Sydsvenskan > IT

Sunday, 21 April, 08:10

Sydsvenskan - 14 jan 19 kl. 07:03

Stor ökning av skuldsatta som söker hjälp i LundBudget- och skuldrådgivarna får frågan om det går till som i tv-programmet ”Lyxfällan”..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund, Lyxfällan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, ökningav , skuldsattasom , söker, hjälpi , Lund
YLE - 11 apr 16 kl. 05:15

Svårt skuldsatta söker sig till diakonin

Allt fler riskerar att hamna i skuldspiraler. Landets sparåtgärder har fått nya samhällsgrupper att söka sig till diakonerna för understöd. - Nu kan medelklassmänniskor hamna i trubbel.

YLE - 17 aug 12 kl. 12:23

Allt fler skuldsatta söker hjälp

Telefonrådgivningen för skuldsatta personer som söker hjälp har fått nästan dubbelt fler samtal än samma tid förra året. Garantistiftelsens rådgivningsnummer har fått nästan 18 000 samtal i år fram till mitten av augusti. Förra året fick Skuldlinjen ungefär 17 000 samtal totalt.

SmålandsPosten - 12 okt 13 kl. 08:39

Fler skuldsatta söker hjälp

Skuldsatt ska få hjälp inom tre månader.
Det är målet.
Men väntetiden är dubbelt så lång.

BT - 28 dec 12 kl. 15:41

Stor ökning av RS-virus i Borås

I Göteborg råder det RS-epidemi. Också i Borås märker man av att det är högsäsong. ?

Barometern - 31 jul 13 kl. 08:07

Stor ökning av antalet båtar i gästhamnarna

Antalet gästbåtar har ökat kraftigt i Borgholm och Färjestaden under årets sommarsäsong. ? Redan under förra veckan passerade vi rekord­året 2011, eller 2?

Kristianstadsbladet - 09 jul 14 kl. 08:59

Stor ökning av syfilis

Färre drabbades av klamydia förra året och de senaste årens stora ökningar av gonorré visar tecken på avmattning. Men smittorna ligger alltjämt kvar på höga nivåer och syfilis har blivit vanligare.
- Ändrat sexuellt beteende har bidragit till att könsjukdomar har blivit vanligare.

BT - 09 jul 14 kl. 08:59

Stor ökning av syfilis

Färre drabbades av klamydia förra året och de senaste årens stora ökningar av gonorré visar tecken på avmattning. Men smittorna ligger alltjämt kvar på höga nivåer och syfilis har blivit vanligare. - Ändrat sexuellt beteende har bidragit till att könsjukdomar har blivit vanligare.

BT - 09 jul 14 kl. 09:11

Stor ökning av syfilis i landet

Färre drabbades av klamydia förra året och de senaste årens stora ökningar av gonorré visar tecken på avmattning. Men smittorna ligger alltjämt kvar på höga nivåer och syfilis har blivit vanligare. – Ändrat sexuellt beteende har bidragit till att könsjukdomar har blivit vanligare.

BT - 28 jan 14 kl. 12:30

Stor ökning av brottsregisterutdrag

Utdragen från brottsregistret fortsätter att öka. - Det är viktigt att det inte överutnyttjas, säger arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson.Förra året gjordes 222 940 utdrag, tolv procent fler än året innan, skriver Dagens Nyheter.

Nyteknik - 02 apr 19 kl. 10:59

Stor ökning av kvinnor som söker byggutbildning

Antalet kvinnor som söker sig till yrkeshögskolornas byggutbildningar har fördubblats mellan 2014 och 2018..

BT - 23 dec 12 kl. 14:39

Stor ökning av anmälda bluffakturor

Mängden anmälda bedrägeribrott med bluffakturor har ökat enormt och var i fjol fyra gånger fler än sex år tidigare. Ändå kanske de flesta av brotten inte ens anmäls. ?

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

”Det saknas belägg för att flyttkedjor hjälper personer med låga inkomster in på bostadsmarknaden.”

Martin Grander och Tapio Salonen, Malmö universitet..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Vad vill Liberalerna?

Det vilar något tragiskt över det liberala förfallet. Ett parti som medverkade till den allmänna och lika rösträttens genombrott för hundra år sedan skulle antagligen ha förpassats ut ur riksdagen om det varit val idag..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Anlade hus till havs – kan få dödsstraff

En amerikansk medborgare och hans thailändska flickvän hade en tanke om att bo i ett flytande hus ute till havs utanför Thailands kust. Det gillade inte myndigheterna i landet och paret riskerar nu att dömas till döden. Paret, som nu eftersöks att polis.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Tripolis flygplats stängd

Raket- och artillerield samt ett flertal explosioner har under tidiga natten mot söndag hörts i Libyens huvudstad Tripoli. Strider mellan regeringstrupper och krigsherren Khalifa Haftars Libyens nationella armé pågick under hela lördagen. Vid midnatt st.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Nya samtal om maktskifte i Sudan

Det styrande militärrådet i Sudan har kommit överens med den stora proteströrelsen i landet om att fortsätta förhandla om en övergång till civilt styre. – Vi har enats om att försöka nå en lösning som båda sidor är nöjda med, så att ett fredligt maktöve.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Rosenbergs konstgräskritik: ”Svensk fotboll på väg åt fel håll”

Kallade konstgräset för ett skämt och situationen i allsvenskan för absurd..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Färgad nummerplåt kan rädda liv

Brinnande gasfordon kan innebära livsfara för brandkårspersonal, då gastanken kan explodera. Även brinnande elbilar innebär en stor risk, på grund av gasutvecklingen. Nu vill Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att registreringsskyltarna färgsät.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Åttonde raka ligatiteln för Juventus

Tidigare under lördagen firade Juventus damer ligatiteln i Serie A. Nu kan klubbens herrlag göra det samma – för åttonde säsongen i rad. Dagens 2–1-seger hemma mot Fiorentina innebär att "Den gamla damen" är ointagliga 20 poäng före tvåan Napoli som har.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Backlund tackar nej till VM

I fjol ledde han som lagkapten Tre Kronor till VM-guld i Danmark. I år däremot blir det inget deltagande i mästerskapet för Mikael Backlund. För SVT bekräftar 30-åringen att han har tackat nej eftersom han och hans fru ska bli föräldrar.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Livlig debatt om återuppbyggnaden väntas

Några vill använda stål och betong – andra vill att Notre-Dame ska återuppbyggas med gamla tekniker. Nu är det dags för de olika falangerna att drabba samman. – Just nu finns inga sanningar, det är nu alla ska debattera, säger slottsarkitekten Jacob Hid.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.