DN > Utrikes

Thursday, 17 January, 18:17

Liknande nyheter

Taggar: Talmannen, nominerar, statsministerkandidat
DN - Igår: 08:09

Talmannen nominerar statsministerkandidat

I dag klockan 14.00 nominerar talmannen Andreas Norlén med all Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven på nytt som statsministerkandidat. Dessförinnan träffar han alla partiledarna för nya samtal, inför omröstningen som sker på fredag och är den tredje i ordningen.

SR - 11 dec 18 kl. 18:31

Talmannen nominerar Löfven som statsminister

Imorgon onsdag håller talman Andreas Norlén pressträff 8.30. I ett pressmeddelande meddelar talmannen också att Löfven nomineras till statsminister 9.

SR - 12 dec 18 kl. 08:29

Just nu: Talmannen nominerar Löfven

I dag föreslår talmannen Anders Norlén socialdemokraternas Stefan Löfven som statsminister. Omröstningen om statsministerposten sker på fredag..

DN - Igår: 13:57

Talmannen nominerar Stefan Löfven

Drygt fyra månader efter valet är det klart: S-ledaren Stefan Löfven har goda chanser att på fredag väljas till ny statsminister. – Jag kommer till kammaren föreslå att välja Stefan Löfven till statsminister, säger talman Andreas Norlén..

Cornucopia - 14 jan 19 kl. 16:38

Talmannen ändrar den spikade tidplanen - nominerar statsminister först på onsdag - votering på fredag

Den spikade ej förhandlingsbara tidplanen, som talmannen spikade innan jul, med nominering av statsministerkandidat för tredje omröstningen idag måndag och omröstning på onsdag är nu ändrad. Talmannens senaste besked är nu nominiering sker på onsdag att omröstning på fredag.Vilket gäller tills det inte gäller.

Skånskan - 14 nov 18 kl. 10:01

Nya samtal med partiledarna och talmannen

Inrikes Talmannen Andreas Norlén kommer att föra nya samtal med partiledarna efter att Moderatledaren Ulf Kristersson röstats ner som statsminister. Vi en pressträff direkt efter omröstningen markerade Norlén att samtliga ledamöter var på plats i riksdagen under onsdagen vilket markerade betydelsen av omröstningen.
– Jag ger självfallet inte upp.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 11:31

Talmannen sätter ny press på partiledarna

Inrikes Talmannen Andreas Norlén ser inga möjlighet att hålla en tredje statsministeromröstning denna veckan. – Jag beklagar det. Jag hade gärna sett en omröstning och en lösning före jul, sade han vid en presskonferens på onsdagsförmiddagen- Enligt Norlén har han haft förnyade samtal med samtlig partiledare sedan i fredags då Stefan Löfven på nytt röstades ner som statsministerkandidat.

Skånskan - 10 jan 19 kl. 11:35

Löfvén och Kristersson rapporterade till talmannen

Inrikes Både Ulf Kristersson (M) och Stefan Löfven har träffat talmannen och rapporterar hur det gått i deras respektive uppdrag att bilda regering. Efter möte berättade Ulf Kristersson att han fortsatt står till förfogande som statsministerkandidat. Till SVT säger han att  det under helgerna pågått intensiva samtal mellan Allianspartierna, samtal som Ulf Kristersson bedömer som goda.

Cornucopia - 20 dec 18 kl. 12:43

Talmannen ger riksdagen julledigt - sista voteringen 23:e januari, sedan extraval

Riksdagens talman Andreas Norlén har gett majoriteten av riksdagsledamöterna julledigt genom att spika datum för de fortsatta misslyckade försöken att bilda en ny regering. Nya voteringar kommer  ske den 16:e och 23:e januari oavsett och därefter blir det i så fall extraval.En dryg månad kvar tills extraval klubbas.

SR - 15 okt 18 kl. 10:00

Just nu: Löfven träffar talmannen

I dag träffar partiledarna återigen talmannen i hans nya försök att hitta en statsministerkandidat. Socialdemokraternas Stefan Löfven var först på plats och svarade kortfattat på reportrarnas frågor när han var på väg in till talmannen. Följ Ekots direktrapport här.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Theresa May avstår Davos

Den brittiska premiärministern Theresa May kommer inte att resa till schweiziska Davos nästa vecka, meddelar Mays kansli vid 10 Downing Street..

DN - 6 timmar sedan

”Många förstår inte att ett nej är ett nej”

Barbro Hedvall: Tiden förbi när skammen gjorde att kvinnor fann sig i våldtäkt..

DN - 2 timmar sedan

Nu kan även Hägersten slippa p-avgifter

Hägerstensmoderaten Lars Svärds överklagan av p-avgifter på 193 gator i stadsdelen avslogs. Men nu ska Transportstyrelsen pröva fallet. – Det gör troligen även Hägerstens p-avgifter upphävs, säger Lars Svärd (M), fullmäktigeledamot..

DN - 2 timmar sedan

Ibrahim Baylan: ”Vi får se vilka konsekvenser och åtgärder som behöver vidtas”

Ibrahim Baylan (S) säger sig inte vara nöjd med de förklaringar Svenska kraftnäts generaldirektör gett om bristerna i myndighetens säkerhetsprövningar, som avslöjats av DN.  Nu inväntar energiministern Säpos utredning. – Då får vi se vilka konsekvenser och åtgärder som behöver vidtas, säger han..

DN - 2 timmar sedan

Filmrecension: Ångestladdade idolskildringen ”Vox lux” en filmisk milstolpe

Ett tonårigt skolmassakeroffer förvandlas i ”Vox lux” till en glittersminkad superstjärna, spelad av Natalie Portman. En skicklig gestaltning av samtidens splittring och stress, skriver Kerstin Gezelius..

DN - 2 timmar sedan

Unikt samarbete ger läsarna mer lokaljournalistik

Dagens Nyheter inleder ett samarbete med Sveriges Lokalnyheter, som består av Mittmedia, Hall Media, Sörmlands Media, VK och Norran. Nu kan alla DN-läsare lägga till en lokaltidningsprenumeration till sin DN-prenumeration..

DN - 2 timmar sedan

Nytt topplopp av Hanna Öberg

Hanna Öberg stod för ännu ett starkt lopp när hon åkte in som preliminär trea i skidskyttesprinten i Ruhpolding. .

DN - 4 timmar sedan

Konsertrecension: Christina Nilssons framtid lyser klart när hon förtrollar även i romanser

Den unga sopranen Christina Nilsson var magnifik som Aida på Kungliga Operan i fjol, men hur fungerar hennes kraftfulla röst i romansernas mer intima kontext? Svaret är att den är lika förtrollande här, skriver DN:s musikrecensent Nicholas Ringskog Ferrada-Noli..

DN - 4 timmar sedan

Fritzon S förstanamn inför EU-valet

Migrationsminister Helene Fritzon blir Socialdemokraternas förstanamn inför EU-valet, det meddelar partiet på en pressträff. – Hon har bred erfarenhet och bred allmänpolitisk kunskap, säger partisekreterare Lena Rådström Baastad. En enhällig partistyrelse står bakom nomineringen..

DN - 5 timmar sedan

Filmrecension: Koreanska klasskrockar och i uppslukande ”Bränd”

Litterära drömmar, skrupelfria rika ungdomar och mystiska triangeldramer präglar den sydkoreanska psykologiska thriller ”Bränd”. Jacob Lundström får ”Den talangfulle mr Ripley"-vibbar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.