att ta kontakt med framför allt Miljöpartiet men också prata med andra partier.Vid åttatiden på morgonen begav sig Stefan Löfven från hemmet i Vasastan till partihögkvarteret på Sveavägen.

BT - 16 sep 14 kl. 13:13

Björklund vill inte hjälpa Löfven

S-ledaren Stefan Löfven stängde regeringsdörren för Vänsterpartiet - enligt många för att lättare hitta samarbeten med FP och C. Men allt är de rödgrönas huvudvärk, understryker FP-ledaren Jan Björklund. Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering.

BT - 15 sep 14 kl. 13:40

Löfven träffar MP och V

S-ledaren Stefan Löfven träffar i eftermiddag MP för att försöka bilda en ny regering. Sedan väntar möten med Vänsterpartiet - och Löfven räcker också fram en hand över blockgränsen. - Svenska folket har lämnat ett väldigt tydligt besked om förändring, och det är ingen fråga om att den tillträdande regeringen har en hel del stora utmaningar att ta sig an, säger Stefan Löfven vid en pressträff vid partihögkvarteret på Sveavägen i Stockholm.

BT - 16 sep 14 kl. 19:48

Budgetrysare kan fälla ny regering

En ny statsminister riskerar att falla på sin budget redan om några månader. Riksdagens talman befarar att det blir komplicerat att få fram en regering som överlever hösten. Talmannen Per Westerberg (M) inleder på onsdagen sonderingar med partiföreträdarna för att utse en regeringsbildare.

BT - 16 sep 14 kl. 19:50

Budgetrysare kan fälla ny regering

En ny statsminister riskerar att falla på sin budget redan om några månader. Riksdagens talman befarar att det blir komplicerat att få fram en regering som överlever hösten.Talmannen Per Westerberg (M) inleder på onsdagen sonderingar med partiföreträdarna för att utse en regeringsbildare.

Barometern - 16 sep 14 kl. 21:36

Budgetrysare kan fälla ny regering

En ny statsminister riskerar att falla på sin budget redan om några månader. Riksdagens talman befarar att det blir komplicerat att få fram en regering som överlever hösten. Talmannen Per Westerberg (M) inleder på onsdagen sonderingar med partiföreträdarna för att utse en regeringsbildare.

YA - 07 sep 13 kl. 03:55

Vänstern kan knäcka Löfven

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Fackbasen Stefan Löfven hade sagt nej till partiledarskapet. Men hans vaga formulering ?Det känns inte rätt?

BT - 29 jun 14 kl. 09:28

Löfven vill stå upp mot fascismen

S-ledaren Stefan Löfven kommer fokusera på kampen mot rasism och fascism i sitt tal i Almedalen i kväll. -Jag är väldigt tveksam till att Svenskarnas parti fick hålla tal i Almedalen, säger han i en intervju i TT:s tält i Almedalen nu på morgonen Politikerveckan i Visby drar nu i gång. Första partiledare att hålla tal blir Socialdemokraternas Stefan Löfven som ställer sig på Almedalsparkens scen i kväll.

BT - 15 sep 14 kl. 00:40

Reinfeldt avgår - Löfven tar över

De rödgröna blir större än Alliansen och Fredrik Reinfeldt lämnar makten. - Jag är beredd att bilda en handlingskraftig regering, säger S-ledaren Stefan Löfven.SD gör succé, blir tredje största parti och vågmästare.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Bankrapporter eldade på NY-börsen

De amerikanska börserna steg under onsdagens handel, stärkta av positiva delårsrapporter från ett par tungviktare inom banksektorn. På den breda marknaden ökade S&P 500-index med 0,2 procent till 2 616,10. Teknologitunga Nasdaq Composite steg med 0,2 procent till 7 034,69.

Dagens PS - 1 timme sedan

Blandad kompott på Asiens börser

Asienbörserna har en blandad utveckling på torsdagen. Oro kring Kinas tillväxtutsikter dämpar sentimentet i regionen. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 0,2 procent till 20 402,27, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,35 procent till 1 543,20.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsgurun är död – var pionjär i branschen

Investeringsgurun John C. Bogle har gått bort 89 år gammal. Han grundade Vanguard och låg bakom världens första indexfond 1975.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Chefsekonom tror på ekonomiska stimulanser

Den blocköverskridande överenskommelse som S- MP, C och L träffat är bra för svensk ekonomi, enligt Robert Bergqvist. Han är chefsekonom på SEB och i likhet med den tunge ekonomiprofessorn John Hassler gör Robert Bergqvist bedömningen att landets ekonomi mår bra av fyrpartiuppgörelsen, den kan ha en stimulerande och stabiliserande effekt på ekonomin och öppna för stora reformer, säger Bergqvist till Sverige Radio. Samtidigt innebär den nya, politiska konstellation stor osäkerhet då regeringen riskerar att fällas vid varje budgettillfälle, slår chefsekonomen fast.

Dagens PS - 1 timme sedan

Svenska miljardärer laddar för nya klipp

Brexit banar väg för lysande affärer, ”bra läge att gå in”, säger en finanschef. Dagens Industri berättar att svenska miljardärer och börsjättar ser brexit som en möjlighet att göra goda fastighetsaffärer i Storbritannien. De har redan ”pumpat in mångmiljardbelopp” och i kölvattnet av den nu aktuella politiska turbulensen, där regeringens förslag till brexitavtal fick nej med historiskt rungande majoritet, dyker det upp nya köptillfällen, enligt deras bedömningar.

Dagens PS - 2 timmar sedan

17 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig om vad som händer på affärsagendan varje vardagsmorgon.  Börs
Rapporter
08:15 Avanza Utländska rapporter
08:00 Chr. Hansen, 22:05 Netflix, American Express (efter 22.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Systembolaget stämmer konkurrent

Statliga Systembolaget kommer att stämma Winefinder i Patent- och markndsdomstolen om det inte upphör med sin marknadsföring och försäljning av vin till svenska konsumenter. Winefinder har meddelats detta i ett varningsbrev från Systembolaget, enligt ett pressmeddelande. Winefinder anklagas för att bedriva försäljning och en aggressiv marknadsföring med bland annat värvningspremier, vilket är olagligt.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Klart: Här är Årets fondbolag

Under Årets Fonder 2018 som anordnas av Fondab var det ett stort fokus på hållbarhetsfrågan. OPM Global Quality Companies tog hem två priser i form av årets globalfond samt årets fond, medan Swedbank Robur utsågs till årets fondbolag. Fondab-vd:n Mikael står bakom hemsidan Fondmarknaden inledde eventet med att berätta att man lanserar hållbarhetsmärkning på deras hemsida Fondmarknaden.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Därför tvingades Apple vinstvarna

Apple ersatte elva miljoner batterier i Iphones under sitt ersättningsprogram förra året. Det var tio gånger mer än förväntade en till två miljoner batterier enligt bloggaren John Gruber som har bra insyn i företaget, skriver CNBC. Apple hade ersättningsprogrammet på plats under hela 2018.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Sjöstedt: Vi släpper fram Löfven

Vänsterledaren meddelar nu att partiet banar väg för S-ledaren som statsminister.  Jonas Sjöstedt håller presskonferens och hans besked är att V ger Stefan Löfven grönt ljus som statsminister. Tidigare i veckan sade Sjöstedt att Löfven inte skulle få okej från V då den uppgörelse som S och MP träffat med C och L innebar att Vänsterpartiet skulle ställas utan inflytande politiskt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.