Skånskan > Opinion

Wednesday, 24 April, 22:06

Skånskan - 14 jan 19 kl. 07:40

Malmövänstern: Rösta nej till regeringsförslagetVänsterpartiet i Malmö uppmanar partiets riksdagsgrupp att rösta nej till S, C, L och Mp's regeringsförslag.Det enhälliga beslutet som har meddelats på partiets lokala hemsida togs på lördagen. ”Vårt parti är ett parti med en tydlig ideologisk och politisk kompass. Vi vet att kompromisser krävs för att skapa en stabilitet i den politiska styrningen, men vi tycker inte att man kan släppa igenom vad som helst.” skriver Malmövänstern.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö, Mp, Malmövänstern, Stefan Löfven, Vänsterpartiet, Sverige, Vänsterpartiets, Jonas Sjöstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Malmövänstern, Rösta, nejtill , regeringsförslaget

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Politiker oeniga om höjning av P-avgifterna

MALMÖ Det blev en het diskussion när höjningen av felparkeringsavgifterna togs upp i tekniska nämnden på onsdagen.Flera liberaler gick nämligen först på Moderaternas, Centern och Sverigedemokraternas linje om att återremittera ärendet för att få fram en lista på de förseelser som Malmöborna görs sig mest skyldiga till. – På mötet fick vi veta att flest felparkeringsavgifter går till dem som saknar en biljett men listan var inte komplett.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fastigheten på Fundersed Skogsvägen 84 i Hörby såld till ny ägare

Hörby Marzena Velic, 47 år, har tagit över fastigheten på adressen Fundersed Skogsvägen 84 i Hörby från Ulf Malmgren AB. Ägarskiftet blev klart i mars 2019 och köpesumman blev 249 000 kronor. Nyligen såldes ett hus precis i närheten, på Fundersed Envägen 102.

Skånskan - 4 timmar sedan

Förbereder för tiggeriförbud

Kävlinge Kommunstyrelsen i Kävlinge vill förbereda för att kunna införa ett tiggeriförbud i kommunen. Detta med anledning av en SD-motion om att införa ett förbud.Sverigedemokraterna vill införa ett tiggeriförbud i Kävlinge kommun enligt den så kallade Eskilstunamodellen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Privatpersoner lyckades släcka gräsbrand i Kylestorp

KYLESTORP
Det började brinna i gräset vid en kraftledningsstolpe i Kylestorp på onsdagsförmiddagen. När räddningstjänsten kom fram var dock gräsbranden redan släckt av personer som bor i närheten. – Det var ett område på 10-15 kvadratmeter som hade brunnit, berättar Andreas Cedergren vid räddningstjänsten i Hörby.

Skånskan - 6 timmar sedan

Orans friluftsliv ska nu utredas

Sjöbo Vad tycker du Sjöbo Ora och vad skulle du vilja kunna göra där? Det vill kommunen ta reda på.Redan i dag är det många Sjöbobor som motionerar, går med hunden, plockar svamp eller tar en fika i Oran.

Skånskan - 6 timmar sedan

140 kvadratmeter stort kedjehus i Teckomatorp sålt

Teckomatorp 1 680 000 kronor fick Quality Ventilation AB ge för kedjehuset på Elgatan 2 i Teckomatorp. Huset är byggt 1962 och har en boyta på 140 kvadratmeter. Köpet från säljaren Anita Katarina Björling och Ulf Burestam blev klart i april 2019.

Skånskan - 6 timmar sedan

Det är inte bara storleken som räknas

Partierna är oense om hur Malmös skolgårdar ska se ut. Det har skapat oväntade allianser: MP, V och SD förenas i ett gemensamt intresse för stora skolgårdar och krav på ett visst antal kvadratmeter per barn.
Stadsbyggnadsnämndens socialdemokratiska ordförande Sofia Hedén vill sänka kraven på skolgårdarnas storlek, liksom det liberala skolkommunalrådet Sara Wettergren.

Skånskan - 7 timmar sedan

75-årig kvinna stoppade äldretjuvar

Kirseberg När de två männen berättade att de kom från Eon och berättade att den 75-åriga kvinnan fått för hög elräkning stängde hon helt sonika dörren framför näsan på dem.–Det är ett utmärkt agerande av damen. Många stölder hos äldre personer inleds på detta sätt.

Skånskan - 7 timmar sedan

Skicklig spegling i det vardagliga

Litteratur/recension BOK
Gå förlorad
Författare: Agnes Lidbeck
Förlag: NorstedtsFrån mamman i debutromanen Finna sig via systrarna i uppföljaren Förlåten har Agnes Lidbeck nu i sin mycket löst sammanhållna romantriptyk landat hos pappan. Han heter Anders och boken som är hans heter Gå förlorad.
Även om den inleds med getingrullning – en snabb rörelse med händerna där man dödar en geting utan att bli stucken – så förstår man inte riktigt betydelsen av den antydda våldsamheten till en början.

Skånskan - 8 timmar sedan

Svartbygge mitt i Lund

lund Fastighetsägaren fick för sig att riva det 200 år gamla huset i Lunds gamla stadskärna. Sedan struntade han i lagen om kulturminnen och byggde ett nytt hus utan bygglov.
– Det är förstås sorgligt det som har hänt, säger Henrik Borg, stadsarkivarie i Lund.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.